Olimpijske igre

jameson RSS / 04.08.2008. u 23:52

„E, sad je bilo dosta, Ivice! Prvo si nas pošteno namagarčio u pregovorima za formiranje vlade nacionalnog jedinstva, a onda si iz svog koferčeta isukao pendrek i žestoko raspalio po meni, nesuđenom gradonačelniku Beograda, i mojim vernim, mnogobrojnim radikalnim satelitima. Ali, znaj da ti ja to neću oprostiti! Već u septembru će se snage opozicije ujediniti, a onda ćeš, Ivice, dobiti svoju „maricu“. Ne mogu odmah, moram prvo da skoknem do svojih prijatelja u Čikagu i celivanjem tabana lično im se zahvalim što su mi platili onaj zaostali račun i odblokirali telefonski broj.“

„Ufff, dobro je“, ote se Ivici uzdah olakšanja. „Sad mogu na miru da treniram basket kako bih se što pre revanširao Borisu za ono razglavljivanje od pre neki dan. Ček’, more, da ga zovnem. Halo, Borise! Evo, upravo mi se Aca javio i rekao da u septembru sprema bunu protiv dahija. Kako kojih?! Pa, mi smo dahije! Čisto da ti javim, da znaš da imamo voljno do septembra. A ti i ja sutra idemo na romantično putovanje do moje rodne Žitorađe. Ceca se upravo vratila u Srbiju i rekla je da će i ona doći tamo, pevaće samo za nas dvojicu. A može li i Mrka da pođe sa nama? Samo da vidi koje ulice treba da asfaltira tamo. Važi, doći ću po tebe službenim policijskim kolima. Vidimo se, ćaooo“.

„Sjajno“, reče Boris. „Sad ću da zovnem Mirka i kažem mu da pošalje ministre na raspust. Mnogo su radili za ovih mesec dana i zaslužili su barem toliko i da se odmore. Halo, Mirko! Šalji celu vladu na kolektivni godišnji odmor! Stranka plaća, ništa ne brini. Idete svi u Bodrum, Neda Arnerić je vođa puta. Ajde, ajde... Srećan put i lepo se provedite, ćaooo“.

„Jaooo, zaboravio sam da javim Slavici“, doseti se Ivica. „Halo, Slavče! Raspuštaj skupštinsku bandu, radikali će do septembra vidati rane zarađene na demonstracijama, tako da neće biti u prilici da sastave poslanički klub. Ma, idi gde hoćeš, samo nemoj u rodni Kragujevac! Možeš da naletiš na Tomu, a on gadno bije onom grobarskom lopatom. Dobro, de, poslaću ti policijsku zaštitu, nema problema. Lepo se provedi, pa se vidimo u septembru. Ćaooo“.

***********************************************************************

Sledeće pojavljivanje Radovana Karadžića u Haškom tribunalu zakazano je za 29. avgust. Da nije Olimpijskih igara, ovo bi bilo još jedno u nizu dugih toplih leta. Bez čuvara plaže...



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana