Divota prašine

Drago Kovacevic RSS / 04.07.2007. u 08:20

03.07.2007 .
Ivan Andrić, Beta
Tužilac se viđa sa Miškovićem i Bulatovićem

Poslanik Liberalno demokratske partije Ivan Andić pozvao je danas specijalnog tužioca za organizovani kriminal Slobodana Radovanovića da pred Skupštinom Srbije i nadležnim organima objasni dokle se stiglo i istrazi o švercu cigareta, to jest akciji "Mreža".

Andrić je kazao da javnost zna da je uhapšena grupa ljudi, ali da ga zanima šta je sa grupom koju je prevodio vlasnik kompanije Delta Miroslav Mišković.

On je za skupštinskom govornicom pokazao fotografiju za koju kaže da je snimljena prošle nedelje i na kojoj se vide specijalni tužilac Radovanovic, šef Bezbednosno informativne agencije (BIA) Rade Bulatović i Miroslav Mišković kako "prijateljski razgovaraju", kao i fotografiju na kojoj su samo Radovanović i Mišković.

"Zašto se tužilac viđa sa nekim koga treba da istražuje", upitao je poslanik LDP-a.

Poslanik LDP-a Ivan Andrić kazao je da Radovanović ne može biti specijalni tužilac jer mu je mandat istekao 1. jula i upitao ministra pravde Dušana Petrovića kakav je status specijalnog tužioca.
E, sad, šta je meni fascinantno na ovim fotografijama? Imamo sve nosioce stvarne moći u Srbiji.
Sve je tu. Nosioci privredne moći, nosioci pravosudne moći, nosioci medijske moći (Đunić je i vlasnik TV Avala) i nosioci one moći koju označava BIA.
Po objavljivanju ovih fotografija javio se portparol specijalnog tužioca Tomo Zorić i nazvao te fotografije podmetanjem od strane Ivana Andrića, jer je susret o kome je reč, usledio na prijemu u britanskoj ambasadi, nije se mogao izbeći i krajnje je bezazlen.
Ne znam kako vama, ali meni ova fotografija objašnjava trenutno stanje oko istrage vezane za akciju"Mreža" i situaciju da je ovih dana Dušan Mihajlović glavna zvezda svih državnih medija, te medija poput Pressa, Kurira i Pravde. Liči li vam Mišković, ako sudite po ovoj fotografiji na čoveka protiv koga bi Radovanović (gospodin sa bradom), mogao voditi ozbiljnu istragu.
Ima još jedan detalj koji ne postoji na fotografijama, a glasi da je u januaru ove godine na izbornoj konvenciji narodnjaka (DSS,NS,Palma) zabeleženo prisustvo specijalnog tužioca Radovanovanovića. Zaista, tužiocu nije mesto na stranačkim izbornim konvencijama. Jer,kako nakon toga očekivati da on nepristrasno provede istragu vezanu za političku pozadinu atentata na premijera Đinđića.
Pitanje Ivana Andrića upućeno ministru pravosuđa Dušanu Petroviću zvuči kao pravo pitanje, i mislim da se ministar i njegova stranka, DS, ne bi mogli oglušiti o njega. Inače, biće to još jedno tako očigledno bacanje prašine u oči javnosti, što je poslovična veština naše političke elite.
Za sada ćute i Petrović i DS...

Atačmenti



Komentari (44)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 08:54 04.07.2007

Evo, oglasio se i Radovanović

eograd -- Specijalni tužilac kaže da neće biti privilegovanih u istrazi o švercu duvana.

Svako ko je bio upleten i za koga bude utvrđeno da je učestvovao u švercu duvana biće obuhvaćen istragom, pa i vlasnik holdinga Delta Miroslav Mišković, kaže specijalni tužilac za organizovani kriminal Slobodan Radovanović.

"Ako bude dokaza protiv Miškovića, i on će biti uključen u našu akciju. Ponavljam, samo ako bude dokaza. Ispituju se sve osobe u vezi sa švercom duvana, nikoga nisam izdvojio, ali ne mogu da najavljujem istragu", izjavio je Radovanović za Danas.

Poslanik Liberalno-demokratske partije Ivan Andrić je za skupštinskom govornicom pokazao fotografije na kojima se, kako je Andrić naveo, vidi kako Radovanović "prijateljski razgovara" s Miškovićem i direktorom Bezbednosno-informativne agencije Radetom Bulatovićem.

Radovanović je rekao da je ta fotografija napravljena u Ambasadi Velike Britanije, na prijemu povodom rođendana engleske kraljice, i da je tada s Miškovićem "prozborio nekoliko protokolarnih, krajnje suvoparnih reči". "Nije bilo reči ni o kakvim istragama. To nisu zatvoreni skupovi i ne razumem Andrića", kaže on.

* Komentari: 1
* Hronološki
* Preporučeni
* Pošaljite komentar


Organizovani kriminal - Najvažnije vesti sreda 4. jul 2007.

Vest objavljena na sajtu B92.
Da nije fotografija, ne bi bilo ni izjave. Slika stvarno govori više od 1000 reči.
Violeta Violeta 10:08 04.07.2007

Re: Evo, oglasio se i Radovanović

"Ako bude dokaza protiv Miškovića, i on će biti uključen u našu akciju. Ponavljam, samo ako bude dokaza. Ispituju se sve osobe u vezi sa švercom duvana, nikoga nisam izdvojio, ali ne mogu da najavljujem istragu", izjavio je Radovanović za Danas.


Molim da mi se, kao laiku ovo prevede

Ako bude dokaza protiv Miškovića, i on će biti uključen u našu akciju. Ponavljam, samo ako bude dokaza.


Kakvu akciju, valjda istragu?
Istraga se valjda i pokrece da bi se doslo do dokaza?
Ne misli Radovanovic, valjda da dokazi padnu sa neba pa da onda ukljuci Miskovica u "akciju"-istragu?

Ispituju se sve osobe u vezi sa švercom duvana, nikoga nisam izdvojio, ali ne mogu da najavljujem istragu",


Ako se ispituju sve osobe, znaci da je neka vrsta istrage pokrenuta, sta ima da je najavljuje?
Ako nikog nije izdvojio, sta je onda sa Miskovicem?
zana zana 10:59 04.07.2007

Re: Evo, oglasio se i Radovanović


Koji stepen korupcije!!! Koliko su osioni, pokazuje i ovo javno razmetanje. Ne kriju se po kucama, privatnim bazenima. Gotovo isto kao i Ruski ambasador na veselju kod Palme.

I onda naravno, Radovanovic kaze " ponavljam, samo ako bude dokaza ". Ko zna sta su njemu dokazi, ovde ionako sve moze da se relativizuje do besvesti.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:46 04.07.2007

super politički tekst, Drago!

još jednom samo konstatacija koliko ste vi osveženje na blogu. nadam se da će naše preporuke doprineti da se ubrzo nađete i na naslovnoj stranici, da ćemo time ipak dobiti ekvilibrijum izgubljen bojoktima biljana&družine, diskvalifikacijom z., i drugim neprijatnim okolnostima i dešavanjima od poslednjih mesec dana. nadam se da će važan opozicioni glas ipak ostati prisutan i ispoljen snažno ovde na blogu, između ostalog zahvaljujući i vašem nastupu.

jedna molba samo, da kažete nama davno otišlima iz srbije tko je tko na ovoj fotografiji. pretpostavljam da je tužilac sasvim desno, direktor obaveštajne službe sasvim levo, a ovaj koji grli tužioca je megaindustrijalista? četvrta osoba (druga s leva), pretpostavljam da je vlasnik tv alava?

ono što mene obespokojava je da, u našem svetu, novac znači moć, i da bez obzira koliko su pojedinci našem društvu objektivno zla naneli i koliko je, njih radi, Njeno Kraljevsko Visočanstvo bilo primorano da našu zemlju kulturno, politički i ekonomski sankcioniše, izoluje, pa naposletku i bombarduje; Njenom Visočanstvu ne predstavlja problem da te iste pojedince zove na svoj rođos na kaficu i kolačiće?

autor "životinjske fatrme" Njenog Kraljevskog Visočanstva podanik beše?
adam weisphaut adam weisphaut 10:15 04.07.2007

Re: super politički tekst, Drago!

tv alava

a
utor "životinjske fatrme" Njenog Kraljevskog Visočanstva podanik beše?

Kao u onom kraju kada ostale zivotinje ne mogu da razlikuje svinje od ljudi? Ah vecita je to kriva Drina Srdjane, no to ne znaci da treba da dignemo ruke i od ovakvih "malih" barica.. Cak i ako to moze iz dijaspore da deluje efemerno
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:01 04.07.2007

Re: super politički tekst, Drago!

Hvala Srđane...godi mi od tebe čuti pohvale na tekst...Međutim, ja sam samo kompilirao dve vesti i priložio fotografije objavljene na forumu B92. Meni je ovo parekselans politička i životna priča Srbije. Svedočanstvo naše jadne stvarnosti.
Inače redosled likova je...Čovek sa bradom specijalni tužilac, razdragani čovek sa naočarima Mišković, njegov pratilac šef BIA Rade Marković i čovek na blagoj distanci Danko Đunić, biznismem i vlasnik TV Avala, član uprave SD "Partizan" i mislim, predsedni Veslaćkog saveza Srbije.
Inače, svi ljudi na fotografiji su bili istaknuti funkcioneri Miloševičeva režima...Mišković i Đunić ministri, Bulatović funkcioner MIP-a, a Radovanović isto tužilac.
Sve se menja, sem kamenja...o)))

snezana mihajlovic snezana mihajlovic 12:04 04.07.2007

Re: super politički tekst, Drago!

još jednom:
Srdjan
ono što mene obespokojava je da, u našem svetu, novac znači moć, i da bez obzira koliko su pojedinci našem društvu objektivno zla naneli i koliko je, njih radi, Njeno Kraljevsko Visočanstvo bilo primorano da našu zemlju kulturno, politički i ekonomski sankcioniše, izoluje, pa naposletku i bombarduje; Njenom Visočanstvu ne predstavlja problem da te iste pojedince zove na svoj rođos na kaficu i kolačiće?


lepo je što se smeše
na fotografiji(ama)
onako
refreshing

kaže jedan čovek - svako ima svoje veselje
ma šta to značilo
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:22 04.07.2007

Fin

svet.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:27 04.07.2007

Re: Fin

Da...i verujem Jelice da si zapazila kako svi imaju različite kravate...o))
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:29 04.07.2007

Ali su svi

Profesionalci.
Dr M Dr M 14:03 04.07.2007

Re: super politički tekst, Drago!

Postovani Srdjane,

zelim da uzmem, sasvim neovlasceno, u zastitu Nj. V. E II R, i Njegovu Ekselenciju Ambasadora.

Kraljica se oslovljava sa Njeno Velicanstvo, samo ona, ostale dame iz kraljevskog doma su Njihova Kraljevska Visocanstva.

Ako bi Njegova Ekselencija Ambasador na prijeme zvao samo besprekorne dame i gospodu izlozio bi se opasnosti da sam pije u kraljicino zdravlje.

Politika Vlade Njenog Velicanstva je da cuva interese kraljicinih podanika i britanske privrede pa je, u tom smislu, prisustvo znacajnog inostranog investitora u privredu Velike Britanije, G. Miskovica(22 miliona $ ? za kucu u Londonu) sasvim u skladu sa takvom politikom.

Sasvim sam uveren da je politika Vlade Srbije da utvrdi kako je g. Miskovic zaradio novac koji je investirao u inostranstvu i zasto ga nije investirao u razne politicke partije u Srbiji, sto se dosad pokazalo kao najbolja investicija.

Sa tog aspekta posmatram i fotografiju koja nam je pokazana, G. Miskovic okruzen paznjom tuzilastva, policije i medija(g. Djunic), objasnjava kako je zaradio famozni Prvi milion sipajuci vino iz buradi u flase(a potom pakujuci u gajbice?) i, istovremeno, opisuje muke koje je podnosio placajuci enormne poreze nezasitoj drzavi, narocito pri kraju proslog milenijuma.

Mislim da bi drugacije tumacenje navedene fotografije bilo maliciozno, sasvim dostojno Cede i Bebe i potpisnika ovih redova.

U nadi da nisam preterano zloupotrebio Vase vreme ukazivanjem na cinjenice koje su Vam poznate,

pozdrav, Dr M
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 14:58 04.07.2007

Re: super politički tekst, Drago!

Dr M
Postovani Srdjane,zelim da uzmem, sasvim neovlasceno, u zastitu Nj. V. E II R, i Njegovu Ekselenciju Ambasadora.Kraljica se oslovljava sa Njeno Velicanstvo, samo ona, ostale dame iz kraljevskog doma su Njihova Kraljevska Visocanstva. Ako bi Njegova Ekselencija Ambasador na prijeme zvao samo besprekorne dame i gospodu izlozio bi se opasnosti da sam pije u kraljicino zdravlje. Politika Vlade Njenog Velicanstva je da cuva interese kraljicinih podanika i britanske privrede pa je, u tom smislu, prisustvo znacajnog inostranog investitora u privredu Velike Britanije, G. Miskovica (22 miliona $ ? za kucu u Londonu) sasvim u skladu sa takvom politikom.Sasvim sam uveren da je politika Vlade Srbije da utvrdi kako je g. Miskovic zaradio novac koji je investirao u inostranstvu i zasto ga nije investirao u razne politicke partije u Srbiji, sto se dosad pokazalo kao najbolja investicija.Sa tog aspekta posmatram i fotografiju koja nam je pokazana, G. Miskovic okruzen paznjom tuzilastva, policije i medija(g. Djunic), objasnjava kako je zaradio famozni Prvi milion sipajuci vino iz buradi u flase (a potom pakujuci u gajbice?) i, istovremeno, opisuje muke koje je podnosio placajuci enormne poreze nezasitoj drzavi, narocito pri kraju proslog milenijuma. Mislim da bi drugacije tumacenje navedene fotografije bilo maliciozno, sasvim dostojno Cede i Bebe i potpisnika ovih redova. U nadi da nisam preterano zloupotrebio Vase vreme ukazivanjem na cinjenice koje su Vam poznate, pozdrav, Dr M


Поштовани Др М,
захваљујем на Вашој корекцији, и надам се да ће ЕКВ* (Елизабета Краљевско Величанство) у будућности повести више рачуна о томе ко јој долази на рођенданске чајанке. Не сумњам у добре намере и висок морал Њеног Краљевског Величанства, али сматрам да прослава рођендана није сасвим најисправније место за испољавање двоструких аршина. Ако је држава, чија монархиња је ЕКВ, тако драстично строга у третману нас обичних грађана Државе Србије, претпостављам да би само Краљевско Величанство морало повести више рачуна о томе које и какве госте позива на чајанку господин Екселенција Амбасадор Уједињеног Краљевства Британије и Северне Ирске у Србији. Ако су наша земља и њени грађани већ неупоредиво драстично кажњени мерама које, између осталих, подстиче и Британија, нема никакве потребе да нас сада још додатно кажњавају фаворизовањем појединаца који су, пре свега, и одговорни што су нам такве мере наметнуте. Новчана вредност никако не би смела бити водећи мотив Њеном Краљевском Величанству за одабир званица. Но схватам, једно је идеал моралности, а друго су објективни финансијски домети и интереси ужурбане садашњице, као и етика тим интересима оформљена. Довољно за неког политичара, али скромно мислим не и за особу таквих афинитета каква је Краљица Елизабета.

У сваком случају, хвала на исправци.

* trademark


Dr M Dr M 17:30 04.07.2007

Re: super politički tekst, Drago!

Postovani Srdjane,

hvala na odgovoru.

"Perfidni Albion" gleda svoja posla, perfidni Srbi takodje.

Mi ostali gledamo preko ograde.
jesen jesen 09:53 06.07.2007

Re: super politički tekst, Drago!

Super tekst....ali Drago...sta tu nije jasno....? Sve je odavno jasno ...svi su od 6oktobra sa svima i zato mi ne mozemo da mrdnemo...Kusovac je pisao skoro kako je na RTS u vreme Djindjieve vlade biolo mnogo radikala, sps-ovaca i jul-ovaca...i to je izrekao u pozitivnom smislu u odnosu na "jednoumnu" Tijanicevu TV....Nije shvatio da je to bila najveca greska....Odlicno se secam tih dana i nerviranja ljudi koji su godine proveli po ulicama u rusenju Milosevica...Na RTS-u su svakodnevno imali goste iz bivseg rezima i pitali ih za misljenje po raznim pitanjima....i tako , malo po malo oni se oporavise, biznismeni zadrzase svoje biznise a politicari se povratise iz mrtvih....Svi "nasi" su odmah jurnuli na PINK a na BK su dolazili jos kao opozicija tako da su samo nastavili....Secam se raznih prijema kod Bogoljuba na koje su dolazili svi iz nove vlasti....itd....pa bogoljubove nagrade....nije samo Bojana Lekic primila tu nagradu vec i poznati novinar NIN-a koji je postavljen za ambasadora u Australiji koliko se secam....itd.....Hocu da kazem da su koreni svega nastali pre 5 oktobra....a ovo sto sada gledamo je samo nastavak.....Srbija je u rukama biznismena koji su pare napravili na nasoj muci...i mi, nazalost, jos uvek radimo za njih......
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 18:35 06.07.2007

Re: super politički tekst, Drago!

@ jesen...
Slažem se, tvrdimo iste stvari....
Doctor Wu Doctor Wu 10:02 04.07.2007

Drago

... na prijemu u britanskoj ambasadi


Jos jedno pitanje. Andric mora da je imao na raspolaganju i slike Miskovica (& Bulatovica) sa britanskim ambasadorom u Srbiji. Zasto nije i njih iskoristio?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:03 04.07.2007

Re: Drago

Doktore, ti i ja se obično malo teže razumemo.
Ne razumem tvoje pitanje...
Doctor Wu Doctor Wu 11:47 04.07.2007

Da, toliko da to vec

postaje proverbijalno.

Hoce se reci: ne vidite li da stranci u Srbiji hoce da kontaktiraju samo sa strong men/gazdama/dahijama? Nista njima ne smeta poreklo kapitala kao ni sumnjivi, kriminalno-politicki pedigre dok god je moguce postici deal (kao, na pr, sa US Steelom ili British American Tobaccom). Tako je bilo za vreme Milosevica, tako je sada a tako ce biti i sutra kada (i ako) vas Ceda dodje na vlast.

Znaci, polujavnim promovisanjem ovakvih likova i stranci (i to one, EUropske provenijencije) postaju vrlo znacajan faktor destabilizacije pravno-ekonomsko-politickih prilika u Srbiji.

Hoce li se LDP osvrnuti na ovaj problem?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:01 04.07.2007

Re: Da, toliko da to vec

Doktore..
Pa iz uvodnog posta je vidljivo da je priču o fotografijama pokrenuo poslanik LDP...Ivan Andrić.
A što se tiče ostaloga..Pa ljudi sa fotografije ne utiču na život Velike Britanije. Oni su gospodari Srbije.
Dakle, nemoj da te potsećam što je govorio Čerčil pre više od 60 godina - "gospodine hoćete li vi živeti tamo"...
vucko vucko 12:09 04.07.2007

Stabilizacija

Znaci, polujavnim promovisanjem ovakvih likova i stranci (i to one, EUropske provenijencije) postaju vrlo znacajan faktor destabilizacije pravno-ekonomsko-politickih prilika u Srbiji.

Čini mi se da oni to smatraju stabilizacijom, a ne destabilizacijom. Primetite da je Velika Britanija jedna od zemalja EU koja je najoštrija prema Srbiji, kada su u pitanju prethodni ratovi, ratni zločini i slično.

Bilo mi je malo smešno na onoj tribini o priključenju u EU što je bila skoro u Reksu, kada je jedna gospođa ustala da komentariše i otprilike rekla nešto tipa da ćemo ući u EU kada se pročistimo sebe (ili tako nešto) - kao da je u pitanju budizam. Meni se pre čini da ćemo u EU ući predvođenim upravo gospodom sa ove slike, koju, kao važne faktore srpskog društva, ugošćuju na kraljičinom rođendanu. Koji su pokazali da umeju da prosperiraju u svakom sistemu.

A pravda... ona je ostala negde usput. Za istoriju će se pobrinuti pobednici.
Doctor Wu Doctor Wu 12:28 04.07.2007

Nema potrebe za podsećanjem

Dakle, nemoj da te potsećam što je govorio Čerčil pre više od 60 godina - "gospodine hoćete li vi živeti tamo"...


Ne bih da budem djavolji advokat, ali mozda upravo zato sto nece ziveti tamo i podrzavaju tu 'pseudo-stabilizaciju' dahijske Srbije (o kojoj, ako dobro razumem, i Vucko pise). Bas kao sto je i Cercil svojevremeno podrzao Tita iako mu se iza ledja smejao zbog nosenja neukusnog prstenja. Ili kao sto je Douglas Herd kao ministar inostranih poslova pomagao Milosevicu da prenosi neke pare preko Natwesta. Prema tome, nije bas da ljudi sa fotografije totalno ne uticu na zivot u Britaniji. Politika kontrolisanih kriza je u proslosti vise puta dovodila do masivnih seljenja kapitala u stabilna podrucja, a na koncu je i dovela do gotovo dvovekovne dominacije anglosaksonske imperije.

Ali, zato ja, koji cu mozda jednom ziveti tamo, i pitam vas, koji vec zivite tamo, sta uraditi po ovem pitanju?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:42 04.07.2007

Re: Nema potrebe za podsećanjem

Možemo samo jedno. Da kuću u kojoj živimo uredimo po civilizovanim standardima. Da ne zalivamo korov...
Da lopovi idu u zatvore, da laž ne caruje, da državom ne upravlja politička klasa sastavljena od partijskih vrhuški, vrhuški službi i tajkunskih neformalnih vrhuški spremnih na svaki vid korupcije...nego da se vlast bira na izborima, da se laž prepoznaje i kažnjava, da institucije budu garant provođenja zakona i da zakoni vrede za sve, a ne samo za neke. Kako je govorio Franko - Prijateljima privilegije, a protivnicima zakon...o)
Dok to ne naučimo, sve je uzalud....
nikson nikson 12:07 04.07.2007

Drago

Radovanovic nije jedini tuzilac koji se pojavljuje sa politicarima koji su na vlasti. licno sam video jos jednog(opstinskog) u drustvu DSS-ovih koalicionih partnera, doduse isto na javnom skupu na kojem je bilo par hiljada ljudi, ali se tu njihove veze ne zavrsavaju... Medjutim, ja nemam nista protiv da Radovanovic prica sa Miskovicem na nekom skupu, ako bih znao da je covek koji ima svoj integritet. Mene ovde zanimaju dve stvari:

1. Zasto sada imamo tako koncetrisan napad na Miskovica?
2. Kako Petrovic da odgovori zasto je Miskovic pricao sa Radovanovicem i zasto je Radovanovic bio na skupu DSS-a???

Inace dobro ste krenuli sa Djunicem, ali ako jos malo zagrebete doci cete do fascinatnih saznanja...

U stvari kljucno je pitanje ovde, ako je Radovanovicu istekao mandat, kada ce se izabrati novi tuzilac? Kako se on bira?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:23 04.07.2007

Re: Drago

Niksone...
Nisam siguran da postoje bilo kakvi napadi na Miškovića...ne znam gde ih vidiš.
Fotografije su neobične zbog toga što je Mišković u društvu onih koji bi trebali da ga istražuju i što je istaknut kao predmet veoma ozbiljne policijske istrage u "Mreži"...
Nije za uporedbu ovo druženje i druženje nekog opštinskog tužioca sa funcionerom DSS-a, naravno pod uslovom da taj funkcioner nije predmet istrage. To što je tamo bilo puno ljudi nije nikakav argumenat.
Kada tužiocu ističe mandat i kad se bira ponovo, pitanje je za Dušana Petrovića na koje on evo, još ne odgovara.
Ja nešto mislim da je i tužilac bio predmet koalicionog sporazuma, samo što je to neobjavljeno. No, videćemo...
nikson nikson 13:08 04.07.2007

Re: Drago

pazi to druzenje sam naveo kao jedan ustaljen stil ponasanja, ali nije nebitno sto se radi o opstinskom jer cesto odatle krecu neke stvari...
BlogKo BlogKo 21:18 04.07.2007

Sme li neko ovde da potvrdi,

da na ovom Blogu ima slobode pisanja!?

svi su pozvani da odgovore, cak i oni koji lazu po sluzbenoj, ili po poltronsko/ljigavoj duznosti...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:46 04.07.2007

Re: Sme li neko ovde da potvrdi,

Pa Milutine, stara blogovska kuko sa hiljadu imena potpuno istog stila, piši što te volja, sve dok ne dirneš granice slobode drugoga čoveka...Kao da ti to ne znaš...o))
BlogKo BlogKo 22:07 04.07.2007

Re: Sme li neko ovde da potvrdi,

Drago Kovacevic
Pa Milutine, stara blogovska kuko sa hiljadu imena potpuno istog stila, piši što te volja, sve dok ne dirneš granice slobode drugoga čoveka...Kao da ti to ne znaš...o))


dakle, taKO mi Hegela i njegove dijalektike kad je gusto pisi samo LONDONSKOJ magli i bog da te vidi i ovde i na Povlenu.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:09 04.07.2007

Re: Sme li neko ovde da potvrdi,

Ma znaš ti Milutine....ne treba ti dodatna edukacija...
nikson nikson 04:30 05.07.2007

Re: Sme li neko ovde da potvrdi,

Istina je to da je Kosovo deo Srbije.
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 07:00 05.07.2007

...

kad je javno
nema moralnih problema
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:29 05.07.2007

Re: ...

@ Snežana
Ja mislim da je ovde bio neki drugi problem. Dragić je, po svemu sudeći, pare hteo dati na "krivu stranu". Nije dobro procenio i nastradao je. Našao se u čudu, jer ni ranije nije radio drugčije, pa nije bilo problema.
E sad, kako se kod nas doživljava krupna, sistemska korupcija. Reče tada jedan moj poznanik zaposlen u važnoj državnoj instituciji. Kaže - ma šta će tom Daviniću tolike pare, kad nema dece, i treba da su ga ukebali - Dakle, nije problem za moga poznanika u tome što je sistemska korupcija tako prisutna i očigledna, nego što po njegovom mišljenju Davinić uzima previše "a nema dece". Da ima, valjda bi to bilo opravdano, šta li...
Jer, koja logika tu vlada....Što god ukradu, ukrali su od para poreskih obveznika. Tajno, javno, preko više posrednika, u ratama, odjednom...
Prle je izgleda bio nazasitan a Marović za spske organe gonjenja nedodirljiv. Jer zaboga, čuvali su "državnu zajednicu".
Sad će Marović da svedoči za Prleta, Prle za Mileta, Mile za Radeta...o)))
I nastavlja se nesrećni srpski karusel sistemske korupcije. Vlast je ovde plen, osvojeno polje. Građani ovce za šišanje, budžet državna kesa u koju se bez većih posledica gura privatna ruka. Uprošćeno, ovako izgleda kulturološki obrazac shvatanja vlasti u našim političkim kvazielitama. I to može "ispeglati" jedino vreme...i supervizija iz beloga sveta...
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 10:44 05.07.2007

Re: ...

meni je samo bila zanimljiva
gore pomenuta sintagma

a ovaj tvoj komentar...šta da kažem?!
ceo u citat
Bonner Bonner 10:03 06.07.2007

Re: i supervizija iz beloga sveta...

i supervizija iz beloga sveta...


G-dine Kovačeviću, ovo Vam je zaista briljantno, samo ne znam kako mislite da to izgleda. Ovi korumpirani iz beloga sveta će da superviziraju ove domaće da se ne korumpiraju?! Bajke su lepe za čitanje i prepričavanje, samo problem je što nemaju skoro nikakve veze sa ralnošću. *smeh*

A što se tiče teksta, pa da ih je LDP uhvatio na kafi u Delti ili negde drugde, pa da se čovek i zabezekne, al' na javnoj čajanki kod Nj.E. Ambassador of the United Kingdom in Serbia a povodom rodjendana H.M. Elisabeth II, slabo, jako slabo, ovo nije "materijal" ni za jednu osrednju bajku.

Pozdrav iz Bonna
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 18:32 06.07.2007

Re: i supervizija iz beloga sveta...

Herr Boner...
kako je u našem diplomatskom predastavništvu....imate li još uvek istu poziciju ili ste napredovali...ne brinite, ništa se ovde još dugo neće promeniti i još dugo će se rano smrkavati a kasno razdanjivati...
Bonner Bonner 10:12 09.07.2007

Re: i supervizija iz beloga sveta...

Gosin Ministre, u "diplomatskom predstavništvu" je sjajno. Malo nas kiša zeza u poslednje dve nedelje, toliko nije palo u celoj prošloj godini. Al' šta ćeš, klimatske promene valjda, šta li? Zato smo mi UN Stadt, pa ćemo da se izborimo protiv klimatskih promena. Naravno da smo napredovali i napredujemo, svakoga dana u svakom pogledu sve više...

Gruss aus Bonn
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:53 05.07.2007

Evo novog bisera

Beograd -- Vicepremijer Srbije Božidar Đelić za savetnike za održivi razvoj imenovao Srđu Popovića i Zorana Cvijanovića.

Đelić je izjavio da je održivi razvoj po mnogo čemu novi pojam u Srbiji i da zato želi da oko sebe napravi tim ljudi koji će moći da formuliše nove ideje i strategiju u toj oblasti i u to uključi što više građana.

Zoran Cvijanović je rođen 25. januara 1958. u Beogradu. 1982. je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti. Ima status samostalnog istaknutog umetnika. Ostvario je 73 uloge filmovima, serijama i dramama i bio producent pet filmova. Oženjen je i otac dvoje dece.

Srđa Popović je rođen u Beogradu 1. februara 1973. Diplomirao je na Biološkom fakultetu u Beogradu. Bio je odbornik Demokratske stranke u opštini Vračar i Skupštini Beograda, član Odbora Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine i savetnik premijera Srbije Zorana Đinđića za zaštitu životne sredine.

* Komentari:

Dakle, Đelić je u u estradnoj fazi svoga političkog rada. Sada će biti korisni saveti Mileta, borca protiv tranzicije. Ili to DS otpalćuje dugove svojim kadrovima. A Srđa Popović ( biolog i ekolog), je dokaz da je Koštunica zaboravio Bodrum...o))) E, kako dokoni popovi krste jariće o državnom trošku...
adam weisphaut adam weisphaut 14:26 05.07.2007

Re: Evo novog bisera

Vicepremijer Srbije Božidar Đelić za savetnike za održivi razvoj imenovao Srđu Popovića i Zorana Cvijanovića.

Uvek kada mislim da se vise ne mogu iznenanditi procitam ovakvo nesto
Dakle, Đelić je u u estradnoj fazi svoga političkog rada.

Sledeci korak je da Mladja primi Bozu u grupu a da im menadzer bude Palma
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:21 05.07.2007

Evo, kako to hoda..

Ukinuta presuda Aci Tomiću
5. jul 2007. | 15:01 | Izvor: Tanjug
Beograd -- Okružni sud u Beogradu ukinuo kaznu bivšem načelniku Kontra-obaveštajne službe Vojske Jugoslavije zbog uvrede Vladimira Popovića Bebe

Sud je ukinuo presudu kojom je Aco Tomić osuđen na jedinstvenu novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog klevete i uvrede Vladimira Popovića Bebe, rečeno je danas u Trećem opštinskom sudu. Presuda je ukinuta zbog formalnih razloga, odnosno prigovora na postupanje Trećeg suda, a predmet je vraćen na ponovno suđenje.

Popović je tužio Tomića, jer je u medijima izjavio da je protiv njega (Popovića) podneto više krivičnih prijava. Ponovljeno suđenje trebalo bi da počne 29. septembra.

* Komentari: 0
* Hronološki
* Preporučeni
* Pošaljite komentar
U kampanju protiv Bebe ušao je i Vrhovni sud...tako što će sada ukidati iz formalnih razloga sve presude donesene u njegovu korist...
Gde je taj Petrović, stvarno...
nikson nikson 16:30 05.07.2007

Re: Evo, kako to hoda..

Drago koliko razumem vas stav je da je Djelic ekspert za sva pitanja pa mu ne trebaju savetnici, a sud ne treba da funkcionise nezavisno nego Petrovic treba da vrsi pritisak na njega!!!???
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:45 05.07.2007

Re: Evo, kako to hoda..

Ne, Niksone...
Petrović treba da uradi sve kako bi sudovi mogli da funcionišu nezavisno...Vrhovni sud je institucija čije su sudije skoro osuđivane za mito i vezu sa organizovanim kriminalom. Pre samo nekoliko dana, smanjili su svom kolegu kaznu izrečenu u prvom stepenu baš za takvo delo, iako je i u prvostepnom postupku blago osuđen. Većina sudija tamo još sedi iz Miloševićeve ere.
Recimo i to da bi najpre trebalo da predloži Republičkog javnog tužioca i okružnog tužioca u Beogradu jer je postojećim mandat istekao pre skoro dve godine. Pa da onda Republički javni tužilac imenuje specijalnoga tužioca.
A mene baš zanima šta će to Đelića savetovati Zoran Cvijanović. Da je negde u ministarstvu kulture, pa da i razumem. Ali, Cvijanović savetnik za evropske integracije....
Niksone, to je uhlebljivanje za stranački angažman koji ćemo platiti ti i ja. A platimo svake godine državi negde oko trideset hiljada dinara samo glede upave i činovništva.
Plaćamo Niksone oko 230.000 činovnika....
sentinel26 sentinel26 18:00 05.07.2007

Re: Evo, kako to hoda..

Drago Kovacevic
... A mene baš zanima šta će to Đelića savetovati Zoran Cvijanović. Da je negde u ministarstvu kulture, pa da i razumem. Ali, Cvijanović savetnik za evropske integracije....
Niksone, to je uhlebljivanje za stranački angažman koji ćemo platiti ti i ja. A platimo svake godine državi negde oko trideset hiljada dinara samo glede upave i činovništva. ....

Pošto ćete samo vas dvojica to da plaćate, podržavam.
Oni su dio ekipe, a tu je i Korica.
Mile tranzicija je prikazao testove, sada ćemo da imamo praksu.
Gde su svi oni stručnjaci za "Yutube ", dajte sada nešto iz Miletove produkcije. Pokažite se gospodo.
nikson nikson 00:52 06.07.2007

Re: Evo, kako to hoda..

dobro drago sigurno postoji razlog zasto je cvijanovic. tako se stalno pljuvalo po jeremicu pa se ispostavilo da je jeremic drugar sa pola evropskih ministara i raznih sluzbenika iz njegove generacije. da to nije bitno ne bismo prepricavali epizodu mihajla pupina iz versaja... dajte malo pozitivnog tona, pa jel najbitnije na svetu da LDP uzme glasace DS-u i osvoji vlast??? to ne samo da nije moguce, vec je i nepotrebno, pa necu ja da budem talac sukoba latinke perovic sa ne znam kim... dokle vise ova zajebancija, samo da se uzme vlast, preda kosovo i onda ce nam svima biti super...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 08:52 06.07.2007

Re: Evo, kako to hoda..

Opet na "vi" Niksone, a treći put smo se saglasili da to nije neophodno..o))
No, dobro, kako hoćeš...
Jeremića sa njegovim poznanstvima "vodi kući"...Čovek od diplomatije nesvesno pravi cirkus, opet o našemu trošku. I ova uporedba sa Mihajlom Pupinom, pa dargi Niksone, to je potpuno neadekvatno u svakom pogledu. U Versaju je naša zemlja bila među silama pobednicama, danas je naša zemlja "bolesnik na Balkanu". Jeremić bi divno figurirao kao ministar iz Lihenštajna ili Farskih Ostrva, ali ovako, smešan je i on i oficijelna politika koju zastupa.
I gde se ostrvi baš na Latinku Perović. Kakva je to kod nje sila i moć, osim moći znanja i pametnog političkog promišljanja, koje su u našoj zemlji potpuno skrajnutae na marginu. I ko to duva na hladno bojeći se znanja i bojeći se racionalne analize. I ko to hoće da uzme vlast sa željom da preda Kosovo, i to vlast od ovih koji će ga odbraniti. Od Koštunice, Tadića, Vučića, Jeremića, Đelića...Videćeš sada kad donoseu rezoluciju ...pa pojačaju preambulu..Ima da se tresu ovi u Beloj kući i Pentagovnu...o)))

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana