.

Aleksandar Vasović RSS / 18.09.2008. u 09:27

.



Komentari (29)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Unfuckable Unfuckable 09:33 18.09.2008

Lepotan

Labradori su retka rasa psa koja bez blama (za razliku) pokazuje koliko voli vodu.
Legenda kaže da imaju rudimente plovnih kožica između prstiju... ; ))))
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 09:40 18.09.2008

Re: Lepotan

ama on pliva ko lud od kako je bio stene, aportira patke s obale na obalu, pliva u zaledjenoj moravi, itd... ronjenje mu je omiljena razbibriga. zaista ima nesto poput rudimentarnih plovnih kozica... uzgred, celog zivota se bavim kerovima, ali mislim da su labradori nesto malo vise od (samo) kerova.
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:41 18.09.2008

Re: Lepotan

Ne samo da roni, nego i laje. Uopšte nema sumnje, pravi morski pas.
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 09:45 18.09.2008

Re: Lepotan

moravski pas, moravski... ranije je bio savski i dunavski ali od kako majka i otac odbijaju da mi ga vec godinu dana vrate nakon dvonedeljnog bebisitovanja, postao je moravski... on sa njima obligatno pije kafu popodne (odnosno oni piju kafu, a on jede svoju popodnevnu stanglu plazma keksa). obavezno lane dva puta da ih podseti da je 16:30 i vreme za kafu. pa oni sednu i kafenisu, a on krcka svoj keks.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:12 18.09.2008

Re: Lepotan

Vidi se da je posebna sorta...a i njemu i matorcima zavidim...to kafica popodne i mir božji...eee...ni pseći život nije što je nekad bio...
Strongman Strongman 18:02 18.09.2008

Re: Lepotan

Madas se na zoutube pojavljuju plagijatori našeg blogerskog kučeta

Unfuckable Unfuckable 09:48 18.09.2008

U pravu si

bez želje da unizim druge pripadnike Vrste, znam da je svakom vlasniku baš njegov pas - naj, naj - ali : Labrador i jeste više od običnog psa
AlexDunja AlexDunja 09:48 18.09.2008

e, vaske!

blagos tebi!
i roditeljima
:))
mariopan mariopan 09:53 18.09.2008

Re: e, vaske!

Jeste jedinstven i divan )))
Da mu posaljem ovog mog malog na obuku u plivanju, on zbrise u vidu magle kada cuje rec "kupanje" makar da je toplom vodom i lepim samponom, psecim, evo zvala sam ga da vidi a on zazmurio od uzasa ))))) A tvoj je zaista d i v a n !
vishnja92 vishnja92 15:14 18.09.2008

Re: e, vaske!

zbrise u vidu magle kada cuje rec "kupanje" makar da je toplom vodom i lepim samponom, psecim, evo zvala sam ga da vidi a on zazmurio od uzasa )))))

mariopan, da nije tvoj pas u nekom srodstvu sa mojom decom?
mariopan mariopan 15:19 18.09.2008

Re: e, vaske!

vishnja92
zbrise u vidu magle kada cuje rec "kupanje" makar da je toplom vodom i lepim samponom, psecim, evo zvala sam ga da vidi a on zazmurio od uzasa )))))

mariopan, da nije tvoj pas u nekom srodstvu sa mojom decom?

Stoposto ))))
nsarski nsarski 09:50 18.09.2008

Fenomenalno.

Ovako nesto nikada nisam video. I ja bih rekao da je u pitanju rasa. Moj pas (snaucer) ne mari za vodu, a posebno se uspanici kad mu nestane dno pod nogama. A opet, moze da ima veze sa tim koliko je pas ziveo u blizini vode.
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 10:33 18.09.2008

Re: Fenomenalno.

vala svaku potpisujem

Labradors are exceptionally affable, gentle, intelligent, energetic and good natured,making them both excellent companions and working dogs. Although somewhat boisterous if untrained, Labrador Retrievers respond well to praise and positive attention, and are considerably "food and fun" oriented. These dogs are loyal and good with little children. They may be used in shows. With training, the Labrador is one of the most dependable, obedient and multi-talented breeds in the world.

Labradors are not especially renowned for escapology. They do not typically jump high fences or dig. Because of their personalities, some Labs climb and/or jump for their own amusement. As a breed they are highly intelligent and capable of intense single-mindedness and focus if motivated or their interest is caught. Therefore, with the right conditions and stimuli, a bored Labrador could "turn into an escape artist par excellence".

Reflecting their retrieving bloodlines, almost every Lab loves playing in water or swimming.

They instinctively enjoy holding objects and even hands or arms in their mouths, which they can do with great gentleness (a Labrador can carry an egg in its mouth without breaking it).

They are also known to have a very soft feel to the mouth, as a result of being bred to retrieve game such as waterfowl. They are prone to chewing objects (though they can be trained out of this behavior).

The Labrador Retriever's coat repels water to some extent, thus facilitating the extensive use of the dog in waterfowl hunting.

a toliko su dobri da je moje dete brze prohodalo i ubedjen sam, bilo manje bolesno zbog (ovog) kera sa kojim je odrastalo. jedino je muka ako ih naviknete da spavaju na (u ) krevetu (ovaj ume i da se sam pokrije cebetom) jer je posle tesko odvici ih, a kerina od 50 kila nije bas lagana kad vam legne na noge
vishnja92 vishnja92 15:33 18.09.2008

Re: Fenomenalno.

I ja bih rekao da je u pitanju rasa. Moj pas (snaucer) ne mari za vodu

nsarski, jedne godine sam leto provela sa velikim snaucerom koji je uzivao u vodi. nismo izlazili iz Save sve dok ne krenu grcevi. mnogo sam ga volela (iako me maltretirao sve u 16 - ili bas zbog toga :))

bice da je to ipak individualno.
pnbb pnbb 17:00 18.09.2008

Re: Fenomenalno.

Ovako nesto nikada nisam video

eno ti ga na adi kod kraja sveta jedan JR, pliva ka delfin sivi...
ronja i izvlaci kamenje i ostale objekte...

doduse ako ti ada nije pri ruci mozes samo da mi verujes na rec
nsarski nsarski 17:37 18.09.2008

Re: Fenomenalno.

mozes samo da mi verujes na rec

Veeerujemo, veeerujemo, svi ti verujemo:)))



natalie21 natalie21 10:34 18.09.2008

labradori..

Zimi izbegavam da šetam Lakija po bedemu jel me jednom skoro uvukao u moravu,lud pas za vodom al skroz,gnjuri,izvlači kamenje sa dna,ma luduje kad je u vodi..inače se kaže,svaki pas bi jednog dana voleo da postane labrador a labrador bi jednog dana voleo da postane čovek,znajući mog psa ovo zadnje za njega sigurno važi :)),
Moj je i prevejan lovac ali izbegavaju da ga vode kada se obučavaju novi psi jel se služi prljavim forama i kvari nove pse :))
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 10:42 18.09.2008

Re: labradori..

mene je Golija (sto li su muzjaku dali zensko ime, ti boze znaj) zimus uvalio u baru u Kukicima jer sam neobazrivo pokusao da ga sprecim da se ulopa u blatu. i ovaj voli da vadi kamenje iz vode. skroz se slazem sa izjavom o labradorima kao ljudima u pokusaju. ovaj moj isto dobro lovi. mozemo da organizujemo lov kad krene sezona od 15 oktobra. a moze i sad na patke... ovaj moj ima jednu losu stranu, 'oce da se pobije sa drugim kerovima.
natalie21 natalie21 10:58 18.09.2008

Re: labradori..

Ma oni su živo veselje,jednom prilikom moram da ga snimim šta izvodi kad vidi brata da se oblači za lov,šta sve izvodi ne bi li se brat odlučio da i njega povede a kad sazna da i on ide....te sreće,to još nisam videla,kako uleće u box u kolima..neverovatno :))
Inače,prošlog leta umalo nam nije uginuo u lovu,jel je dobio na kilaži ( tele od 50 i kusur kila a ima patološki apetit ) i nije bio u kondiciji,zahvaljujući odličnom vet-u iz GM-a preživeli smo, od tada u lov ide samo kad su svežiji dani.
I moj voli da pokazuje 'dominantnost' u odnosu na druge kerove,ali je pravi džentlmen kad mu dodje draga :))
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 12:30 18.09.2008

Re: labradori..

taj apetit se resava brutalno - smanjis kolicinu hrane na dva obroka i dovidjenja. oni bi inace jeli dok ne puknu, a onda bi jeli jos
ssvetlana92 ssvetlana92 12:14 18.09.2008

Sva se raspilavim...

na temu pasa! Moja dva Bernska psa (muzijak i zenka) su totalno razliciti. Ona obozava vodu, pivo, viski, dim od cigarete..uglavnom je sva porocna, dok je on prava maza. U vodu ne ulazi ni pod razno, ali voli samponiranje...od ostalih poroka ne mogu ni jedan da pronadjem. Inace su toliko fini pa obilaze barice, da se ne pokvase. Povremeno ih namolim da se popnu na krevet, ali cini mi se znaju da im tu nije mesto, pa budu kratko samo meni da ugode!
Vole da se druze sa ostalima, ali eskiviraju agresivne pse! Nece mene da izlazu opasnostima, jer se odmah umesam! Tako da mogu reci, moji psi ne ujedaju ali za gazdaricu ne garantujem! :))
mariopan mariopan 13:24 18.09.2008

Re: Sva se raspilavim...

Jel moze koji savet u vezi toga kako izbaciti razmazeno kuce iz kreveta?

I on moze sam da se pokrije i smesan je dok se ne namesti..kopa, kopa po pokrivacu dok sve ne zguzva u jednu gomilicu, onda se na nju popne i baci se kao u nesvest preko nje, povremeno gleda da li ja to vidim...onda tako malo visi naglavacke i kada mu postane neudobno onda njuskom zavuce u gomilu, migolji se sve dok ne bude sasvim pokriven.

Stah me je jer je mali i nekada ne znam da je ispod gomile od pokrivaca na mom krevetu. Jednom zamalo nisam sela na njega.
Inace je Biguet Grifon, boje slonova kost skoro beo, lud skroz i radostan, ne miruje ni minut, njegove izlive radosti neki tesko podnesu jer skace i trci ukrug po sobi velikom brzinom, sve sa proklizavanjem u krivinama dok ne uleti nekome u krilo. Usrecio nas je i kao beba je, samo da ga nekako izbacim iz kreveta. Ko zna kako?
mariopan mariopan 13:46 18.09.2008

Re: Sva se raspilavim...

ssvetlana92 ssvetlana92 13:59 18.09.2008

Re: Sva se raspilavim...

Usrecio nas je i kao beba je, samo da ga nekako izbacim iz kreveta. Ko zna kako?


Ja moje nikako da nateram da udju u krevet. Povremeno legnu ispod nogu i okrenu glavu jer ih tako valjda niko ne vidi! Ali to je na zalost, jako retko!
A kada bih imala tako slatko malo kuce kao ti, spavalo bi sa mnom u krevetu, ne bi mi palo na pamet da ga izbacim! Uzivaj i ne pokusavaj da od njega pravis psa! To su ipak nasi kucni ljubimci! :)))
Oni su srecni kada su pored nas, a tada nasoj sreci nema kraja!
mariopan mariopan 14:29 18.09.2008

Re: Sva se raspilavim...

Pa stvarno , nema nista sladje nego kada dodje i legne mi u narucje, sasvim kao beba, ususka glavu na moje rame i uzasno je ljubomoran na komp, evo gura me i ne dozvoljava da kuckam ))

Ovaj na slici nije moj ali najvise lici, sav je takav, da li je mesan sa nekom drugom rasom ne znam jer sam ga dobila od cerke a i ona ga je dobila kada je bio beba, mogao je na dlan da stane i sav je bio jedna bela pufnica. Sad je samo veci ali ista maza i obesenjak. Pile moje malo ( to mu je nadimak) ))))
chao_li chao_li 13:51 18.09.2008

gradski psi


Uvek mi je nekako zao "gradskih" pasa jer mislim da nisu preterano sretni. Znam da se vlasnici istih nece sloziti s tim, ali pas mora da ima zaduzenje i on svoju ulogu savrseno obavlja. Moj je otac tako imao psa mesanca koji se nepogresivo u 14,30 sati spremao na posao. Naime moj otac je bio nocni cuvar i po celu noc bi spavao ili gledao TV, a u fabricki krug ni ptica nije mogla neprimeceno da ude.
Sada ja kazem ocu da je njemu bilo lako jer mu je pas zaradio penziju.
simkke simkke 14:32 18.09.2008

Nije to nista!

Moj mačak može da prođe ispod zatvorenih vrata, a ima bar 15-20 kila!


mariopan mariopan 15:21 18.09.2008

Re: Nije to nista!

ha ha ha ha ha ha ah ala ti je maca, strasna ;-)))
ivana23 ivana23 11:02 19.09.2008

***

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana