Sećanje

Ivan Marović RSS / 11.07.2008. u 02:57

Poginuo je Radojko Luković. Sa njim su u saobraćajnoj nesreći živote izgubili i Mile Veljković, Močetov brat i Aleksandar Mitrović. Radojka je, zajedno sa Močetom Veljkovićem i Nebojšom Sokolovićem, maja 2000. pretukla banda Zorana Roleksa, pajtaša Marka Miloševića. Danima nismo znali jesu li živi ili nisu. Nismo znali koliko su teško povređeni. To je bio najužasniji period, taj maj mesec 2000. Poslednjih dana mnogo sam mislio o maju 2000, skajpovao sam Tozu posle ko zna koliko godina i sad pročitam vest na B92. Strašno. Radojko, neću te zaboraviti, ni ono što si preživeo, ni što si uradio da padne diktator. A naročito neću zaboraviti kakav si bio čovek i zbog toga sam tužan što te nema.



Komentari (30)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

irvas92 irvas92 04:10 11.07.2008

istraga u toku...

Prema rečima opštinskog javnog tužioca Miroslava Vojinovića, do nesreće je došlo kada je kamion šleper lozničkih registracija na mostu udario u kolonu automobila i sa još jednim putničkim vozilom sleteo u Veliku Moravu.

Vozač kamiona se spasao iskočivši iz vozila, nakon čega je izvučen iz reke. Kako je za B92 potvrdio Vojinović, on je nakon pružene medicinske pomoći upućen u pritvor i zbog sumnje da je izazvao nesreću, biće saslušan kod istražnog sudije.


b92.net
dzouzi dzouzi 06:04 11.07.2008

Re: istraga u toku...


Ivane,

Bas mi je zao, verujem da ti je tesko jer si ih licno poznavao ((

Ja sam znala za onog otporasa, za novinare nisam...Ali mi je
nesto tu mnogo sumnjivo...

goran2912 goran2912 06:36 18.07.2008

Re: istraga u toku...

Ma gde ih poznavao koje Pozarevacke Otporase? Ma folira se Ivan, cuo on za njih preko novina posto je prethodno zaboravio na sve otporase. Nego to njegovo "poznavao se" koristi samo ("ono" zbog sebe, zbog svojih licnih interesa kao sveznajuci-sve on zna. Sustina je u tome sto ti ljudi poput Marovica, Konstatinovica, Homena i Milivojevica nemaju osecanja, oni su kao krokodili.

A da.... ja to znam jer sam predstavnik Pozarevackog Otpora za Moravski okrug!!!!!!!

Cujem: Milivojevic (narodni poslanik) vodio Mocu u Narodnu Skupstinu, xaxaxaxa, da nije zalosno bilo bi smesno......

Ivan Marović Ivan Marović 14:26 21.07.2008

Re: istraga u toku...

goran2912
Ma gde ih poznavao koje Pozarevacke Otporase? Ma folira se Ivan, cuo on za njih preko novina posto je prethodno zaboravio na sve otporase...
Kapiram tvoju potrebu da provociraš, ali zašto mene? Zaobiđi moj blog.
sejl sejl 07:04 11.07.2008

Verovatno je slučajnost

U najlepšoj bajci Srbiji ne verujem da postoji "slučajnost". Poginuše od kamiona i to par dana posle oslobađajuće presude za M.M. Uffff...
normalan1 normalan1 07:21 11.07.2008

Slava im

Mileta sam poznavao 32 godine a Luku desetak godina. Ova tragična vest zatekla me i porazila. Kamioni ubice jure drumovima Srbije. Nije mi palo na pamet, ali je i moja ćerka prokomentarisala "Da li je sve bilo slučajno?".
Bili su to hrabri momci koji su pesnicom OTPORA mahali mečki pred rupu. Dva meseca posle tog maja(2000), kada je nesrećni Luka prebijen i proglašen za lice Srbije, sa Močetom i pokojnim Miletom i Lukom proveo sam, nekoliko dana u Soko Banji. Tada sam ih video poslednji put. Od tada slali smo SMS poruke čestitajući jedni drugima praznike, ponekad se i čuli telefonom. Sada osećam prazninu u duši, Hrabre momke progutala je Morava! Dok ovo pišem nameće mi se pomisao da Marko Milošević sada slavi u Moskvi i pitam se DA LI JE SVE BILO SLUČAJNO? KAMIONI UBICE JURE SRBIJOM I DALJE!
Slava im!
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 08:39 11.07.2008

Nemam reci...

...najiskrenije mi je zao....Kakva sudbina i nesreca!!!Uzas
BK Cole
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 09:36 11.07.2008

Mile

Mile Veljkovic je bio moj dugogodisnji kolega iz Danasa. Radio je dodatak "Branicevo", za njegov kraj. U to vreme o kojem Ivane pricas, maj 99 (i pre i posle), samo je Mile Veljkovic mogao koliko-toliko suvislo da napise nesto iz Pozarevca, samo smo preko njega mogli da dobijemo izvestaj, vest ili reportazu iz "njihovog" POzarevca. Taj covek, ta gromada od coveka, nikad nije namrstio lice, uvek je znao da se zeza, svakom da uvali neku foru.. Htedoh da napisem clanak o njemu, ali neka dovoljan je tvoj blog za svu trojicu.. ..steta.
JJ Beba JJ Beba 10:18 11.07.2008

Re: Mile

“Momčilo Veljković, član Otpora: U jednom momentu je došao beli BMW podgoričke registracije i iz auta je izašao stariji brat Milana Lazića Saša Lazić u kratkim pantalonama, s pištoljem u ruci, koji je trčao prema meni sav usplahiren i vikao - pobiću vas, majku vam jebem, što ste došli ovde, ko ste vi, plaćenici jedni, jebem vam mater ološku i izdajničku i krenuo je prema meni. Počeo sam da smirujem Lazu, jer sam ga znao iz viđenja - stani, Lazo, mi nismo došli da se tučemo nego da vidimo šta je. I on na to moje upozorenje nije stao nego je krenuo pištoljem i drškom pištolja me je nekoliko puta udario u glavu i počelo je to gušanje, Milan Lazić je ustao i u tom gušanju mi je iscepao majicu u kojoj sam bio, majicu Otpora s pesnicom. Kako mi je krv lila niz lice ja sam mahinalno tada, da li je to nagon za samoodbranu ili nešto, počeo sam da se rvem i došao sam do ovog izloga, tu sam se naslonio, čudo kako nije staklo puklo, pošto sam i ja težak i on. Sa zadnje strane mi je jedan njihov član, ne znam mu ime, zvani Kareli, koji je veliki kao medved, mrki medved, krupan, obuhvatio me, ovaj me je tukao, tukao i majica mi je skroz bila iscepana i ja sam u tom magnovanju gde mi je pištolj bio stavljen na slepoočnicu, moglo je da dođe do opaljenja, nekako stegao, oteo sam pištolj iz ruke, uzvratio sam par udaraca Saši Laziću u glavu, gde je počela da mu lije krv i onda sam uperio u ostale pištolj, da ih zaplašim, pošto je tu i Radojko Luković bio i u tom trenutku mislio sam… moglo je da dođe do opaljenja, da nekog ubijem, nisam hteo to da uradim, bacio sam pištolj i povukao sam se prema… počeo sam da trčim prema poslastičarnici Pingvin… Tog trenutka je došao audi blindirani, kasnije sam saznao da je to audi Vlade Srbije, iz njega je izašao Marko Milošević s pištoljem ili heklerom, ne znam, vikao je - pobijte govna, majku im jebem. Ali me srećom nije video, ušao sam u jedan ulaz i zakucao sam na jedna vrata da se pozove policija… ”
Marko Milošević je oslobođen optužbi
kažu nije kriv nizašta

Madona ponovo radi, sve je isto kao pre, samo njih nema. izginuli
apsolutno sam sleđena

jesen92 jesen92 14:18 11.07.2008

Re: Mile

....sledjena sam i ja ...i ne verujem u slucajnosti...nista vise ne verujem u ovoj nedodjiji....sad kad je dacic ministar policije, ko zna cega cemo se sve nagledati sta cemo sve doziveti.....
WIMBLEDON WIMBLEDON 15:57 11.07.2008

Re: Mile

Са ОВИМА О КОЈИМА прича Вељковић, са настављачима њихове традициjе, Борис Тадић спрема „Декларациjу о помирењу”!!! Боже, шта све поjединци чине само да би задржали власт!?
Umetnica Umetnica 10:07 12.07.2008

Re: Mile

JJ Beba
Marko Milošević je oslobođen optužbi
kažu nije kriv nizašta

Madona ponovo radi, sve je isto kao pre, samo njih nema. izginuli
apsolutno sam sleđena

Pokoj im duši, tuga jedna velika, prevelika.
Ne verujem u slučajnosti, ne više - ili možda ne JOŠ, jer još nismo došli do trenutka kada se slučajnosti zaista i dešavaju. Ne kada ginu novinari i oni koji su se zamerili bahatim vitlačima vatrenog oružja. Ovo porodično ludilo koje smo gledali 10 godina se lako prepoznaje, i ne, ne verujem da je ovo bila slučajnost.

Moje saučešće porodici i svima koji su poznavali poginule.
Goran Nikolić Goran Nikolić 10:13 11.07.2008

odlazak simbola

nisam mogao da verujem.....
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:49 11.07.2008

Tuga

Slava im. I hvala im.

zanka zanka 11:07 11.07.2008

Re: Tuga



Da,velika tuga i nesreca.Imala sam cast da upoznam i Mileta i Lukovica.Da li je ovo slucajnost?Ne u Srbiji za bilo koju tragediju, onih drugih,nema slucajnosti.

Momcilu i ostalim porodicama iskreno saucesce, i zelju da nadju snage i izdrze bol i tugu koja ih je snasla.

Svi ste u pravu sa svojim komentarima i pridruzujem se,ali se pitam gde se izgubila kosmicka ili bozija pravda?

Zanka
krunoslava krunoslava 10:59 11.07.2008

ako je...


oslobadjajucu presudu dobio M Milosevic onda moguce da

i ova uzasna nesreca zvanicno bude samo "saobracajna" . . . . .

nazalost, izgleda da nije sve gotovo ....


Slava im!
ivana23 ivana23 11:16 11.07.2008

Bol

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:26 11.07.2008

Šta se može kazati...

Poznavao sam Mileta Veljkovića sa skupština NUNS-a, za Lukovića i njegovu borbu sam čuo a za Mitrovića eto čujem u ovim tragičnim okolnostima...
Strašno je to što se dogodilo da strašnije ne može biti.
Saučešće njihovim porodicama i prijateljima...
sajmon sajmon 11:35 11.07.2008

VECNA SLAVA

Nadam se da cu moci da odem na sahranu. Inace mogu reci svima da je nakon mnogo vremena Otpor ponovo bio u kontaktu. Na zalost tragicnim povodom.
gorio92 gorio92 15:44 11.07.2008

Slava im

Iskreno saučešće poroddicama stradalih, i prijateljima.
Radojku hvala za sve što je učinio za spas Srbije.
Slava im.
radojicic92 radojicic92 20:15 11.07.2008

...

Ivane zao mi je za tvoje prijatelje
porodicama iskreno saucesce
jaca92 jaca92 21:31 11.07.2008

Re: ...

Ne verujem... kao danas se secam grada izlepljenog ogromnim posterima sa fotkom prebijenog Radojka... tuzna sam iskreno... porodicama iskreno saucesce...
avgi92 avgi92 22:26 11.07.2008

Sećanje!

Tuzna sam. Gorcina. Velika gorcina.

Boze, ali sve im ide od ruke ovih dana!

Natasha
Filip Mladenović Filip Mladenović 00:08 12.07.2008

O mostovima...

Bilo je proleće 1984, kada nam je u redakciju stigla vest da se ubio Branko Ćopić, skokom sa Brankovog mosta.

I sada, evo, ponovo, stiže još jedna vest sa mosta, o pogibiji Mileta i Radojka, i Aleksandra Mitrovića, njihovog kolege.

Dokle će ovde u Srbiji zlo imati više mašte od dobra?

Mile Veljković, Radojko Luković i Aleksandar Mitrović nisu otišli na onaj svet. Privedeni su!!!
mrmotcina mrmotcina 06:51 12.07.2008

Evo...

Evo, spremam se da idem na sahranu danas Uci (Aleksandar MItrovic). Mnogi su znali Mileta i Luku. Mile, ludi Mile koji je bio novinar koji je govorio i pisao ono sto JESTE, a to je priznacete bilo LUDO u Pozarevcu devedesetih godina. Mnogi Luku pominju samo kao otporasa koji je bio pretucen, a covek je posle 5. oktobra usao u lokalni Atletski savez i potrazite po netu uspehe pozarevackih mladih trkaca.... delom zahvaljujuci i njemu, vecim delom.
Ja bih rekao nesto vise o Uci... Znate ono kada se zapitate zasto? Spreman sam da istog trenutka poklonim svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu onome ko moze da kaze da je od tog coveka cuo jednu ruznu rec. Muzicki obrazovan, predobro vaspitan, tih....sada i previse. Sesam se da mi je ,dok smo zajedno radili u jednom lokalnom radiju a bio je opet nekim povodom dan zalosti, kazao da mu je to jedinstvena prilika da slusa na svim medijima klasicnu muziku.
Danas je u Pozarevcu dan zalosti....za tebe druze, za tebe....1977 - 2008
LA21Nikolic LA21Nikolic 17:30 12.07.2008

Re: Evo...

Veoma mi je poznato ime i prezime gospodina Mileta Veljkovića kao i njegov dosadašji rad, zato neželim da trošim vreme na ovoj stranici. A vreme će ubrzo pokazati ko je i kako radio !
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 17:43 12.07.2008

Re: Evo...

Veoma mi je poznato ime i prezime gospodina Mileta Veljkovića kao i njegov dosadašji rad, zato neželim da trošim vreme na ovoj stranici. A vreme će ubrzo pokazati ko je i kako radio !

Prvo i pre svega, zahvaljujem se Supermodu sto je uklonio one bljuvotine, ali LA21Nikolic ne odustaje.. Molim vas, gospodine LA.... sklonite se i s ovog posta i s ovog bloga, a vreme ce sigurno pokazati samo kakav ste vi monstrum i nista visse... covek je mrtav, pobogu , i ostavi ga na miru..!
SerArthurDayne SerArthurDayne 08:53 12.07.2008

Ne vera

Nazovite me ludakom, paranoikom ili kako god ali ja ne verujem u nesrece ili slucajnosti. Ne kada u Srbiji ginu novinari.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 11:46 12.07.2008

konspiracija?

pa šta sugerišete? da im se MM osvetio?

to su ozbiljne sumnje. ako ste u pravu, ispada da u Srbiji svako može da ukloni svakoga ako mu zasmeta, i da to prođe nekažnjeno. ako se vaše sumnje osnovane, treba onda tražiti neku ozbiljnu istragu. uostalom, Otpor ima drugare na vlasti i nije više tako ugrožen entitet da ne biste mogli da animirate mooriu.
sentinel26 sentinel26 14:46 12.07.2008

Tužno

Ivane,
prenesite porodicama i rodbini poginulih saučešće.

Obzirom da dogadjaj veoma liči na "Ibarsku" treba biti oprezan u pisanju komentara i to u oba pravca.
Poz.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana