Drhćem od neizvesnosti

Velimir Ćurgus Kazimir RSS / 29.07.2008. u 13:40

 

Drhtim od neizvesnosti zbog večerašnjeg mitinga. Da li će da se skupiti kritična masa da sruši Ovo Ovde? Kako čujem - organizatori Mitinga istine i otpora diktatorskom režimu nisu prijavili ovaj skup nadležnim službama (policiji). Da li zakon predvidja da nešto što nije prijavljeno ima da bude zabranjeno? Verovatno. Ali ko da sprovede zakon?

Čujem da se političar Aleksandar Vučić trsi i nudi vlastima da ga uhapse zbog nepoštovanja istih. Ponudjen, ko počašćen!

Da li se neko stvarno plaši od okupljanja i protesta ekstremističkih, a marginalnih organizacija kao što su: 1389, Obraz, Navijači... ?

Čudna je srpska politika, a još čudnija vlast. U srpskoj politici svako pokušava svakoga da naruži i oblati dok se aktuelna vlast veoma trudi da ne povredi nečije zagarantovano pravo. Toliko se trudi da o sebi izgradi sliku najliberalnije i najtolerantnije vlasti na planeti da potpuno zaboravlja da zaštiti one koji nisu ni politički takmaci, ni sledbenici, ni protivnici već - obični gradjani. Obični gradjani su samo sredstvo pred kojima stranke  pokazuju svoju snaga.

Važan deo tog pokazivanje je i u nepoštovanju zakona i propisa. Kada jedna stranka otvoreno i izazivački krši zakon ona celo društvo uvodi u atmosferu sveopšteg izazivanja i pokazivanja snage. Zašto bi posle toga iko poštovao saobraćajne i slične propise, zašto bi čekali u redu za bilo šta, zašto bi biločija imovina ili bezbednost bili sigurni?

Srbija polako tone u bezakonje ne zbog toga što su sile bezakonja tako moćne već zbog nesposobnosti, nesigurnosti i nemoći svoje vlasti. Zašto je to tako to je već jedna duža priča.   



Komentari (79)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 13:49 29.07.2008

Gosn Curgus

" Srbija polako tone u bezakonje ne zbog toga što su sile bezakonja tako moćne već zbog nesposobnosti, nesigurnosti i nemoći svoje vlasti. Zašto je to tako to je već jedna duža priča."

Pa, ispricajte nam ukratko tu duzu pricu....?
mrmot92 mrmot92 14:26 29.07.2008

Re: Gosn Curgus

Objavljena je vest da se u EU predomisljaju sta da rade sa nama,da li da ukinu suspenziju SSP,i kakvi su komentari povodom toga!?

Skor svi su u stilu,ne treba da ukinu Srbiji sankcije,mi smo ovakvi,mi smo onakvi..tri puta saljem komentar da treba da ukinu suspenziju i da je vreme da idemo u EU,ii nista..nece da objave..ocigledno neko ima nesto protiv Srbije na ovom sajtu!


pročitaj pažljivo kako se komentari na vesti objavljuju pa će ti se kasti samo....

belictheserb
Koja je razlika izmedju ovih nasilnika sto su protiv izrucenja Karadzica i ovog subverzivnog delovanja na ovom sajtu.Neka neko odgovori na ovo pitanje,banovanjem necete nista postici.NEKO MORA DA ODGOVORI,ZASTO SE NA OVOM SAJTU RADI PROTIV SRBIJE!


nasilje je kažnjivo..

pravo na mišljenje i slobodu govora je garantovano ustavom...

a termin "subverzivno" me je skroz nasmejao...

zeks92 zeks92 19:25 29.07.2008

Duga kratka prica

Ninoslav Randjelovic
Pa, ispricajte nam ukratko tu duzu pricu....?

Mogu li ja?


Drhtim od neizvesnosti zbog večerašnjeg mitinga.


I ja.A neizvesnost bila je i u vreme predsednickih izbora...Tada sam napisao ovaj komentar:

Vecina Srbije, okovana je zivotom koji tone u bedi i kichu,umorna je od kradje i gluposti,
ogradjena je kultom licnosti....
Demokrate su nudile,"da osvojimo Evropu zajedno??!!",sto zvuci,kao nekad SPS, kao rat ili
kao naivni,politicki turizam...
Evropa,nije ni sukob,ni planinarski dom, "EVROPA je PORUKA", i "EVROPA je ODLUKA"...
Radikali su objavili "da doslo je njihovo vreme",sto je(ste) komanda iz evropskog zatvora...
To je potrosena poruka,ali je i nadahnuta,van razuma je,ali ima i bozanski prizvuk...Stoji i ceka...
A svi znamo ko smo i kakvi smo...
Sto(Kako) smo morali,to(tako) smo birali,a vec dugo prati nas kletva:
Tuzna,ruzna,crna si Srbijo!
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 19:32 29.07.2008

Re: Duga kratka prica

zeks92

Ninoslav RandjelovicPa, ispricajte nam ukratko tu duzu pricu....? Mogu li ja?
Drhtim od neizvesnosti zbog večerašnjeg mitinga.I ja.A neizvesnost je bila i u vreme predsednickih izbora...Tada sam napisao ovaj komentar:A vecina Srbije, okovana je zivotom koji tone u bedi i kichu,umorna je od kradje i gluposti,ogradjena je kultom licnosti....Demokrate su nudile,"da osvojimo Evropu zajedno??!!",sto zvuci,kao nekad SPS, kao rat ili kao naivni,politicki turizam...Evropa,nije ni sukob,ni planinarski dom, "EVROPA je PORUKA", i "EVROPA je ODLUKA"...Radikali su objavili "da doslo je njihovo vreme",sto je(ste) komanda iz evropskog zatvora...To je potrosena poruka,ali je i nadahnuta,van razuma je,ali ima i bozanski prizvuk...Stoji i ceka...A svi znamo ko smo i kakvi smo...Sto(Kako) smo morali,to(tako) smo birali,a vec dugo prati nas kletva:Tuzna,ruzna,crna si Srbijo!


Gospodin Zeks, vi ste u Srbiji koliko vidim svi promasili temu big time, pricate o potpuno nebitnim stvarima koje ne vode nikuda, debelo ste na stranputici i bojim se da se skoro necete vratiti sa nje
zeks92 zeks92 21:00 29.07.2008

Re: Duga kratka prica

Gospodin Zeks, vi ste u Srbiji koliko vidim svi promasili temu big time, pricate o potpuno nebitnim stvarima koje ne vode nikuda, debelo ste na stranputici i bojim se da se skoro necete vratiti sa nje


Da znas....i ja se bojim da je tako....a ja sam tu u centru Beograda...evo upravo sad slusam nekog tupavog govornika,cujem detonacije,cini mi se oseca se i suzavac...
TV ne moram da palim - dovoljno je da otvorim prozor!
Inner Party Inner Party 13:54 29.07.2008

Pa sad...

Kada jedna stranka otvoreno i izazivački krši zakon ona celo društvo uvodi u atmosferu sveopšteg izazivanja i pokazivanja snage.


... ta stranka ima trecinu birackog tela iza sebe.

A ni truku vlasti u rukama.

To negde mora da pukne, pitanje je samo gde i kako.
Colin_bgd Colin_bgd 14:06 29.07.2008

Re: Pa sad...

... ta stranka ima trecinu birackog tela iza sebe.

A ni truku vlasti u rukama.

To negde mora da pukne, pitanje je samo gde i kako.

Ajde dosta sa zamenom teza. Pogledajte rezultate poslednjih (a moze i bilo kojih) izbora u Britaniji. Otprilike: Labour 36% Conservative 32% LibDem 22%, a vlasti imaju 100% laburisti.

Nije tacno da broj glasova mora da odgovara proporcionalno vlasti, cak ni u proporcionalnom izbornom sistemu. Da bi vlast bila efikasna mora da je stabilna. To ne znaci da mora da nam se svidja, zato imamo izbore svake 4 godine i stranke na vlasti se menjaju.

Da radikali dobiju i 99% glasova ubedjen sam da bi sami izmislili "nesto" zbog cega opet ne bi mogli da obavljaju izvrsnu vlast. Da oni hoce na vlast, mogli su odavno da dobiju izbore, ali nece, jer znaju da posle godinu dana na vlasti na sledecim izborima ne bi presli cenzus. Njih interesuje samo medijsko eksponiranje i samoreklama koju posle dobrano naplacuju i lepo zivi radikalski vrh. To je sustina njihovog postojanja, sve drugo je sarena laza...

Ovaj miting veceras je samo jos jedno isprazno baljezganje onih koji svesno lazu ovaj narod vec dvadeset godina, a kojih je sve manje i manje. Par krezubih, lakovernih i potplacenih i... nikog vise. Cak i da porazbijaju Beograd veceras, to sustinski nista nece promeniti osim sto ce im rejting padati i dalje strmoglavo i to je to, cao nema vise...
r0811n r0811n 14:13 29.07.2008

Duza prica

Srpski ,,mitološki,, budoar

Postoji jedna zanimljiva scena u stripu –Corto Maltesse-. Naime, tu glavni ,,loš momak,, u jednom trenutku izvadi pištolj i upuca svog ,,podređenog,,. Corto koji je tu prisutan, zbunjen upita: ,,Ne razumem, zašto si pucao?,,
,,Dragi prijatelju,,- odgovori mu ljubazno šef- ,, Vidiš, tip je bio objekt koji je pomislio da može da bude subjekt. Tu pucaš, sve drugo je pogrešno!,,
Mnogo dobra replika.
Karikaturalna bizarnost skrivanja ( i otkrivanja) Radovana Karadžića je zapravo definicija moderne istorije srbalja tokom poslednje dve decenije, gde se ona definitivno ,,otvara,, kao – objekt - ( sve sa pripadajućim konsekvencama, a one nisu male).
U svakom slučaju uhićenje dotičnog Radovana skupa sa fascinantnim trash scenarijem kao klimaksom kreativne imaginacije Službe, je zapravo taj suicidium objekta koji je pomislio da može da postane subjekt.
Nekako se to više ne može sakriti. Oseća se u vazduhu.Konačno!

Kraj?
Ili možda samo trenutna kriza pregrupisavanja, takoreći tranzicije istog u nove forme mogućeg preživljavanja?
U kolektivnoj mitologiziranoj svesti Narod i Država su večni.To s toga što su nevini, a u srpskom slučaju su još i Žrtva, i to ne bilo kakva, već žrtva Izabranog naroda, onog koji baštini (?) i čuva vizantijsko nasleđe!?
Takva budoarska svest, dakle nikad izgrađena i dovršena, preživela na implantu-instanta, ne samo da ne može da s pozna sopstveni kraj, i na taj način organizuje svoju energiju ka jednom katarzičnom izranjanju iz posmrtnog epskog mitologema, već nije u stanju ni da prepozna sopstvenu smrt. Odbijajući je, misli da može da nastavi po pravu Izabranog, po pravu rutine i inercije, da nastavi sa posprdnim izrugivanjem Dobru koje je Loše jer joj je nedostupno, jer je- odgovorno.

Onaj instantni(Vizantijski) obrazac, dat (u to herojsko doba) kao privremeni i redukovani model koji je zapravo trebalo da bude ,,starter,, mogućnost početka, koji tek treba da se implantira u jedno društvo, taj obrazac ušančen u samo dva pojma Crkva i Država, je tokom tog perioda mitoligiziran (banalizovan) u svojim ,,sinonimima,, Nacija i Vlast, drobeći tokom dugog vremena svoj parcijalni, instantni uzor, popunjavajući taj nikada definisan, izgrađen i usvojen prostor kulturnog imperativa novim i novim mitologemama nacije i države, ali oslobođene nikad ugrađenog komleksnog supstrata Kulture, onog koji bi garantovao kolektivnu sposobnost za odgovorno.
To ,,duhovno i apstraktno,, neminovno je svoj izraz pronašlo u organskom (stvarnom).Karadžić i Mladić su tek usimbolisani (komandni) tokovi tog organskog koje je divljalo po marginama srpskih (sic!) prostora. Okolinu Srebrenice je obezbeđivalo par hiljada srba u raznim uniformama, 8.000 civila je tokom nekoliko dana bilo ubijano od strane par stotina ljudi, još toliko je tovarilo tela i prebacivalo u kolektivne jame. Gde su ti ljudi od kojih svaki ima po par desetina nedužnih života na savesti?
Služba sa svojom pro-evropskom elitom i usimbolisanim Borisom se neće upuštati u nove kreativne varijante trash scenarija i gotovo sigurno Ratka Mladića čeka herojska oficirska smrt pri pokušaju hapšenja.
Ta tranzicija objekta u prividan (dakle prividan, ne stvaran) subjekt iz samog središta organskog smrada Službe i pripadajućeg joj Beograda je već podržana od strane EU koja i nema drugog interesa do mirne i nemoćne Srbije.To s toga što EU ume dobro da dijagnosticira problem i uskladi svoja očekivanja.
Ima ljutiš?
Pa ne, zašto?
Ako je klimaks jednog društva (posle 20 godina Armagedona) ovaj bestidno-bizarni suspans otkrivanja Radovana Karadžića, ako je to agon tranzicije objekt-privid subjekta, onda i ne možemo očekivati ništa više od toga do podrške ka nemoći i stabilnosti.
Najzad, nije li to pre svega naša stvar, stvar naše (ne) moći?
Svi oni koji sa strahom govore o radikalima i ostalim stvarima bez obraza a sa strojevima, pričaju gluposti.Sve to više i ne postoji, samo im niko još to nije rekao.
Postoji samo Služba i pripadajuća joj pro-evropska Srbija.
Ona je ta koja u ovom trenutku tranziciju iz objekta ( nečega bez identiteta i sistema vrednosti) u subjekt doživljava kao najstrašniju anatemu i sve sa Amfilohijem na čelu i usimbolisanim Borisom (Crkva i Država) vodi sve nas u privid Identiteta koji je za nju, Službu, jedina realnost opstanka.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:16 29.07.2008

Re: Duza prica

Vasa prica jeste dugacka i konceptualna totalno. Kao da je iz nekakve kreativne radionice gde se filozofira pre ruckanja i dremkanja.
Inner Party Inner Party 14:48 29.07.2008

Re: Pa sad...

Colin_bgd


Nije tacno da broj glasova mora da odgovara proporcionalno vlasti...


Pa nisam ja to ni rekao.

Ja sam ukazao na konstantnu frustraciju tog dela naseg drustva.

Mozda samoj stranci i nije toliko do vlasti, ali njihovim glasacima (nezaposlenim i siromasnim, sve mladjim) jeste do radikalnih promena u Srbiji.


Ovaj miting veceras je samo jos jedno isprazno baljezganje onih koji svesno lazu ovaj narod vec dvadeset godina, a kojih je sve manje i manje. Par krezubih, lakovernih i potplacenih i... nikog vise.


Ovo sto si napisao mi zvuci kao tekstovi u Politici 4. oktobra.
Colin_bgd Colin_bgd 14:52 29.07.2008

Re: Pa sad...

Ovo sto si napisao mi zvuci kao tekstovi u Politici 4. oktobra.

Da, da, samo sam prekopirao to. Dobro si prepoznao. Sve je isto...
silver bullet silver bullet 14:53 29.07.2008

Re: Pa sad...

. ta stranka ima trecinu birackog tela iza sebe.

A ni truku vlasti u rukama.

To negde mora da pukne, pitanje je samo gde i kako.


Ajde dosta sa zamenom teza.


Tu zamenu teza prvenstveno plasiraju komentatori tipa Antonic i Vukadinovic.
Navikli ljudi na samoupravljanje pa ne shvataju sta je sustina demokratskog izbornog sistema.
Pobednik uzima sve.
Samo sto je nekad pobednik razlicit na razlicitim nivoima vlasti.

Ali ljudi to ne shvataju, misle 33% glasova, 33% njihove politike mora da se sprovodi.

Cista zamena teza.I to rade ljudi koji jako dobro razumeju sta rade.
I jako dobro znaju da oni koji ih slusaju - to ne razumeju.
Inner Party Inner Party 15:07 29.07.2008

Re: Pa sad...

silver bullet


Cista zamena teza.




Zamena teza

Izraz koji se kod nas jako cesto koristi zadnjih desetak godina, a ja jos uvek pojma nemam sta on znaci! Jel' postoji u engleskom jeziku ili latinskom pa da to negde potrazim i konacno naucim?

Colin_bgd Colin_bgd 15:09 29.07.2008

Re: Pa sad...

Zamena teza

Izraz koji se kod nas jako cesto koristi zadnjih desetak godina, a ja jos uvek pojma nemam sta on znaci! Jel' postoji u engleskom jeziku ili latinskom pa da to negde potrazim i konacno naucim?

Bolju definiciju nisi mogao da napises...
Inner Party Inner Party 15:16 29.07.2008

Re: Duza prica

r0811n
Srpski ,,mitološki,, budoar...


Ti bas volis da kucas po tastaturi ha?


nesha92 nesha92 15:18 29.07.2008

Re: Pa sad...

Tu zamenu teza prvenstveno plasiraju komentatori tipa Antonic i Vukadinovic.

ma ajde molim te - mogu da poverujem za Slobodana da je kadar da namerno plasira tu tezu ali Dorjde to radi slucajno - i ne pratis dovoljno - Slobodan je napravio 180% zaokret od pre par nedelja pa iz svih oruzija puca na Kostunicu.
Dorjde jos nije cuo ko drzi 100% vlasti u svim oblastima a nije ni Smailovicka - pa po starom zamlacuju...

r0811n r0811n 15:43 29.07.2008

Re: Duza prica

Inner Party
r0811n
Srpski ,,mitološki,, budoar...


Ti bas volis da kucas po tastaturi ha?




?
gorio92 gorio92 16:25 29.07.2008

Re: Pa sad...

Njih interesuje samo medijsko eksponiranje i samoreklama koju posle dobrano naplacuju i lepo zivi radikalski vrh. To je sustina njihovog postojanja, sve drugo je sarena laza...

Ovo je najsažetija verzija programa SRS.
Da bi to ostvarili rade sve što im vlast dozvoli
silver bullet silver bullet 16:54 29.07.2008

Re: Pa sad...

Zamena teza

Izraz koji se kod nas jako cesto koristi zadnjih desetak godina, a ja jos uvek pojma nemam sta on znaci! Jel' postoji u engleskom jeziku ili latinskom pa da to negde potrazim i konacno naucim?
*novo


Ne dajem besplatne casove.
Obrazuj se sam.
Otvori bilo koji udzbenik iz filozofije ili sociologije i naci ces sam.

A i cinizam je cesto samo drugo ime za zamenu teza.
gorio92 gorio92 16:55 29.07.2008

Re: Duza prica

Okolinu Srebrenice je obezbeđivalo par hiljada srba u raznim uniformama, 8.000 civila je tokom nekoliko dana bilo ubijano od strane par stotina ljudi, još toliko je tovarilo tela i prebacivalo u kolektivne jame. Gde su ti ljudi od kojih svaki ima po par desetina nedužnih života na savesti?

Nadležni organi, i pored velikih napora koje ulažu, još nisu u mogućnosti da odgovore na ovo pitanje.
angie01 angie01 17:50 29.07.2008

Re: Pa sad...

gorio92
Njih interesuje samo medijsko eksponiranje i samoreklama koju posle dobrano naplacuju i lepo zivi radikalski vrh. To je sustina njihovog postojanja, sve drugo je sarena laza...Ovo je najsažetija verzija programa SRS.Da bi to ostvarili rade sve što im vlast dozvoli



pa sad, ne znam da li bi se sa ovim sazetkom slozili ljudi sa teritorija bivshe Yu-gde su pripadnici ove stranke zalazili da "oslobadjaju & brane", kao ni oni, koji su na razne nachine stradali dok su uchestvovali u vlasti sa miloshevicem.
gorio92 gorio92 18:23 29.07.2008

Re: Pa sad...

pa sad, ne znam da li bi se sa ovim sazetkom slozili ljudi sa teritorija bivshe Yu-gde su pripadnici ove stranke zalazili da "oslobadjaju & brane", kao ni oni, koji su na razne nachine stradali dok su uchestvovali u vlasti sa miloshevicem.

Da bi to ostvarili rade sve što im vlast dozvoli

mariopan mariopan 19:42 29.07.2008

Re: Duza prica

Ninoslav Randjelovic
Vasa prica jeste dugacka i konceptualna totalno. Kao da je iz nekakve kreativne radionice gde se filozofira pre ruckanja i dremkanja.

Kakva kreativna radionica
Kreativno je sve sto moras sam da smislis.
Ovo je smislio Veliki Brat a nasi samo prezivaju sve jedne iste reci i teze, psihoanalize..nema tu nista kreativno, samo papagajsko ponavljanje.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 20:52 29.07.2008

Re: Duza prica

Kakva kreativna radionica

Ma, podsetio me taj komentar me na one papazjanije kod konceptualnoh blogera sto piju espreso u Prishtini nakon sto zavrse obuku u tim njihovim kreativnim radionicama....
apatrid apatrid 12:44 30.07.2008

Re: Duza prica

Ninoslav Randjelovic
Kakva kreativna radionica Ma, podsetio me taj komentar me na one papazjanije kod konceptualnoh blogera sto piju espreso u Prishtini nakon sto zavrse obuku u tim njihovim kreativnim radionicama....


Pih, bre Ninoslave zašto Vas Milica toliko frustrira? Zbog uspeha? Pameti? Lepote? Dajte to malo...
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 13:50 30.07.2008

Re: Duza prica

Pih, bre Ninoslave zašto Vas Milica toliko frustrira? Zbog uspeha? Pameti? Lepote? Dajte to malo...

Ajde jos malo da pogadjate... ? Ovo Vam je bilo ko prstom u ......
niki m niki m 14:11 29.07.2008

Теннкови?

Srbija polako tone u bezakonje ne zbog toga što su sile bezakonja tako moćne već zbog nesposobnosti, nesigurnosti i nemoći svoje vlasti.


Имам утисак да господин Ћургуз прижељкује тенкове на улицама Београда.
Чудо су ови српски либерали.
Velimir Ćurgus Kazimir Velimir Ćurgus Kazimir 14:30 29.07.2008

Re: Теннкови?

Nema više tenkova,bar ne tih koje vam se prividjaju da ih ja priželjkujem. Ono sto me brine nije nedostatak te fizičke (tenkovske) volje vec one sudske. Zašto se ne može zabraniti nešto što nije dozvoljeno a potom organizovati efikasan sudski proces onima koji krše zakon? Da li je to nešto u suprotnosti sa principima liberalizma?

No, kad vec pomenuste tenkove, a neko ranije pominje i "dužu priču", podsećam se na 9. mart 1991. Ne sećam se nešto da su se tadašnje patriote nešto protivile tenkovima na ulicama Beograda. Čak naprotiv! Bio je to pravi Arkanov, Bokanov i Šešeljev trijumf.
I, uopšte, ta rasprava o patriotizmu i liberalizmu toliko je nategnuta i besmislena da mi od nje ispada olovka, odnosno komp, iz ruke...
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:50 29.07.2008

Re: Теннкови?

No, kad vec pomenuste tenkove, a neko ranije pominje i "dužu priču", podsećam se na 9. mart 1991.

Ma, Curguse, Vi ste pominjali nekakvu duzu pricu o tome zasto je vlast u Srbiji tava kakva je, ali kao necete da je ispricate.
Nego, kad vec pomenuste to ispadanje kompa iz ruku navodno zbog besmisla, mozda da ipak vidite da nije nekakva zdravstvena tegoba u pitanju. Ta slabost ?
sentinel26 sentinel26 15:26 29.07.2008

Re: Теннкови?

Ninoslav Randjelovic
No, kad vec pomenuste tenkove, a neko ranije pominje i "dužu priču", podsećam se na 9. mart 1991.

Ma, Curguse, Vi ste pominjali nekakvu duzu pricu o tome zasto je vlast u Srbiji tava kakva je, ali kao necete da je ispricate.
Nego, kad vec pomenuste to ispadanje kompa iz ruku navodno zbog besmisla, mozda da ipak vidite da nije nekakva zdravstvena tegoba u pitanju. Ta slabost ?

A da vama nije "piramida" slučajno udarila u glavu, pa ovako po drugi put pokušavate da vrijedjate domaćina?

Kad sam već tu, interesuje me, ( imadem prijatelja u Njujorku ), jesu li rasprodate karte za oni film ili su sve pokupovali prijatelji Grci i "braća" Rusi ?
Na tom filmu će se sigurno vidjeti zašto je ovakva vlast u Srbiji, pogotovu što niko u Srbiji ne želi taj film da prikazuje.

Ili možda, hoćete da mu preporučite "doktura" Dabića, te se na ovaki način raspitujete i brinete za njegovo zdravlje ?


Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 15:42 29.07.2008

Re: Теннкови?

A da vama nije "piramida" slučajno udarila u glavu, pa ovako po drugi put pokušavate da vrijedjate domaćina?

Sta li je Vama udarilo u glavu pa kao konstatujete nekakvo vredjanje domacina ?
Kad sam već tu, interesuje me, ( imadem prijatelja u Njujorku ), jesu li rasprodate karte za oni film ili su sve pokupovali prijatelji Grci i "braća" Rusi ?

Koji film, koje karte, koja braca i prijatelji ? Ma, Vama kao da se stvarno nesto srucilo na glavu ?
A, mozda je to samo od vrucine ? Ili godina ?
sentinel26 sentinel26 16:20 29.07.2008

Re: Теннкови?

Ninoslav Randjelovic
A da vama nije "piramida" slučajno udarila u glavu, pa ovako po drugi put pokušavate da vrijedjate domaćina?
Sta li je Vama udarilo u glavu pa kao konstatujete nekakvo vredjanje domacina ?
Kad sam već tu, interesuje me, ( imadem prijatelja u Njujorku ), jesu li rasprodate karte za oni film ili su sve pokupovali prijatelji Grci i "braća" Rusi ?
Koji film, koje karte, koja braca i prijatelji ? Ma, Vama kao da se stvarno nesto srucilo na glavu ?A, mozda je to samo od vrucine ? Ili godina ?

E, izvinite, ja sam bio u zabludi, vi izgleda nijeste onaj Ninoslav koji je reklamirao prikazivanje svojeg filma u Njujorku.
To je bio neki drugi Ninoslav, vjerovatno dvojnik. Šteta, baš se ponadah jednoj ulaznici.

Da li ste to možda na studijama teologije naučili da "pogadjate" i komentarišete tudje godine, a vidim razumijete se i u medacinu ?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:48 29.07.2008

Re: Теннкови?

Da li ste to možda na studijama teologije naučili da "pogadjate" i komentarišete tudje godine, a vidim razumijete se i u medacinu ?

Samo se Vi opustite, gospodine Sentinel. Pomislio sam da je "26" u Vasem niku skracena godina rodjenja (1926).

E, izvinite, ja sam bio u zabludi, vi izgleda nijeste onaj Ninoslav koji je reklamirao prikazivanje svojeg filma u Njujorku.

Prihvatam izvinjenje, mada i dalje nemam pojma o cemu pricate.
sentinel26 sentinel26 18:51 29.07.2008

Re: Теннкови?

Gospodine Velimire ja se izvinjavam što sam uzeo slobodu reagovanja na pokušaj vašeg vrijedjanja i omalovažavanja otvorene teme, kroz cinične zahtjeve da otvorite ovu druga (najavljenu) temu.

Samo se ne bih složio sa mišljenjima da su one grupe marginalne. One su veoma uticajne i jake, sa političkom i finansijskom potporom. "Obraz" je svakako vodeća medju njima. Oni su prijetili Tadiću i izmedju dva predsednička izborna kruga ali je tada to ( zbog izbora ? ) ostalo nezabeleženo. Ja sam tada otvoreno prozvao DS ali nije bilo reagovanja.

Zajednički sadržalac tih grupa i SRS jeste nepovratni pad "popularnosti", što za posljedicu ima i pad apanaže i oni su izračunali da im je ovo posljednja šansa da "nešto urade" za sebe i svoj opstanak na političkoj sceni .
Kosovske akcije su u padu pa će i tu biti slaba vajda.
Oni ne namjeravaju da udju u bilo koji kupe voza za Evropu i svakodnevno im ponestaje klipova za podmetanje.

Ninoslav Randjelovic
Da li ste to možda na studijama teologije naučili da "pogadjate" i komentarišete tudje godine, a vidim razumijete se i u medacinu ?
Samo se Vi opustite, gospodine Sentinel. Pomislio sam da je "26" u Vasem niku skracena godina rodjenja (1926).
E, izvinite, ja sam bio u zabludi, vi izgleda nijeste onaj Ninoslav koji je reklamirao prikazivanje svojeg filma u Njujorku.
Prihvatam izvinjenje, mada i dalje nemam pojma o cemu pricate.
Blagodarim na sovjetima.
Kada ste tako prizemno i bezuspješno "računali" moje godine, da vas podsjetim.
Bijahu li ove naredne, vaše riječi ili nekog vašeg "dvojnika" ?
Ninoslav Randjelovic
Hvala. Pa, jeste. Bilo je prilike, a ni te moje misli nisu bile bas komplikovane - da su politicari u Srbiji uglavnom lopovi, da se ne zna ko je uhapsio Karadzica i gde je sve Karadzic bio, ali da se zna sve o parapsihologiji kojom se baviom, da cu ovoga septembra na poziv Rusije i Grcke predstaviti moje filmove u Ujedinjenim nacijama u Njujorku....

Ja ne vjerujem da ovdje na blogu imamo dva N.R.

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 20:58 29.07.2008

Re: Теннкови?

Ja ne vjerujem da ovdje na blogu imamo dva N.R.

To ne znam.
A, dakle Vi o Ujedinjeniom Nacijama govorite ! Nisam Vas odmah razumeo jer ste pominjali nekakvu moju reklamu mojih filmova i "njihovog prikazivanja u Njujorku" i nesto ste jos oko prodaje i kupovine karata pricali, a toga nema sto se Ujedinjenih Nacija tice. Ili ste mozda pomislili da su Ujedinjenje Nacije zapravo ime za nekakav bioskop u Njujorku ?
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 21:24 29.07.2008

Re: Теннкови?

Ninoslav Randjelovic

To ne znam.
A, dakle Vi o Ujedinjeniom Nacijama govorite ! Nisam Vas odmah razumeo jer ste pominjali nekakvu moju reklamu mojih filmova i "njihovog prikazivanja u Njujorku" i nesto ste jos oko prodaje i kupovine karata pricali, a toga nema sto se Ujedinjenih Nacija tice. Ili ste mozda pomislili da su Ujedinjenje Nacije zapravo ime za nekakav bioskop u Njujorku ?

Hmmm, Ninoslave, zanimljivo je da sad Vi trazite od sagovornika da Vam racionalno i logicno odgovara. A onamo u Vasim komentarima sve puno ironije i cinizma prema racionalizmu, logici, nauci i prosvetiteljstvu uopste? Nadam se da ste upuceni u to da su, izmedju ostalog, i te Ujedinjene nacije zasnovane na upravo nacelima prosvetiteljstva i nacelima racionalne nauke; ili Vi mozda mislite da se UN bave parapsihologijom?
maksa83 maksa83 21:46 29.07.2008

Re: Теннкови?

A onamo u Vasim komentarima sve puno ironije i cinizma prema racionalizmu, logici, nauci i prosvetiteljstvu uopste?


Ja to kod Ninoslava nisam primetio, samo sitna cinična šatro nevina podbadanja na sve što izgleda imalo zgodno a ne nosi KosovoJeSrbija poruku, a zatim pomalo komično "ko? ja? nisam. ma učinilo vam se!" reteriranje kad ga sa druge strane dočeka malo tvrđi đon. Takođe je primetan porast, d' izvinite na izrazu, qrčevitosti posle gostovanja u Pidi-midi, gde Ninoslav stvarno jeste izgledao bolje i zvučao uverljivje i iskrenije od one Aleksandre, koliko god mi Aleksandrina žvaka bila bliža od njegove.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 23:58 29.07.2008

Re: Теннкови?

Takođe je primetan porast, d' izvinite na izrazu, qrčevitosti posle gostovanja u Pidi-midi, gde Ninoslav stvarno jeste izgledao bolje i zvučao uverljivje i iskrenije od one Aleksandre, koliko god mi Aleksandrina žvaka bila bliža od njegove.

Vama licno je primetan ili Vi to objektivno konstatujete ?
Mada, izgleda da se Vi bas bavite analizom moje licnosti i stepena qurcevitosti.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 00:03 30.07.2008

Re: Теннкови?

Nadam se da ste upuceni u to da su, izmedju ostalog, i te Ujedinjene nacije zasnovane na upravo nacelima prosvetiteljstva i nacelima racionalne nauke; ili Vi mozda mislite da se UN bave parapsihologijom?

Ja licno mislim da se u Ujedinjenim Nacijama mnogi bave parapsihologijom i nadam se da cu tamo sresti nekog ko je vidjao Dragana Davida Dabica na nekoj od konferencija negde.....
maksa83 maksa83 01:04 30.07.2008

Re: Теннкови?

Vama licno je primetan ili Vi to objektivno konstatujete ?


Rado bih rekao da je objektivno, ali ne verujem u objektivnost an ženeral, pa ni svoju sopstvenu, pa eto - ne mogu.

Mada, izgleda da se Vi bas bavite analizom moje licnosti i stepena qurcevitosti.


Da, skroz sam fokusiran i posvećen. Sve sam drugo zapostavio. Deci ne kuvam zbog svega toga a i posao stoji.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 09:40 30.07.2008

Re: Теннкови?

Da, skroz sam fokusiran i posvećen. Sve sam drugo zapostavio. Deci ne kuvam zbog svega toga a i posao stoji.

Pa, nista, probajte sa nekim blagim cajem i vezbama disanja. Mozda Vam to pomogner da se oslobodite opsesije.
maksa83 maksa83 10:32 30.07.2008

Re: Теннкови?

Pa, nista, probajte sa nekim blagim cajem i vezbama disanja.


Dr. Davidova škola, vidi se iz aviona.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 10:52 30.07.2008

Re: Теннкови?

Dr. Davidova škola, vidi se iz aviona.

Tacnije, skola Mine Minica. Da podignete roletnu na tom Vasem prozoru u avionu u kome ste ?
angie01 angie01 14:32 29.07.2008

pa te marginalne grupa,

kao shto su navijachi-su svojim neusmerenom energijom bili nosioci agresije na pochetku devedesetih- vecina posle dobrovoljci u ratu, poznatog krvavog rachuna.

To da parlamentarna stranka organizuje ovakav skup-je protiv ustavno i ekvivalento je pokushaju drzavnog udara-da ne ukljuchujemo javne pretnje-koje su svakako za sankcionisanje- pa mi nije jasno, kako nema odgovarajucih reakcija.

ajde da bilo koja partija i njeni predstavnici, bilo gde u svetu-na taj nachina prozivaju predsednika drzave-shta bi se potpom najvecom brzinom, a normalnom logikom desilo?!

I stvarno su vec dosadna ta ista agresivna , destruktivna scenarija- a bez odgovarajuce reakcije, jel to drzava nije sposbna da odrzi mir i bezbednost za svoje gradjane-shto je opet isto tako nedopustivo i mnogo govori o vlasti.
queeria92 queeria92 14:38 29.07.2008

NVO: Zabraniti rad Obraza

NVO: Zabraniti rad Obraza
28. Jul 2008 | 14: 29
Izvor : Beta
Centar za promociju kulture nenasilja i ravnopravnosti (Kvirija) zatražio je od republičkog tužioca da pokrene postupak za zabranu organizacije "Obraz" zbog nasilnog delovanja i ugrožavanja reda i mira na ulicama Beograda.

Ta nevladina organizacija navodi da su aktvisti "Obraza" u proteklom periodu agresivnim ispadima ove godine onemogućili otvaranje izložbe radova umetnika iz Prištine u galeriji "Kontekst" i sprečili promociju knjige "Peščanika" u Aranđelovcu krajem prošle.

Iako su predstavnici i aktivisti organizacije "Obraz" koju je Skupština Vojvodine proglasila klerofašističkom, stali iza brojnih nasilnih akata, vlasti u Srbiji nisu preuzele adekvatne mere kako bi se sprečilo dalje nasilje te organizacije, navodi Kvirija.

"Zahtevamo od Ministarstva unutrasnjih poslova da zabrani javne skupove i manifestacije ove organizacije jer dosadašnje iskustvo pokazuje da takva okupljanja neminovno ugrožavaju javni red i mir, zdravlje, bezbednost ljudi i imovinu", navodi se u saopštenju.

U suprotnom, kako se dodaje, svako eventualno ugrožavanje javnog reda i mira predstavlja izraz neodgovornosti drzave prema njenim građanima.



----------------------------------------
Podsećanja radi: Ove godine u martu mesecu policija je zabranila mirovni marš "Žena u crnom" pod izgovorom da će time ugroziti javni red i mir, zdravlje, bezbednost ljudi i imovine!!!
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 14:42 29.07.2008

Ukidanje izvora bezakonja

"Srbija polako tone u bezakonje"
Sa ovim se slazem

"ne zbog toga što su sile bezakonja tako moćne već zbog nesposobnosti, nesigurnosti i nemoći svoje vlasti."
Sa ovim se ne slazem. Srbija tone u bezakonje upravo zato sto udbaska vlast i udbaska kasta koja je formirana u Srbiji ne postuje zakone. Ona je iznad zakona, na nju se zakoni ne odnose. Udbaska (DB/KOS) kasta u Srbiji cini oko 10%- 15% stanovnistva. Otuda i tako veliko bezakonje i razmera krsenja zakona.
Da bi se zakon postovao i odnosio na sve, neophodno je ukinuti ove sluzbe, samim tim - automatski ce nestati i ova kasta, odnosno bezakonje.

"Zašto je to tako to je već jedna duža priča."
Mislim da ste duzni i da tade svoje vidjenje ovog problema, kada ste vec otvorili temu...ne razumem cemu onda ovaj post, ako ne saopstavate svoj stav...da li se bojite ili je to zaista toliko duga prica?
Velimir Ćurgus Kazimir Velimir Ćurgus Kazimir 14:58 29.07.2008

Re: Ukidanje izvora bezakonja

Jeste, to je, bar za mene, jedna prilicno dugacka prica koja ne pocinje, niti završava, sa Milosevićem.
Ne plašim se da iznesem svoj stav koji sam, na kraju krajeva, iznosio mnogo puta u većim tiražima i pred većim auditorijumom. Slažem se da je uticaj tajnih (policijsko-vojnih) službi u Srbiji uvek bio veoma velik ali nemam pojma koliki je procenat stanovništva ukljulčen u to. Uvek bih takve stvari tumačio uticajem odredjenih istorijskih, kulturoloških i ekonomsko-političkih prilika i okolnosti nego samo snagom raznih tajnih službi i organizacija. Za mene je jedna od ključeva za razumevanje onoga što se dešava ne samo u poluvekovnoj komunističkoj diktaturi nego i u onome što joj je prethodilo. Opsesija da Srbiju i srpski narod mogu da spasu razne gazde, snažne i nemilosrdne ličnosti koje su spremne da žrtvuju stotine hiljada svojih sunarodnika da bi ostvarili samo njima poznati nacionalni cilj, to je nešto što se provlači vekovima. Taj patrijahalno-zadruzni vilajet u kojem bismo morali da živimo u interesu sopstvene nacionalne budućnosti mnogo više me zabrinjava od Vucica i drustva.

ŠTO SE TIČE VAPAJA I JAUKA DA SE NA OVOM BLOGU OBAVLJA NEKA CENZURA MORAM DA PRIZNAM DA NEMAM POJMA O ČEMU JE REČ. MOŽDA JE TO NEŠTO U VEZI SA NAJNOVIJIM PROPISOM RATELA? MOŽDA JE CEKIĆ ZBOG TOGA SMENJEN. MOŽDA I OVO ŠTO PIŠEM NEKO PROČITA NA POGREŠAN NAČIN.
Filip2412 Filip2412 15:00 29.07.2008

Re: Ukidanje izvora bezakonja

Sa ovim se ne slazem. Srbija tone u bezakonje upravo zato sto udbaska vlast i udbaska kasta koja je formirana u Srbiji ne postuje zakone. Ona je iznad zakona, na nju se zakoni ne odnose. Udbaska (DB/KOS) kasta u Srbiji cini oko 10%- 15% stanovnistva. Otuda i tako veliko bezakonje i razmera krsenja zakona.


uao, zvuci teribl... nadam se da nisi upravu

ali mislim da ima logike to o cemu govoris. Sama SRS stranka mi nikad nije izgledala kao prirodna tvorevina. Neko je to smisljeno napravio da zamajava zabludelu masu. Rani radovi Dr Vojvode Narodnog poslanika Predsednika te stranke ukazuju na isto...
Supermod Supermod 15:29 29.07.2008

obaveštenje



moderacija je na ovom blogu obrissala komentare korisnika belictheserb, a automatski su obrisane i replike na njegove komentare, u skladu sa pravilima upotrebe Bloga. link
nesha92 nesha92 15:33 29.07.2008

Re: obaveštenje

pa kad se dere .... a lepo sam se spremio da mu odgovorim = postujem - kad nije tamo vise
am not fastest any more....
gorio92 gorio92 17:34 29.07.2008

Re: Ukidanje izvora bezakonja

Za mene je jedna od ključeva za razumevanje onoga što se dešava ne samo u poluvekovnoj komunističkoj diktaturi nego i u onome što joj je prethodilo. Opsesija da Srbiju i srpski narod mogu da spasu razne gazde, snažne i nemilosrdne ličnosti koje su spremne da žrtvuju stotine hiljada svojih sunarodnika da bi ostvarili samo njima poznati nacionalni cilj, to je nešto što se provlači vekovima. Taj patrijahalno-zadruzni vilajet u kojem bismo morali da živimo u interesu sopstvene nacionalne budućnosti mnogo više me zabrinjava od Vucica i drustva.

Eto i nije bila tko duga priča.
Ko ne veruje u ovo, neka malo razmisli zbog čega se primedbe na apsolutnu vlast Borisa Tadića, obično dočekuju na "nož".
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 19:18 29.07.2008

Re: Ukidanje izvora bezakonja

Za mene je jedna od ključeva za razumevanje onoga što se dešava ne samo u poluvekovnoj komunističkoj diktaturi nego i u onome što joj je prethodilo

Sa ovim se ne slazem, jer ono sto je prethodilo komunistickoj diktaturi u osnovi je zatrto, pocevsi od privatne svojine, koja je konfiskovana i nacionalizovana, kao i potpune promene drutveno-politickog sistema.
Najveci problem Srbije su svakako tekovine komunizma, kojih Srbija ni dan danas ne moze da se oslobodi, prvenstveko komunistickih tajnih policija, zatim nacionalizacije i konfiskacije, te na kraju udbaske privatizacije koja je uradjena pod plastom lazne demokratije.

Opsesija da Srbiju i srpski narod mogu da spasu razne gazde, snažne i nemilosrdne ličnosti koje su spremne da žrtvuju stotine hiljada svojih sunarodnika da bi ostvarili samo njima poznati nacionalni cilj, to je nešto što se provlači vekovima. Taj patrijahalno-zadruzni vilajet u kojem bismo morali da živimo u interesu sopstvene nacionalne budućnosti


Ovo je suvise generalizovano i neprecizno, tako da zvuci krajnje iracionalno i nema veze sa stvarnoscu niti konkretnim problemima koje sam nabrojao. Ne spominjete od cega to srpski narod te gazde treba da spasu, koji je to poznati nacionalni cilj....suvise ste nedoreceni i neprecizni, kao i u samom postu btw, ne izvodite misao do kraja, ne saopstavte stav...sve se svodi na floskule...ne razumem kako to shvatate diskusiju i cemu diskusija ako se ne razmenjuju stavovi u njoj. Milim diskuisja bez razmene stavova to onda i nije, prelazi u presipanje iz supljeg u prazno.

Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 21:26 29.07.2008

Re: Ukidanje izvora bezakonja

Bojane, mudro zboris, kao i obicno. Nazalost, Filipe, i meni se prvo ta brojka od 15% cinila uzasno visokom kad je Bojan prvi put pomenuo, ali se duboko PLASIM da je covek i tu potpuno u pravu...
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 23:18 29.07.2008

Re: Ukidanje izvora bezakonja

Milan M. Ćirković
Bojane, mudro zboris, kao i obicno. Nazalost, Filipe, i meni se prvo ta brojka od 15% cinila uzasno visokom kad je Bojan prvi put pomenuo, ali se duboko PLASIM da je covek i tu potpuno u pravu...

Sve je relativno Milane, ako neko uspe da 85% stanovnistva okupi na istu stranu, onda je tih 15% skoro zanemarljivo. Politika je umece, polazim od toga, treba umeti...ovih 85% motivisati da se grupise pod jednom zastavom da kazem. Jedino sto moze ove ljude da udruzi je licni interes svakog od njih pojedinacno.
A to i nije toliko tesko jer - jednostavno, sukob interesa ove dve grupe postoji, zapravo animozitet ove dve grupe je ogroman.

Na jednoj strani su nezaposleni, opljackani u procesu udbaske privatizacije, opljackani posle WWII, isterani iz zemlje......... - dok je na starni udbaske kaste samo 15%. Tako da im ta policija, vojska i tajne policije nece bas mnogo pomoci, jer ideja je jaca od svega - pred njom vojske polazu oruzje bez ispaljenog metka
apatrid apatrid 14:09 30.07.2008

Re: Ukidanje izvora bezakonja

Najveci problem Srbije su svakako tekovine komunizma, kojih Srbija ni dan danas ne moze da se oslobodi, prvenstveko komunistickih tajnih policija, zatim nacionalizacije i konfiskacije, te na kraju udbaske privatizacije koja je uradjena pod plastom lazne demokratije.


Srbija će se, ipak, najteže oporaviti od delovanja patoloških antikomunista. Shvatite ovo kako hoćete.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 15:18 30.07.2008

Re: Ukidanje izvora bezakonja

apatrid
Srbija će se, ipak, najteže oporaviti od delovanja patoloških antikomunista. Shvatite ovo kako hoćete.


Shvatam da je to je Vase misljenje - sa kojim se ne slazem, jer patoloski antikomunisti kako ih zovete, nisu ucinili nista lose Srbiji, tako da logicno i Srbija nema zasto da se oporavlja od delovanja istih.

Cim tvrdite ovako nesto bez ikakvih racionalnih argumenata, shvatam da ste vrlo ostrascena i neobjektivna osoba
apatrid apatrid 16:50 30.07.2008

Re: Ukidanje izvora bezakonja

Bojan Zdravic

apatridSrbija će se, ipak, najteže oporaviti od delovanja patoloških antikomunista. Shvatite ovo kako hoćete.Shvatam da je to je Vase misljenje - sa kojim se ne slazem, jer patoloski antikomunisti kako ih zovete, nisu ucinili nista lose Srbiji, tako da logicno i Srbija nema zasto da se oporavlja od delovanja istih.Cim tvrdite ovako nesto bez ikakvih racionalnih argumenata, shvatam da ste vrlo ostrascena i neobjektivna osoba


Auh, Vi ko Draža na suđenju, ni o čemu nemate pojma. Pa, Bojane, šta da Vam kažem - promenite dioptriju, jer ne vidite dobro. Patološki antikomunisti su rasturili onu divnu zemlju (eno jednog jutros su ga malo provozali helikopterom npr) optužujući one koji više ne postoje da su krivi za sve. Interesantno.
Nemam ništa protiv da me osobe poput Vas i MMĆ-a smatraju ostrašćenim i neobjektivnim (ne zbog vas dvojice lično, nego više u smislu primera patoloških antikomunista) jer da nije tako, pomislio bih da sa mnom nešto nije u redu.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 22:25 30.07.2008

Re: Ukidanje izvora bezakonja

Auh, Vi ko Draža na suđenju, ni o čemu nemate pojma. Pa, Bojane, šta da Vam kažem - promenite dioptriju, jer ne vidite dobro. Patološki antikomunisti su rasturili onu divnu zemlju (eno jednog jutros su ga malo provozali helikopterom npr)


Ok, izgleda da ne podrazumevamo isto pod pojmom patoloski antikomunista. Ako je osoba koja je provozana helikopterom Radovan Karadzic, onda se ne slazem sa Vama da je on antikomunista. Procitajte njegovu biografiju i videcete da je jos od sezdesetih bio radnik UDB-e, tajne komunisticke policije. Za mene pripadnici DB-a nisu antikomunisti, dok za Vas jesu...zato se vec u pocetku razilazimo u diskusiji, jednostavno pod pojmom antikomuniste ne podrzaumevamo isto, tak da je dalja diskusija nemoguca.

Tacno je da su pripadnici republickih DB sluzbi rasturili staru divnu Jugu, ali ne na osnovi antikomunizma vec na osnovi nacionalizma i sovinizma. Komunizam je po mom shvatanju samo mutirao u svim republikama bivse SFRJ (ovde bih ipak izuzeo samo Sloveniju) . Komunisti i njihove tajne policije i dajle cvrsto drza vlast u svojim vilajetima.

Jednostavno ne mozete nekog smatrati antikomunistom, ako mu je DB (tajna komunisticka policija) osnovala i finansirala stranku od osnivanja do dana danasnjeg.

Inner Party Inner Party 15:24 29.07.2008

Onaj huligan...

... koji je napao novinara pre neki dan je 88-mo godiste.

Dakle imao je:
4 godine kada je poceo rat u BIH
7 godina kada se taj rat zavrsio
11 kada je bilo bombardovanje
12 kada je pao Milosevic.
15 kada je ubijen Djindjic

A danas je najverovatnije pripadnik SRS i Obraza...
queeria92 queeria92 15:34 29.07.2008

Re: Onaj huligan...

Iziritirana omladina je naša budućnost...
silver bullet silver bullet 17:00 29.07.2008

Re: Onaj huligan...

.. koji je napao novinara pre neki dan je 88-mo godiste.

Dakle imao je:
4 godine kada je poceo rat u BIH
7 godina kada se taj rat zavrsio
11 kada je bilo bombardovanje
12 kada je pao Milosevic.
15 kada je ubijen Djindjic

A danas je najverovatnije pripadnik SRS i Obraza...


Pravo je pitanje koliko mu je otac imao u svim tim trenucima.
I gde je on bio.
I sta je taj momak slusao u kuci i na televiziji.
loader loader 15:38 29.07.2008

Junaci pod krevetom !

Neće se okupiti nikakva kritična masa "da sruši Ovo Ovde" (kako kaže autor bloga). To je samo odlazeća, i dalje odlazeća, garnitura antidemokrata i ratnih huškača koji danas više nemaju ništa drugo, nego da pokušaju da imitiraju one demonstracije gradjana koje su održavane tokom 90-tih i da aktuelnu srpsku vladu nazivaju kriminalnim režimom. One demonstracije, i ove danas - nemaju nikakve sličnosti, osim što se, eto, može reći da su i jedne, i druge okupljanje ljudi na ulici iz nekog političkog razloga.

Biće da Srbija ipak ne tone u bezakonje. Biće da se ona iz njega, kao iz živog blata, čupa već 10-ak godina. Uzročnici nastanka totalnog bezakonja 90-tih, organizatori današnjeg mitinga, upravo pokazuju da su oni ti koji su najnazadniji deo ovog društva. Što više budu odlazeći, a ne opstajući, to će Srbija sve manje biti u bezakonju.

Upravo čujem da je pronađeno i uhapšeno lice koje je pre nekoliko dana, takođe na demonstracijama "sa izraženim patriotskim osećanjem" - išutirao i povredio kamermana B92. Ako je tako čvrsto stajao iza svog gesta, zašto je bežao od javnosti i policije i krio se po stanovima?!

Eto još jednog pitanja - ako je R.Karadžić toliko verovao u svoju političko-vojnu misiju, zašto nije čvrsto stao iza svog "dela" i ponosno, javno izašao na megdan svima koji ga optužuju, nego je prihvatio da se pod zaštitom svojih nevidljivih čuvara krije po beogradskim ćoškovima i sve vreme gleda kako ova zemlja velikim delom i zbog njega (i ostalih par haških begunaca) grca i bori se za vazduh?! Prvi čovek uvek ima velike privilegije, ali i najveću odgovornost. Radovan je rado prihvatio sve privilegije svog negdašnjeg, rukovodećeg položaja. A kad je na red došla odgovornost - sakrio se ispod kreveta!

Teško da ovi što danas mitingaše znaju šta čine i koga brane.

Naravno, ne brane oni R.Karadžića. U suštini, oni su tu da isteraju nekakav svoj lični jed, nervozu, svoje nerazumevanje vremena i istorijskog konteksta u kome žive...


Jelica Greganović Jelica Greganović 16:13 29.07.2008

Re: Junaci pod krevetom !

U suštini, oni su tu da isteraju nekakav svoj lični jed, nervozu, svoje nerazumevanje vremena i istorijskog konteksta u kome žive...

...a SRS to koristi da ako je moguće što duže ostane pominjana u vestima, samo da su tu, da dobiju svoj minut-dva makar...
loader loader 16:43 29.07.2008

Re: Junaci pod krevetom !

Tako je.

Oni su poznati parazit sa pipcima sazdanim od demagogije.
Velimir Ćurgus Kazimir Velimir Ćurgus Kazimir 17:32 29.07.2008

Re: Junaci pod krevetom !

Moram da priznam da sam sve manje sklon psihologiziranju ljudi koji pate od raznih opsesija i predrasuda. Secam se da sam nekad davno ucio iz psihologije da je empirijjski utvrdjeno da rasisti imaju drukcije recepciju - teze menjaju asociijacije na ono sto vide od normalnih ljudi. I sta bih danas uradio sa tim? Tumacio mlade pripadnike Obraza ili matore radikale time da oni "jadni" ne vide ono sto normalni vide?
Ja sam, naime, verovatno u velikoj manjini kad kazem da sve njihove traume, frustracije i neznanja nisu vredne ponizenja i nesreće koju zbog takve politike doživi jedan jedini čovek. A pored njihovog kukavičluka takodje sam ubedjen da bi se preko noći, ma u pet minuta, od gnevnih pravednika pretvorili u hladnokrvne koljače.
Vrlo je tanka linija koja nas odvaja od pomahnitale agresije kojoj je potreban vrlo mali razlog da provali po našim ulicama.
gorio92 gorio92 18:15 29.07.2008

Re: Junaci pod krevetom !

Naravno, ne brane oni R.Karadžića. U suštini, oni su tu da isteraju nekakav svoj lični jed, nervozu, svoje nerazumevanje vremena i istorijskog konteksta u kome žive...

...da opravdaju plate koje primaju u skupštini i kojegde, da uhvate koji poen za neke naredne izbore, jer njihovi birači od njih upravo ovakvo ponašanje očekuju...
loader loader 19:12 29.07.2008

Re: Junaci pod krevetom !

Ja sam, naime, verovatno u velikoj manjini kad kazem da sve njihove traume, frustracije i neznanja nisu vredne ponizenja i nesreće koju zbog takve politike doživi jedan jedini čovek.
Svakako da je neprihvatljivo da bilo ko pati zbog nekog drugog (podrazumevamo da taj koji pati ovoga koji nanosi patnju prethodno nije izazvao nekim namernim, neprijateljskim gestom). Ipak, i u ovakvim okolnostima se mora zadržati ona mala, majušna rezerva u osudi koja obezbeđuje makar to da i mi sami - revnosno kažnjavajući i odbacujući ekstremiste - ne postanemo slični njima u nekoj budućnosti.

Jer, ako je nesporno ko su i kakvi su oni, tada nije potrebno da ih mi, makar u razgovorima ovog tipa, iznova etiketiramo, pošto smo to puno puta učinili. Ekstremisti su, nije sporno. Mislim da je svrsishodnije održavati mehanizme koji će njihovu delatnost ograničiti. Takođe, čini mi se da treba uvek iznova preispitivati gde su sve izvorišta tolike zlojedi kod onih koji se odazivaju idejama ekstremističkih kolovođa. I tu bi trebalo da je jedan od puteva da se smanji destruktivni potencijal.
mariopan mariopan 20:02 29.07.2008

Re: Junaci pod krevetom !

loader
Ja sam, naime, verovatno u velikoj manjini kad kazem da sve njihove traume, frustracije i neznanja nisu vredne ponizenja i nesreće koju zbog takve politike doživi jedan jedini čovek.
Svakako da je neprihvatljivo da bilo ko pati zbog nekog drugog (podrazumevamo da taj koji pati ovoga koji nanosi patnju prethodno nije izazvao nekim namernim, neprijateljskim gestom). Ipak, i u ovakvim okolnostima se mora zadržati ona mala, majušna rezerva u osudi koja obezbeđuje makar to da i mi sami - revnosno kažnjavajući i odbacujući ekstremiste - ne postanemo slični njima u nekoj budućnosti.

Jer, ako je nesporno ko su i kakvi su oni, tada nije potrebno da ih mi, makar u razgovorima ovog tipa, iznova etiketiramo, pošto smo to puno puta učinili. Ekstremisti su, nije sporno. Mislim da je svrsishodnije održavati mehanizme koji će njihovu delatnost ograničiti. Takođe, čini mi se da treba uvek iznova preispitivati gde su sve izvorišta tolike zlojedi kod onih koji se odazivaju idejama ekstremističkih kolovođa. I tu bi trebalo da je jedan od puteva da se smanji destruktivni potencijal.

Prvi komentar koji je zaista sazeo sve sto je vazno sagledati..preporuka.
Nenad Šeguljev Nenad Šeguljev 17:00 29.07.2008

sa margine

I NSDAP je krenula sa marginale.

Pre bi pohapsio navijače i odredio im jedno 2080 sati društveno-korisnig rada... krečenje fasada.
Dušan Maljković Dušan Maljković 18:05 29.07.2008

Kritika čistog pomirenja

Pre svega, pozdrav priključenju V. Ć. Kazimira ovdašnjem blogosvetu.

Drugo, zanimljive su mi reperkusije ovog posta, jer, ako se one konsekvetno sprovedu, onda se g. Kazimir zalaže za "ukidanje" 5. oktobra i svih njegovih tekovina, jer je to, iz njegove vizure, bila nesposbnost vlasti da zaštiti građane terora skupa koji je razarao imovinu, zapalio Skupštinu i ključno -- uništio glasačke listiće tj. izbornu volju građana na čijem poštovanju se zasniva funkcionisanje savremene demokratije. Sve je to bilo obavljeno pod simboličkim plaštom Džoa Bageraša, monarhiste, koji je na Skupštinu kidisao sve sa zastavaom Ravnogorskog pokreta. (Ravna gora pobediti mora!) Danas, suočeni sa ovom činjenicom, ovdašnji liberali, koji se opravdano zalažu za intervenciju države u vezi sa mitingom povodom hapšenja Karadžića, samo sležu ramenima, a posebno je simptomatično da ima nikada nije zasmetao vandalizam -- i to ne nad buticima i patikama, čega su se ponajviše grozili -- nego nad objektima od istorijsko-umetničke vrednosti, kao što je pomenuta Skupština i njeni sadržaji -- ako nemate jedno sedište iz nje, nista nikakav petooktobarski revolucionar. Nekada je čuveno "parfimisanje" bio opravdani deo revolucionarnog žara, ali kada su u pitanju "patike za Kosovo" to je već skandal svoje vrste.

Sve ovo sam napisao da bih pitao g. Kazimira: da li je nasilni diskontinuitet Miloševićevog režima nešto protiv čega je on sada, zbog očigledne podrške pravnoj državi koja je tada narušena sa pozicija krajnje desnice tj. karadžićevske opcije ultranacionaliste V. Koštunice koji nakon toga dolazi na vlast, te ako nije, zbog čega danas brani toj istoj opciji da ima svoju "revoluciju"?

A povodom revizionističke teze o tome da treba da se od '41. do danas treba preispitati istoriju i sprovesti lustraciju, izvinjavajući se žrtvama "komunističkog terora", hteo sam da vam poručim da isprobate jedan misaoni eksperiment: zamislite sebe kako se u Berlunu pojavljujete sa tom tezom, tezom da treba da se preispita da li su se zaista saveznici borili protiv nacista (u našem slučaju partizani) i da li su oni bili "bad guys" ili nisu (u našem slučaju raznovrsni kvislinizi -- od rehablitovanog Mihajlovića (na čemu je ponajviše radio DOS-ov ministar V. Batić) do M. Nedića, čije je rehabilitacija nedavno zatražena), a sve ne bi li se stiglo do nekakvog pomirenja, u krajnjoj liniji žrtava i agresora!? Na kakav biste prijem naišli? Shvatate li bizarnost ideje mirenja, recimo, upravnika konc-logora sa preživelim žrtvama, da do kraja zaoštrimo konsekvence "pomirenja"? Niko ne tvrdi da u partizanskom pokretu nije bilo grešaka, eksecsa i nekakvih pojedinačnih zločina, ali pričati o partizanskim "logorima" u kojima su bili saradnici okupatora (i to izjednačavati sa Aušvicom, npr) ili masovnim streljanima (takođe kolaboracionista i vojnika na strani Rajha, pa to opet izjednačavati sa zločinima Vermahta) kao o "stravičnim zločinima" najobičnija je desničarska propaganda i odbrana upravo saradnika u najmasovnijem zločinu koji savremeni svet poznaje.

Dakle, ne mirenje, nego lustracija (za one koji su učestvovali u ratnoj mašineriji velikosrpskog nacionalizma u ratnom periodu), ne denacionalizacija, već renacionalizacija (jer je nacionalizacija bila progresivni akt revolucije prelaska iz kapitalizma u socijalizam i smanjenja klasne razlike) i konačno, ne mirenje, već isticanje da između fašizma i antifašima ne sme nikada doći do pomirenja, jer to vodi u rehabilitaciju fašizma, brišući granice izmešu dveju jasno suprotsvaljenih strana, od kojih je jedna istoirijski pobedila, a druga je poražena.
Filip2412 Filip2412 19:09 29.07.2008

Mudre misli nema sta.

Niko ne tvrdi da u partizanskom pokretu nije bilo grešaka, eksecsa i nekakvih pojedinačnih zločina, ali pričati o partizanskim "logorima"


Znaci Goli Otok je za tebe "logor" a ne logor. OK samo, da se zna.

Na stranu to sto si potpuno promasio temu, niko ne moze biti generalno protiv nasilja, ne postoji politicki sistem koji je generalno protiv nasilja. Naravno da sam bio za nasilno rusenje Slobe i naravno da sam protiv nasilnog rusenja vlasti danas koje pokusavaju ovi polupismenjaci na ulicama. Nisam generalno ni za ni protiv nasilja jer bi to bio potpuno neiskren i besmislen stav. Nasilje je sastavni deo drustva, da nije tako ne bi postojala policija niti vojska.

To sto ti izjednacavas 5 Oktobar sa ovim sto se desava danas je isto kao izjednacavanje nemacke fasisticke vojske i antifasista koji su se borili za odbranu zemlje. (ne racunajuci one drugare koji su rusili drustveno uredjenje zemlje uzgred pokusavajuci da glume borbu protiv Nemaca....)

Sve ovo sam napisao da bih pitao g. Kazimira: da li je nasilni diskontinuitet Miloševićevog režima nešto protiv čega je on sada, zbog očigledne podrške pravnoj državi koja je tada narušena sa pozicija krajnje desnice tj. karadžićevske opcije ultranacionaliste

Dakle Srbija je za vreme Slobe bila pravna drzava!?!?!? Hvala na informaciji, zaista mi nije bilo poznato.

skener92 skener92 19:36 29.07.2008

Re: Mudre misli nema sta.

maljkovic strikes again ...
pnbb pnbb 19:47 29.07.2008

Re: Kritika čistog pomirenja

da li je nasilni diskontinuitet Miloševićevog režima nešto protiv čega je on sada, zbog očigledne podrške pravnoj državi koja je tada narušena sa pozicija krajnje desnice tj. karadžićevske opcije ultranacionaliste V. Koštunice koji nakon toga dolazi na vlast, te ako nije, zbog čega danas brani toj istoj opciji da ima svoju "revoluciju"?


jel si gledao film the great debators?

one fore o moralnosti gradjanske neposlusnosti?

ili drugacije:
koji to aparati danasnje drzave ugrozavaju zivot i egzistenciju , kao i ostala prava clanova srs, dss, ns? ako naravno izuzmemo pravo na bulaznjenje za govornicom
Velimir Ćurgus Kazimir Velimir Ćurgus Kazimir 19:56 29.07.2008

Re: Kritika čistog pomirenja

U svome prvom tekstu na blogu "Pomirenje ili pomirenja" napisao sam da 5. oktobar 2000-te predstavlja neku vrstu prevrata, u svakom slucaju je istorijski diskontinuitet, a ne normalnu demokratsku smenu vlasti. To je poćetni problem DSS-a i Koštunice - to njihovo insistiranje na demokratskom kontiuitetu. Zbog toga je svako pominjanje smena, sudjenja ilustracije proizvodilo histericnu reakciju da je u pitanju neka vrsta (ponovne) komunističke revolucije. S druge strane, jasno je da je u tzv. kriznim upravama u drzavnim preduzećima, odmah posle 5. oktobra, bilo svačega. Mislim da se i to može kritikovati bez opasnosti da budete proglašeni revizionistom.
Svakako nemam ništa protiv što je Skupština bila "očerupana" ili Televizija zapaljena jer je to bila najmanja moguća cena promena - nije bilo desetina ili stotina mrtvih kako su neki priželjkivali!
Što se tiče poredjenja zločina komunističkih (partizanskih) i fašističkih, oni su neuporedivi i samo krajnje zadrt čovek može to da uporedjuje i relativizuje. Aušvic i Jasenovac nemaju svoje pandane, osim ako se, naravno, ne pozabavimo unutrašnjim sistemom Gulaga u SSSR-u. Zločine, medjutim, ne bi trebalo da merimo i pokušavamo da ih objašnjavamo motivima onih koji su ih počinili. Osim toga, toliko toga ne znamo o njima. Ja sam, recimo, tek pre desetak godina saznao za sudbinu banatskih Švaba. Taj strašni zločin, koji su isključivo platili civili - žene, deca i stari ljudi, bio je izvan mojeg saznanja skoro pedeset godina. A mislio sam da znam toliko toga..
Svakako, ne zalažem se za mirenje izmedju fašista i antišašista, izmedju krivaca i žrtava, ali njihova deca bi morala jednom da podvuku crtu. Ta crta će se,najzad, napraviti želeli mi to ili ne.
JJ Beba JJ Beba 21:09 29.07.2008

Re: Kritika čistog pomirenja

ništa od mirnog i dostojanstvenog mitinga...
tuča kod DOB, lete kamenice, suzavac gumeni meci...kapuljače...hitna pomoć
što bre ne zabrane ove fašiste?
svi govornici suuzvikuvala živala velika srbija....
a onaj lik iz dveri je tražio nezavisnost RS
evo ih zavijenih zatava niz balkansku...idu ka svojim autobusima, vozovima....
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 21:46 29.07.2008

Re: Kritika čistog pomirenja

Dušan Maljković
Shvatate li bizarnost ideje mirenja, recimo, upravnika konc-logora sa preživelim žrtvama, da do kraja zaoštrimo konsekvence "pomirenja"?

Dusane, na koju foru mislis da isto ne bi trebalo da kazu i prezivele zrtve staljinistickih, maoistickih i inih "levicom-inspirisanih" logora kojih je, cisto da te obavestim, bilo znatno vise? Od kojih (tj. upravnika) niko nije ikada pravno procesuiran, za razliku od brojnih nacistickih upravnika logora? A da stvar prenesemo na domaci teren: da li ti zaista mislis da bi pok. Borislav Pekic (ili Mihajlov, Kostic, itd. isl.) imao manje razloga da se sa svojim tamnicarima i (umalo) dzelatima miri nego neka zrtva nacistickog logora?

Dušan Maljković
odbrana upravo saradnika u najmasovnijem zločinu koji savremeni svet poznaje.

Lepo je gadjati se velikim recima. Za mnoge, tako, najmasovniji zlocin u savremenom svetu jeste "Veliki skok napred" i tzv. Kulturna revolucija -- tj. za one koji znaju da broje, posto je broj pogodjenih (sto smrtno, sto privremeno) numericki bio veci nego u slucaju holokausta (nimalo ne umanjujuci grozotu potonjeg, da se razumemo). Ili mozda, kao i brojni evro-levicari (a kriptorasisti), smatras da kineski zivot manje vredi od jevrejskog ili romskog ili slovenskog?

Dušan Maljković

brišući granice izmešu dveju jasno suprotsvaljenih strana, od kojih je jedna istoirijski pobedila, a druga je poražena.

Jeste, to bih i ja voleo, tj. da se prizna da je fashizam istorijski porazen, kao sto je 44 godine kasnije istorijski porazen i komunizam, sa padom Berlinskog zida, sto je podjednako velika istorijska pobeda nad zlom. Odnosno da se jednom razume da su *totalitarizmi* 20. veka porazeni i da se prestane sa pokusajima njihovog povampirenja...

I jos nesto: na kvirijinom blogu imas sjajno pogodjen portret udbasa u liku "junaka" pandura Aleksica, dakle nekoga ko je ucestvovao u slobistickom terorskom sistemu sa podjednakim entuzijazmom kao i u prethodnom titoistickom, koji dozivi infarkt kad mu uhapse Slobu, ali isto tako i kad vidi ulicu M. Nedica! Cini mi se da je njegov stav i njegov Weltanschaung (ma koliko bio odvratan) daleko konsekventniji i realisticniji, makar bio samo literarni lik, nego ovo sto ti pokusavas da nam kazes...
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 21:34 29.07.2008

Svi

se plašimo "bezazlenog" okupljanja i patetičnog govora Ivane Žigon
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 21:47 29.07.2008

Re: Svi

Biljana Beba Knežević
se plašimo "bezazlenog" okupljanja i patetičnog govora Ivane Žigon

Sta, ovaj put nema pijanog kvaziumetnika antiglobalnog Nemanje da proziva "miseve" i podjaruje mase? Cccc...
batamm batamm 22:50 29.07.2008

Mudri Milan M. Ćirković

Trezan, globalista, istinski umetnik, izašao malo iz dubine kadra. Zašto da tamo presedi ceo život?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana