Kako je Fabio raspucao Waynea

b92rian.clough RSS / 17.10.2008. u 14:13

Reprezentativne obaveze ponovo su prošle, vraćamo se klupskom fudbalu i novom kolu Fantasy fudbala. Kao i obično, utakmice za državni tim nose mnogo loših vesti u vidu povreda (da i ne pričamo o putovanju južnoameričkih igrača nazad u svoje engleske klubove), ali ovog puta krećemo od jedne pozitivne posledice nastupa igrača za reprezentaciju.

Faktor Rooney

Iako se Fabio Capello bavi selektorskim poslom, njegov rad mogao bi da ostvari ogroman uticaj na naše fantasy igre, kako Premijer ligu, tako i Ligu šampiona. Od kada je Italijan selektor Engleske, njihova reprezentacija igra izvanredno, pobeđuje rivale ubedljivo i atraktivnom igrom. To će doneti dodatno samopouzdanje igračima koji učestvuju u uspesima nacionalnog tima, posle niza neuspeha koji su iza njih.

Doprinos Capella novom usponu u karijeri Waynea Rooneya još je dramatičniji. Rooney je pre punih 6 godina (19. oktobra biće tačno toliko) dao čuveni gol Arsenalu, kojim je zaustavio njihovu seriju bez poraza i postao najmlađi strelac u engleskom fudbalu (kasnije su ga prestigli Milner i Vaughan). Usledio je meteorski uspon, poziv u selekciju i briljantno Evropsko prvenstvo 2004, na kojem je kao 18-godišnjak bio nesumnjivo najbolji igrač engleske selekcije.

Usledio je prelazak u Manchester United, kontunirani razvoj i sazrevanje (čitaj: kontrolisanje temperamenta koji garantuje 4-5 crvenih kartona po sezoni), ali ne i ispunjenje svih očekivanja koja je svetska javnost imala od njega. Jedan od ključnih problema bila je Wazzina nesebičnost - uvek spreman da asistira, uvek spreman da se vrati na poziciju beka, nije se koncentrisao na razvoj primarnog zadatka svakog napadača: postizanju golova.

Tokom poslednjih sezona postalo je jasno da je najslabija tačka njegove igre rešavanje situacija 1 na 1. Capello je odmah shvatio suštinu problema, koji Ferguson godinama nije uspevao da reši. Još prilikom dolaska na čelo engleske selekcije Italijan je tražio od momka iz Croxtetha da postane malo sebičniji i prepusti deo posla saigračima. Samo četiri meča bila su dovoljna da ideju ostvari - u tri poslednje utakmice Rooney je za Englesku dao 5 golova, a u poslednja tri meča za Man Utd (Bolton, Aalborg, Blackburn) postizao je po jedan pogodak.

To je dobra vest za 500 ljudi koji u svojim timovima imaju Shrecka, a i dobra ideja za ostale da obrate pažnju, ako im treba kvalitetan napadač. Rooney je i ranije pogađao u serijama (prošle jeseni bio strelac u osam uzastopnih mečeva za klub i reprezentaciju pred povredu), pa treba verovati da u narednom periodu (West Brom, West Ham, Hull kod kuće, Everton na Goodisonu, dva puta Celtic) niz pogodaka može da se nastavi.

Povrede

Priča kola je svakako povreda Fernanda Torresa. Sjajni Nando ove sezone pokazuje neugodne sklonosti ka povredama, pa ga neće biti ni u naredne dve nedelje. Njegova zadnja loža stradala je protiv Belgije, čeka ga 10-15 dana pauze, izvesno neće igrati protiv Wigana i svog nekadašnjeg Atletica u UCL, a gotovo sigurno propustiće i Chelsea sledećeg vikenda. To je veoma loša vest za Liverpool, a još gora za preko 2000 igrača koji ga imaju u svom timu u našoj igri (uz Petra Čecha najpopularniji fudbaler naše fantasy zajednice posle neprikosnovenog Nemanje Vidića).

Kratkoročno se sa problemima suočava arsene Wenger, koji će protiv Evertona igrati bez trija Sagna, Bendtner, Gallas (ukupno oko 1700 igrača ima nekog od njih). Sva trojica mogla bi da propuste i meč UCL sa Fenerbahčeom.

Jedan od najmaleroznijih igrača ove sezone u ligi je Martin Petrov - Bugarin je posle sjajnih godinu dana u Premijer ligi, počeo sezonu na klupi zbog zadnje lože. Odigrao je u poslednje dve ligaške utakmice ukupno tridesetak minuta, a na meču bugarske reprezentacije protiv Gruzije povredio je ligamente kolena, zbog čega neće igrati protiv Newcastlea.

Konačno stanje njegove povrede biće poznato tek posle detaljnih pregleda, ali je Mark Hughes veoma oprezan i svakako ga neće stavljati u tim pre vremena. Dodatna teškoća je lakša povreda Robinha na utakmici Brazila sa Venecuelom, ali će po svemu sudeći on moći da igra.

Na suprotnoj strani u ponedeljak od 21.00 neće biti Michaela Owena, ali na to smo svi, je li, odavno navikli. Owen ima polovične izglede da se oporavi na vreme za veliki derbi sa Sunderlandom.

Loše vesti i za malo više od 100 učesnika igre koji imaju Stevena Reida iz Blackburna - reprezentativac Irske je zbog povrede završio sezonu, pa je vreme da mu pronađete zamenu. Reid je standardno problematičan zbog sklonosti da se povređuje (već je propustio 4 meča ove sezone), a u prethodne dve sezone propustio je po četiri meseca fudbala (kičma, ukršteni ligamenti).

Ako znate da je još pre mesec dana David Dunn završio sa fudbalom bar do januara, Roversi će imati mnogo problema sa sastavom tima, ne samo u Lancs derbiju sa Boltonom, nego i u narednom periodu - na početku novembra igraju se tri meča za devet dana, a ekipi Paula Incea posle toga sledi serija teških mečeva (Chelsea, Spurs, Pompey, L'pool). Šta ih posle Roqueove najave da želi u Man City čeka od januara, možemo samo da nagađamo.

Desetak entuzijasta koji imaju Anthonyja Stokesa svakako nisu želeli da čuju da ga je Roy Keane pozajmio Sheffield Unitedu, pa će sledeća tri meseca provesti u Championshipu.

Vratimo se na tren na situacije sa preklapanjem igrača na istoj poziciji (Petrov/Robinho). Juande Ramos je odradio neverovatan prelazni rok, prodao sve napadače koje je imao i doveo niz sličnih fudbalera, koje sada jednostavno ne zna kako da uklopi. Ključni problem sada mu je desno krilo, gde igra Aaron Lennon, dok se David Bentley, viđeni Beckhamov naslednik u reprezentaciji na toj poziciji, uprkos isplaćenih 15 miliona funti seli po mestima na kojima je daleko manje koristan. Dodajte na to da su u timu još Giovanni i Modrić, tehnički fantastični, ali još uvek fizički nespremni za Premijer ligu, kao i da je mesto garantovano Jenasu, jasno je da za maksimalno tri pozicije konkuriše pet fudbalera koji bi trebalo da redovno igraju.

Pred Spursima je derbi začelja - gostovanje Stoke Cityju na najvetrovitijem stadionu u ligi. Ako propusti priliku da u tom ili meču sa Boltonom sledećeg vikenda ostvari prvi trijumf sezone, Tottenham bi bio u velikom problemu, jer ih u devet dana očekuju gostovanja Arsenalu i Cityju, između kojih im na WHL stiže Liverpool. Loše vesti za mnoge igrače - samo su Ćorluka i Modrić u preko 2500 timova, a još čak 11 igrača Spursa izabrano je bar u po 100 ekipa.

http://www.physioroom.com/news/english_premier_league/epl_injury_table.php

Za kraj, malo zabave. Jeste da je ovo objavio Daily Mirror, ali je priča fantastična.

http://www.mirror.co.uk/sport/sport-front-page/2008/10/17/bad-boy-craig-bellamy-offers-to-mentor-arsenal-starlet-aaron-ramsey-115875-20812267/

Puno sreće!



Komentari (13)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

simkke simkke 14:40 17.10.2008

Ma

problem je sto, kad dodjem do napadaca, ostalo mi samo 5 ili 5.5 kredita, tako da ...Zaki rules!

P.S. Inace, mislim da je Rooney jedan od tri najbolja napadaca danas, i jedan od retkih koji je zablistao kao klinac i nije propao kasnije (kao npr. gorepomenuti Milner i Vaughan)
nestor92 nestor92 22:07 24.10.2008

Koliko para, toliko muzike

Bas sam razmisljao sta to ima da se pazari za 5 ili 5,5 i odgovor je jednostavan: za 5 nista sto vredi, a za 5,5 izbor je uzan - Bendtner ( koji ce tokom sezone skupiti nesto poena, ali je problem sto nikad ne znas kada ce i koliko igrati ) ili Cole iz West Hama odnosno Bednar iz WBA. Spisak zavrsava Bobi Zamora. E, ko hoce da rizikuje, moze i Shola Ameobi. Za 6 poena moze da se bira, sve i da nema Zakija.

Pozdrav
stevica pilanić stevica pilanić 13:34 18.10.2008

Rooney

Zbog Runija su izgubili od lošeg Portugala u Nemačkoj.
zarko89st zarko89st 06:17 22.10.2008

Fantasy

Zasto nisu priznati poeni igracima mancester sitija u 8. kolu?Meni su u ekipi igrali i son rajt filips i robinjo a umesto njih su bespotrebno usle automatske izmene...Stvarno ne razumem zasto su automatski zamenjeni kada su igrali..Molim vas ispravite gresku ako mozete!
simkke simkke 23:41 25.10.2008

Samo da napomenem

...da na Fantasy-ju pise Tottenhem umesto Tottenham...sitnicar
songbilong songbilong 20:05 26.10.2008

Napomena

Zelim da pozdravim sve ucesnike fantasy football-a, i da napomenem da je Daren Bent (Tottenham) u ovom kolu (9.kolo) , imao izboren jedanaesterac, dakle +1poen , na ovih 5 zaradjenih.
Nadam se da ce moderatori reagovati na vreme !!!!!!!!!!!!!
Zao mi je sto nas nema malo vise ovde na blog-u.
arigo_saki arigo_saki 22:19 26.10.2008

vec prelazi u ne azurnost

kao i prethodna dva blogera, napominjem da se cesto desava da ne azurirate ili pogresno azurirate poene igraca....
na primer u ovom kolu ste u mom timu izvrsili
Automatske izmene:
Umesto Manuel Almunia ušao David Wheater
Umesto Joey O'Brien

ne znam po kojoj logici

pozdrav za sve igrace, ali malo sistematicnosti nije na odmet
songbilong songbilong 23:18 26.10.2008

vanredno kolo

Neznam da li uopste neko od moderatora cita ovo ?????
Kao prvo : slazem se da treba proci malo vremena dok se prikupe informacije za asistencije , izborene penale , autogolove i sl. sporne situacije , ali mi uopste nije jasno sta se desava sa ovim automatskim izmenama ?????
I u mojoj ekipi su takodje nepravilno izvrsene sve tri izmene bez ikakvih razloga ?????? ( za 9.kolo)
Nadam se da ce uskoro doci do ISPRAVKE .
Drugo : Interesuje me da li je dozvoljen po jedan transfer bez negativnih bodova , po kolu ili jednom nedeljno ......
Nadam se da ce mi neko odgovoriti na ovo . HVALA !!!!!!
Pozdrav za sve blogere !!!!!!!!!!!!
arigo_saki arigo_saki 00:07 27.10.2008

Re: vanredno kolo

sigurno se odnose od kola do kola,jer da nije tako za vikend kada su igrale reprezentacije mogao si da izvrsis i dve izmene a to nije bilo moguce bez kaznenih poena
songbilong songbilong 08:31 27.10.2008

Re: vanredno kolo

E puno ti hvala arigo saki. To bi trebalo da bude to , ako ne dodje do nekih vanrednih situacija . hehe
NNN NNN 11:36 27.10.2008

TEK SAD MI NIŠTA NIJE JASNO!

I u mojoj ekipi su takodje nepravilno izvrsene sve tri izmene bez ikakvih razloga
1)Igrali su mi svi igrači
2) Poeni su POGREŠNO sabrani
3) IZVRŠENE SU AUTOMATSKE IZMENE BEZ RAZLOGA (vidi po1)
4) tek onda se račun ne slaže
VATAFAK!?!?!?
NNN NNN 14:12 28.10.2008

Re: TEK SAD MI NIŠTA NIJE JASNO!

Evo sad radi.
songbilong songbilong 09:35 27.10.2008

Everton - Manchester United

subota : 25.10.2008. 13:00 h Goodison Park 36.069 gledalaca sudija: Alan Wiley

EVERTON - MANCHESTER UNITED 1 : 1 ( 0 : 1 )
0 : 1 Darren Fletcher 22.min
1 : 1 Marouane Felaini 63.min
Vec na premijeri 9.kola , imali smo prilike da vidimo da Manchester nije ni nalik onoj ekipi koja je harala premijer ligom poslednje dve godine. Mada za bolje poznavaoce premijer lige ovaj remi i nije neko veliko iznenadjenje, s'obzirom na to da Manchester godinama unazad tesko nosi bodove sa Goodisona, uz to treba dodati da se odbrana Evertona , predvodjena Joleanom Lescottom polako vraca na stare staze , kada je uspevala da veze i po 3 kola bez primljenog gola. Dakle Everton je pruzio partiju koja moze da ohrabri sve njegove simpatizere na ovoj igri. Posebno bih istakao strelca gola za Everton Marouane Fellainija , ne samo zbog toga sto je nadskocio Vidica , nego je ujedno briljirao na svim delovima terena. A i sa povredama se stanje u ekipi Evertona polako stabilizuje , tako da ce mo uskoro videti koliko moze Everton ove godine, jedna od prvih prilika je vec u sredu kada ekipa Evertona gostuje Boltonu. Sa druge strane Manchester United totalno bez ideje , puno gresaka u odbrani , a u celo to sivilo se uklopio i raspucani Rooney . Da li nije zeleo da puca u svoje bivse saborce , ili je njegovo malokalibarsko naoruzanje ponovo otkazalo , pa ce mo morati da cekamo novu utakmicu Engleske reprezentacije ne bi li ga Capello ponovo raspucao ostaje da se vidi. Jedino sto je vidjeno od njega na ovom mecu je to, da je poljubio grb Manchester Uniteda kada ga je publika pre toga dobro izvizdala kao uostalom i tokom celog meca. Dakle Manchesteru ostaje pod obavezno da dobije sledeci mec na nadamo se prepunom Old Traffordu protiv West Ham-a, ne bi li uhvatio kakav - takav prikljucak za vodecim timovima......

________________________ sreda 21:00 h Bolton - Everton ____________________________
________________________ sreda 21:00 h Manchester United - West Ham________________

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana