Da se ne lažemo – svi znamo ko je iza Đinđićevog ubistva

Nebojša Spaić RSS / 29.06.2007. u 19:21

Dakle, da ponovim - svi znamo ko je iza Đinđićevog ubistva. I samo zato što je normalnim ljudima krajnje odbojno da o tako ozbiljnoj, važnoj i stvari koja zahteva pijetet pričaju na način na koji se o tome priča, način koji otkriva političku gramzivost i pohlepnu sujetu, to znanje niko javno ne saopštava, pa se stvara utisak da istinu iznosi jedna ili druga strana. Naravno, ni jedna ni druga strana ne iznosi istinu. Jer, obe strane su krive.  

Tvrdim, dakle, da su Đinđića ubili Koštunica i Čeda, Beba i Mihajlović. Sa svojim zločinačkim udruženjima. Uslovno rečeno metaforički. 

Jedni su ga ubili jer nisu dozvolili da se posle 5. oktobra do kraja raščisti sa Miloševićevim sistemom, već su sve ključne elemente tog sistema prihvatili u sebe, a taj uljez, taj alien, preuzeo ih je iznutra. Naravno, sami domaćini su bili u velikoj meri plodni, pa i pohotni. Jeste, i Bulatović, i Tomić, i Bracanović, i toliki kojima imena ne znamo, toliki kriminalci, policajci, biznismeni, svejedno, stvorili su okruženje koje je omogućilo atentat. 

Drugi su ga ubili jer su posle 5. oktobra, pod licemernim samoopravdanjem da cilj opravdava sredstva, krenuli u raznorazne talove sa kriminalcima i tajkunima. Pa nije važno da li se zovu Janjušević, Kolesar ili Rašeta, Mihajlović ili Jovanović, ili opet ti neki kriminalci/policajci čija imena ne znam - i njih je preuzeo neki drugi uljez, neki drugi alien, ali i taj je našao plodne, pa i pohotne domaćine. 

I ne zaboravimo prauzrok zločina, socijaliste i radikale, koji su scenu za zločin postavili. Svi oni su suštinski krivi što su stvorili uslove za ubistvo Đinđića. 

Mislim da je irelevantno da li su bili pohotni za vlašću kao takvom, kao oni prvi, pa su širokogrudo privijali svakoga ko bi im se ponudio, ili su, kao oni drugi, podjednako podatno uleteli u korupcionaške afere. Irelevantno je jer su postavili neke druge ciljeve iznad sebe, zavedeni uverenjem da je svaki kompromis u politici dobrodošao (molim, ne razumite me pogrešno, kompromis kao takav jeste dobrodošao, ali ne i paktiranje sa zlom), i stvorili okolnosti u kojima ne samo da su mafija i Legija ojačali, osilili se, činili sve što su činili, nego i imali organizacione, logističke, finansijske, ljudske, medijske, oružane, obaveštajne, pa i političke resurse koji su im bili potrebni da ubiju Đinđića. 

I, možda opet naivan kakav možda jesam, a možda samo zbog toga što sam, nemajući politički ni neki drugi interes, oslobođen viška emocije i strasti, bez obzira na Radovanovićevo pokretanje istrage, mislim da ni jedni ni drugi nisu ni imali nameru, niti su planirali da ubiju bilo koga, a kamo li Đinđića. Ni Beba, ni Koštunica, ni Čeda ni Mihajlović. I jako bi mi bilo žao ako grešim. 

E, sad. Da li ih krivim makar za stvaranje tih okolnosti, ako već ne za zaveru i mafijaško udruživanje. U tom nekom krivičnom smislu - sigurno ne. Politički - ne znam. Ne znam da li se i šta drugo moglo tada raditi, kako bih se sam postavio u tim situacijama i za koji greh bih ja bio plodan i pohotan. Ali, između ostalog i zato, ja nisam političar. A oni jesu.

Političku pozadinu ubistva stvorili su svi zajedno. Pa ta pozadina i nije drugo nego politički trenutak u kom se ubistvo dogodilo. I ona nije krivično delo. Ali svi su za tu pozadinu krivi. I, molim vas, nipošto ne znači da ako su svi krivi – niko nije kriv. To bi bila dosetka. Svi su krivi znači baš to – svi su krivi – i morali bi da shvate sve posledice svojih odluka i za njih preuzmu i političku, i ličnu odgovornost. 

A oni, evo, nastavljaju po starom i razvlače po zemlji telo ubijenog premijera, otimajući se za sitne politikantske interese. Pa se u kalu valjaju ministar policije kome bezbednosne kamere u vladi nisu radile iako je par dana pre toga izvršen neuspeo atentat na premijera i predstavnici političke grupacije čiji je lider, onaj za koga bih rekao da je iskren u snažnoj žalosti zbog premijerove tragedije, priznao u skupštini da je potonjem ubici premijera, kada je uveliko znao da je u pitanju kriminalac najvišeg ranga, činio usluge i kršeći propise dovodio porodicu.    

Fuj.

 p. s. Veći deo vikenda neću biti u mogućnosti da odgovaram na komentare ako ih bude, pa ako bilo ko u njima učini nešto za šta bi moglo da se pretpostavlja da je kakvo krivično delo, ili ako vređa i najliberalnija pravila pristojnosti, molim moderatore da te kometare izbrišu, ali da mi ih prethodno pošalju elektronskom poštom, da bih mogao sam da procenim i vratim ih na sopstvenu odgovornost, ako smatram da treba. Sam ću se, kada se vratim, u diskusije uključivati ako bude potrebe da razjasnim eventualno neku nezgrapnu misao, a ni u kakvu polemiku neću se uključivati.



Komentari (95)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

igipop igipop 19:35 29.06.2007

UH

Napeto.
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 03:06 30.06.2007

Re: UH

Tvrdim, dakle, da su Đinđića ubili Koštunica i Čeda, Beba i Mihajlović. Sa svojim zločinačkim udruženjima.



Svaka čast Spajo. Privatnik mora da se snađe. Pogotovo kad je roba kvarljiva, a mušterije izbirljive. Dobra reklama je uvek mudro ulaganje.
zana zana 12:37 02.07.2007

Re: UH


U ovoj raspravi nisam htela da ucestvujem, jer je Spaicev blog zapravo direktan odgovor Zoxterovom blogu - o Kostunicinoj pozadini, koji je njegov poslednji blog.
Volseban blog koji je nastaje na dan " Oprastanja od Zoxtera ".
Previse koincidencija.
A o sadrzaju da i ne govorim, ali recimo ovo:
Uslovno rečeno metaforički


Nas neko dobro treska motkom po glavi ovde.
Braonkastom motkom.
Queeria Queeria 19:41 29.06.2007

Čisto metaforički...

Pa posle čitanja ovog teksta meni nešto fali... Ako tvrdite da su Đinđića ubili Koštunica i Čeda, Beba i Mihajlović (metaforički)... mene metaforički zanima da li je možda Đinđić izvršio samoubistvo?

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com
Joe Black Joe Black 19:56 29.06.2007

Re: Čisto metaforički...

Queeria
Pa posle čitanja ovog teksta meni nešto fali... Ako tvrdite da su Đinđića ubili Koštunica i Čeda, Beba i Mihajlović (metaforički)... mene metaforički zanima da li je možda Đinđić izvršio samoubistvo?

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Ocigledno - SAMOUBISTVO! Ali par godina se oko toga niko nije sjekirao. Danas ipak nekome nije svejedno - da ne kazem da je jako nervozan.

Komentar po kome su svi krivi, predstavlja relativizovanje i svrstavanje u isti kos svih. Naravno da je kriva sva Srbija, ali borba za uticaj bila je zestoka. Posmatrajuci zemlje regiona, ni Srbiju nije mogla zadesiti drugacija sudbina, vaninstitucionalni centri moci koji su kontrolisali sve zeljeli su kontrolu prije svega nad najunosnijim potrebama trzista (droga, ljekovi, duvan, energija, ostale sirovine). Minimiziranje informisanosti tadasnjeg ministra policije vise je nego smijesno. A mozda bi bilo super da nam Kusovac kaze u kakvoj su relaciji Popovic, Jovanovic i Djukanovic. A Haski tribunal ne da bas svakome da se brani sa slobode. I naravno, region je odavno poznat po tome da postoje zvanicna samoubistva davljenjem u kadi, ili recimo samoubistvo u potiljak sa 20cm.
Taska Dana Taska Dana 20:12 29.06.2007

Re: Čisto metaforički...

Ne znam,zasto si, Spajicu, uopste pisao ovo sto si pisao....Sve je smuti pa prospi...te siguran si, te sumnjas da si naivan....te ovo te ono....
I vrapci znaju kakav je politicki momenat bio u trenutku kad je Zoran stradao...teska mi je muka na srcu kad o tome mislim......jer je nestao jedan divan covek.....nas drug, brat ...kako hocete...jedan od nas....
Samo se nadam da ce istina o tome izaci na videlo i da ce bedacenje tipa ovog tvog teksta prestati da zvrnda besmisleno. Nadam se da ce jednog dana ova drzava postati ono sto treba da bude ...pravna drzava, u kojoj se ovakve stvari...pitanje zivota i smrti, casti .....resavaju na castan nacin, postupkom u koji mozemo imati poverenje a ne ovako...rekla kazala, pljunula zapljunula......namestila smestila.....
Sramota jedna.....Ej, ljudi zar nije dovoljno bede i primitivizma ..te najgore bede da je ubijen covek zbog politike i interesa, zar nije najgora odvratnost s tim se sada i imbecilno bacakati po slicnom politickom terenu.
Sigurni cemo biti ko je ubio Djindjica a ne koje povukao oroz, kad pred sud izadju cinjenice koje to jasno odredjuju. Posto je postupak poceo, bolje da ko ima dokaze njih i predoci na pravom mestu ...lajanje u vetar je lajanje u vetar.
mMilutin mMladjenovic mMilutin mMladjenovic 20:19 29.06.2007

Re: Čisto metaforički...

Queeria
Pa posle čitanja ovog teksta meni nešto fali... Ako tvrdite da su Đinđića ubili Koštunica i Čeda, Beba i Mihajlović (metaforički)... mene metaforički zanima da li je možda Đinđić izvršio samoubistvo?Predrag M. Azdejkovićwww.queeria.com


Ne fali ti ništa PEDJA,

sem da prihvatš činjenice.

a one govore, da je pokojni premijer svima verovao na BLANKO, to jest mnogi kadrovi su nu se nudili sami, mnogi su mu potureni , a mnogi su kako vidimo bilo ološ i ljudski škar do škarta.

e sad ko je za to kriv, moja baba IKONIJa nije, bar mi je tako rekla, a ni ti PEDJA , prema tome, ima NEBOJŠA pravo, ima tu kod njega dosta istine, a celu istinu je reko jedino Goran PETROVIĆ, jedini DB-jac koji ne laže po službenoj dužnosti.

kako se sećamo, takav nije odgovarao ni Bebi, ni unučetu, ni njemu.

o čemu mi dalje da pričamo, treba preslušati još jedno sto puta MIHAJLOVIĆEV intervju na RTS-u , i to je to.

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:14 02.07.2007

Kažu da je

i Leh Valensa hteo da izvrši samoubistvo, ali nisu mogli da ga nađu.
Solomon Solomon 19:59 29.06.2007

Rano je... za Metafore

Deluje mi suvise rano za ovakvo posmatranje stvari... Razumem te, ali obicno u filmovima i istoriji se ovakav zakljucak pravi posto su svi krivci uhvaceni i sluze robiju... Onda se glavni junak filma izdigne u sudnici, posle processa i kaze "oca smo ubili mi, svoji ne-marom" itd ... Mislim, Kapiram te. Razumem odakle polazis i slazem se dosta..... Svi jesu krivi, ALI, Neki su vise krivi od drugih. I dok te 'mnogo krive' ne obelodanimo, do tada su ovakve price malo zbunjujuce.
Mislim, naravno mozemo okriviti i celokupno Srpsko gradjanstvo, zbog nesposobnosti da se oslobodi Nacionalizma, zbog privrzenosti autoritivnim vodzama, zbog ksenofobije, zbog velicanja istoka, zbog prezira prema modernizmu..... Lista se nastavlja, i sve je to doprinelo, stvorilo okolnosti, za atentat.... Ali cekaj malo... Da bi se do takve katarze doslo potrebnoje uhvatiti PRAVE krivce... barem one koje zakonom mozes kazniti.
Metafore ne postoje u Zakoniku.
AlexDunja AlexDunja 20:07 29.06.2007

Re: Rano je... za Metafore

nema ,bre.svi su krivi.nema neko je vise neko je manje....bla,bla...
mene interesuje:
ko je smislio ubistvo
ko je organizovao ubistvo
ko je naredio ubistvo
ko je krio pocinioce
da se ne lazemo,ti ljudi imaju imena
mMilutin mMladjenovic mMilutin mMladjenovic 20:04 29.06.2007

Ima li veće FARSE,

nego kad profesionalni JEDNOUMNICI poput tvog kolege SRDJANA K,

piše post o JEDNOUMLJU.

ja veće farse ne videh još za vreme vakta i vlasti čoveka koji trenutno odmara pod LIPOM.

oprosti NEBOJŠA, ali me je BANOVAO i izvrisao ovaj jednoumnik o kome pišem, pa ne mogu da mu to kažem u lice...

o DJINDJIĆU kada sam god prozborio na ovom BLOGU, na mene je kidisalo kuso i repato.

pa ću o tome malo kasnije, ako se kusi i repati ne povampire opet.
Bilo nekad Bilo nekad 20:05 29.06.2007

Vec vidim

Bebu Popovica kako presavija tabak i tuzi Nebojsu Spaica zbog ove tvrdnje.
A sada nastupa roj LDP-ovaca da satanizuje Spaica.
Lektorka Lektorka 20:08 29.06.2007

Re: Fuj.

Svaka Vama čast za "uslovno rečeno"-metaforiku!

Evo ja NE ZNAM

da su Đinđića ubili Koštunica i Čeda, Beba i Mihajlović


Nema te metafore koja ovu četvoricu trpa u isti koš, ma koliko se Vi trudili da "mudro" i "uopšteno" - dakle, "uslovno" - obrazložite zašto tako nešto govorite.
mMilutin mMladjenovic mMilutin mMladjenovic 20:21 29.06.2007

Re: Fuj.

Nema te metafore koja ovu četvoricu trpa u isti koš



Nema vala METAFORE, ali ima istine i to kolosalne.

za koju ja znam čak pre Čede i Bebe, a o Koštunici da ne pričam, nije teško pre njega nešto znati.
G r o f G r o f 21:28 29.06.2007

Re: Fuj.

Još jedna u nizu pretencioznih baljezgarija koje čitam ovde.
Da se ne lažemo, ja znam ko je kriv za ubistvo Djindjića ali od Nebojšinog miksa ide mi se u WC.
Najsmešnije je što ti krivci i ne kriju da su krivi. Opušteno nastavljaju sa svojom "u ponor" politikom.
Stavljati zajedno one koji vide i slepce koji vode, nikako ne može biti dobronamerno.
Da li je Nebojša glup ili kvaran?
Opredeljujem se za glup.
angie angie 21:29 29.06.2007

Re: Fuj.

mirekec dear, pa gde si ti?
G r o f G r o f 21:59 29.06.2007

Re: Fuj.

Viš' da sam pored tebe. Imam i kokice..Uzmi?..:)
angie angie 22:01 29.06.2007

Re: Fuj.

e pa neka si i 'fala. Shta to je onaj fazon sa publikom, prvi red, drugi red, ...kokice:)))
angie angie 20:31 29.06.2007

da li je ovo dokaz

da sloboda govora kod nas ipak postoji , pa to onda ne podrazumeva shvatanje specifichne tezine ovakvog teksta?
otrovnamaraja otrovnamaraja 20:37 29.06.2007

Савршено

сви си криви, дакле нико није крив. Сви смо ми криви, сви смо ми помало социјалисти, сваки Србин је Ратко бл,бла, бла ...
Dexter Dexter 20:40 29.06.2007

Kakav nebulozan text

Licite mi na nekog ko malo cita kurir,pravdu i slicno, onda malo gleda ,ne znam , Insajder...i na kraju zakljuci "mora da je istina negde u sredini - svi su krivi". I nemojte da zapocinjete Vas text sa "Svi znamo", radi se jednostavno o vasem misljenju.
A sto se tice "razvlacenja mrtvog Zorana" i sami ste se ukljucili u to.
Za rasvetljavanje pozadine Zoranovog ubistava (ako je ima) su neophodne cinjenice odnosno dokazi.
Vas tekst tome nije nimalo doprineo.
kamichak kamichak 20:43 29.06.2007

...

kakav blam od teksta majko mila.
poenta: i djindjiceva cukunbaba je ubila djindjica jer da ona nije rodila djindjidjevu prababu onaj ko ga je ubio ne bi mogao da ga ubije.
ostrouman mladic je ovaj spaic.
a ja se svaki put iznova iznenadim ko sve ume da koristi racunar.
Doctor Wu Doctor Wu 06:41 30.06.2007

pa, tako ti je to kad

koriscenje racunara uzimas kao meru pameti.
nobody is perfect nobody is perfect 20:49 29.06.2007

o tempora, o mores!

koje laprdanje, ljudi moji! prvo spaicevo, a posle i njegovih istomisljenika. ma, nikad i nigde, kod Orvela pogotovvo, nismo svi jedaki, uvek su neki jednakiji.a za ljubitelje metafora, evo vam jedne od DJ-krmka - sve vam mleko iskipe po ploci, u sta gledate, j....m vas u oci!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:00 29.06.2007

E, pa stvarno..

Naslušao sam se i nagledao svakakvih relativizacija, ali gospodine Spajiću, Vi ste istinski šampion u toj igri koja se masovno igra u Srbiji. Ima samo jedan problem. Vaša sklonost i vrhunska umešost u relativizovanju zla, ne bi bila društveno štetna da ste recimo proizvođač voćne rakije ili pak menadžer u kakvoj softverskoj firmi. Podatak da ste novinar , meni uliva blagu dozu nespokojstva. Bez obzira što nisam u prilici da vas čitam ili slušam.
Lektorka Lektorka 21:46 29.06.2007

Re: E, pa stvarno..

Drago, možda bi gosn Spaić bio bolji novinar da pre toga nije diplomirao svetsku književnost. :) (To sam sad videla na biografiji.) Naravno, mene posebno iritira ta veza s književnošću koja u ovom slučaju može samo da potvrdi uvrežene predrasude o tome kako romani i pesme mute zdrav razum...

Za mene je - evo opet da kažem - ono "uslovno rečeno metaforički" slika i prilika, odnosno vrhunac književnih, novinarskih, filozofskih i inih dometa autora ove brlje od teksta.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:53 29.06.2007

Re: E, pa stvarno..

Leks...
Ovaj tekst ne bi zadovoljio standarde koje je postavljala moja profesorka b/h/s za učenike osmog razreda.
Rekla bi - ne može, ovo je mala matura..o)))
Lektorka Lektorka 21:55 29.06.2007

Re: E, pa stvarno..

pa eto, ali trudim se da me ne zasvrbe lektorski prsti... :)
angie angie 21:59 29.06.2007

Re: E, pa stvarno..

samo da vam kazem, ako chovek kreane da brishe i banuje sve shto mu se nesvidja, nishta nece ni ostati od komentara.
adam weisphaut adam weisphaut 21:11 29.06.2007

Moram priznati da

mi je prva reakcija na text bila
Ovo je tipican primer relativizatorske skole srpskog novinarstva odnosno uklapa se u "dane jedinstva koji slede". No poseban utisak mi ostavlja recenica
Tvrdim, dakle, da su Đinđića ubili Koštunica i Čeda, Beba i Mihajlović. Sa svojim zločinačkim udruženjima. Uslovno rečeno metaforički.

koja me asocira na onu legendarnu izjavu Dragceta Sormaza kako nikada nisu transportovani lesevi u hladnjacama uz metaforicki dodatak "bar ne u toj meri"
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:38 29.06.2007

Re: Moram priznati da

Gospodine Adame..
Možda je neumesno, ali moram vas kao ozbiljna i odmerena čoveka pitati, jeste li ikada van bloga pročitali neki tekst Nebojše Spajića? Ja se pokušavam setiti ali mi ne uspeva. Kojom vrstom novinarstva se bavi gospodin Spajić?
angie angie 21:40 29.06.2007

Re: Moram priznati da

loshim!
Lektorka Lektorka 21:47 29.06.2007

Re: Moram priznati da

daj koji dokaz, angie, pliz! :)
angie angie 21:51 29.06.2007

Re: Moram priznati da

pa gde cesh bolji od ovog posta?
Ako mislish shta josh drugo znam o liku & delu gospodina Spaica, pazi nikad chula.
adam weisphaut adam weisphaut 21:53 29.06.2007

Re: Moram priznati da

kao ozbiljna i odmerena čoveka

Kao prvo hvala sto me precenujete. No stvarno se bas i nisam nacitao previse Nebojsinih tekstova, ne mogu uz poprilican napor da se setim nekog Nebojsinog teksta da sm ga skoro procitao, vise sudim po Nebojsinim javnim nastupima koji su po mom skromnom i nadasve nemerodavnom misljenju uglavnom bili u slicnom duhu. Interesantno da mi je prva asocijacija kada vec govorimo o tome promocija knjige nekog tanjugovog novinara "Zoran Djindjic u mrezi mafije" u Medija centru . Moram priznati da mi je argumentacija NS kojom je branio nastup zasmetala.
kimm kimm 04:52 30.06.2007

Re: Moram priznati da

Ovo je tipican primer relativizatorske skole srpskog novinarstva odnosno uklapa se u "dane jedinstva koji slede".


Dobro zapažanje. Autor je blog o novim Đinđićevim ubicama pisao sa nekakve visine gde se sam postavio i odakle se ne vidi baš najbolje, nekako je sve isto, pa se dobilo to što se dobilo. Novi ledeni metak. Pobrkani su uzroci, posledice, žrtve, ubice, politički profiteri, odnosi etc.

Tu "visinu" vidim i u dirljivom post scriptumu - "...a ni u kakvu polemiku neću se uključivati". Svašta.

liberalac55 liberalac55 21:31 29.06.2007

Da se ne lažemo

Moje izdvojeno,krajne sarkastično,maliciozno,nevaspitano i nekulturno mišljenje:
"Đinđić je izvršio samoubistvo iz zasede sa predumišljajem"
Bljak!Fuj za mišljenje.
Ali tako ispada.Em je sam organizovao ubistvo,em je sam naredio i eto.
A sada malo ozbiljno.
Nikada mi nećemo saznatu u zemlji Srbiji ISTINU.
Premijer je ubijen kao i svi progresivni,pro zapadni Srbi od Karađorđa na ovamo.
A dok se ne rodi novi takav Srbin istorija kaže,prolazi puno,puno godina.
Laku noć,Srbijo.
Umetnica Umetnica 21:49 29.06.2007

Dragi romantičari...

Ovaj tekst kao da je naručio DB... šta je poruka, kao "Svi su oni isti" - i Koštunica, i Čeda, i Mihajlović, i Biljana Cincarević, i Vučela, i Aligrudić, i Boža Derikoža, i Ješić, i Gljivica Dačić, i Lopov, Budala, Pacov i Pteranodon? To je i cilj cele ove kampanje na koju neki sednu kao usedelica na Rabbit Habit. Nakriviš kapu, kažeš "Svi su oni isti", i skinuo si bilo kakvu odgovornost da uključiš mozak i imaš ikakvu političku odgovornost.

A Đinđić je bio naivan, jadan, eto kako je svima "jasno" da je on blanko verovao svima... Nije bio naivan, niti je bio nesvestan onoga šta se događa oko njega. Daleko od toga.
mMilutin mMladjenovic mMilutin mMladjenovic 22:07 29.06.2007

PORTIRI SE JEDINO IZVUKLI OD TUŽBE;

Tijanić pozvao Popovića da gostuje na RTS-u

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić uputio je danas poziv nedakašnjem šefu Biroa za komunikacije Vlade Srbije Vladimiru Popoviću poziv da gostuje u programu javnog servisa
U otvorenom pismu javnosti, on je pozvao Popovića da sutra u deset časova dođe na RTS i sa glavnim i odgovornim urednikom informativnog programa dogovori gostovanje na medijskom Javnom servisu Srbije.

Tijanić je poziv Popoviću uputio reagujući na njegovu najavu da će zbog emisije "Otvoreni studio" u kojoj je ove sedmice gostovao nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović tužiti čelnike Radio-televizije Srbije i autora emisije.

"Pozivam Vas da gostujete, naravno, pod istim uslovima koji važe za sve građane Srbije. Dakle, bez specijalno režiranih televizijskih kadrova i specijalnih pitanja", navodi Tijanić u pismu.

On dodaje da je "medijski posao Javnog servisa Srbije da srpska javnost ostvari svoje pravo da čuje i vidi sve svedoke jednog skorašnjeg doba i jednog užasnog dogadaja".

Tijanić je ocenio i da Popović jučerašnjim pismom otvoreno pokazuje nameru da i "dalje uređuje Srbiju".

"Zato tražite saveznike i žirante koji će vam poziciju vlasnika sveukupne istine garantovati. Time oduzimate pravo srpskom javnom mnjenju da istinu čuje", navodi se u pismu direktora RTS-a.

On je ocenio i da Popović oduzima "obavezu srpskih sudova da do istine dopru, ako ne idu tragom za koji on tvrdi da je jedini".

Tijanić je podsetio Popovića da je svojevremeno gostovao na RTS-u, kao jedini gost, u emisiji istog tipa, koja je trajala trideset minuta duže nego gostovanje Dušana Mihajlovića.

Tijanić je naveo i da je Popoviću na drugim televizijama ustupano "višečasovno vreme".

"Više puta bili ste glavni svedok sopstvene nevinosti. Predstavili ste, tom prilikom, svoje viđenje novije srpske istorije. Zašto pravo koje ste više puta dopustili sebi, uskračujete ostalim svedocima?", dodaje se u pismu.

Nedakašnji šef Biroa za komunikacije Vlade Srbije Vladimir Popović najavio je juče da će zbog emisije "Otvoreni studio" u kojoj je gostovao nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović tužiti čelnike Radio-televizije Srbije i autora emisije.

"Zbog grubog kršenja Zakona o javnom informisanju, Zakona o radiodifuziji, zbog gaženja svih profesionalnih i etičkih normi, zbog zloupotrebe javnog nacionalnog servisa u svrhu privatnog obračuna direktora RTS-a i korišćenja javnog dobra za vođenje njegovih ličnih ratova, moji advokati će se obratiti svim nadležnim državnim organima i međunarodnim organizacijama", naveo je Popović u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

P.S. DOBRO JE, BEBA IPAK NEĆE TUŽITI PORTIRE RTS-a KOJI SU PUSTILI DUŠANA MIHJAJLOVIĆA U STUDIO RTS-a SINOĆ. rekao bih ja.

angie angie 22:15 29.06.2007

Re: PORTIRI SE JEDINO IZVUKLI OD TUŽBE;

mladjo, nishta bez tebe!
Dejan Restak Dejan Restak 22:22 29.06.2007

Re: PORTIRI SE JEDINO IZVUKLI OD TUŽBE;

zao mi je Milutine
ukljucujes se u teme koje ti ne leze.
otvoricemo uskoro registraciju pa te ocekujemo u novom izdanju.
bauer bauer 22:28 29.06.2007

he, he,

Restak, jesi li ga to poslao na bolovanje?
Trinidad Tobagović Trinidad Tobagović 22:08 29.06.2007

(ni)su svi isti

Drugi su ga ubili jer su posle 5. oktobra, pod licemernim samoopravdanjem da cilj opravdava sredstva, krenuli u raznorazne talove sa kriminalcima i tajkunima. Pa nije važno da li se zovu Janjušević, Kolesar ili Rašeta, Mihajlović ili Jovanović, ili opet ti neki kriminalci/policajci čija imena ne znam - i njih je preuzeo neki drugi uljez, neki drugi alien, ali i taj je našao plodne, pa i pohotne domaćine.

Šta u navedenom nije istinito? Uhvatili ste se svi uvoda a izgleda da niko nije pročitao ostatak.
YoKey YoKey 22:14 29.06.2007

Čak štaviše međutim dapače

Uslovno rečeno metaforički.

A da šta se i moglo očekivati od Spaića, majstora samozaljubljeno-pompeznog praznoslovlja? Tek sam mu nekako oprostio onu njegovu nebulozu da je Mik Tejlor folirao svirku u Hajd Parku, jedva sam se tada uzdržao od komentara, bojao sam se izgubiću kontrolu, izvređaću ga žešće, kad sad ove gluposti. Čovek se ovim ladno podsmeva svima nama koji već godinama iščekujemo pravdu, zaslužene kazne stvarnim krivcima za stvarno ubistvo ZĐ. A godinama dobijamo uslovne metafore nadobudnih skribomana.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:23 29.06.2007

Re: Čak štaviše međutim dapače

Da, stvarno - "uslovno" - To na press konferencijama redovno rabe fudbalski treneri...a nije strano ni Jeleni Karleuši kad hoće nešto važno da saopšti..o)))
oibibio oibibio 22:37 29.06.2007

Re: Čak štaviše međutim dapače

evo mene je kao bosnjaka sramota kad vidim sta pojedini likovi ovdje pisu o svom pokojnom predsjedniku.
da li je neko, ko je u stanju da napise ovakav tekst, glup ili zlonamjeran, rezultat je isti, sirenje dezinformacija koje srbiju jos vise zaglavljuju u blato u kome se evo vec dugo nalazi.
ne sumnjam da blato odgovara djindjicevim ubicama ali njihov hendikep je u tome sto jos uvijek vjeruju da se istina moze sakriti.
Dejan Restak Dejan Restak 22:19 29.06.2007

Ogradjujem se od ove recenice

"Tvrdim, dakle, da su Đinđića ubili Koštunica i Čeda, Beba i Mihajlović. "

Dakle B92 i ja kao direktor B92.net ne stojimo iza ove recenice Nebojse Spaica.
Bez obzira sto je autor dalje naglasio da se radi o metafori.
YoKey YoKey 22:32 29.06.2007

Re: Ogradjujem se od ove recenice

Ih, Restače, šta ti bi da se sad ograđuješ? Jeste rečenica extremno glupava, ama ni do sada se nije B92 od svake gluposti posebno ograđivala, pa valjda se podrazumeva da kuća ne stoji iza svega što autori pišu. Što je baš ova rečenica izuzetak, živo me zanima?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:36 29.06.2007

Re: Ogradjujem se od ove recenice

Gospodine Restak...
On može tvrditi da je rimski papa ili vaseljenski patrijarh, ali to ne znači da će te mu to poverovati.. Spajić ima jako eksplicitnu tvrdnju o ubicama i kriminalcima. Zamislite da je u taj niz naveo i vaše ime. Da li biste tada bili skloni imati razumevanja za ovaj kriminalni prostački pamflet koje Spajić zove zbirom metaforama. Konsultujte teoretičare književnosti i videćete da to veze sa metaforom nema. To je bezočna i ničim potkrepljena optužba na javnom mediju.
Ne znam šta vam je činiti, ali ovo što je uradio nije nikako sloboda govora. Nije mi daleko od pameti da Vas u paketu sa Spajićem, g. Popović tuži za ovo.
Dejan Restak Dejan Restak 22:38 29.06.2007

Re: Ogradjujem se od ove recenice

Što je baš ova rečenica izuzetak, živo me zanima?

zato sto se u njoj govori o ubistvu premijera Srbije Zorana Djindjica.
nisam siguran da mozes ovo porediti sa drugim dnevno politickim prepucavanjima.
licno nemam takav odnos (metaforican) prema toj temi kao ni B92 i smatram da je u ovom slucaju neophodno da iskazemo svoj stav.

Ne zelim dalje da ucestvujem u ovoj diskusiji od koje sam se ogradio.

Dejan Restak Dejan Restak 22:53 29.06.2007

Re: Ogradjujem se od ove recenice

Ne znam šta vam je činiti, ali ovo što je uradio nije nikako sloboda govora. Nije mi daleko od pameti da Vas u paketu sa Spajićem, g. Popović tuži za ovo.


nije samo gospodin popovic pomenut. sto se tice njega ovo ne bi bilo prvi put jer je vec imao jedan slucaj na sudu kao posledicu pisanja na ovom blogu. B92 nije bio na sudu.

ja znam sta mi je ciniti i to sam ucinio.
sada sam spreman da izadjem i na sud ako je to potrebno.
potrebno je jednom utvrditi i regulisati ponasanje na ovom mediju.
do sada ste mi verovali ili ne na rec sto je vrlo nezgodan polozaj.
nije mi prijatna uloga koju svako lako moze prozvati cenzorom.

kada vam autor ostavi ovakav tekst za vikend na vama je da procenite situaciju i iz toga donesete neke zakljucke.
mi svakako necemo dezurati pored ovog teksta preko vikenda.
da li ce tekst ostati otvoren za komentare zavisi od vas.






oibibio oibibio 22:58 29.06.2007

Re: Ogradjujem se od ove recenice

"Tvrdim, dakle, da su Đinđića ubili Koštunica i Čeda, Beba i Mihajlović. "

Dakle B92 i ja kao direktor B92.net ne stojimo iza ove recenice Nebojse Spaica.
Bez obzira sto je autor dalje naglasio da se radi o metafori.


gospodine restak, iako za svaki pohvalu, vase ogradjivanje nije dovoljno. da je srece ne bi tipovi poput nebojse spaica imali sanse da pisu na vasem blogu. umjesto da njih banujete, vi banujete covjeka koji se bori protiv fasizma u srbiji. plasim se da cete na ovakav nacin izgubiti renome koji je b92 imao medju publikom, ne samo u srbiji nego i na balkanu.
u nadi da cete ovo moje obracanje vama shvatiti kao dobronamjerno, srdacno vas pozdravljam
BlogKo BlogKo 23:02 29.06.2007

Re: Ogradjujem se od ove recenice

Dejan Restak
Ne znam šta vam je činiti, ali ovo što je uradio nije nikako sloboda govora. Nije mi daleko od pameti da Vas u paketu sa Spajićem, g. Popović tuži za ovo.nije samo gospodin popovic pomenut. sto se tice njega ovo ne bi bilo prvi put jer je vec imao jedan slucaj na sudu kao posledicu pisanja na ovom blogu. B92 nije bio na sudu.ja znam sta mi je ciniti i to sam ucinio.sada sam spreman da izadjem i na sud ako je to potrebno.potrebno je jednom utvrditi i regulisati ponasanje na ovom mediju.do sada ste mi verovali ili ne na rec sto je vrlo nezgodan polozaj.nije mi prijatna uloga koju svako lako moze prozvati cenzorom.kada vam autor ostavi ovakav tekst za vikend na vama je da procenite situaciju i iz toga donesete neke zakljucke. mi svakako necemo dezurati pored ovog teksta preko vikenda.da li ce tekst ostati otvoren za komentare zavisi od vas.



ja da sam na tvom mestu, predlozio bih da sve svoje neistomisljenike posaljes na goli otok, za vize se obrati hrvatskoj ambasadi. bolje zatvoreni i utamniceni komentatori, nego zatvorene i zakljucane teme, zar ne.
Dejan Restak Dejan Restak 23:42 29.06.2007

Re: Ogradjujem se od ove recenice

covjeka koji se bori protiv fasizma u srbiji. plasim se da cete na ovakav nacin izgubiti renome koji je b92 imao medju publikom, ne samo u srbiji nego i na balkanu.


Spaja je bio gost B92 nebrojeno puta pre bloga pa to nije uticalo negativno na renome B92.
oibibio oibibio 23:52 29.06.2007

Re: Ogradjujem se od ove recenice

Spaja je bio gost B92 nebrojeno puta pre bloga pa to nije uticalo negativno na renome B92.


Znaci Spaja je raja, jasno mi je
sun_to_rock sun_to_rock 01:14 30.06.2007

Re: Ogradjujem se od ove recenice

Za Hrvatsku ne treba viza! Znaci, ako bas zelis, prosetaj se do Golog Otoka.
Zelena Knjiga Zelena Knjiga 22:30 29.06.2007

The End...

p. s. Veći deo vikenda neću biti u mogućnosti da odgovaram na komentare ako ih bude, pa ako bilo ko u njima učini nešto za šta bi moglo da se pretpostavlja da je kakvo krivično delo, ili ako vređa i najliberalnija pravila pristojnosti, molim moderatore da te kometare izbrišu, ali da mi ih prethodno pošalju elektronskom poštom, da bih mogao sam da procenim i vratim ih na sopstvenu odgovornost, ako smatram da treba. Sam ću se, kada se vratim, u diskusije uključivati ako bude potrebe da razjasnim eventualno neku nezgrapnu misao, a ni u kakvu polemiku neću se uključivati.


Slusham Doorse veceras, i sve se nesto pitam, sta vam je svima odjednom? Uglavnom citam, retko kad napishem neki komentar, a evo Vama se obracam prvi put. Necu ulaziti u polemiku u vezi onoga sto ste napisali, ne slazem se, no to je nebitno. Vi odlucujete da napishete jedan ovakav tekst, iznosite konstantno teze za koje ste uvereni da su ispravne, za koje ste sigurni, stvari koje "znate" i koje svi "ocigledno" znamo, a onda odete negde preko vikenda, obavestavajuci nas da necete biti u mogucnosti da citate nashe moguce odgovore, i da to sto budemo napisali ne smatrate uopste bitnim ili vaznim, te da samo Vi odlucujete o tome da li ste Vi pogreshno izneli neku nezgrapnu misao.

Ni u kakvu polemiku se necete ukljucivati, jer ono sto ste rekli je sasvim dovoljno, i nema potrebe da se raspravlja, to sto ste Vi napisali, je Istina. Tacka.

I pritom obavestavate moderatore da ste svojevoljno odlucili da pobegnete i da su duzni da posebno obrate paznju na nashe kometare, jer ako se ne varam, sadrzaj vasheg teksta moze pokrenuti veliku lavinu krivicnih dela od strane korisnika koji inace nemaju pravo da se ne slazu sa Vama, iako to sto ste napisali nije opasno, i jeste tacno. Tacka.

I mislim da me ipak od svega najvishe fascinira onaj savrshen detalj, po kome trazite od mederatora da obrishu "krivicni" post, ali da ga pre toga poshalju Vama, kako biste Vi bolje od njih protumacili sta tu pishe, i po sopstvenoj odluci i tumacenju vratili nazad. Mislim... ( i Miloshevic Vam iz groba trenutno aplaudira)...

Kuc kuc. Kakvo je to ponashanje? Zasto ste napisali tekst, pa otishli na put, zar tekst nije mogao da saceka ponedeljak?

I Vi se ponashate isto kao Dejan Rastek: Ja sam doneo odluku, Zokster ide napolje, nece biti nikakve rasprave, jer sam Ja tako odlucio. Sta vam je svima odjednom?

Fuj.
Spiridon Spiridon 01:00 30.06.2007

Re: The End...

Mislim iskreno da Rastak dobro radi svoj posao. Hebi ga, nigde ne mozes da se ponasas kako ti hoces (pa ni kod kuce). Postoje pravila igre i neke kulturne norme koje se moraju ispostovati. Ovaj blog ima svoja pravila koja nisu samo nabrojana u uvodnom delu nego se i primenjuju.
Krivo mi je zbog Zokstera obzirom da nije lako da se covek skine sa bloga odjedanput (trebalo je to uraditi postepeno, kao sa svakim zavisnikom) ali hebi ga. ovo je elektronski medi, nula i jedinica...


U vezi sa autorom:
Nebojisa je stvarno generalizovao pricu i to bas u trenutku kada je to najmanje potrebno. Zelim da se fokusiram na ono sta se desava i smeta mi ta dimna zavesa.
pufna pufna 01:03 30.06.2007

Re: The End...

[quoteKrivo mi je zbog Zokstera obzirom da nije lako da se covek skine sa bloga odjedanput (trebalo je to uraditi postepeno, kao sa svakim zavisnikom) ali hebi ga. ovo je elektronski medi, nula i jedinica...

izvni a sta ti ovo znaci?
em mu je oduzeto pravo da bude bloger, em je banovan!!! i to sve zbog srdje Popovica, ma nemojjjjjjjjjjjjjj molimte
sun_to_rock sun_to_rock 01:23 30.06.2007

Re: The End...

Spaicu,
bili ste mi strasno simpaticni kad ste pisali o Manjezu. Zasto se niste zadrzali na slicnim temama? Ovo Vam stvarno nije bilo potrebno.
Na meni je samo jos IZBACI BLOGERA SA SVOJE LISTE
Spiridon Spiridon 08:30 30.06.2007

Re: The End...

Pufno, nisam se mozda lepo izrazio ali ti si upravo definisala sta je mozda bilo bolje uraditi.
Nisu trebali da ga banuju.
adam weisphaut adam weisphaut 08:24 30.06.2007

Re: Cisto da se ne zaboravi

- To je samo pokazatelj izuzetno loših odnosa u društvu, društvene patologije i to nije dobro ni za koga. Događaj me je podsetio na ono što se zbilo početkom 90-tih, kada su predstavnici SRS-a upali na predstavu "Sveti Sava" u Jugoslovenskom Dramskom pozorištu. To je taj nivo

Kada neko izjavi 2004 ovo na ovo
Dvadesetak omladinaca Demokratske stranke, Građanskog saveza Srbije, Demokratskog centra, Socijaldemokratske unije i Centra za modernu politiku pred sam početak promocije fizički, ali ne i nasilno, sprečilo je njen nastavak noseći plakate sa likom ubijenog premijera. Oni su se poređali oko stola za kojim su sedeli autor, recenzent knjige akademik Nikola Milošević i izdavač Tihomir Pavlović i telima ih onemogućili da nastave promocij
.
logicno je da napise 2007 ovakav post.
ceda_urosevic ceda_urosevic 23:58 29.06.2007

People are strange

Da krenem od P.S.-a.
Malo me podseca na Kostunicu i njegova saopstenja za javnost.

Post u celosti - jedno veliko razocarenje i protraceno vreme. Alo, bre - sta sad? Svi su u istoj meri krivi?
Lepo rece nego gore - kao da je autor citao malo Kurir, malo Press, malo Pravdu pa odgledao pola Insajdera pa opet malo Kurir malo vise Pravda pa drugi deo Insajdera i spicu Pescanika.

Gospodine Spaicu, mislim da ste u veeelikoj zabludi.
pufna pufna 00:27 30.06.2007

fuj

i, možda opet naivan kakav možda jesam

a zasto onda pisete da znate ko stoji iza ubistva djindjica? mislim kad ste toliko naivni...

mislim da ni jedni ni drugi nisu ni imali nameru, niti su planirali da ubiju bilo koga, a kamo li Đinđića. Ni Beba, ni Koštunica, ni Čeda ni Mihajlović. I jako bi mi bilo žao ako grešim.

vama oni u krivicnom smislu nisu krivi, a politicki ne znate?! Ali znate da su ga njihova delovanja, svakog ponaosob, dovela do ubistva. Mislim ako sa toliko sigurnosti nesto iznosite, kako se uklapa ova teza da politicki nisu krivi oni koji su pravili atmosferu ( u najmanju ruku) pogodnu za njegovo ubistvo? a posle zahtevate i politicku a ne samo licnu odgovornost.
p.s. da se ne lazemo suplja vam prica i lovite sagovornike na skandalozan naslov
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 01:04 30.06.2007

Spajic je rekao svoje misljenje,


Spajic je rekao svoje misljenje, na takav nacin - da ne moze biti tuzen.
On prvenstveno hoce da kaze da su pomenuta cetvorica politicki odgovorna za stvaranje politicke klime u kojoj je izvrsen atentat. Svako je odgovoran na svoj nacin u stvaranju te klime:

Kostunicini saradnici su pored toga izgleda i duboko uvuceni i u samu organizaciju atentata.

Djindjicevi saradnici su korumpirani spomeutim prljavstinama - sto je toliko ogavno.

Postavio bih pitanje ovde, sta su Djindjicevi saradnici ucinili da se spreci najgore, posto je vec bilo ocigledno da Djindjica jure nedeljama da ga ubiju. Da li je iko nesto preduzeo da do toga ne dodje, pocevsi od najblizih saradnika iz Vlade pa do same DS? Koliko znam, niko nista nije preduzeo.

Izdvojio bih ovde posebno Mihajlovica, koji bi pored politicke odgovornosti mogao biti pozvan i na neku drugu vrstu odgovornosti, mozda cak i saucesnistvo. Jer toliki nemar, posle nekoliko neuspelih atentata, zaista zaudara. Nije preduzeo nista da spreci najgore,a morao je. Prvo sto je morao da uradi poveca nivo predostroznosti obezbedjenja Premijera, da ne nabrajam ostale propuste od kamera pa na dalje. Siguran sam, da je povecao taj stepen obezbedjenja, da atentat ne bi imao sanse da uspe. Pa ljudi znate li koliko milicije ima u Srbiji, tu muva ne bi mogla da proleti, a kamoli prvi covek drzave da bude ubijen.

Tragicno, cela Srbija je znala da Djindjica jure da ubiju, a da od njegovih najblizih saradnika niko ne uradi bas nista da to spreci - bas niko. Necinjenje je isto vid odgovornosti. Pa ne prolazi ovde ono ja nisam imao pojma o tome sta se desava (nisam bio informisan) .
Znalo se, svi su znali - ali niko nista nije preduzeo, svi su cutali!
Zasto su cutali?
Da li mozda zato sto su bili ogrezli u korupciji, ili zbog neceg drugog?
Stidite se svi koliko vas ima!
Spiridon Spiridon 01:11 30.06.2007

Re: Spajic je rekao svoje misljenje,

Ne znam zasto, ali mi nesto uzasno smrdi u ovom komentaru.
Uvek sam mrzeo drvene advokate.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 03:30 30.06.2007

Re: Spajic je rekao svoje misljenje,


Ne znam ni ja, proveri - mozda ti smrde noge.
newhornet newhornet 01:07 30.06.2007

Ubice premijera koji se sam ubio

DOBAR poličar NIKADA ne biva ubijen!
Veoma mi je žao smrti gospodina Đinđića!
BIO sam 6. oktobra 2001. u štabu DOS i SVAŠTA video i čuo!
Gospodin Đinđić NIKADA ne bi postao premijer srpske Vlade da V.Koštunica nije pobedio S.Miloševića na izborima.
KOŠTUNICA NIKADA ne bi pobedio S.Miloševića da ga CIA nije postavila za predsedničkog kandidata nakon opsežnog ispitivanja mnenja 2000. a nakon sastanka u Segedinu.
Na sednici Glavnog odbora DSS 8.10.2000. Koštunica je DSS označio kao buduću opoziciju DOS-u, prema tadašnjim rečima, opozicija /SPS i SRS/ se raspala, neko mora biti opozicija i to ćemo biti mi!
GO DS je imao sve informacije sa te sednice GO DSS i preduzela korake....
OBA gospodina /Koštunica i Đinđić/ potražili su pomoć ljudi PREDJAŠNJEG režima u učvršćivanju svoje vlasti.
ĐINĐIĆ je vukao teret Moranja da u politički deo svoje Vlade postavi čelnike DOS. Naivno i nepromišljeno u svoje redove je primio i promovisao neke "preporučene" ljude kao svoje "pomoćnike".
Gdin Đinđić je kooperirao sa MAFIJOM sa, iskreno verujem, željom da ih eliminiše - UĐI MEĐ NJIH PA IH RASKRINKAJ. Jedan od glavnih operativaca tog zadatka je bio i Č.Jovanović.
ČEDA JOVANOVIĆ nije saradjivao sa mafijom zarad lične koristi već zbog zadatka koji mu je zadat!
ISTOVREMENO, V.Koštunica, nameren da bude kvalitetna opozicija ĐINĐIĆU, koristio je položaj i mogućnosti /prilično ograničene/ da pronađe protivtežu uticaju Z.Đinđića. NeobuzdanO!
U jednom momentu, Đinđić odlučuje da se suprotstavi mafiji, u momentu kad pretpostavlja da ima dovoljno jaku podršku javosti, sudstva, policije i same MAFIJE da to učini. ALI, AVAJ, GREŠKA!
GREŠKA!!!
I biva UBIJEN! ZBOG SVOJE LOŠE PROCENE! To nije opravdanje za zločin, to je RAZLOG! Ubili su ga oni koje je mesecima vozao ali nije uspeo da ih IZVOZA DO KRAJA!
Niko /ko zna šta se desilo/ ne spori činjenicu da su ljudi koji su bili u KOŠTUNIČINOJ sferi uticaja delovali pri tom ubistvu ali optužiti Koštunicu da je sudelovao u smišljanju je SMEŠNO! Ako išta znate o V: KOŠTUNICI.
Način na koji je KOŠTUNICA vodio Srbiju nakon dobijanja izbora /a to je nesrećniku i bio cilj/ se zaista može porediti sa Miloševičem. Ali nipočem drugom već po NEZNANJU! Lično smatram da Milošević nije želeo LOŠE svom narodu nego NIJE ZNAO šta činiti da mu se učini boljim!
TOLIKO O KOŠTUNIČINOJ ULOZI U UBISTVU ĐINĐIĆA!
A usput mi je došla ideja kao odgovor na pretenziju da Kosovo uđe u srpske okvire pa se postavi pitanje šta ćemo sa albanskim natalitetom, tj. mogućnošću da za 50 godina zaposednu srpski parlament! Pa, poslužimo se primerima iskrene američke demokratije i načinom kako su oni rešili problem crnačke pobune i potrage za pravima - kad su krajem '60-ih Black Panthers tražili svoja prava u američkom društvu a FIZIČKI SU GA IZGRADILI, jer to je bilo vreme esktenzivne ekonomije, gdin Hoover je u sve afričko-američke naseobine /a nije ih baš tako nazivao/ uvezao na državnom nivou i od novca poreskih obveznika, jeftine droge kojima je preplavio crnačka geta, sa jedne strane stvarajući sloj bogatih dilera i sa druge velikog broja ovisnika. Zato taj Bastion Svetske Demokratije danas ima najviše zatočenih po broju stanovnika....
Imamo ideju!
Za Srbiju!




Spiridon Spiridon 01:21 30.06.2007

Re: Ubice premijera koji se sam ubio

fokusirao bih se samo na ovaj deo komentara
Lično smatram da Milošević nije želeo LOŠE svom narodu nego NIJE ZNAO šta činiti da mu se učini boljim!

ovo se apsolutno moze reci i za Adolfa Hitlera.
newhornet newhornet 02:03 30.06.2007

Re: Ubice premijera koji se sam ubio

Kao što se verovatno može reći i za tebe - šta bi ti nesrećniče učinio da je neko počeo da tvoje sugrađane potapa u Savu samo zato što su pripadnici druge nacije - zapravo, jesi li ti bio u Hrvatskoj 1991 a Srbin si? Znaš li ti šta je to značilo i kakve konsekvence nosilo pre bilo kakve od zapadnih medija nazvane Balvan revolucije?
newhornet newhornet 02:18 30.06.2007

Re: Ubice premijera koji se sam ubio

Taj tvoj tako jeftin i bez adekvatnih argumenata izrečen komentar je obično smeće!
s. milošević je suludo osmislio da, u trenutku kad je trebalo da zaštiti srpski živalj od naraslog hrvatskog nacizma koji je dobio svoj legitimitet u institucijama / jer je pobedio HDZ na izborima koji je promovisao ustaštvo i ibo direktno finansiran od ustaške dijaspore/ napravi Veliku Srbiju ne uvidevši da Zapad nema takve ambicije već da želi da ustoliči AVNOJEVSKE granice. Naravno da je trebalo da upotrebi silu da zaštiti narod o čemu ti nemaš pojma jer ti je bilo jedino bitno koji je kurs nemačke marke i zašto tvoja mama /figurativno/ više nije tata u banci u kojoj je radila u socrealistićnoj postavci stvari /ne zameri, ponavljam, figurativno/. Došli su jednog dana ljudi koji su Srbe proglasili nepodobnim i preporuči li im iseljenje diljem Hrvatske - e to je istina - i to su hitlerovske metode - a S.Milošević je trebalo da ode kod J.Mayor-a ili Clintona pa da ih pita - a šta Vi, ogavna gospodo želite od srpskog naroda - naravno, nisu nam ništa dobro želeli i to se videlo ali je barem mogao da popuši k. i da ne prolijemo mnogo krvi - ali činjenica da je Zapad isfavorizovao Hrvatsku državu i njen beskompromisni genocid nad Srbima /pokazalo se na kraju/ možete da pravdate samo Vi koji smatraju da planeta ZAISTA treba da se truje jer, jebiga, najprogresivnija ekonomija koja se uzdigla da robovlasništvu koje je poslednja ukinula, ne sme da poklekne....
oibibio oibibio 02:29 30.06.2007

Predlazem

predlazem newhornet-a za VIP blogera! jedan Spaja manje-vise, a vjerujem da ce i server moci da ga podnese.
newhornet newhornet 02:41 30.06.2007

Re: Ubice premijera koji se sam ubio

I još jedan detalj - kao što su srpski komunisti zarad VIŠEG CILJA /čitaj nekakvih PUCARA i NEPERGAĆA koji danas imaju stanove usred BGD-a od 200 kvm/ zanemarili srpsko pitanje unutar SFRJ od 45. pa nadalje, tako i danas nedovoljno informisani ljudi kojima je navodno bitno da Srbija postane deo evROPSKOG establišmenta, jedinog velikana 96/97. demonstracija - Ivana Marovića - nikako Č.Jovanovića - udaljili ste sa bloga svojom pohlepom ka boljem materijalnom životu koji će u svojem ishodištu imati i predaju ljudi koji su se borili da se napravi država u kojoj bi stvari bile postavljene na malo drugačiji način. NE! ne branim nikakve mladiće niti karadžiće već vas pozivam na zdrav razum!
A razum bi trebalo prvo da vas natera da procitate sta je Marovic na svojim blogovima pisao...

P.S. Ako ste prisustvovali demonstracijama 96/97 seticete se casopisa Protest koji je jedini izlazio na formatu A3, i gomile mojih tekstova od kojih niste mogli da pročitate profile članova IO jer ga je DS cenzurisala jer sam hteo da objavim faksimile odgovora koji su mi prosledili na upitniku.... Dan danas čuvam Čedin upitnik sa svim sramotnim pravopisim greškama za nekog ko se izdavao za studenta dramaturgije....
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 07:12 30.06.2007

Re: ubice...sam...hornet...stinkin' wasp

imamo ideju

da l' će ovo da se
proceni i vrati na sopstvenu odgovornost

u ponedeljak


dobro delo nikada ne prodje nekažnjeno...
ja ovo, bez metafora
dracena dracena 07:45 30.06.2007

Re: Ubice premijera koji se sam ubio

KOŠTUNICA NIKADA ne bi pobedio S.Miloševića da ga CIA nije postavila za predsedničkog kandidata

Ovo nije tačno. Ne znam šta je CIA mislila o Koštunici, ali postoji jako mnogo svedoka koji odlično znaju kako je došlo do odluke da on bude predsednički kandidat i da CIA sa tim nije imala nikakve veze. Odluku je doneo Djindjić, potpuno svestan svih slabosti te odluke, ali i, u tom trenutku, najvažnije prednosti: Koštunica nikad nije bio meta Miloševićeve i DB-ove propagande, nije imao ni jednu etiketu (izdajnika, stranog plaćenika, lopova, kriminalca itd.) i zato je po njegovom mišljenju bio najbolji kandidat. Izbori su to potvrdili. Kao što su kasniji dogadjaji potvrdili i sve bojazni, Djindjićeve i vrha stranke.
dracena dracena 07:51 30.06.2007

Re: ubice...sam...hornet...stinkin' wasp

dobro delo nikada ne prodje nekažnjeno...

E, ovo je za antologiju. Pamtim za sva vremena kao svoj životni kredo.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:17 02.07.2007

Dracena,

grešiš, CIA je kriva za sve. A i citirajmo jednu od najlepših mantri iz doba onog Ispod Lipovog Lada ." Svi smo mi krivi"...biće da je to, CIA i mi svi.
Bilo nekad Bilo nekad 14:50 03.07.2007

Re: Ubice premijera koji se sam ubio

newhornet
I P.S. Ako ste prisustvovali demonstracijama 96/97 seticete se casopisa Protest koji je jedini izlazio na formatu A3, i gomile mojih tekstova od kojih niste mogli da pročitate profile članova IO jer ga je DS cenzurisala jer sam hteo da objavim faksimile odgovora koji su mi prosledili na upitniku.... Dan danas čuvam Čedin upitnik sa svim sramotnim pravopisim greškama za nekog ko se izdavao za studenta dramaturgije....



Ko je to tebe cenzurisao?
O cemu govoris?
Bilo nekad Bilo nekad 14:50 03.07.2007

Re: Ubice premijera koji se sam ubio

newhornet
I P.S. Ako ste prisustvovali demonstracijama 96/97 seticete se casopisa Protest koji je jedini izlazio na formatu A3, i gomile mojih tekstova od kojih niste mogli da pročitate profile članova IO jer ga je DS cenzurisala jer sam hteo da objavim faksimile odgovora koji su mi prosledili na upitniku.... Dan danas čuvam Čedin upitnik sa svim sramotnim pravopisim greškama za nekog ko se izdavao za studenta dramaturgije....



Ko je to tebe cenzurisao?
O cemu govoris?
Mašan Stanković Mašan Stanković 02:32 30.06.2007

Glup tekst

Vrlo glup zaključak koji uvodi jedan potpuno novi nivo reltivizcije svega.


Sa jedne strane imaš čoveka i ljude oko njega koji nisu dozvolili da se rasčisti talog nakon petog oktobra kako i sam kontatuješ, a sa druge strane imaš ljude koji su bili uz Zorana i koji su danas na tapetu na kakvom je on bio upravo zbog toga i zbog toga jer su se drznuli da dirnu Miroslava Miškovića.

Opet isti oni koji nisu dozvolili čišćenje su napravili i talove sa Miloševićevim centrima moći u državi ili u mafiji. Oni su podržavali pobune mafije, a nisu ih sprečavali ili rešavali. Oni su u danu ubistva predlagali vladu sa Radikalim a ne hapšenje ubica.

I sada neko dođe i kaže da su ga ubili i ovi prvi i ovi drugi?!
Neverovatno.

Ne, ubili su ga ovi prvi. Ovi drugi su bili uz njega. Ko do sada to nije shvatio neka se povuče u Belanovicu.
newhornet newhornet 02:51 30.06.2007

Re: Glup tekst

Nakon 5og oktobra NIKO, nijedna od, po meni, proizvedenih strana, nije ni pokušavala da raščist talog. Tako se zapravo nigde ni ne radi niti je moguče osim ako zamišljaš opštenarodni linč koji su neki čak i preživeli. Stvar je pristupa, i u to sam, ni kriv ni dužan, samo broječi glasove 24. septembra pa nadalje imao uvid što tek pokazuje ne nenamere. No, vi ne shvatate koje su se sve face i sa kojim porivima pojavile u štabu DOS-a 6. oktobra! I NEĆETE NIKADA IMATI! I niko nije pozivao na njihovo hapšenje, naprotiv, svi se se grabili ko će da da ih prihvati u svoje jato! MRZITE ME ŠTO NE ZNATE!
Mašan Stanković Mašan Stanković 03:03 30.06.2007

Re: Glup tekst

Da nijedna od strana nije htela da počisti talog, Zoran Đinđić bi danas bio živ i zdrav i na čelu Srbije.

Da niko nije hteo da počisti talog mi ne bismo imali pobunu JSOa.

Da niko nije hteo da počisti talog ne bismo imali medijski linč Đinđića.

Da niko nije hteo da počisti talog ne bismo imali prebacivanje 80% trgovine cigaretama u legalne tokove 2001. što je dovelo do još jedne kampanje kriminalizacije Đinđića.

Da niko danas neće da počisti talog ne bi Press ponovo danas objavljivao izmišljene transkripte kao onomad Kurir.

Izjednačavati one koji su sve učinili da se Srbija očisti i one koji su sve ulčinili da se to ne dogodi je relativizacija koja bi ukoliko bi bila prihvaćena ostavila tragične posledice. Nema ničeg naivnog u konstatovanju istine i izbegavanja fraza "svi su oni isti". Nisu isti i treba ih razlkovati i ceniti prema onome što rade.
newhornet newhornet 03:29 30.06.2007

Re: Glup tekst

JOŠ JEDNOM - niko nije /preciznije/ NAKON 5-OG OKTOBRA krenuo u čišćenje smeća - nekisu ulazili u smeće da bi ga spoznali - DA; HTELI SU DA POČISTE SMEĆE I TADA SU IH ČUVARI DEPONIJE ROKNULI!
Mariška Mariška 08:34 30.06.2007

Re:@newhornet

Je li bre, brate, cime su tebe zadojili, cime su te hranili kad si bio mali, cime se sad radis?

Kakve kockice ti to nama tu slazes? Pazi da nisu kineske, kazu da su kancerogene, nemoj da nam zagadjujes sredinu u kojoj zivimo i radimo. Toplo je, velika su isparenja.

I koji ste to vi koji imate ideju? Pa jos za Srbiju?

Sto se tice druga Spajica, sramotan tekst. Malo vise bih u njemu uzivala, doduse, da ni imena nije pominjao, vec koristio "neki", "oni", "drugi". Onda bi ugodjaj bio kompletan.

Obicno kad procitas pricu trebalo bi da mozes i da je prepricas. Ovo je nepreprepricivo. Osim one teze (uslovne metafore) da su ga svi ubili. A potkrepljenje za nju lebdi u vazduhu.

Knjizevnost i novinarstvo nikada nisu isli ruku pod ruku. A logoreja i skribomanija su izlecive, bar na ovom mestu, jednim potezom.
ceda_urosevic ceda_urosevic 08:17 30.06.2007

Metastaza

Koliko metafora...
da se zapitas....
Predrag Jankovic Predrag Jankovic 19:58 01.07.2007

Svi znamo

da je u stvari Djindjica ubio treci ( ledeni) metak ispaljen iz bloka 63.
abojic abojic 11:14 02.07.2007

E, moj Spaiću!

Tolike godine si u javnom / medijskom / PR-ovskom / blogerskom životu, a još ništa shvatio nisi?!

Odakle ti, samo, ideja da krivicu podeliš na ravne časti?

Odakle ti hrabrost da izjednačiš legijaliste i ekskomunističke-eksDOSovske ministre sa Čedom i Bebom?

Zar ne znaš šta se, na Forumu i Blogu B92, dobija za takvu neopreznost?

E, ako ne znaš, sad ćeš videti.

Onomad kad su te otpuštali "oni", bilo je bar "legalno". Jbg, radio si na RTS, pa što te ne bi i otpustili?! Ko ti dao posao, on te i otpustio.

Vidiš sad - "ovi" te prozivaju i za privatni, "tvoj", posao!

Inače, potpisujem sve što si napisao. Samo uz jednu ogradu: ne slažem se kad ih amnestiraš previše blagim stavom da "ne znaš kako bi ti uradio" i da su oni "ipak samo političari".

Ne, Spaiću, oni su ipak stoka (interveniši kod ovog izraza, ne znam da li je politički i blogovski korektan). To važi za eksministra, aktuelnog premijera, ponajmanje za Č. Jovanovića (moje mišljenje), ali osobito pa možda i najviše za g. Popovića (opet moje mišljenje).

Još jednom čestitke za tvoje blogove - ne znam da li su ekstra mudri, ali znam da jesu vrlo hrabri.
adam weisphaut adam weisphaut 12:21 02.07.2007

Re: E, moj Spaiću!

Sjajan komentar. Da hocu da budem zloban rekao bi da je to Nebojsa sam sebi napisao pismo podrske
Umetnica Umetnica 12:21 03.07.2007

Re: E, moj Spaiću!

abojic
Još jednom čestitke za tvoje blogove - ne znam da li su ekstra mudri, ali znam da jesu vrlo hrabri.

Da li je gotov ovaj dupeljub? Jeste? Odlično, jer i ja mislim da je neophodno pojesti svako pohovano govno koje nam Služba servira - kako bi inače država Srbija opstala svih ovih godina u netaknutom komunističko-debeovskom obličju. Prijatno kusanje, izjednačavajte Radeta Markovića, Legiju, Aligrudića, Koštunicu, Milana Lukića, Čedu, Tadića, Majku Terezu i Ibrahima Rugovu. Svi su oni isti, zar ne? Zašto onda ne bi i delili krivicu na ravne časti?

Ovce su za šišanje, a Srbi za sisanje.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:33 02.07.2007

Došla mu ideja.

Ja sam impresionirana gore navedenom idejom. Koja je autoru došla ( mada se na kraju čudesno pretvorila u množinu):

"A usput mi je došla ideja kao odgovor na pretenziju da Kosovo uđe u srpske okvire pa se postavi pitanje šta ćemo sa albanskim natalitetom, tj. mogućnošću da za 50 godina zaposednu srpski parlament! Pa, poslužimo se primerima iskrene američke demokratije i načinom kako su oni rešili problem crnačke pobune i potrage za pravima - kad su krajem '60-ih Black Panthers tražili svoja prava u američkom društvu a FIZIČKI SU GA IZGRADILI, jer to je bilo vreme esktenzivne ekonomije, gdin Hoover je u sve afričko-američke naseobine /a nije ih baš tako nazivao/ uvezao na državnom nivou i od novca poreskih obveznika, jeftine droge kojima je preplavio crnačka geta, sa jedne strane stvarajući sloj bogatih dilera i sa druge velikog broja ovisnika. Zato taj Bastion Svetske Demokratije danas ima najviše zatočenih po broju stanovnika....
Imamo ideju!
Za Srbiju!"

Sreća što je onaj Milošević (koji "svom narodu nije želeo loše" pandrknuo, inače bi "autora" ove ideje mogao da tuži za autorstvo. To valjanje lakih droga i držanje težih u bančnim trezorima je Miloševiću odavno "došlo".

E, sad...ideja je da se Kosovo zaspe lakim drogama i time smanji natalitet. A time stvori i sloj bogatih dilera ( koji su u Srbiji i na Kosovu u deficitu?). Ja sam impresionirata.

Samo molim vrati prateći glagol te ideje u jedninu.



jaglika jaglika 18:06 03.07.2007

Da se ne lazemo - Spaic ima problema sa..

(stara, ofucana fora sa bombasticnim naslovom i siromasnim tekstom)

Kao sto je tvrdoglavost jadna kompenzacija za karakter,
tako je relativizacija i kvazi neutralnost, losa zamena za mudrost.
Dakle - odsustvo mudrosti, a boga mi i kohonesa. Drugim recima - defecirate, gos'n Spaicu (metaforicki).
Sadrzaj posta, nacin postovanja, sve ukazuje na foliranciju i prazninu. Mislim da Vas je najbolje provalio Kusovac.

autenticna Jaglika
YoKey YoKey 19:12 03.07.2007

Re: Da se ne lazemo - Spaic ima problema s

defecirate, gos'n Spaicu (metaforicki)

Uslovno metaforički.
YoKey YoKey 19:15 03.07.2007

Re: Da se ne lazemo - Spaic ima problema s

defecirate, gos'n Spaicu (metaforicki)

Da se ne lažemo - uslovno metaforički, naivan kakav jeste...
zana zana 19:32 03.07.2007

Re: Da se ne lazemo - Spaic ima problema s

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana