bilo jednom u Beogradu

Dule Nedeljković RSS / 09.07.2007. u 11:15

Blondie.jpg

"Aveti proslosti", osmehnuo se. Mozda je sada bolje nego nekad. Pogledao je oko sebe. Nije Akademija ono sto je bila. Mnogo ruznih ljudi se skupilo u podrumu Likovne Akademije te veceri. Otpadnici od drustva I zivota trazili su spas u lagumima proslosti. Narucio je pivo I polivao klub pogledom.  

Mira Lezbejka ga je onako junacki udarila po ramenu. “Sta je majstore, nista ribe veceras, a”? “Nista, blejim, onako”, “Boli te uvo, ti da si lupao recke soba bi ti bila crna”, zvuci teskog metala su je usisali u drugu prostoriju. Simpaticno stvorenje, kada se samo seti da joj je muvao frajera. Poljubac sa njim mu je odsekao noge, ruke, glavu, pupcanu vrpcu, I ucinio ga je hendikepiranim za ceo zivot sto se tog segmenta ljubavnog cina tice. Niko ne ljubi tako dobro kao zena koja voli zene. Jurcao je za njom posle po gradu, pratio je, cekao ispred zgrade.

Hteo je da je preobrati. Za te pokusaje je bio nagradjivan velicanstvenim krljanjima po parkovima, ulazima, wc-ima. Castila ga je jedne veceri kada su zajedno obradjivali ribu iz plesne grupe “Sestre Scipion”, jednim uvodjenjem kite u njenu kitu. “E, od sada si homoseksualac”, rekla mu je. “Karao si muskarca”.

Tog jutra je isao ka kuci I plakao. Sve prave ljubavi su tuzne.  Put povratka, ga je naveo kod Maje Kineskinje, koja ga je povratila u zivot kineskom rakijom I pusenjem sa oralnom zavrsnicom. Izbacila ga je napolje, posto je uskoro trebao da joj se vrati decko sa treninga. Zaboravio je pljuge kod nje, pa je naleteo je na Srdjana Smekera u samiski. Klimnuo je glavom, znak pozdrava, ovaj ga je potapsao po umornom licu I sarkasticno sa osmehom pobednika pljunuo u njegovom pravcu: “De, si, Glavonja, jel karas nesto”, glupi cerek prepao je prodavacicu I obliznje jato vrabaca koje se gostilo njegovom povrackom ispred radnje, koju je izazvao, Majin poljubac u usta na islasku iz njene gajbe. Okrenuo se I otisao ne zavrsivsi kupovinu. Nije podnosio tog lika, zbog njega ga je Maja izbacila napolje.

Pripisalo mu se. Uleteo je u prvi otvoreni kafic I potrazio klonjaru. Polumrtva kita je izbacivala providan tanak mlaz. Neko ga je potapsao po ramenu.Okrenuo se I video Carlija, koji se sav “cudan” vracao sa zurke. Krajputasio je negde na Dorcolu.

Cetvrt hleba I parizer, podeljeni na pola posluzili su im kao gozba. Zalivali su klopu, Fantom, koja je umrla jos prosle nedelje. Pala mu je na pamet misao da ga upita odakle mu hrana I pice, ali je slutio odgovor pa je odustao. Carli je odlutao u mislima I poveo njega za sobom.

“Ovaj je tu jos od Nove Godine”, zacuo je dobacivku, kojom je glupan animirao dva zenska tupana. Lebdeo je na stepenistu pored kafica gde su slavili Srpsku Novu Godinu, skucan tekilama, pivom I dzointom koji mu je uvaljen u usta na samom ulazu. Na peti se, vojnicki, okrenuo I zauzeo mesto na tribini. Nece dugo biti sam. Samoubilacka misija, proslave, je trajala. Vec ce se neko pojaviti sa zanimljivim predlogom kako da mu bude bolje.

Setio se Doktora koji je vece pre antologijske recenice: “Jebote, barem da sam bio cirke” plivao 400 mesovito na platou ispred ulaza u Akademiju.

On kada se skuca, samo se skupi I ceka da prodje. I proslo je:

*Avion je propadao 30-tak sekundi. Urlik mladih majki, plac dece, jauk hrabrih, mu je razredio stolicu. Napolju je bila noc, u podne. Ispod Krasici a prekoputa Tivat. Najruznija stjuardesa na svetu ga je gledala. Cekao je da prodje, I proslo je.

*Zvezda-Bajern, 2:2, da li je moguce. Pa, jebote, jel ima ono govno u crnom pistaljku. Sviraj kraj, mamu ti jebem, samo da prodjemo u finale Kupa Sampiona. Cekao je da prodje. I proslo je.

*Carli I on su zickali pet dinara za telefon. Prolaznici su bezali od njih. Kazaljke sata na ulasku u Knez su stajale zakucane. LSD koji su progutali pre dva dana nije prolazio. Hteo je da zove ruzicaste roditelje da ga vade odavde. Odjednom je shvatio. Proslo je!

“Idem ja”, rece Caki, I zapoce kotrljanje kamenja ka kuci.Papa, was a rolling stone”, kuckao je prstima bas liniju sa pocetka pesme. Bio je zadovoljan. Ima sebe. Sta mu vise od zivota treba. 

Zaspao je na klupi u parku, kada mu je palo na pamet da ga neko posmatra. Zamisljao je dve preslatke osamnaestogodisnjakinje, koje su ful montirane za maturu, odlucile da pobegnu sa proslave njemu u narucje.  

Mrzeo je svadbe, veselja, rastanke, sastanke. Mrzeo je oficijalne svecanosti, dodele nagrada, priznanja. Mrzeo je grupnu terapiju alkoholom u kojoj svi prisutni znatno menjaju psihu. Neduhoviti krenu da pricaju, nesarmantni da zavode, ruzni da se nadaju.

On je uvek bio ljubazan, tako da se ogrebao za nekolicinu lakih petinga sa peticarkama. Sta da radi ova fota? Cela taktika zasnovana na tome da vodi ljubav preko farmerki sa Nadom iz V/3 bila je da glumeci nezainteresovanost, izljubi nekolicinu akrepa. Lozio se na miris Nadine kose. Posle sexa pred svima, oni su svoju igru nastavljali u zbunju kod Crkve Svetog Marka, dok je glupi Cora zmurio. Dok je on brojao pet-deset-petnaest, niko se nije krio. Pola ekipe bi otislo kuci, neki su se odsetali do Pelivana na sladoled, a oni su se vatali u zbunju. Cora bi odbrojao do sto, I krenuo da trazi. Nikada nikoga nije nasao. Svi su ga zajebavali a on je uvek pristajao na to. Pomislio je u trenutku da se on jos uvek nakon tridesetak godina vrzma po Tasu I trazi nekoga da zapljune. Samo sada majke sklanjaju decu kada ga vide. Sto ti je progres, nekada su se deca sama sklanjala od njega.

Strah od nepoznatog mu nije dao da otvori oci. Sta ako nisu klinke nego panduri? 

Terace ga da skida pertle I kais, kao da se njemu samo-ubijalo zbog privodjenja u stanicu. Onomad je razlog bio zastrasujuci. Kradja sladoleda Iz “sanduka za sladoled”, bez fizickog obijanja. Uhvatili su njega i Kengura u pet ujutru sa hrpom sladoleda u narucju. Pandur nije imao razumevanja  za odgovor: “Dao nam jedan cika” pa mu je zavalio dandaru. Odcucao je u celiji do osam ujutru kada je saznao da je Kengur zbog istog dela, zatocen u podrumu stanice. Bilo mu je nekako drago. Dva izuzetno inteligentna inspektora su mu postavljali pitanja o obijenim, stanovima, juvelirnicama, kolima. Njega je bolelo uvo. Razmisljao je o tome da sutra ide na more:

-“Onaj tvoj, drug”,

-“Kengur”, preduhitrio ih je.

-“Aaaa, Kengur se zove, Dezurni, pustaj ovog, dovedi nam tog Kengura, mamicu mu jebem, dva sata nas laze da nema nadimak”.

Izasao je ispred stanice, zapalio pljugu koju je izickao od dezurnog puba I krenuo kuci. Kengur ce se vec nekako izvaditi, ko ga jebe kad je hipik. 

 Nastavice se, nekad…..

 



Komentari (17)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

fixer fixer 13:11 09.07.2007

dule, majstore: srećan ti ivandan:.

donji veš,klonuli pupak..
mastan papir po kojem je brko
njegovim jutrom caruju
čvarci bez pogačica..
i umesto da je ko čovek drko
svu noć je uz tudu kožu hrko
- tobož samotnjak..
pregažen
nikad shvaćen
tužan a pametan..

eto ti:
a sad:
sunce pilji u prozore,
ona u njega,
podnadula i krmeljiva,
ustreptalog stidnog mesta..
na brkovima tragovi od sinoćnjeg pesta
otežali joj grozdovi ispali iz kombinezona
udaraju ga po licu..
on u gicu ona u gicu
ona će neuverljivo: m i l i:
e, ivana!:
na šta smo se napravili?:


on ne otvara oči..
gnojni čir u njemu kljuca:
otišla je ona! otišla je ona!
kao vilin konjic preko reke
i duša iz tela - njegova muza..
za čim i za kim, sad da posegne?
na prstima još njen prah ima..
beše to davno.. i beše to juce..
a sad?

srećom zna dnevni red:
drugi mu vezuju pertle
to ga kao malo vređa..flertuje s tim..
ipak kafa, šta ja znam, novine
nekad pušenje sada peckanje..
nikad šetnja,uvek ručak, dremka, tv..
al kad padne veče
ko na sto bolesnik u narkozi,
kud da se dene?
nekad: kafana,društvo alkohol
i fufica pun q.. pljusak..
sad ni to više nije uteha..

možda da se odveze do "krsta",
do one što ga nutka
maminom ćurkom,
i za njegove jadikovke
otvara uši ko kolena..
da se kao vreća spusti u fotelju,
a ona da mu klečeći raskopča pantalone..
ali, kud god da krene
čir u njemu kljuca:
šta li radi ona?
ko u njusadpuca!?

ispravlja li nečiji dur u mol a,
oh baby,
zar je važna boja operacionog stola?.
prikriva li bolesno mesto
u nečijem zagrljaju do bola..
mumla car bez carevine,
prebira ljubavne ugarke po nedrima,
zateže čaršave, ugrubo pere sudove..
ispravlja slike na zidu,
u sebi..

Kazezoze Kazezoze 14:49 09.07.2007

tekma

guzhva
u shesnaestercu
golman shefilda(?)
kengur je na mukama..
gorchim bez shecera,
padaju podmukli udarci.. s' ledja,
u neposrednoj blizini gola
igrachi se valjaju
od bola
sreca da sudija iz nemachke
sve vidi i sve chuje,
a sve manje oseca...
zahvaljujuci ogromnom internacionalnom
sexualnom iskustvu
vodi tekmu sa lakocom...
josh jedan crveni karton
u (plavom) moru zhutih...
danke deuchland! kliche
komentator,
kengur je spashen
mada je jebeni hipik...
blue blue 17:03 09.07.2007

Re: game

jednom u bege
beshe jako hladno.

ishao je po josh jednu recku
smoren al napudran
gundjajuchi u sebi
da ni one vishe nisu ko shto su bile
sad hoche mirishljave
shta qrac mushki znoj
to samo u jeftinim prichama prolazi

o jebote, josh i sneg !

doshla je s vetrom,
koji je duvao bochno
a on se pitao shta che mu josh i ona
kad tako lepo ima sebe
shta mu vishe treba
al ajde, recka je recka
i to je jache od njega

povremeno i kisha
shta je bre ovo?

al taktika je oprobana
fota je osudjena
recka je u najavi
jebo kishu sneg vetar
da vidimo shta tu ima
oopa bato, vidi kengura
al skaaacheee

noch je izvrshila samoubistvo
svanulo je jutro

ogledalo zuuri u njega
jer vidi da nije isti
nekako se u recku pretvorio
ona se oblachi
on bi kao josh da je ljubi
al ne postizava
jer nema njen oblik
a i ledja ga zatezhu

mozhda od tekme
sa onim sudijom bez piishe

muchi ga to novo nepoznato
shto ga odjednom zhulja pod kozhom
osecha da ga menja i kriivi
a neeeeeche da se menja
hoche i dalje da juri peticharke
pa nek i nemaju njen Oblik
ko che s time da se bakche

kako da misli kad je hladno

tek je posle sxvatio
da je sa zhenama ko s restoranima
u svima se jede, da
a tek ponegde se chovek goosti
i gde je vishe ona nada
shto joj mirishe kosa
ko da je jebeni hipik




MeHiLow MeHiLow 13:06 10.07.2007

Re: game

sva su prava jutra tuzna
svaka je prava ujutro ruzna
gleda u nju
da l' je to dao
da l' je to znao
da l' je njoj dao
ili je njemu dala
mala
tako mu zapala
prva je napala
a sad je zaspala
bolje tako, vala

posle noci proglumljene
na zurci gde svi su qrci
bili k njoj upereni
mada momci su umereni
okruzeni drugovima
upere i ka drugima
koje delovale bi
kao da darovale bi
eh, ti momci
uvek ti momci

unutra

poljubac zene-pauka
u mraku haustora
u usta vilin-konjic-cure
u usi kalasture iz doba jure
sto je sve one jure
jer tako te ljubi
da sve drugo ubi
i zaboravis na zene
sto vole kitu
erektivnu
gresis da su gral
one sto vole ribu
divnu
kralju ribara
da si bar bio cirke
po baru bi pipao prave dirke
probrao bi pre nego pao
kao fensi shonja
preko Trga i konja
niz Francusku
skroz do Dunava
gde ceka ona prava:
domaca, neprskana.
Tugo mojih dana.


edi-va edi-va 16:43 09.07.2007

Kradja sladoleda Iz “sanduka za sladoled”

Lepo nam je krenulo, a onda se dosetio kako da nam stane na put, ili bolje reci - prste. Poturio zilete!
Akcija se uvek odvijala na isti nachin: Kasno u noc ... daleko posle ponoci. Jedna od nas upravlja vespom (bez dozvole za istu), zaustavljamo se ispred sanduka za sladoled ... podize se poklopac prekriven lancem koji i nije bash neshto bio zategnut. Svakako dovoljno mesta da se tankim, zenskim, srednjoshkolskim, veshtim rukama izvadi i napuni kesa sladoledom ... Sve do te kobne i krvave noci kada se chuo jauk ... ostade krvav trag za nama ... kuci smo vadile komad zileta koji smo poneli sa mesta zlochina ...

Bojan Zdravic Bojan Zdravic 18:33 09.07.2007

Super text


Uzivao sam citajuci ga, ne treba ga ni komentarisati - samo preporuciti
Pozdrav
Bojan
sandra_praga sandra_praga 21:57 09.07.2007

bravo

takodje uzivala citajuci, bravo.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:18 09.07.2007

valja

jos ako se prozivelo delic toga...
jos da nije ovog sranja.....
jos da punk nije mrtav.....hehehe

*hipik


za lektiru
korto malteze korto malteze 23:07 09.07.2007

moglo je biti i gore

Zamisli da si jos sreo Razrednu a ona krene da te preslisava da li koristis kondome...Motor Psycho Nightmare.
jasnaz jasnaz 10:45 10.07.2007

. 400 mešovito .


JA NEĆU IMATI S KIM BITI STAR AKO SVI OSTANETE MLADI
I TA ĆE MI STAROST stvarno TEŠKO PASTI
Kazezoze Kazezoze 13:23 10.07.2007

100 slobodno

letno popodne.

dve muhe se pare

na kucnom pragu.
jasnaz jasnaz 15:30 10.07.2007

2

opisale krug
oko sebe poništile
svet oko sebe
blue blue 16:21 10.07.2007

googol

kishnih kapi u najavi
vode ljubav u oblaku
dok ne padnu
cica mica cica mica 16:46 10.07.2007

pitanje za administratore bloga

SM mi je poslao pp, ali pre toga je išlo nešto čega sada nema. Njegova fotka i neki youtube.
Interesuje me, da li je na taj način ubacio neki virus u pc, pokušava da opet ukrade podastke i sl.
Ne razumem se. Moze odgovor nekoga i na pp.

Hvala.
Radojicic Radojicic 17:04 10.07.2007

Re: pitanje za administratore bloga

cica mica
SM mi je poslao pp, ali pre toga je išlo nešto čega sada nema. Njegova fotka i neki youtube.
Interesuje me, da li je na taj način ubacio neki virus u pc, pokušava da opet ukrade podastke i sl.
Ne razumem se. Moze odgovor nekoga i na pp.

Hvala.


nije
Radojicic Radojicic 17:05 10.07.2007

Dule

jel ovaj Kengur onaj nesrecni Kengur sto je...?
Dule Nedeljković Dule Nedeljković 17:52 10.07.2007

Re: Dule

nije. Ziv i zdrav je ovaj moj Kengur, video sam ga pre neki dan

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana