Nestorov Stevan i Violeta PIŠEM TI PISMO PO ISTINU- DELFINA

famcare RSS / 01.09.2008. u 10:01

Voli vas DELFINA
Voli vas DELFINA
Poštovani blogeri i čitaoci!

Ovo je priča koja govori o siromašnoj romskoj devojčici Delfini Ferizović koja je usled bolesti ostala bez sluha i govora i koja živi u siromaštvu ispod beogradskog mosta "Gazela".

I pored invaliditeta, siromaštva i pripadnosti marginalizovanoj društvenoj grupi, Delfina pokazuje nesvakidašnji talenat za pisanje.

Ukoliko ste gledali današnju reportažu na RTS-u mogli ste da vidite da se DELFININA ŽELJA DA POSTANE PISAC KONAČNO ISPUNILA. Naime, iz štampe je izašla knjiga koja govori o problemima gluvih i nagluvih u društvu, o njihovom školovanju i zapošljavanju, kao i o Romima i njihovim velikim problemima. U knjizi se takođe govori i o Delfini, o njenom životu i o njenom talentu. Najinteresantniji deo knjige predstavljaju Delfinini tekstovi, odnosno pisma koje je godinama pisala ljudima koji je vole i koji joj pomažu. Naziv knjige je "PIŠEM TI PISMO PO ISTINU - DELFINA". Autori defektolozi Nestorov Violeta i Nestorov Stevan, kažu da je knjiga neopisivo lepa i puna emocija. U knjizi se ne govori o ružnim stvarima kojih je oko nas dovoljno, nego o lepoti života i o ljubavi o čemu Delfina neprestano piše.

Knjiga će biti besplatno distribuirana, a izdata je u okviru projekta pod nazivom "AFIRMACIJA MLADIH TALENTOVANIH ROMA I NJIHOVO UKLJUČIVANJE U CIVILNO DRUŠTVO". Cilj projekta je motivacija mladih Roma i osoba sa hendikepom da istraju u svom stvaralaštvu i da pokažu svoje talente. Takođe cilj ovog projekta je razbijanje predrasuda prema Romima i hendikepiranim osobama. Nosilac projekta je NVO"Pomoć porodici", a donator je Swiss Agency for Development and Cooperation (Švajcarska agencija za razvoj i saradnju).

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana