метафорички тајанствено но тонски прегласно

Черевићан RSS / 19.08.2008. u 22:24

 

састав на тему . . . . једно излазно вече

 

вели неудата колегиница, монитор домога убироу, неки дан:

 

- ајмо у диско вечерас

 

- ајмо, why not, ја питом 

па касние  запуцасмо по сокацима овдашњим .окупљалишта младих препуна а  радни дан је, но пред једним ред нешто краћи

 

-е овде ћемо сигурно је супер,опредељујесе

 

након десетак минута реда бауљамо мрачним  степеништем које у зјап води,нос ми запахну омамљујући  мирис неке  Траве која се џами дооле,на моменте бљесне преко зида шајдарено светло и . . ето нас .

 

кркљанац општи ко фластери једно уздруго назирем у полу-мраку љуљају уз звуке ,рекоше ми околни, хит песме од које ми се бубњићи у моменту улубише а лака вртоглавица ме залепи за моју Партнерку која је гаћице за ову прилику заборавила зарад журбе да се сретнемо  а прорез на сукњици окренула напред.отсвирућкао бих вам  је овог момента те-кстуални део да техничке могућности то дозвољавају те и сами процените на чега  се пали млаадеж .у рукама  над главом  свако по конзерву пића а тела напасована, можда се  и туцају .ова на мени  у елементу

 

-тоо, тааако,

 

 

наслућујем је док ме грудима  буши а сшакама око струками центрира.те шта ћу, предах се судбини на изволте . . . .

 

 

369.jpg

 

 

но у моменту се присетих Геновеве ( тако је  и изгледала ) са којом сам делио спратни подест куће у валети пре неких 12 година. У души ко памук одмах ме је ,првог комшију, прухватила за дружење,ја тек пристигао намалту трудио сам се да финим манирима се допаднем,теглио неке прибелешке вазда подпазухом  ,  као стварам на сваком кораку ,песме које писах јој се свиделе па их почела на малтешком (преко енглеског ) обликовати –  што на ништа наравно као финале није личило .потезала ме је на сваки  концерт у мануел театру ,импоновао сам јој једном речју. А ја фин ни једном гестом , ожењен, не указујем да сам мушко.Онда се  . . .отселила ( са родитељима ) за аустралију . .а и ја промених стана,но њу ето упамтих по смерношћу.

 

Касније се  помалко окуражих у међусполном понашању па нормално & застраних на ланцу попуштеном,.рачунам,макар да ме по нечем запамте Малтежанке - док ме не забораве. Путеви у чијој градњу делом учествујем ионако ће се скљокати за коју годину од бројчано ненормалног саобраћаја.Елем ,климамо ми тако једно одруго прихефтани ,друга моја свремена на време се гласне -то ,тоооо  ,љубећи се безобразно,а мени вазда у глави геновева и њезин коментар једног овдашњег упамћеног концерта будимпештанских филхармоничара  где ми у паузи у препуном фоајеу позоришта ,овако ко овде једни уздруго али без дирања,на ово лево мање глуво уво , тихо да не ремети околне диване указује

 

- на виртуозитет и ритмичку прецизност  како оних  за инструментима тако и на виолентан темперамент  диригентов који  у  овом Концерту беле бартока ,показује непогрешиво осећање за стил, дух, духовитост & хумор, али и персифлажу и гротеску, којима обилује ова  сложена партитура. постижући изванредан баланс  камерне атмосфере појединих сегмената и бриљантних солистичких епизода, прегнантних необичних ритмова, оркестар и диригент  приказују праву студију сонорности, уверљиви и у народски робустним и лирски меланхоличним темама, суптилни у ламентозним фолклорним инвокацијама и раскалашно весели у силовитом фуриуозу, 

 

понесена закључи јер и пауза истече,док ја тек понешто од свега њеног разумех, без обзира на некдашњу јаку четворку из певања.претпостављам како би, геновева, онако фина, прокоментарисала овај вечерашњи лом у ушима.утом моја дружбеница неудата месалина

 

- хелоу, нешто си отсутан

 

- ма неее само покушавам да ‘ухватим’ текст овог ритма  

 

Те се здадох да ми се партнерка не осећа запостављеном кад ме једна овећа шака за буљу апи па се извињава  уцирисан ћелавко , вели исти сам ко његов френд енглез . . слеђа у овом тектексветлу, те . . . . крену да ме цмокне . . . 



Komentari (36)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 22:38 19.08.2008

Na kraju - ipak dobro:)

Ne baš kao Genoveva u Vaše levo uho, ali nekako jako preneste atmosferu disko kluba.
I, kako vidim, preživeste. Bogu hvala.
Черевићан Черевићан 22:43 19.08.2008

ма на једвите јаде се милој Ташти вратих

Jaril Jaril 23:15 19.08.2008

Дискаћ...

Нешто ми онај диско познат...

Черевићан Черевићан 14:02 20.08.2008

на своју

жалост још нисам овладао вештином отварања порука као ове Ваше но самим опредељењем да се коментаром огласите мени посве искрено задовољство причинисте, г Jaril-е, стога ХВАЛА
Jaril Jaril 15:46 20.08.2008

Re: на своју

Их гос'н Чер, па зар овакву акцију да пропустите. А мож' и понеки корак да се научи. Ако не успете ни овог пута, сигуран сам да није до Ваше вештине, но Вам је компјутер одвећ пристојан, па неће овак'е линкове да гута.
Черевићан Черевићан 16:33 20.08.2008

дакле акција

је посве оку примамљива, хвала на посредовању г Jaril -у. ја сам имао сазнање да је ламбада малко провокативна заигру кад вид има и других ритмова склоних непримереностима.

ето примера како се човек уистину учи . . . . док траје.

(а да посве искрен будем чисто се сецнух кад кренуо видео јер . . себе препознах, мисим онај слубеницама,да небуде забуне какве).
a.z_dj a.z_dj 17:36 26.08.2008

Re: ма на једвите јаде се милој Ташти вр

милој Ташти вратих

Мора да је ташта одушевљена. Или је,ју наопако,ланац дотегнула?!
jesen92 jesen92 23:58 19.08.2008

ocigledno..

..da vama nikad nije dosadno....a bogami ni nama sa vama..:))
Черевићан Черевићан 13:25 20.08.2008

о досаде дамие

верујете гђо jesen92 , фала на посети и овог пута, затекнем некад себе пред огледалом од опсидијана где се сенци својој уњему обраћам (вапајем спочетка). узела ме машина подсвоје . . и то Вамје.кунст је како се отрћи.
jesen92 jesen92 23:50 20.08.2008

Re: о досаде дамие

...taka tura...tako nekako vi kazete....a meni bas drago kad vidim da nekome lepo....
Черевићан Черевићан 08:25 21.08.2008

ија

спадам у ону категорија која преферира да СВАКОМ буде лепо, но и критеријуми су нам различити па отуд ваљда се неуочава масован осећај лепоте уокружењу
pape92 pape92 00:13 20.08.2008

tako se piše

Zadovoljstvo mi je utornikom na sredu pročitati po jednu pričicu. Današnji favoriti su mi:
степеништем које у зјап води

теглио неке прибелешке вазда подпазухом , као стварам на сваком кораку
Черевићан Черевићан 13:56 20.08.2008

Папе

кад прочитам коментар као Ваш, хвала за дружење, онда ипак схватим да ми сконцентрација док сам текст пабирчио из дрангуларијума умалом мозгу . . залудна ние била.Фала.
NNN NNN 00:44 20.08.2008

Vitez

...ostaje vitez!
(Ni)jednu prošlu ne zaboravlja, a sadašnju ne zapostavlja.
Черевићан Черевићан 14:09 20.08.2008

нисам

одоних кои лако поцрвени, додуше и невидисе јерсам сунцом опаљен, ко нагоро, г 3N, ал упоређен са часним називом витез, малко ми се тек уши зајапурише.ха изгледа да је то неки ген водом стиго одмалте до срема па ме инфициро изнутри.

кад сте снама,ето мени уображења.хвала.
mara92 mara92 05:06 20.08.2008

...

Опасно је то - по дискотекама хоћу рећи: шљаште разна светла, мозак се спљошти од врелине људских телеса и лудачког ритма музике...

Уживам уз Ваше питке и бритке текстове! Хвала Чер!
Anjale Anjale 11:51 20.08.2008

Re: ...

Уживам уз Ваше питке и бритке текстове!


Takoђе
Черевићан Черевићан 13:35 20.08.2008

дами негоди

похвала, неискренби бијо гђо mara92 , а тај маам гужве које се искрено речено грозим подносим углавном зарад партнерки . . па се и нежалим да будем искрен, уствари слабије и чујем па ваљда ми годи зарад тога . . ткозна?

фала на коментару.
Черевићан Черевићан 13:37 20.08.2008

па

онако искрено гђо Anjale ако се и Вама моји састави чине оку мамљиви . .уистину ми част чини.

лепоје када сте снама удруштву .фала.
jeremija92 jeremija92 06:15 20.08.2008

Ćelavi gusari

"Касније се помалко окуражих у међусполном понашању па нормално & застраних на ланцу попуштеном,.рачунам,макар да ме по нечем запамте Малтежанке - док ме не забораве. Путеви у чијој градњу делом учествујем ионако ће се скљокати за коју годину "

Na gornjem omažu trajanju i Borhes bi vam pozavideo, g.Čer.:))

PS:
Uvek je Malta bila opasna. Nekad zbog gusara, a danas zbog ucirisanih ćelavaca sa ovećim šakama.
Čuvajte se, g.Čer.:))
Черевићан Черевићан 13:21 20.08.2008

трајања дамије

делом мислим , беше идеја водиља дууги низ година па како увидех да отог нема ништа реалном се определих те отуд помињање локалних радодајки иако ми баш неприличи годинама г jeremija92 .а да је безбедна малта ,ние, треба тек да видите мужеве жена склоних како да се изразим умеју да буду . . баш нервозни. безвезе.

фала Вама на редовности коментара.
lazarusb lazarusb 08:08 20.08.2008

eh... leto na malti...

Ma kanda mi poznato to mesto... da nije to onaj Fuego cuveni salsa bar gde stare malteske koke dolaze na pecanje ... a svaka cast da se i posle 12 godina secate Lady Геновеве... to je pravi gentelman ... no opasnost na malti vreba iza svakog coska... cuvajte guzu gosn Чер. ;-)
Черевићан Черевићан 13:17 20.08.2008

подучен

сам још одмалих ноогу да се убирцузима седи ућошку тјст дупе вазда држи узазид г lazarusb но Вашу пријатељску опомену ћу имати на уму. стари каваљер сећа се и успелих и неуспелих ( ових малко ређе додуше) контаката са супротним полом тако да то уопште нетреба да чуди увези леди геновеве. а што се тиче назива локалних свратишта ту сам танушан са именима, наиме некако их не евидентирам, знам да ми је тамо и тамо угодно и одлазим навођен инстиктом изнутрашњим.

фалаВам на посети ја малко оманух са одговорима јербо . . синоћ обавезе прићепиле кркобушне а досад одјутрос радне тако да иово кљуцам скрила улаптопа зградилишта док сунце жеже а ми ко морке радно куњамо док море на пар корака . . .
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 15:07 20.08.2008

Tekst od 5 miligrama...

... uzimati na tašte, pre jela.
Eto, ja se vratio. Nadam se da je bar neko žensko primetilo da me OĐE nije bilo skoro mjesec dana.
Vidim da se na Blogu ništa nije promenilo. Č(erevićan) i dalje ne popušta. Ć(elavi) navalentni.
Drago mi je da se ova tekstalna zamena za homonsku terapiju održava. Odoh iduće godine na Maltu.

nsarski nsarski 16:30 20.08.2008

Re: Tekst od 5 miligrama...

Odoh iduće godine na Maltu

Bogami, i ja se navigavam na tu stranu!
Jos ako je sve tako kako nam G. Cher pripoveda (a nema razliga da nije), mozda nije zgoreg da povedem i nekog dobrog advokata da mi se nadje.
Inace, G. Cher, divna prica kao i uvek, posebno onih nekoliko detalja "рачунам,макар да ме по нечем запамте Малтежанке - док ме не забораве". Prava umetnost je bas u detaljima:)
Черевићан Черевићан 16:43 20.08.2008

е г KRALJ-у MAJMUNA

како ветрови у медитерану су непредвидљивих праваца само се ви размишљајте каћете намалту док се одлучите немојте се чудити ако буде одувана водом околном,а колкаје ладно гроз гиблартар пролази . . па ви нас ондак тражите, чик.
него још како се променило наблогу а у корист прогреса пристигоше нови аутори баш мамљиви за читање стога недангубите него изволите употрагу заизазовима.аниедаинема.
штосепак тиче хормонске терапије, пардон текстуалне замене зању, па нисте далеко одистине, посве искрено, даснелагимо ,мисим.

наравски да сте ми увек драг коментатор.
AlexDunja AlexDunja 18:32 20.08.2008

Re: е г KRALJ-у MAJMUNA

како ветрови у медитерану су непредвидљивих праваца само се ви размишљајте каћете намалту док се одлучите немојте се чудити ако буде одувана водом околном,а колкаје ладно гроз гиблартар пролази . . па ви нас ондак тражите, чик.

dakle, odolevam, odolevam,
rekoh da vas ne hvalim vise, a za neke fotke
(tj, trazenje ih) nemam vremena,
ali sada moram:)))
opet ste me pomerili! bravo.
Черевићан Черевићан 18:48 20.08.2008

ма

само сазнање да сте снама удруштву драга AlexDunja довољно је казати незнам што мир ми пружа.

фала и на толико док фотке . . одбити нећемо, офскроз.
Черевићан Черевићан 19:09 20.08.2008

на почетним

часовима вечерње школе за упорне а из предмета . . како написати мамљиву приповетку, новинар овдашњи Mizzi се презива указа нам да иније битна дужина приповедања, још је мање важније о чему ћете писати , наслов може да намами читаоца то незаборавите, али никако немојте превидети да се бар у неколиким реченицама ( може и читав пасус да буде,ал краћи ) позабавите неком небитношћу у односу на тему но да иста буде бременита недореком , то пали интерес залуталог читаоца.

ето г nsarski понекад се присетим и тог давнашњег указа професионалца.наравски да годи Ваше присуство у нашем друштву.Фала. а што се адвоката тиче . . па то ми је главно друштво овде јер како мислите да би се са уграђеним немиром умени скрасио наженске активан толике године ( а мужеви и мушка фамилија не да су љубоморни нанас ветром додуване, занеповјероватие.

богами многи зблога обећаше малту посетити и верујем да би се пријатно друштво могло окупити само да још и та обећања ( мени радовања) поменути испуне . . .
mariopan mariopan 00:21 22.08.2008

Re: на почетним


..."ozenjen, ne ukazujem da sam musko" ;-))))))

I sta su sad svi navalili na tu Maltu? Svi bi da dodju?
Pa to je stencuga u moru, ladan vetar duuuva, moze te oduvati, potopiti, nestati u moru bilo kad..i opet svi navalili da dodju, cudo jedno.Tamo nema mesta za sve, zato se narod tako tiska po diskacima tu nema gde igla da se udene, pa gde ce stati jos i gosti? Bice jos tesnje. Nemojte reci da vam nisam rekla, zalbe se nece uvazavati posle na blogu, kada budete pisali da ste bili stesnjeni izmedju dve Guzatije ili Silikonke, nista vam nece vredeti da kukate.

Uzivala sam u prici ))

Pozdrav g. Cer.

@ Kraljumajmuna
Pitas se da li je neko zensko primetilo da te nema mesec dana....pa ja sam primetila...ali nesto slutim da nisi to pitao? ))))
Черевићан Черевићан 07:17 22.08.2008

оно

да сте аконто гужве овдашње управу ,јесте, гђо mariopan, али важние што нас потенцијоналне кандидате да се овде скрасимо одзаправо срозава је кад завиримо у политику малтешког гавермента , оћу рећи добити малтешко држављанство равно је огромном успеху у животу.туристе (засад )још примају али
се припремају да строго контролишу кантар на аеродрому да не превагне максимално срачунату тонажу малтину те се она преврне у бућ. зато ја указујем да ко оће малту да види нек се пуно не премишља јер ће ускоро бити тачно одређена појединачна килажа сваког туристе те број кои може да се истовари на малту, наравски да је претходно напусте они који су видли штасу тели.ово само ради инфо . . да после некажете како нисте знали . . . потенционални кандидати за посетити отоКнам.

засад још ,што се пак тиче оне опаске увези стишњености нас домаћих попуњеним туристкињама ха,кад се мора итоћемо претрпити а све зарад пријатног угођаја посетилица . . .тјст користићемо прилику докје.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 12:04 22.08.2008

Re: на почетним

Mariopan
@ Kraljumajmuna
Pitas se da li je neko zensko primetilo da te nema mesec dana....pa ja sam primetila...ali nesto slutim da nisi to pitao? ))))

To što si primetila - osobito mi znači. Mada i slutiti znaš.


malasneki malasneki 08:42 22.08.2008

malteski orao

al ne zaboravlja koliko je bitna bila JAKA cetvorka iz muzickog, to se ceni!
oduvek mi je bila mila ta posebna vrsta ocenjivanja "jaka" ili "slaba" cetvorka. ako si imao jaku cetvorku, mozbit lako da onda dobijes sledeci put i peticu, ali ako je slaba onda se drz dobro stolice :)))

elem, posto ja planiram na odmor tamo negde krajem oktobra ili pocetkom novembra, recite mi moze li se na malti tad kupati u moru? znam da ste negde to pominjali, ali ne mogu sad traziti :)

p.s. mogu misliti koliko je sad lepsa radna atmosfera u birou
Черевићан Черевићан 13:04 22.08.2008

убироу

коднас радна атмосфера је вазда весела млади су то људи па ија узњих се непредајем засад још годинама нагомиланим но доклећу уздржати ако се слично ко у саставу морам често доказивати . . баш и незнам. додуше и милами Ташта указује неки дан
- јеси ти размишљао да се Газди захвалиш за пружену радну прилику има и усрему чиме да се рекреираш

штосе тиче купања у вр.периоду који помињете гђице malasneki . . море почиње да се хлади почетком октобра ,незнам колико сте зимогрожљива особа обзиром да се ја још вазда купам свих 12 месеци у години, али тамо до пред крај октобра је некако разумно за туристе да их виђам уводи медитерановој ( ово се не односи на енглезе јер њима је и у јануару вода потаман иако искрено малко по ушима затеже ).добро, базена са морском водом подгрејаном има, ние да не, но ние тото . . . иначе тај период ,ако изузмете купање умору, је ударни за историјско туристичке посете јер жеега неима , маестар полако стартује да пууше тако да је посве угодно те се можете сконцентрисати на множину информација којима ћете затрпани бити.мисим, ко то преферира, офскроз. додуше има се и за појести аи цугнути, ние дане.
наравно, било би ми необично драго да ако се острвите се том приликом и сретнемо.

а оно . . . .за стабилну четворку . . неби имао ништа додат.
malasneki malasneki 13:58 22.08.2008

hvala

na opsirnome odgovoru, nisam manje ni ocekivala od vas :)

sto se tice moje posete, videcu ovde po agencijama nude li oni aranzmane za maltu i koliko to kosta (uklapa li mi se u budzet) pa ako odlucim da dodjem sigurno cete biti prvi obavesteni a sto se tice susreta, pa racunam na vas da mi pokazete SVE lepote ondasnje :)

najvise preferiram kupanje u moru, ali mi se svidja i aranzman kupanje u bazenu sa morskom vodom + razgledaanje znamenitosti. u svakom slucaju sve mi se vise svidja ta ideja :)

veliki pozdrav iz sparnog beograda i zagusljive kancelarije :)
Черевићан Черевићан 14:42 22.08.2008

ето

гђице malasneki ,пола је усаглашено, хоћу казати да услуга од моје стране . . . изостала неби .стога . . . изволите у потрагу за аранжманом одговарајућим ( треба вам шенген виза коју издаје талијанска амб. у бгд но исту обезбеђује тур.агенција , колико сам информисан, али то потраје ,имајте на уму )

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana