malo o bivsoj braci

Lepa Radmilovic RSS / 16.08.2008. u 19:25

16. avgust 2008
6pm
plaza zaba

sutra putujem za beograd. ostalo mi je jos sat vremena toplog sunca. more je cisto ali sa travuljagom nekom sto pluta, polumirno. plaza autentican crnogorski stil: lalala muzika, lezaljke  samo sto na sprat nisu postavili, mi na peskiricima odredjujemo granicu suvereniteta naseg geografskog polozaja po velicini peskira (naravno da imam prilicno veliki za mene skracenu), konobar me juri vec nedeljama da ne unosim svoju vodu na plazu na sta mu ja odgovoram 'izbaci me'. A i ja zapela bas ovde da lezim. koliko toliko, ovde nije mrtvo. razlog je sto je vecina plaza u stvari poluprazna. ova sezona je za crnogorce katastrofa. od ekstra profita mogu samo da se ocesu oni koji su imali one parasailing brodove jer to je cini mi se radilo non-stop. crnogorci i treba da puknu..ovo im je naravoucenije...prvo su preskupi, uslovi uzivanja isti kao i pre 10 godina, pa nije ovo for god sake peta avenija jebote da jedan espresso u baru sa cucavcem kosta 1,20 eura! pametni srbi (trend neka se nastavi) idu po turskoj, egiptu, bugarskoj, osecaju se kao iskreno dobrodosli gosti. grke izostavljam iz licnih razloga. nebitno.
za ova, skoro, dva ipo meseca, odradila sam 3/4 mog posla.
zakljucila sam jednu stvar: crnogorcima fali 1/4 mozga. nije ni cudo. oni malo srecniji su bar videli podgoricu )nedodjija u tri lepe gde im vetar produvava kroz kanale, ne ostavljajuci nista za sobom, a oni jos jos srecniji (i u zargonu oni to zovu centar sveta) vide i dozive beograd. beograd, grad na uscu dveju reka, metropola shabansko-multiurbane-ikolikotolikokulturne ribice u ovom moru plavom zvanom zemlja. tamo oni imaju svoja mesta: diskoteke, klubove, picerije, banke, veze itd...i ovamo kada se vide, silno se izljube, nebitno sto su pre 4 dana sedeli stefan braun. vole se bivsa braca crnogorci, vole se.
u modi su ili ja dobro nisam videla, shalovi da se nose oko vrata sa kupacim kostimom..po plazi. videh, u razlicitim prilikama vec nekoliko devojaka. moda....veze sa zivotom nemaju.
gosce na hercegnovskoj rivijeri u proseku imaju c cup grudi, prilicno sisato i zenstveno, toliko da u nekoliko navrata osetih se zapostavljeno od strane svojih roditelja sto mi nisu vece napravili (imam solidan beee cup), ali kad pomislim na slobodu spavanja na stomaku, i mog zivota bez grudnog pancira ...zajebi c cup onda.
herceg novi i ove godine ispasta. restrikcije vode zbog multietickog juznijeg dela crnogorskog primorja, tacnije kotora, tivta i budve opet dovode u pitanje dokle ce podgoricka shapa kaznjavati ovaj jedini prosrpski grad na obali cg. dokle ce infrastruktura da kasni u odnosu na ostale pomenute gradove i njihova okolna mesta.
bila sam u przno...bolje reci u prchu. lezaljka, made in china, ne vise od 10 dolara da kosta, naplacuju 15 eura, nema wc, nema tus. ima dzej u kaficu. ima i neke kurte i uzjahale murte koje pokusavaju da plivaju u nesto sto bi trebalo da lici na zaliv ali mu brodovi i camci to ne dozvoljavaju. i to je ovde in????
ni zanjic plaza nije kao sto je nekad bila. na palacinke se ceka 45 minuta u staroj kafani 'zanjic' u kojoj sam se kao dete svake godine igrala, i te palacinke mozes da dobijes pod uslovom da je gospodja konobarka narucila kuvaru. . tus postoji, ali tamo negde na pocetku plaze, dobar je biznis, pola eura je dve minute.
zaboravih da napomenem suncane skale, gde za gledaoce festivala nije bio obezbedjen wc (sta da radim kada pijem dosta vode!) a pobednica festivala je slucajno scer organizatora festivala. pricam ti pricu o kvalitetu.drugo mesto zato su imale neke klinke iz zrenjanina, ne znam kako pevaju uzivo, ali su ovako bile fenomenalne.
za filmski festival, od srca vam preporucujem film milos brankovic, ciji originalni naslov nije postavljen (who the fuck is milos brankovic), mozda zato sto je crna gora ekoloska drzava? mb je film koji nikog nece ostaviti ravnodusnim u to sam sigurna. ako se pri tom doda da je radjen za uzasno malo para 300 000 eura, a na primer ljubav i drugi zlocini za 2 000 000 eura, tematski  sadrzaj i samo pakovanje filma, uliva nadu da autorski film sa vremena na vreme zivne. ovom prilikom pozdravljam petlju reditelju i scenaristi nebojsi radosavljevicu. svaka cast majstore.
da nepropustim da dodam da je cuveni reditelj sa bivsih prostora sfrj, lordan zafranovic, otvorio hercegnovski festival, i tom prilikom nas pocastio cesanjem prednje stvari, a zatim i svog rear organa gluteus maximusa. nije za dalmantice da nose pantalone. bolje da se pojavio u speedo gacicama...ups..mozda i nije.

u opstini je radno vreme za prijem gradjana i overe dokumenata od 8-10, pa pauza pola sata, pa od 10:30 do 1pm. blago ljudima sa ovakvim radnim vremenom!

upoznah neke francuze, dosli u montenegro posle odgledanog casino royal james bond filma...i pitaju me gde su one kuce iz filma? alooooo u ceskoj brother, u ceskoj! ovde je samo ono more iz filma.

sto se mene tice I had a good time. trebala sam da ovo vreme iskoristim da sebe 'dovedem u red', umesto toga sam presla na drugi kolosek. ili je ipak to mozda bila neka vrsta intrapersonalnog resetovanja?

pozdrav svima ljudima koji vole, onima  koji vole da vole,
i koji vole da vole i budu voljeni.

Atačmenti



Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Unfuckable Unfuckable 20:35 16.08.2008

helou , Lepa !!!!

preporuka, pa čitam !
Unfuckable Unfuckable 21:18 16.08.2008

Re: helou , Lepa !!!!

hehehee, sjajan prikaz montenegro turizma ....
meni je danas od sestrića stigla SMS poruka iz HN :

"Ovde 21. vek....
neće skoro doći."
margos margos 22:04 16.08.2008

Re: helou , Lepa !!!!

Ja se setila danas da dolaziš sutra, čak napisala na jednom mestu na blogu:)))
Javi se.
...........
Slabo si ih dokaćila, kako ti umeš - kao da te je pripitomilo bivstvovanje u prošlom veku.
edi-va edi-va 23:20 16.08.2008

:))))))

pozdrav svima ljudima koji vole, onima koji vole da vole,
i koji vole da vole i budu voljeni.


I tebi pozdrav od mene, koja sam se malopre probudila, (zaspala sa Sarom oko 20.00) ... i imam sta da vidim, Lepa se oglasila:)))

AlexDunja AlexDunja 07:02 17.08.2008

lepo

:)))
vishnja92 vishnja92 11:13 17.08.2008

Re: lepo

uja
da me neko pitao 'gde je ona' ja bih rekla 'tamo'. nisam imala pojma da si ustvari ovde. mislim tamo.
lep tekst :)
mi zaobisli ove godine u sirokom luku

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana