Lj,T&T

stile RSS / 20.10.2008. u 15:00

Ova gastarbajterska nostalgija tera coveka na razne gluposti... Resih da napisem tekst. Da li cu ga poslati ili je ovo samo za mene-videcemo. :) 

Uskoro ce pet godina kako sam "preko". Do tada se nisam odvajao od glavnih likova moje price-moje tri cerkice. Prvorodjence se rodi na samom kraju 80-ih, bebice tri dana pre "nicim izazvanih sankcija". Najbolja od svih zena (hvala Kisonu:)) ih rodi carskim rezom pa je tati pripala ta prijatna duznost da ih kupa i prepovija. 'El znate taj osecaj kada kupate svoje bebce koje vam celo u ruku stane-samo nozice i rucice vire? A mora da se pazi da se pupcic ne pokvasi... E to se prepricati ne moze! To se mora doziveti! 

Najstarija se razbole kao beba, temperatura neka, cak frasevi, sedim na podu kraj njenog krevetica dok ona nemirno spava, placem i najozbiljnije mislim kako cu sigurno umreti ako se njoj nesto desi! Nije se desilo :)! Potom sa 3-4 godine opet ona leze u bolnicu. Da je ne bismo uznemiravali jer tek se navikla, gledamo je iza prozora. Ona stoji, drzeci se za ogradicu kreveca i govori svojo sapatnici koje neutesno place u susednom kreveticu "Немоj пацес, са'це мама доци!"  

Sledeci pokusaj nam donese bliznakinje, dvojajcane. Bilo je malo "pa da bii bar jedno musko" ali samo dok ih ne donesosmo kuci. Ne bih menjao pramen njihove kose za sina!! A one-kao da su im kozice vece za par brojeva, naguzvane, sitne kao lutkice... Brzo se prolepsase. Puna nas kuca! (O frizideru necemo, to je druga prica). 

Jednom se najmladja razbole, morao sam da je vozim na inekcije, mama ne moze da je savlada sama. Dogovaramo se da ce dobiti sokic ako bude hrabra. Dolazi medsestra, ja je drzim dok ona place kao kisa...Igla se zabada, njoj u guzu ili meni u srce-ne znam.  Mucenje zavrseno, oblacimo je a ona, sa onim njenim krupnim ocima punim suza, pita "Jel' sam bila hrabra?" Naravno da jesi, ljubavi moja! Sokic od jabuke smo mogli da joj priustimo.

Danas su to vec devojke. Prvorodjence zavrsilo srednju, mladje su u ucenickom domu u BG ("Tata, znas kako je prelepo ovde! Kao da smo non-stop na ekskurziji!":)) druga godina...

Zasto sve ovo pisem? Strasno mi nedostaju, vidjamo se jednom godisnje.

Zasto na blog? Iskreno, ja bih hteo na nebu iznad Srbije da napisem "LJ,T&T-voli vas vas tata"! Uvek mi se cini da nemam dovoljno prilike da im to govorim, a ovako - taj blog, pisana rec, nije to malo... Mozda ih neko od vas vidi i prenese im koliko ih volim :)



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Blogovi autora

Svi blogovi

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana