[ANIME] Bus Gamer

pitchwise RSS / 26.09.2008. u 17:17

bus_gamer.jpgKada tri potpuna neznanca, Mishiba Toki, Nakajyo Nobuto i Saitoh Kazuo, dobiju posao od strane korporacije, da se takmice u ilegalnoj dog-fight igri obavijenom tajnoscu zivot im se naglo menja i upoznaju tamniju stranu urbanog zivota.

Ova tri mladica, potpuno razlicitih karaktera i zivotnih okruzenja, sa novim timskim kodom "Team AAA" (Triple Anonymous), imaju zajednicki crtu da im treba mnogo love.

Da bi dosli do nje, pristaju da igraju "Bus Game" iako je igra opasna po zivot.

Svaka korporacija ima tim od 3 igraca. Igra se kod kuce i u gostima. Kod kuce, na domacem terenu, brani se disk sa korporacijskim tajnama. U gostima, cilj je oteti protivnicki disk po svaku cenu.

Nije tako losa serija, kao sto ocene kazu, ali gde je kraj?

U pauzama gledanja sezonskih anime serija, uvek volim da odmorim mozak uz neka kraca izdanja. Zanimljiva ideja koja nije da nije koriscena i u filmovima i anime serijama ("Gyakkyou Burai Kaiji: Ultimate Survivor"), me je zaintrigirala. A i naravno - samo 3 epizode. :D
"Bus Gamer" je ispao sasvim ok, i ne tako los koliko sam ocekivao. Pruzio je sat vremena jednostavne, prosecne akcije. Mogu imenovati najmanje 10 drugih anime serija koje su losije sa mnogo boljim ocenama.

Prici fali razrada, a likovima dubina. Prica kao da pocinje na kraju trece epizode. Drugim recima, treca epizoda je najzanimljivija. Na kraju druge epizode predstavljaju nam novog lika, prikazuju nam je u trecoj epizodi kao lika koji ce igrati vaznu ulogu u buducoj prici i stop. Sama treca epizoda se zavrsava kada sam dobio naznake kako ce se serija razvijati. Ali nema dalje...Ua prevara!

Glavni likovi su sturo prikazani. Tri flashback-a u trecoj epizodi ne ublazuju utisak da su ravni i prazni.

Svi protivnici nasih lepih momaka su prikazani samo delimicno, uglavnom u senkama ili su im oci u senci, sto je odraz nedostatka vremena da se i oni propisno prikazu. Nije bitno kako izgledaju, stoga se nisu mucili ni da im daju licnost. Da budemo iskreni, za ovu seriju nije ni bitno, stoga ne mogu ih kritikovati zbog toga.

Animacija je ocekivano prosecna sa povremenim trzajevima da te podseti da nije savrsena. Posto je ovo prica o tri bishounena, naraFski je da oni izgledaju lepo iz svih uglova, ponekad na ustrb pozadinske animacije.

Muzika nije nista posebno ali omladinski jpop je tu da nas podseti da je to prica o omladini kojoj treba lova i prljavim, pokvarenim korporacijama.

Ova anime serija je dobar uvod za mangu koja je serijalizovana u jednom japanskom magazinu. Sama za sebe - nista posebno.

 TV Specia | 3 epizode | 2008 | Produkcija: Frontier Works

Oficijelna strana: http://www.fwinc.co.jp/busgamer/

Tagovi



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana