Cinderella Eduardo

MMMila RSS / 04.07.2007. u 12:40

Ne oskudevamo otuznim fudbalskim temama ovog leta. Pretople dane “uveseljava” spanska serija sa stadiona JNA, okupiravsi sve prve strane novina. Nekako su u senci ostali svi ostali, pa i lepe Cinderella price.

Eduardo da Silva je u septembru 1999. stigao direktno iz Brazila u Zagreb. Za petnaest godina svog zivota naravno da nikada nije video sneg, igrajuci fudbal po plazama Kopakabane i u malom klubu Bangui. Prve hladne decembarske impresije nije imao s kim da podeli jer nije znao jezik, a brat i majka su bili daleko! Otac je vec od ranih dana njegovog zivota bio jos dalje, prepustivsi familiji da se sa sama stara o sebi.

Jedino sto je malom Brazilcu preostalo bilo je da radi ono sto najvise voli: igra fudbal! U to vreme, kao nepoznati junior FK Kroacija (politicka epizoda u istoriji Dinama iz Zagreba), naravno da nije imao mnogo izbora.

Bez para i slave spavao je u maloj, prasnjavoj sobici na stadionu Maksimir. Kazu, dusek je bio na podu, bez posteljine. Rucao je u klupskom restoranu koji nazalost ne radi vikendom. Subotom i nedeljom bio je srecan ako bi uspeo da pojede neko kuvano jaje, preostalo od prethodnih dana.

Kako to obicno biva kada se igraci iz toplih krajeva nadju u hladnijim, nije bio ni Eduardo postedjen povreda. Najgore sto ga je jedna snasla bas kada ga je Ciro Blazevic, tada trener A tima Dinama, resio da pozove na pripreme. Ciro je istog trenutka hteo da ga vrati kuci, kada je video kako se “vuce” po terenu. A mali Eduardo se upravo toga bojao, pa nije smeo ni da kaze da ima problem.

Spasao ga je Duro Bago, Cirin pomocnik, koji je Eduarda znao jos iz juniorskih dana i koji je umeo da proceni “suvo zlato”.

Kao dobar poslovni covek pokazao se i Zdravko Mamic. U tom trenutku nije bio niko i nista u Kroacija-Dinamu, vec je samo ambiciozno zeleo da pocne da se bavi unosnim menadzerskim poslom. Nanjusio je dobar posao i Eduardu nasao stan, kupio konacno posteljinu.

Prvi radio je bio posebna radost za mladog Brazilca, a kada je otkrio Internet, njegovoj sreci nije bilo kraja: mogao je da komunicira sa porodicom. Uspeo je te 2002. godine da, osim priprema sa A timom, ode i do Brazila!

Sledeca stanica ambicioznog Brazilca je bio Inter iz Zapresica. Skupljao je neophodno iskustvo, snagu, i dalje bio cvrst, jak. U medjuvremenu se i zaljubio, naucio da kao pravi “purger” kaze “kaj”. Odlucio je i da, kada vec nikada nece zaigrati za svoju repezentaciju, zaigra za Hrvatsku.

Staklena cipelica za Pepeljugu Eduarda stigla je iz Arsenala. Pre nedelju dana Mamic, sada vec daleko poznat kontraverzni sportski direktor Dinama, obavestio je 24-godisnjeg igraca da mora da prodje lekarske preglede pa da onda potpise ugovor sa slavnim Englezima. Eduardo, skroman kakav jeste, nije spavao celu noc: dostigao je nebo!

Koliko od sredine ovog meseca, mali Dudu (Eduardo) nece vise moci da uziva u omiljenom mu rostilju u Zagrebu. Seli se u London gde je zeni prepustio da trazi odgovarajuci stan. Valjda ce uskoro i porodica iz Ria da dodje u posetu. Za 150.000 eura nedeljno moze se, uostalom, kupiti mnogo avionskih karata!

NARAVOUCENIJE:

Sve Pepeljuge su prvo vredne, a onda i strpljive! I ne zive u Srbiji!



Komentari (13)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Milan Petrovic Milan Petrovic 13:17 04.07.2007

Know-how

Lepa i poučna priča za, na žalost, mnoge ljude ovde... Odn. lepa je i poučna za sve, ali, nažalost, mnogi mogu uvideti da idu pogrešnim putem (pri tom ne mislim na mesto boravka). Ovakve stvari/priče bi nekako trebalo doturiti deci, osnovcima; na njih bi to moglo imati najveći uticaj.
milosrdni andjeo milosrdni andjeo 17:13 04.07.2007

Хајде

мало о баскет серенади Моке & мохитоса,шта ли су већ:/
MMMila MMMila 17:21 04.07.2007

Re: Хајде

Mnja!!!

Nekako glasim za fudbalskog znalca, tako da o basketu mogu samo svoje najlicnije misljenje, ali bez dovoljno adekvatnih podataka :(

Doduse, ajd ja cu otvorim temu... samo da iskopam koju pikanteriju!
Fratello Fratello 17:55 04.07.2007

Re: Хајде

Prica je OK. Imas preporuku :)
Mada, stvarno je vreme za Pacova iz "Pevca" (kafic, inace selektorova kancelarija :) i njegovu komeNdijasku druzinu. Ocekuje nas veseli debakl i raspad na Evropskom prvenstvu. Samim tim i veliki lomovi u onome sto sebe naziva Kosarkaskim savezom Srbije.
MMMila MMMila 18:22 04.07.2007

Re: Хајде

Uf... pojma nemam sta da kazem za "Pevac" klapu i ostale klape (nejznam gde se skupljaju kosarkaske face).

Ja sam nesto sklona da pustim da malo zabrljaju, pa da ih onda pljuckam!

Iskreno govoreci, nemam ni pojma ko bi mogao da bude pravi za reprezentaciju, ali znam da je previse zle krvi napravljeno da bi se to izgladilo ocas posla. Niko u tome nije nevin, ali niti je iko sam kriv. Iskomplikovah:) Tacnije receno SVI SU KRIVI, ali nedovoljno kulturni, obrazovani, pametni ili sta li vec da priznaju!
Great Fire Great Fire 09:44 05.07.2007

Stvarno..

moram priznati da su ti tekstovi jako prijatni za citanje, i poucni.
I da, Pepeljuge ne zive u Srbiji, i u bajke je nazalost prestalo da se veruje!
MMMila MMMila 09:59 05.07.2007

Re: Stvarno..

Hvala! Valjda je leto, pa i meni vise odgovara da malo "smirim strasti". Ali, polako... A volim da podelim ono sto znam! Sta cu, profesija mi je da budem dobro obavestena:)

Eh... u Pepeljuge nikad nisam ni verovala, ali u zle vukove jesam! Doduse, oni su iz jedne druge bajke!
Great Fire Great Fire 10:52 05.07.2007

Re: Stvarno..

profesija mi je da budem dobro obavestena:)

I duznost i obaveza :)
A zli vukovi, mislim da smo svi pomalo. Takav nam svet zapao
MMMila MMMila 11:02 05.07.2007

Re: Stvarno..

Dobro, a kuda su se denuli princevi i princeze:(

Makar jedan beli konj, ako nista...moze i bez princa!
Radovan Nastić Radovan Nastić 10:34 05.07.2007

u Dinamu je ekipa kao u

Partizanu.

Samo sto imaju smesnije navijace, zbunjene naciste.

I svaka cast na lovi koju su uzeli, i svaka cast na borbi za opstanak sledece sezone, ali da ih prvo Ajduk napuca sa desetak komada...

Vredeo je Da Silva suvog zlata.
MMMila MMMila 11:02 05.07.2007

Re: u Dinamu je ekipa kao u

Jos i Modrica kao nece - oce da prodaju. Bojim se da su se polakomili na parice od Sahtjora... Onda su i gori od partizana!

Znas da su i za Duduov transfer slagali! Pricaju o sumi od oko 20 milion evrica tam kod nji', a Englezi priznaju nekih 13, 14 (zavisi od kursa funte). Neka igrarija, sta znam.

Mamic je bre najgori nazi tamo! Secas se onog pozdrava gde li bese, u Estoniji ili tako nesto!
BBB su mi u nekom vremenu u proslosti bili i simpaticni (makar po neki od njih), ali sve vise mislim da mi se nikako ne svidja novi trend navijanja. Fanovi postaju izrazito politicki opredeljeni, ili pak rasno netrpeljivi!

Lako nama, mi i nemamo navijace na tribinama! Bar jedna briga manje!
Fratello Fratello 20:16 05.07.2007

Re: u Dinamu je ekipa kao u

BBB su pomalo bili simpaticni dok su se borili za povratak imena Dinamo. Inace, nisu, niti su ikada bili nesto posebno(odvalishe im nasi gastosi prvu ekipu, pre nekoliko godina u Svici). Pritom su i relativno mlada navijacka grupa. Valjda isto godiste kao i radovanovi "united force".
Moj respekt je uvek imala i imace Torcida, mada su se i oni dosta poseljacili. Ali, amosfera na Poljudu, pogotovo kad je pun je sjajna. Toliko, odoh da se nadjem sa prijateljima iz Torcide NY i da kukumvacimo kako je nekad bilo bolje :)))
MMMila MMMila 21:10 05.07.2007

Re: u Dinamu je ekipa kao u

Nisi u pravu da su mlada navijacka grupa. Mislim cak da spadaju u prilicno starije, ali cu ipak da proverim.

Tacno, cak su bili i zanimljii dok su terali inat Tudjmanu kada je zabranio svako obelezje Dinama (njihovo slovo d, buldoga...). Ono, paljenje loze napravljene specijalno za Tudjmana na stadionu, crtanje slova d na terenu pred vaznu tekmu... i sl.

Elem, dugujem proveru o BBB.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana