...O raskršću

MightyNora RSS / 21.06.2008. u 01:56

“…treba stalno pisati. Iseći vene, umočiti pero u krv i pisati…” Lj.Č.

Nekada ne možete da napišete tekst i da bude lep. Ili lak. Nije svaki trenutak napravljen da se slavi. Nije svaka reč blaga. Nije svaki stog sena mesto gde se neko voleo strasno. U nekom od tih kreveta je neko i izdahnuo.

Nekada se sujete susretnu na pola puta. Sudare se na mestima ukrštanja. Mesta na kojima je izbor dvoličan. Uzburkan, usijan susret uzavrelog i neodoljivog. Ogavnog i ljigavog. Izbor nije kada znate šta birate. Pravi izbor je samosvesna borba između mene i mene. Mene koji leži u stogu sena i mene koji leži na krevetu. Kao raskršća.

...

O neke tekstove se prosto sapletete više puta.

...

Ustajao smrad oporog truleža se raznosio vetrom. Lepljiva memla je prolazila kroz prste i kosu, hvatajući se za sve što ja jesam. U jednom trenutku svatih da sam na njoj, u njoj, oko nje. Ili je možda bilo bolje reći da je ona na meni, oko mene i u meni. Nisam znao granice. Pitah se da li sam ja taj miris? Da li me ima na ovakvom mestu kao živog? Sanjam li?

Otvorio sam oči. Tada sam shvatio da ležim pored svog groba. Čitam svoje ime na njemu. Nije me uznemirila činjenica da sam mrtav. Onako, bez napora, sam ustao. Otresao lišće sa sebe, protegao noge i ruke, iskrckao vrat, zevnuo i krenuo dalje. Odjednom, samog sebe iznenadim. Nađem se u čudu kako mrtav mogu da zevam. Navika iz pređašnjeg života ili prosta činjenica da još uvek nije gotovo me natera da pomislim kako i dalje imam svest i kontrolu. Celokupan sled događaja me je vratio u fokus brže nego što sam mislio. Pogledah oko sebe.

Nisam imao vremena da razmišljam. Svet je oko mene vrveo, onako, mravinjački. Sve se mrdalo. Tlo ispod mene je bilo živo. Raznobojno. A opet nekako nejasno. Mutno. U najmanju ruku zbunjujuće. Rekoh samom sebi – Saberi se čoveče, udahni duboko! Memla je opet našla put do mojih pluća. Zavrtelo mi se u glavi. Izdahnuh glasno.

...

Polako sam zatvorio oči i setio se jedne prastare priče. Ne znam joj početak, ali joj odavno znam kraj. Apsurd situacije mi nije dao mira. Čuo sam tu pesmu mnogo puta, otpevao je isto toliko, ali se nikada nisam setio odakle je znam. Kolektivno nesvesno valjda. Pesma je bila na mađarskom. Jedan moj pradeda je bio Nemac, drugi Rumun. Ko zna koliko Mađarica su oni zajedno imali u svom životu. Ne znam mađarski. Ali vrlo dobro znam šta ona peva.

Taj sevdah moje telo odavno zna. I nije i jeste moj u isto vreme. Od toga od čega sam sazdan, od toga je - pomislih. To me natera da se opet trgnem.

Naježio sam se. Povratio sam se u život. Pored lepljivog mirisa memle u vazduhu je bilo još nečeg. Fokus je počeo da mi se vraća. Udahnuh još jače. Negde, u krajevima ždrela, negde na obodu nepci osetih cimet. Uvek sam ga voleo. Zagušljiv, jak a opet nekako rezak i snažan. Nije mi dao da ga pustim. Počeh da dišem dublje i u ritmu. Uskoro su moji ubrzani i kratki udisaji postali duboki i spori. OK – rekoh – polako otvori oči.

Stajao sam na istom mestu. Samo je ovoga puta bilo nečeg drugačijeg. Mravinjak se i dalje mrdao i zujao, memla je i dalje harala vazduhom. Ali... bilo je sada i vetra. A vetar je nosio još nešto sa sobom. Zvuk i cimet. Pesmu i sećanje. Prizvuk i bliskost. A još Henri Kinaski je rekao da je bliskost jedna od stvari na kojima ćemo morati da radimo.

Otvorio sam oči. Shvatih da stojim na raskršću. I da ću morati da se odlučim.

...

Nikada ne možete da znate šta će da Vas toga dana snađe. Ustanete iz kreveta, iz stoga sena, iz fotelje i negde na pola tog ustajanja Vas pogodi. Trenutak. Momenat. Život. A on tako nema milosti ni osećaja da Vas ni ne pita da li ste spremni. Stane naspram Vas i opali Vam šamar iz sve snage. Ili Vas pomazi svom svojom silom. Najnežnije ili najbrutalnije.

O Život se jednostavno sapletete više puta.

I ustanete, pogledate Vaš grob, dobro uklešete ime na njega, tako da kada se sledeći put nalazite na istoj raskrsnici znate da ste tu već jednom bili. Smrt može da bude perfektan savetnik.

Raskršća su mesta moći. Stojeći na njima imamo prividnu moć da su nam sve opcije i dalje na dohvat ruke. Da su sve podjednako blizu kao i ostale. Da možemo da imamo sve odjednom, a da pri tome ne pustimo niti jednu. I moć i propast se nalazi u izboru. Toliko blizu ipak toliko daleko.

E da,... Oči su gladne. Kada birate, birajte mirisom i zvukom. A Oči, ... oči su uvek gladne.

 



Komentari (59)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

MightyNora MightyNora 01:57 21.06.2008

...just a little more...

...

“The Way of the Samurai is found in death. Meditation on inevitable death should be performed daily. Every day, when one's body and mind are at peace, one should meditate upon being ripped apart by arrows, rifles, spears, and swords, being carried away by surging waves, being thrown into the midst of a great fire, being struck by lightning, being shaken to death by a great earthquake, falling from thousand-foot cliffs, dying of disease or committing seppuku at the death of one's master. And every day, without fail, one should consider himself as dead. This is the substance of the Way of the Samurai.

It is bad when one thing becomes two. One should not look for anything else in the Way of the Samurai. It is the same for anything that is called a Way. If one understands things in this manner, he should be able to hear about all ways and be more and more in accord with his own.

It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this.

In the words of the ancients, one should make his decision within the space of seven breaths. It is a matter of being determined and having the spirit to break through to the other side.

There is something to be learned from a rainstorm. When meeting with a sudden shower, you try not to get wet and run quickly along the road. But doing such things as passing under the eaves of houses, you still get wet. When you are resolved from the beginning, you will not be perplexed, though you still get the same soaking. This understanding extends to everything.

In the Kamigata area, they have a sort of tiered lunchbox they use for a single day when flower viewing. Upon returning, they throw them away, trampling them underfoot. The end is important in all things.”

Dedicated to Ghost Dog
nsarski nsarski 02:35 21.06.2008

Re: ...just a little more...

Evo ga jos jedno raskrsce Jarmuscha



Roberto je nasao svoj put, onda druga dvojica ce tek morati da se odluce....
MightyNora MightyNora 10:17 21.06.2008

Re: ...just a little more...

nsarski
Evo ga jos jedno raskrsce Jarmuscha



Roberto je nasao svoj put, onda druga dvojica ce tek morati da se odluce....


Jedna od meni "najtežih rečenica" ikada sklopljenih - tačnije poslednje dve rečenice u knjizi:

1: Hajde da krenemo.
2: I ostadoše da sede.

Čekajući Godoa
nsarski nsarski 02:17 21.06.2008

Hagakure

je knjiga koju stalno drzim pored kreveta.
Hvala.
MightyNora MightyNora 09:53 21.06.2008

Re: Hagakure

Toliko jednostavnosti se retko gde nadje, zar ne? Nema na čemu...
vladimir petrovic vladimir petrovic 21:23 21.06.2008

Re: Hagakure

Nsarskom:
Stvarno?
Koje je to izdanje? U srpskom prevodu ili na engleskom (nadam se da nije na japanskom)?
Ja se u poslednje vreme ozbiljno bavim Jukijom Misimom (Yukio Mishima), otuda moj interes za Hagakure (pa i The Way of Samurai).
Unfuckable Unfuckable 02:25 21.06.2008

jakaotakav

ostadoh
sravnjensazemljom
perfektno, druže moj mimohodni


odo da neštomalo napišem uredništvu.

edit :
da pojasnim malo -
dosta tekstova na ovom Blogu - nateralo mi je suze na oči
ali - ovaj je ...
prelep


MightyNora MightyNora 09:59 21.06.2008

Re: jakaotakav

...hvala mimohodni =)) ... uvek sam se nekako nadao da to prosipanje krvi ima smisla samo ako se ta krvca podeli sa nekim.

Stoga, hvala još jednom....

margos margos 02:25 21.06.2008

....

A još Henri Kinaski je rekao da je bliskost jedna od stvari na kojima ćemo morati da radimo.

Ne znam ko je Henri... ali je neka mudrica... Bliskost, tako je svako definiše prema sebi i prema trenutku... Jedna dama, lekar, radeći sa teško obolelima, kada bi došli u pratnji neke osobe, i govorili 'Slobodno pričajte doktorka pred njim (ili njom), mi smo jako bliski...' pitala bi 'Da li možete da piškite pred tom osobom?' . Ako bi odgovor bio negativan, zamolila bi da ta osoba izađe iz ordinacije.

Ispričala sam to mnogim svojim poznanici(a)ma, a onda su neke poznanice, da bi dokazale svoju bliskost sa mnom, ostavljale otvorena vrata toaleta.... naučeno... i netačno... neiskreno... i daleko od bliskosti.

Toliko interpretacija bliskosti ima, da je to čudesno.... od onog 'mi smo na *ebi si mater' do 'gde si, kretenu?'... pa sve to kao od milja...Što bi rekao Unf... opet ćemo doći do samopoštovanja i poštovanja....

Učimo... to je važno... Biti bolji nego što si bio (ili bila), šta više možemo da zahtevamo od sebe???

PS Lepa reč RASKRŠĆE.... crossroads.... lepo zvući i na engleskom... Kako li se kaže na francuskom, španskom... portugalskom???
gordanac gordanac 02:39 21.06.2008

Re: ....

Ne znam ko je Henri....

Henry Chinaski, zvani Henk



je jedan od ove dvojice na slici :)))
Unfuckable Unfuckable 02:41 21.06.2008

Re: ....

je l' to onaj što je rek'o ...
"sve prave ljude....."
?????

: )))))))))))))))

Unfuckable The Let's Go Crazy
(copyright by Mungos The Nema Ga K'o Grčke Vize )
margos margos 02:47 21.06.2008

Re: ....

gordanac
Ne znam ko je Henri....Henry Chinaski, zvani Henk je jedan od ove dvojice na slici :)))

Joj... hvala Ti Gordanac.... ja mislila neki batica kod kog je Majti bio na nekom seminaru... a ono, mi svi bili na seminaru, samo neki bili pažljiviji od mene:))))
gordanac gordanac 02:50 21.06.2008

Re: ....

Taj, Hawkeye, taj...
i sledeće mu se pripisuje:
"...For those who believe in God, most of the big questions are answered. But for those of us who can't readily accept the God formula, the big answers don't remain stone-written. We adjust to new conditions and discoveries. We are pliable. Love need not be a command or faith a dictum. I am my own God. We are here to unlearn the teachings of the church, state, and our educational system. We are here to drink beer. We are here to kill war. We are here to laugh at the odds and live our lives so well that Death will tremble to take us...."
Unfuckable Unfuckable 02:57 21.06.2008

Re: ....

taj.
i - To.

: ))))

Otporni na Metke - tako ja sve to prevodim
tajrad
MightyNora MightyNora 10:10 21.06.2008

Re: ....

margos
A još Henri Kinaski je rekao da je bliskost jedna od stvari na kojima ćemo morati da radimo.

Ne znam ko je Henri... ali je neka mudrica... Bliskost, tako je svako definiše prema sebi i prema trenutku... Jedna dama, lekar, radeći sa teško obolelima, kada bi došli u pratnji neke osobe, i govorili 'Slobodno pričajte doktorka pred njim (ili njom), mi smo jako bliski...' pitala bi 'Da li možete da piškite pred tom osobom?' . Ako bi odgovor bio negativan, zamolila bi da ta osoba izađe iz ordinacije.



Hahaha, koliko tačno, i ovde se ne nasmejah tek tako, ima u tome mnogo istine.

margos

PS Lepa reč RASKRŠĆE.... crossroads.... lepo zvući i na engleskom... Kako li se kaže na francuskom, španskom... portugalskom???


Arhetipske reči su ustvari najjače reči koje mogu da se koriste i Raskršće jeste jedna od njih. Vrlo je čista. Izgleda isto i i na papiru. Npr. naslov jedne od knjiga Ursule Leguin je Leva Ruka Tame. Svaka od tih reči ima mnogo toga povezanog sa našim arhetipovima i kada se ceo naslov izgovori više puta uzastopce cela rečenica dobija sasvim drugi smisao. Višesmisao.
MightyNora MightyNora 10:14 21.06.2008

Re: ....

margos
gordanac
Ne znam ko je Henri....Henry Chinaski, zvani Henk je jedan od ove dvojice na slici :)))

Joj... hvala Ti Gordanac.... ja mislila neki batica kod kog je Majti bio na nekom seminaru... a ono, mi svi bili na seminaru, samo neki bili pažljiviji od mene:))))


Čekaj b'eeee, pa ja jesam bio kod njega na virtuelnom seminaru =)))

Još od bludnog sina, preko Holivuda i Postoffice-a do Žena...

Ceo život sam na njegovom seminaru =)
MightyNora MightyNora 10:15 21.06.2008

Re: ....

gordanac
Taj, Hawkeye, taj...
i sledeće mu se pripisuje:
"...For those who believe in God, most of the big questions are answered. But for those of us who can't readily accept the God formula, the big answers don't remain stone-written. We adjust to new conditions and discoveries. We are pliable. Love need not be a command or faith a dictum. I am my own God. We are here to unlearn the teachings of the church, state, and our educational system. We are here to drink beer. We are here to kill war. We are here to laugh at the odds and live our lives so well that Death will tremble to take us...."


E tako nekako...
margos margos 10:34 21.06.2008

Re: ....

Ceo život sam na njegovom seminaru =)

Pa to ti kažem.... bila i ja, al malo nepažljiva.... dobro, 'ajde - malo više.
Nije lako otpratiti sve nevaljale dečake i devojčice... ima ih, na svu sreću dosta.:)
MightyNora MightyNora 10:43 21.06.2008

Re: ....

margos
Ceo život sam na njegovom seminaru =)

Pa to ti kažem.... bila i ja, al malo nepažljiva.... dobro, 'ajde - malo više.
Nije lako otpratiti sve nevaljale dečake i devojčice... ima ih, na svu sreću dosta.:)


Na svu srecu... :)))))
vladimir petrovic vladimir petrovic 21:38 21.06.2008

Re: ....

Margos
PS Lepa reč RASKRŠĆE.... crossroads.... lepo zvući i na engleskom... Kako li se kaže na francuskom, španskom... portugalskom???


Na francuskom je Le carrefour (karfur) ili Le croisement (kroazman), sto je, izgleda, manje zvucno nego na engleskom. Ali je na spanskom vec prilicno zvucno: La encrucijada (enkrusihada). Slicno je i na italijanskom: crocicchio... A kako mi je portugalski suvise guturalan, to mi njihova rec ne lezi mnogo...
margos margos 22:13 21.06.2008

Re: ....

Hvala, Vladimire... baš lepo zvuči na svim jezicima:))
dracena dracena 11:07 21.06.2008

Glavu gore, MoćniVoćni!

Jeste da je mnogo vruće, ali i to će proći, kao i svake godine dosad, uostalom.
Mnogo tečnosti, laka hrana i umerenost u aktivnostima svake vrste i uskoro ćeš biti k'o nov.
I, da, Talk to Her. ))
Divan tekst. Pisanje sigurno nisi učio od Bukovskog. Mora da je tu bilo i boljih učitelja. Mnogo njih, rekla bih:)))
MightyNora MightyNora 13:06 21.06.2008

Re: Glavu gore, MoćniVoćni!

Kaze Ajnstajn - When you are going through hell, just keep going! (nadam se da nisam omanuo, t.j. da je to rekao neko drugi)

Hvala na pesmama - hranim se lako (od jutros nisam nista pojeo :))) a bogami postupacu i po ostalim savetima :))

A učitelji su mi uglavnom bili pisci naučne fantastike, fantasy-ja i malo miksa sa knjigama koje mi je mama stalno gurala u ruke (svašta je tu bilo - i Bukovski, ali i Arundati Roj, Dino Bucati, Markes... čak i Jung)

Od srca hvala... čitamo se
gordanac gordanac 13:32 21.06.2008

:))

When you are going through hell, just keep going!

Churchill W.R. :))

dracena dracena 13:44 21.06.2008

Re: Glavu gore, MoćniVoćni!

MoćniVoćni
When you are going through hell, just keep going! (

Dosta toga zavisi i od vizure. Neki hodanje tog istog kvaliteta opisaše kao "per aspera ad astra".
Ko je tu u pravu, ništa se još ne zna. Istraga je u toku.
MightyNora MightyNora 16:00 21.06.2008

Re: :))

gordanac
When you are going through hell, just keep going!

Churchill W.R. :))



Hahahahaha, kao da sam znao...

Hvala
angie angie 14:48 21.06.2008

hej,

Pravi izbor je samosvesna borba između mene i mene.
To nikada nije samosvest-to je sukob laviranih chestica nekada jasne slike, koja sada ima neku greshku, shto ne znachi da ju je i pre imala, mozda je pre vizura dozvoljavala jasan ekran u kome se prepoznajemo, sada se neshto promenilo, ili je prevazidjena vizura.

Da je sada barem jasan pristup, lakshi bi bio odabir, ali za to treba neko vreme, da chestice legnu iznutra, jer nije tako lako pozdraviti se ni sa pogreshnim, ni sa prevazidjenim, koje je tako dugo bilo mi,....dok je novi izbor frustracija i muchenje, dotle nije vreme za odabir- zato je raskrshce i stanica za predah, a ne samo novo reshenje i izbor.

Tako da sednesh, pa malo nishta, a kada se uspostave ukolnosti za odluku-nema garancije, da posle nekog vremena nece naici nova dilema.

Mnogo zavisi od dobre pripreme u nekom minulom radu na sebi- pre svega prepoznavanje, iskrenost i prihvatanje.

A nikada nije strashno- sem kada sushtinski promashish, a to svakako prepoznash kad/tad.
MightyNora MightyNora 16:27 21.06.2008

Re: hej,

Da je sada barem jasan pristup, lakshi bi bio odabir, ali za to treba neko vreme, da chestice legnu iznutra, jer nije tako lako pozdraviti se ni sa pogreshnim, ni sa prevazidjenim, koje je tako dugo bilo mi,....dok je novi izbor frustracija i muchenje, dotle nije vreme za odabir- zato je raskrshce i stanica za predah, a ne samo novo reshenje i izbor.


Zanimljivo gledište. Jeste NG, i to što kažeš totalno ide sa onim što ja nekako osećam. Kada imaš jedan put ispred sebe uvek, nema mnogo razmišljanja - pičiš napred. A ovako na svakoj raskrsnici jednostavno moraš malkice da staneš. Problem nastane kada ti se svidi da budeš na raskrsnici duže nego što bi trebalo. Tada, kao što kažeš, nije lako da se rastaviš sa prethodnim, ali nije lako ni da izabereš gde ćeš da kreneš... Dupli izbor.

prepoznavanje, iskrenost i prihvatanje


Samo to pomaže!

Cheers
margos margos 20:59 21.06.2008

Re: hej,

Tako da sednesh, pa malo nishta

Osim što je RASKRŠĆE za mene prelepa reč, uvek imam slikicu u glavi: čovek koji treba da donese odluku kojim putem dalje (a često sam to ja), sedi na velikom koferu, spokojno.... Kad dođe vreme, ustane i krene... pravim putem...
vishnja vishnja 08:54 23.06.2008

Re: hej,

sedi na velikom koferu, spokojno....

:)
angie angie 15:21 21.06.2008

i...

stevica pilanić stevica pilanić 19:01 21.06.2008

ovo

neko magnetno polje sto privlaci moj autobus
sa isaranim sedistima.nije u redu.platio
sam kartu za ..
MightyNora MightyNora 19:16 21.06.2008

Re: ovo

Ja sam jednom tako isto ušao u autobus koji nije išao nigde. I platio sam kartu. Nisam posle smeo da pitam da mi se vrate pare. Isporučili su me lepo tamo i gde su rekli da idu. Nigde =)
jasnaz jasnaz 19:07 21.06.2008

ni sama ne znam zašto:


Nesrećnik nije onaj

koga

kob grize

I komšinice ga

prstom pokazuju

ogovarajući.

Nesrećnik je onaj,

kome pođe za rukom,

A on

ne ume da ugrabi sreću!




... ne samo da ne znam, nego sam i ukrala: Majakovskog od J. Poljakova – Pariska ljubav Koste Humankova



MightyNora MightyNora 19:15 21.06.2008

Re: ni sama ne znam zašto:

Hvala na krađi. Prosto je zadovoljstvo biti ukraden i ukrasti nešto tako lepo. Pravo pitanje je kako si znala da se davim u ratluku =) I sledeći put se slobodno posluži sa više...

Uzdravlje
dracena dracena 19:16 21.06.2008

Trol o prevodilačkoj veštini

1 bajati, strukovni vic

Bilateralni susret, neka kinesko-srpska konferencija.
Naša delegacija dovela svog prevodioca za kineski.

Za govornicu izlazi jedan Kinez:

中国/中國 北京
台北 毛泽东/
毛澤東 蒋介石/蔣介石孔子


Neki od naših delegata prevodiocu: „Šta kaže, šta kaže?“
Prevod: „S..e.“

Kinez nastavlja. Zapenušio. Reklo bi se, izlaže poentu.
Isti naš: „Šta kaže, šta kaže?“
Prevod: „Još uvek s..e“

Kinez još malo govori, a zatim skuplja papire i silazi sa govornice.
Naš naćuljio uši - čeka da najzad dobije prevod.
Prevod: „Prestao je da s..e.“

Kad je nešto jezgrovito ...

***

Posle je bila mala zakuska i prigodni kulturno-umetnički program, i to ovim redom:

španska čokolada - arapski ples - kineski čaj.

Španska čokolada se svima najviše dopala, a sa trbušnom plesačicom naši nisu bili oduševljeni. Kažu: mnogo suvo, brate. Sva sreća pa su posle dobili onaj kineski čaj. :))
ivana23 ivana23 22:47 21.06.2008

***

angie angie 23:30 21.06.2008

Re: ***

A ima i ona stvar, da kada se nadjesh u onom-malo nishta, ti prosto ne mozesh da odustanesh da slazesh kockice, pa je to uvek prenapregnuta stanka, pa josh tako opterecen da nadjesh izlaz, ti pojachavash frkvenciju slaganja.

Rezultat, kako god se trudio- uvek nekako bude istsi, jer ti onim shto jesi, imash neki svoj model organizacije i zidovi su uvek postavljeni na isto mesto i pod istim uglom.

Zato je prosto lakshe, a i celishodnije, da slaganje izvrshi neko drugi- ne zato shto bilo ko moze da ima reshenje za tebe- ne, nego samo da ti pomeri konstrukciju i pokaze i druge nachine, koji su iz tvog ugla nevidljivi- pa ti onda kada vidish josh par postvaki-slozish onu neku najnoviju, koja funkcionishe, a samo je tvoja.


angie angie 00:43 22.06.2008

kada se nadjesh u onom-malo nishta,

MightyNora MightyNora 17:43 22.06.2008

Re: ***

ivana23

Ivana gde je ta slika?

Mislim u kom je to mestu kada su zdravčići tako blizu =)))
ivana23 ivana23 18:27 22.06.2008

Re: ***

MightyNora

ivana23Ivana gde je ta slika?Mislim u kom je to mestu kada su zdravčići tako blizu =)))


Ne znam, zao mi je. Slika je sa ovog sajta:

http://www.spes-spei.com/p-skica-za-novi-spot-srbije-na-cnnu/84666.html
Unfuckable Unfuckable 00:27 22.06.2008

mislim da je ovo pravo vreme

i pravo mesto
da se poradi na
When you are going through hell, just keep going!


mali doprinos :

When you walk through the storm
Hold your head up high
And don't be afraid of the dark
At the end of the storm
There's a golden sky
And the sweet silver song of the lark

Walk on, through the wind
Walk on, through the rain
Though your dreams be tossed and blown
Walk on, walk on, with hope in your heart
And you'll never walk alone
You'll never walk alone

Walk on, walk on, with hope in your heart
And you'll never walk alone
You'll never walk alone

angie angie 00:38 22.06.2008

Re: mislim da je ovo pravo vreme

gordanac gordanac 00:38 22.06.2008

---


"...do not go gentle into that good night.." D. T.
angie angie 00:54 22.06.2008

Cream » Crossroads

(Robert Johnson)
I went down to the crossroads, fell down on my knees.
Down to the crossroads, fell down on my knees.
Asked the Lord above for mercy, "Save me if you please."

I went down to the crossroads, tried to flag a ride.
Down to the crossroads, tried to flag a ride.
Nobody seemed to know me, everybody passed me by.

Well I'm going down to Rosedale, take my rider by my side.
Going down to Rosedale, take my rider by my side.
You can still barrelhouse, baby, on the riverside.

Going down to Rosedale, take my rider by my side.
Going down to Rosedale, take my rider by my side.
You can still barrelhouse, baby, on the riverside.

You can run, you can run, tell my friend-boy, Willie Brown.*
Run, you can run, tell my friend-boy, Willie Brown.*
And I'm staying at the crossroads, believe I'm sinking down.

I went down to the crossroad, fell down on my knees
I went down to the crossroad, fell down on my knees
Asked the Lord above "Have mercy, save poor Bob, if you please."

Mmmmm, standin' at the crossroad, I tried to flag a ride
Standin' at the crossroad, I tried to flag a ride
Didn't nobody seem to know me, everybody pass me by

Mmm, the sun goin' down, boy, dark gon' catch me here
oooo, ooee, eee boy, dark gon' catch me here
I haven't got no lovin' sweet woman that love and feel my care

You can run, you can run, tell my friend-boy, Willie Brown.
You can run, tell my friend-boy, Willie Brown.
Lord, that I'm standin' at the crossroad, babe, I believe I'm sinking down.
Igor S. Igor S. 14:46 22.06.2008

Re: Cream » Crossroads

margos margos 15:05 22.06.2008

Re: Cream » Crossroads

E, Igore, ima ovom filmu dva'es' godina, al je dobar... hvala na podsećanju.:)
MightyNora MightyNora 17:41 22.06.2008

Re: Cream » Crossroads

Ovo je bio jedan od mojih omiljenih snimaka koje sam kao klinac pre tih istih 20-tak godina odgledao mnogo puta uzastopce...

Hvala puno
MightyNora MightyNora 17:44 22.06.2008

Re: mislim da je ovo pravo vreme

Unfuckable
i pravo mesto
da se poradi na
When you are going through hell, just keep going!


mali doprinos :

When you walk through the storm
Hold your head up high
And don't be afraid of the dark
At the end of the storm
There's a golden sky
And the sweet silver song of the lark

Walk on, through the wind
Walk on, through the rain
Though your dreams be tossed and blown
Walk on, walk on, with hope in your heart
And you'll never walk alone
You'll never walk alone

Walk on, walk on, with hope in your heart
And you'll never walk alone
You'll never walk alone



Jel to Liverpulova himna?

Jer ako jeste moraću da je naučim napamet =)
MightyNora MightyNora 18:20 22.06.2008

Any given sunday...

...

Peace by inches by Al Pacino

I don't know what to say really. Three minutes till the biggest battle of our professional lives. It all comes down to today. Now either we heal as a team, or we're gonna crumble. Inch by inch, play by play, till we're finished. We're in hell right now, gentlemen. Believe me. And we can stay here, get the shit kicked out of us, or we can fight our way back into the light. We can climb out of hell. One inch at a time.

Now I can't do it for you. I'm too old. I look around, I see these young faces, and I think... I mean I've made every wrong choice a middle-aged man can make. I pissed away all my money, believe it or not. I chased off anyone who's ever loved me, and lately, I can't even stand the face I see in the mirror. You know when you get old in life, things get taken from you. That's part of life. But you only learn that when you start losing stuff. You find out life's this game of inches. And so is football. Because in either game, life or football, the margin for error is so small. I mean... one half a step too late or too early and you don't quite make it. One half second too slow too fast, you don't quite catch it. The inches we need are everywhere around us. They are in every break of the game, every minute, every second. On this team, we fight for that inch. On this team, we tear ourselves and everyone else around us to pieces for that inch. We claw with our fingernails for that inch. Because we know when we add up all those inches, that's gonna make the fucking difference between winning and losing! Between living and dying! I'll tell you this - in any fight, its the guy whose willing to die who's gonna win that inch. And I know if I'm going to have any life anymore, it's because I'm still willing to fight and die for that inch. Because that's what living is! The 6 inches in front of your face...

Now I can't make you do it. You've got to look at the guy next to you, look into his eyes. Now I think you're gonna see a guy who will go that inch with you. You're gonna see a guy who will sacrifice himself for this team, because he knows when it comes down to it, you're gonna do the same for him.

That's a team, gentlemen. And either we heal, now, as a team, or we will die, as individuals. That's football, guys. That's all it is. Now, what are you going to do?

angie angie 18:32 22.06.2008

Mighty, za tebe!

MightyNora MightyNora 19:37 22.06.2008

Re: NG, za tebe!


Черевићан Черевићан 19:07 22.06.2008

раскршћа устајалог сна

примичеш ми се ко вече тамно
тебе сам желео чедно и немо
ал богме промаче то поодавно
чега се то . . . . поиграсмо жено?

живота подоста . . . иза мене оста
учим искуство дружења с тишином
па ми сновима раскршћа промичу
све чешће прозиван поруком њином

и откуд тебе . . .где ме сад наађе
умишљен ево назирем ти лик
ко обрис надну . . . потонуле лађе
MightyNora MightyNora 23:23 22.06.2008

Re: раскршћа устајалог сна

Mister Č. jelte, da Vas priupitam ja nešto?

Priznajte da je ovo Vaših ruku delo.... Tako mi liči na Vas. Super je...

Pozz
Черевићан Черевићан 11:32 23.06.2008

поштовани

MightyNora на блоговима на којима се појављујем саставима трудноћу улажем да будем свој -ориганалан .тако беше и са овом песмицом. драгомије да Вам се оку учинила пријатном! хвала.

ако моје којим случајем ние ,то бива посве ЈАСНО наглашено.
dracena dracena 22:39 22.06.2008

Ponekad

mi je žao što nemam 30 ušesa i 10 oka pa da mogu da čujem i vidim svu raskoš ovog sveta (valjda bi toliko bilo dosta).
Lakše bih donosila odluke, a možda bih bila i lepša. :)))
dracena dracena 09:38 23.06.2008

iii...


Čudo jedno, kako ja sporo kapiram.
Tek sad sam shvatila da je ovde reč više o donošenju same odluke, a ne, kako sam mislila, o mirenju sa posledicama odluke. :)))

O načinu donošenja odluka se u poslednje vreme mnogo piše. Ova tema je naročito interesantna za menadžment rizika. Sve u svemu kažu da "privatne" odluke kao što je npr. izbor partnera treba prepustiti podsvesti (Frojd i ostalo društvo), a poslovne bazirati na što više pouzdanih informacija. Sa onim prvim je lako, podsvest te gura ka izboru, nema dilema, različitih plastova, fokus je potpuno sužen i slika vrlo jasna. Jedino još ostaje da do kraja poštuješ svoje emocije i svoj izbor. Nasuprot tome, poslovne odluke su muka živa. Uvek imaš najmanje dva plasta, svaki od njih sadrži i zdrave i otrovne travke, čičkove, trnje, nikad ne znaš koliko truda će ti koji iziskivati i koliko će ti koristi doneti. Računaš, računaš, i taman kad pomisliš da si baš sve uzeo u obzir, odjedanput iskrsne nova informacija važna za odluku. Uglavnom se rukovodim principom optimuma (uravnotežen odnos izmedju uloženog truda i koristi). Čini mi se da je najteže donositi odluke o vaspitanju i usmeravanju dece. Tu se pomešaju emocije i pragmatični pogledi na svet (interesi deteta kako ih mi vidimo), pa još ako oni, mali manipulanti, prozru naše dileme (a obično ih hvataju u letu), igrama nikad kraja.
Unfuckable Unfuckable 05:56 24.06.2008

Re: iii...

ma, sa odlukama je lako
samo ih doneseš....
i posle trpiš
: )))))))))))
dracena dracena 07:39 24.06.2008

Re: iii...

To ti pričam. :)))

Uh, kako preživeti ove temperature? Napolju je freme pokrešno. Ako ovo potraje, napiću se otrova iz kanistera :))) Bar ovaj cirus oko vlade da se završi, da oni bar ne podgrevaju atmosferu pakla u kom se krčkamo. Možda će nova vlada zaprašiti komarce. Ili nas. Neka sami odluče. Meni je svejedno.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana