Liveguard~spasilac*****

samuraj_ronin RSS / 25.08.2008. u 14:36

             

               Ononomad sam cuo postoji nacin da se ode u USA i to legalnim putem! Ovu pricu znaju mnogi ali niko nece da isprica istinu o ovom poslu u dalekoj USA e pa evo ovako prvo dodjete na bazen u vasem gradu tj.sportski centar ili najblizi jer nas ima iz raznih krajeva Srbije a tamo neki nasi nabedjeni instruktori  za spasavanje na amercki nacin.  E to nije pocetak sad ce : . . .

        Zdravo ja sam taj i taj hteobih ili zainteresovan sam ...oko programa ,Work sumer and travell USA'' oni tebi sedi podaci imas 5 pitanja izmedju ostalog sta ocekujes od programa oni ti obijasne to ti je znas viza na 6 meseci sa radnom dozvolom H2B ili H1B zavisno od godina starosti  taj interviju traje 10 min to vas kosta 30 eurica hteli dalje ili ne zemljaci imaju oko 500 zainteresovanih po danu u doba kad se ide tamo iskreno se nadam sve manje ce bas biti zainteresovanih sto ce te ukapirati malo kasnije... E ti neki koji su prvi otisli uz pomoc tog USA programa kad su se vratili ispricali bajke buducim ,,spasiocima'' i pocela je pljacka  a kako pa evo ovako ...da bih jedan student ili neko stariji otiso tj.amplicirao sve navedeno platio trening od 3 dana 800-900 eura za par skoka u bazenu itd pored ostale jurnjave papira za USA ambasadu avio karte koje su obavezno povratne kad sve sakupi kosta oko 2.300$ i jos minimum 400$ dok vam stigne prvi chek od company za koju ste potpisali ugovor!? Sve to nije garant da ce te dobiti vizu u ambasadi  e tom slucaju ambasada nevraca novac za vizu a instruktori nevracaju samo za onaj prvi interviju od 30eura pa pomnozuite sa nekih 300-400 ljudi koji odustanu i 25-30 koje odbije ambasada pa ce te da vidite da netreba da idete preko da zaradite nesto sto nemozete da ustedite u Srbiji od postenog rada ni za 5-10 god zavisi od struke i posla... A ima ova prica jos delova ?

        Dolazak u USA i utisci sve veliko i siroko ogromne prodavnice shoping centri sisret sa prvom grupom crnaca jer toga nema kod nas ili veoma retko dodje vam da ih pipnete jer ste u cudu ali kasnije nemate preteranu zelju ne zbog boje koze nego zbog gorkog iskustva nekulture i agresivnosti koje ispoljavaju ka belcicima u 90% slucajeva jednostavno oni imaju svoj svet na poslu su u skupim odelima i kravatama a popodne u ,,skleckanim pantalonama dugim majcama kacketima tamnim naocatima i carapama na glavu zavisno kom gangu pripadaju ali svih 100% crnaca da vam docaram sliku gledaosam vesti na godisnjem nivou samo u centru znaci strogom centru Wasington DC-a za proslu godinu ubijena je 161 osoba za godinu dana.... a tom istom Wasingtonu DC-a znaci downtown-u je pre 20godina strogo zabranjeno nosenje vatrenog oruzija bilo koga tipa osim policije ama bas niko ma ko bio'' A drugi deo je jos crnji svega ima ali nema amerikanaca jednostavno su neprimaceni u dzungli mexikanaca ili latino-amerikanaca pa sam sebe cesto pitao sto li ja ucih engleski po stare dane ovde je spanski na prvom mestu a engleski na trecem jer USA english je nebo i zemlja od Britanaca a da nepricam o slengu crnaca koji se ni medjusobno nerazumeju pa cesto cujes ,,sey again'' to je istina o USA .

                      Liveguard~spasilac

           Dolazak u stanove deli se dusek od 10cm debljine spava se na patosu nema stola za rucavanje doruckovanje nebitno nema nicega goli zidovi a niko i nedolazi bar 7dana nakon toga pored onoga predjasnjeg gde smo cekali na aerodromu 17h da se neko seti da dodje da nas pokupi iz ,,company'' u 3 dana ako si imalo pametan ukapiras da u USA vlada totalno rasulo jer je nemoguce kontrolisati tolikvu drzavu ,a u kompamiji kad krenes da radis tek se razocaras a zasto pa dobijes poso na bazenu u klasicnom getu sa spancima ili crncima ove bolje atraktivne sporstke centre ili delove grada mogu da dobiju samo Rusi,Bugari,Moldavci,Poljaci jer su kako se zna lizu sa USA tj.njihova politicka elita-e a srbin to ti je zadnja rupa na sviralo i ako neki dodje do neke pozicije ,,supervizor'' tj kontrolor to je zato sto maltretira sopstveni narod i ameri mu se zbog toga javno zahvaljuju. A treci deo price je najinteresantniji a zato sto dobijete sve predhodno a plus bazen od 1,50cm dubine a ako si zenski spasilac obicno je to beyby pool koji je dubok 40cm!  E a sad glavno na svakom bazenu ili dvoristu bazena pise ,,no runing'' ,,no diving'' jos minimum 32 pravila koje niko ne postuje ali nedo BOG da se neko povredi vi ste odgovorni ! Dolazak amera i svih ostalih posetioca nezelite da znate koliku mrznju osecate od strane istih ma ni Hi-zdravo nece da vam kazu ali ako se kojim slucajem samo izgrebu na bazenu tu nastaje drama postaju melem za ranu od prodavanja dobrote ...ali ako se spasilac opozove na strogo postovanje pravila nemozete poneti toliki vid grozote od strane istih posetioca a kad sve prodje svedete matematiku izracunate da ste za sve sto ste trpeli jedva ,,mozda'' povratli novac koji ste ulozili da dodjete ovde u USA e to vam je pomoc USA ka srpskoj omladini a pogotovu ovih nasih zemljaka tako zavanih regrutera !? Razmislite pa ce te videti da za 8h aktivnog rada u nasoj Srbiji mozete da zaradite potpuno iste novce a ovde ste aktivni i po 17h putovanje s jednog na drugi bazen uostalom duga prica raspitajtese kod iskusnijih!



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana