Ma ništa nas ne sme iznenaditi-2 !

Branislav Kovačević Cole RSS / 14.07.2007. u 10:30

 

 
t.gif
20070522104659lugovoy_ap203.jpg
Andrej Lugovoj poriče optužbe britanske policije da je umešan u ubistvo Aleksandra Litvinjenjka
Britanski ambasador u Rusiji, Entoni Brenton, predao je formalni zahtev za izručenje Andreja Lugovoja, kojeg je policija u Londonu optužila za ubistvo nekadašnjeg ruskog obaveštajca Aleksandra Litvinjenjka. Britansko tužilaštvo je prošle nedelje objavilo da želi da izvede g. Lugovoja pred sud u Londonu.

Aleksandar Litvinjenjko je u umro o londonskoj bolnici prošle godine od trovanja radioaktivnim polonijumom.

Dopisnici podsećaju da ruski ustav zabranjuje ekstradiciju ruskih državljana.

Ova relativno kratka agencijska vest, koliko god može da izazove zahladjivanje odnosa izmedju Britanije i Rusije, koliko god može da ugrozi mnogo što šta, pokazuje, kako na delu izgleda jedna ozbiljna država... I neću se baviti odnosima izmedju Britanije i Rusije, ali  u prethodnom Blogu napisah nešto o Miri Marković, koja se nalazi na crvenoj Interpolovoj poternici, pa se glasno pitam da li je Srbija tako nešto tražila od Rusije? Da li je Mira Marković možda uzela-dobila rusko državljanstvo, pa je zbog toga štiti Rusija? Čak i vrapci na grani znaju da živi u Moskvi, a jedan tabloid je nedavno objavio čak i fotografiju kuće u kojoj živi...

Sme li neko od naših poilitičkih (ili crkvenih, kad mogu za PDV, mogu i za Miru) velikodosotojnika da traže hapšenje i privodjenje bivše predsednikovice. Više nema ni sudske dileme oko Ibarske magistrale i slučaja Ivana Stambolića..presude su pale, a za Miru? Da li je Mira Marković deveta rupa na svirali za našu Vladu, kao što je to Hag bio, ili se radi o nekoj većoj trgovini, koju mi obični smrtnici ne smemo da znamo?

Ah, da Kosovo...! Ah, da...Gas, ah da EPS, ah da Bor.... reče Voja i ugasi svetlo.

Samo je sveća još ostala da gori...ali ničija nije do zore!



Komentari (17)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sentinel26 sentinel26 12:28 14.07.2007

Pa i nije iznenadjenje

Koliko se ja sjećam raznoraznih napisa u svetskoj štampi, ovo nije prvi ovakav dogadjaj. I ranije su se razne "službe" obračunavale na ovakav način. Po istoj (staroj) matrici je radjena i prezentacija dogadjaja. Novo je samo zahtev za "izručenje".
Englezi znaju da ga oni neće izručiti, čak i da nema zabrane u ruskim propisima.
Ne može im se poreći borba za kažnjavanje zločina i borba za ljudska prava. Ali uz ovu optužbu za ubistvo idu zalijepljene i optužbe za mnoge protivzakonite radnje a kojima se bave skoro sve službe toga profila, a na to neće pristati apsolutno nijedna država.
Iznenadjenje bi bilo kada bi jednog dana Rusija (ili neka zemlja "domaćin" dozvolila da ga optuže pred domaćim sudom.
Da li će kretanja u medjunarodnim odnosima stići jednog dana do takvog rješenja, pitanje na koje se sada ne vidi odgovor. Naravno ovo ne bio dio one nekadašnje (domaće) priče o odumiranju države.
***
Bilo bi zanimljivo kada bi saznati da li su i neke "naše" službe učestvovale i nekim sličnim radnjama na svetskoj špijunskoj sceni. Bilo je napisa (u svetskoj štampi) da su službe SFRJ slale pojedince da "posjete" neke disidente ili ljude (jugoslovenske državljane) označene kao državni neprijatelj br.1.
****
Što se tiče izručenja gospodje MM, to se neće desiti još zadugo a možda nikada. Rusija će istu da štiti sve do momenta utroška novca koji je tamo došao prije nje ili sa njom, a možda je nešto i naknadno kapnulo. Dok se to ne desi, prije svakog pokušaja ona će dobiti rezevni položaj. Da je država htela i umela da odmah izboksuje povraćaj odnijetog novca, sada bi je Rusi proterali i bez poternice.
Oni što su trebali da insistiraju na njem izručenju su i prije sudske presude znali sve o njezinoj umiješanosti, to prosto nije moglo da se sakrije.

babic babic 12:35 14.07.2007

Ma ništa nas ne sme iznenaditi-2 !

U jednom kratkom tekstuljku pomenuti i Lugovoja,i Rusiju,i Miru Marković,i crkvu i politiku,Voju,Kosovo,Bor itd-zaista previše.
Nemojte više o tim "zlim" Rusima koji hoće da nam uzmu sve što imamo(a toga je toliko mnogo),biće da im je strašno zapelo za EPS i Bor,ostatke našeg nacionalnog bogatstva koje nisu stigli još da za mizerne pare uzmu naši zapadni "prijatelji".
Mora da je reč o zaveri Voja-Putin-Mira koja drži Srbiju u srednjevekovnom mraku raznih zastarelih principa kao što su teritorijalni integritet države i slično.
babic babic 12:43 14.07.2007

Re: Ma ništa nas ne sme iznenaditi-2 !

Rusi neće sigurno izručiti Lugovoja jer je njihov državljanin.I da nije ruski državljanin,nema razloga da ga Rusija izruči jer Britanija pruža utočošte čečenskim teroristima koji su ubijali decu u Beslanu.

U samom činu ubistva Litvinjenjka ima nečeg aristrokratskog i džentlmenskog,otrovati nekog obaveštajca na tako bizaran način,sve u duhu najboljih špijunsko-KGB-CIA stereotipa iz perioda hladnog rata,to ipak nije u istoj ravni sa bestijalnim ubijanjem dece u Beslanu.
adam weisphaut adam weisphaut 13:07 14.07.2007

Re: Ma ništa nas ne sme iznenaditi-2 !

Pozdrav za Babica od kolega iz FSB
hoochie coochie man hoochie coochie man 13:14 14.07.2007

Re: Ma ništa nas ne sme iznenaditi-2 !

U jednom kratkom tekstuljku pomenuti i Rusiju,i Miru Marković,i crkvu i politiku,Voju,Kosovo,Bor itd-zaista previše.


A Vi vidim smatrate da to nema nikakve veze jedno sa drugim, pa vam smeta sto je sve pomenuto u istom "tekstuljku".
Jedina veza koju odobravate je "Voja-Putin-Mira " koja postoji radi odbrane principa "kao što su teritorijalni integritet države " Ubediste me. Mira je tu, smatram, glavna karika.
U samom činu ubistva Litvinjenjka ima nečeg aristrokratskog i džentlmenskog

Da i na mene su one scene umiranja ostavile bas takav utisak - aristokratski i dzentlmenski.
milandez milandez 13:45 14.07.2007

Re: Ma ništa nas ne sme iznenaditi-2 !

U samom činu ubistva Litvinjenjka ima nečeg aristrokratskog i džentlmenskog

I u jedenju sopstvenih g...na moze biti neceg aristrokratskog i džentlmenskog...
sentinel26 sentinel26 13:45 14.07.2007

Re: Ma ništa nas ne sme iznenaditi-2 !

Više od pola vijeka pratim štampu ali još ne pročitah da postoji "džentlmensko" ili "aristokratsko" ubistvo.
Moderne Lukrecije Bordžije na djelu? Babiću zaštite vi autorska prava.

Teritorijalni integritet bez ljudskih prava ne postoji, ali ako bi neko slučajno pokušao objasniti to ovome narodu onda bi to bilo iznenadjenje i to poveliko.
Da se mi držimo teme.

babic babic 13:52 14.07.2007

Re: Ma ništa nas ne sme iznenaditi-2 !

adam weisphaut
Pozdrav za Babica od kolega iz FSB

Nekako mi delujete fascinirani Putinom.
Iskreno rečeno,briga me i za Putina i Rusiju,jedino je važno iskoristiti njihovu podršku u odbrani teritorijalnog integriteta Srbije.Rusija brani Srbiju od teritorijalnih zahteva Zapada,pre svega zbog svojih interesa,zbog očuvanja Ruske Federacije komponovane od 20-tak etnički heterogenih autonomnih republika i preko 60 oblasti,kao i zbog nekih svojih pretenzija u svetskoj spoljnoj politici.
Bilo bi suludo i neprocenjivo glupo da Srbija ne iskoristi takvo držanje Rusije,bez obzira kakav je Putin u unutrašnjoj politici i da li se vraća sovjetskom stilu vladanja,kako sugeriše TIME.

Srbija se našla u situaciji da naši zapadni "prijatelji" smatraju svojim značajnijim saveznikom narko-kartel Čeku&Haradinaj&Tači na Kosovu,i zbog svojih kosovskih "prijatelja" su spremni da puste u kanalizaciju i Srbiju i njen tzv."demokratski blok".U takvoj situaciji je i podrška Putina dobrodošla,a nemamo baš toliko saveznika da bi smo mogli da mnogo izvoljevamo.
Ako SAD i EU nisu gadljivi na Haradinaja sa debelim haškim dosijeom,ne treba ni mi da se mnogo gadimo na Putina.
Jeste da on nije demokrata takvog formata kao Jeljcin pa da tenkovima rešava neke probleme podele vlasti sa parlamentom,ali ipak ima dovoljno demokratskog kapaciteta da podrži Srbiju,što je nama jedino važno.
adam weisphaut adam weisphaut 15:58 14.07.2007

Re: Ma ništa nas ne sme iznenaditi-2 !

Nekako mi delujete fascinirani Putinom.

Bar za razliku od vas Babicu nisam ocaran dzentlmenskim trovanjem Litvinjenka
babic babic 17:29 14.07.2007

Re: Ma ništa nas ne sme iznenaditi-2 !

adam weisphaut

Bar za razliku od vas Babicu nisam ocaran dzentlmenskim trovanjem Litvinjenka

Daleko od toga da sam očaran,ali ne znam što se neki oko toga toliko uzbuđuju.
Bivši ili sadašnji agenti (ruski/američki )se međusobno ubijaju već više od pola veka.Te njihove rabote i ubistva se uopšte ne dotiču običnog sveta i naroda,to su njihove interne stvari.
Kada smo već kod radioaktivnih elemenata,ubiti tačno jednu osobu plutonijumom je pravi aristokratski i džentlemenski čin u odnosu na divljačko zasipanje jedne države osiromašenim uranijumom.

Amerikanci bi to uradili na mnogo manje suptilan način,morali bi da sravne sa zemljom bar jedan grad ili možda čak čitavu državu,ne bi li likvidirali onog "pravog".
babic babic 17:43 14.07.2007

Re: Ma ništa nas ne sme iznenaditi-2 !

sentinel26

Teritorijalni integritet bez ljudskih prava ne postoji, ali ako bi neko slučajno pokušao objasniti to ovome narodu onda bi to bilo iznenadjenje i to poveliko.
Da se mi držimo teme.

Ispada da države koje nesporno krše ljudska prava(Kina,Iran,SAD) ne mogu imati teritorijalni integritet.
Zato je ova vaša izjava "teritorijalni integritet bez ljudskih prava ne postoji" prilično smešna.
"Ljudska prava" su samo izgovor "svetskom policajcu" da bombarduje i okupira,potpuno ili delimično razne države u svetu.Ako ste po volji interesa SAD,možete imati i najcrnju diktaturu i kršenje ljudskih prava,a da i dalje uživate njihovu podršku(S.Arabija,Pakistan, i slične države).
Ako se zamerite interesima SAD,ima odmah da vas proglase najvećim kršiteljom ljudskih prava.Već koliko sutra intervencija MUP-a protiv vehabija u okolini N.Pazara,može biti pretvorena u "represiju" i "kršenje ljudskih prava"-nekoliko dana medijskog linča na CNN-u i sličnim medijima i vehabije se mogu pretvoriti u "dobre momke" a oni koji se protiv njih bore u zločince.
adam weisphaut adam weisphaut 17:50 14.07.2007

Re: Ma ništa nas ne sme iznenaditi-2 !

Bas je aristokratski otrovati nekog plutonijumom,i ostavit ga da polagano umira i da taj neko bude svestan da ce umreti. Sto se tice spijunskog rata, po slucaju Juscenko znamo da ne prezaju i od trovanja predsednickih kandidata susednih drzava. Sto se tice intervencija to sto od pada Belinskog zida nije bila u prilici ne znaci da zaboravljamo njen minuli rad u Madjarskoj, Ceskoji.... A u Ceceniji se videlo kako Rusija intervenise na domacoj teritoriji pa upotrebite mastu kako bi delovala u inostransvu
sentinel26 sentinel26 19:19 14.07.2007

Re: Ma ništa nas ne sme iznenaditi-2 !

babic
"Ljudska prava" su samo izgovor "svetskom policajcu" da bombarduje i okupira,potpuno ili delimično razne države u svetu.Ako ste po volji interesa SAD,možete imati i najcrnju diktaturu i kršenje ljudskih prava,a da i dalje uživate njihovu podršku(S.Arabija,Pakistan, i slične države).

Nešto ste brzo ste odustali od aristokratije i džentlmenskog plutonijuma pa stigoste do vehabija.
Ako stvarno ne vidite šta je tema bloga ja vam ne mogu pomoći.
Tanjučka Tanjučka 16:39 14.07.2007

Evro - dolar vrti gde burgija neće

Nemojmo se zamajavati da nas Rusi vole ili da Amerikanci vole Šiptare, ili da neko ratuje u tuđoj zemlji da bi odbranio goloruki narod od tiranina, ili da će šizofrena mama Mira biti isporučena svojoj zemlji i svom narodu koji je se gadi ili.....Sve se vrti oko novca i bilo ko ko kaže da mu je državni interes iznad svega - blago rečeno ne govori istinu. Ili nije obavešten...
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 04:44 15.07.2007

Srbija je zapravo preslikan ruski model,


gde DB radi isto sto i KGB. Beskrupulozno proganjanje i likvidiranje politickih protivnika im je obema sopstveno.

Kljuceve tajnih sluzbi od Milosevica je preuzeo Kostunica. U njegovim rukama je sada ta neogranicena moc. Ovde se zapravo radi o tome, da je u Srbiji fakticki vlast u rukama druge generacije Brozovih udbasa. To fakticki govori da se formirala udbaska kasta, koja vlada evo vec u drugoj generaciji od 45.

Da bi se sprecilo dalje jacanje i postojanje ove udbaske kaste, pored ukidanja DB i KOS, smatram da je potrebno sprovesti lustraciju od 41. koja bi vazila i na direktne potomke Brozovih udbasa, kojima lustracijom treba zabraniti vrsenje javnih funkcija. Konkretno da dam primer, kada bi se sprovela takva lustracija Kostunica, Tadic, Djilas i mnogi drugi, ne bi mogli da se bave politikom i vrse javne funkcije, jer bi direktno bili predmet ovakve lustracije. Zaista je nepravedno da potomci Brozovih udbasa koriste plodove toga sto su im preci krsili ljudska prava, te koristeci prednosti takvog favorizovanog polozaja u drustvu, sada vladaju Srbijom i imaju potpunu vlast u rukama. Mi zelimo demokratiju u Srbiji, a ne da nam drustvo bude podeljeno na kaste.

Na kraju teksta mi se dopada ovo Vase, da nicija nije do zore gorela. Slazem se da se nikada ne treba predavati i odustajati, pa cak ni kad sanse na uspeh ne izgledaju mnogo velike.

Pozdrav
Bojan
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 08:35 15.07.2007

Postovani...

moja ideja nije bila da otvaram pitanje odnosa izmedju Britanije i Rusije, a posebno ne kako izgledaju obracuni njihovih tajnih sluzbi...Moja ideja nije bila cak ni da li ce Rusi isporuciti Andreja Lugovija....Ja sam samo napisao da je Britanija ozbiljna drzava, koja je postupila u skladu sa medjunarodnim konvencijama, ugovorima....itd...
DAKLE MIRA MARKOVIC JE NA CRVENOJ INTERPOLOVOJ POTERNICI. MIRA MARKOVIC JE LOCIRANA...PITAO SAM SAMO DA LI JE DRZAVA SRBIJA TRAZZILA NJENO IZRUCENJE (Nezavisno od toga hoce li Rusi to uciniti....)Dakle,,,,da uradimo mi ono sto je do NAS...Ne vidim sta je tu sporno....A sto se ostalih tumacenja tice, a posebno oko aristokratskog...ubijanja....zaista, nemam komentar, Autor ga je sam sebi napisao!!
poz
BKC
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 09:42 15.07.2007

Svirala i rupe

BKC,
Da li je Mira Marković deveta rupa na svirali za našu Vladu, kao što je to Hag bio


Mira nije 9 rupa na svirali - ONA JE SVIRALA!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana