Iz beleznice...Doktor za sve

Dr M RSS / 20.10.2008. u 21:16

 

     Staro je pravilo da su u medicini sva iznenadjenja neprijatna. Milos je znao da dan nece  biti obican kad je ugledao deda-Saleta  kako ceka ispred ambulante, na ulici, onako kako ceka rodbina da saopsti tragicni dogadjaj. To ubrzava proceduru  mrtvozorstva jer lekar samo udje da se javi sestrama, uzme neophodne stvari i pravo u kucu na kojoj je glavna kapija vec sirom otvorena.  "Sta je bilo, deda?" rece Milos bez "dobar dan", koje crno dobar kad te neko ceka na ulici. Deda je imao hronicni bronhitis, visok pritisak , slabo srce i krstenicu iz prethodnog veka i pre bi se ocekivalo da na ulici ceka baba-Seka, visoka,mrsava, seda zena  sa kojom je deda ziveo pola veka, koja nije imala nijednu od nabrojanih nevolja-osim krstenice- i kojom je, nekako, propustio da se venca. Usli su u ordinaciju i dok je Milos pakovao stvari deda poce da prica. "Doktore, samo Ti mozes da pomognes, spasavaj, moj hranilac oce da me napusti". Glas mu je tonuo kao probusen camac  a Milos malo uspori opremanje torbe. Baba i deda su ziveli sami, nisu imali dece ni blize rodbine, kakav sad hranilac...? Milos poce da slaze slicice u glavi i sto su se slicice brze slagale ruke su usporavale tako da gumene rukavice nije ni spakovao. Zapazio je deda-Saleta kako svakog jutra prolazi pored ambulante ka drugom kraju sela, cvrsto stezuci u ruci jedan kraj dobro zategnutog konopca. Drugi kraj konopca je bio vezan oko vrata vrlo nestrpljivog vepra koji je rizikovao da pod dejstvom muskog nagona, ako se ne kontrolise, ostane potpuno bez daha. Trpen-spasen. U podne su se vracali malo drugacije-konopac se vukao po zemlji, obojca prilicno posrcuci, vepar iscedjen ko krpa, malo mu vazduha iako dise punim plucima, deda propisno naliven vinom, i njemu malo vazduha jer ima hronicni bronhitis.

"Kako da Te napusti, deda, ko da Te napusti"? Milos nije hteo da se zaleti pa da formira zakljucke na osnovu nepotpunog uvida u situaciju ali je odahnuo kad je uvideo da situacija skrece u mirnije vode. "Moj vepar", rece deda dajuci svojim recima dramski naboj, "vec dva dana ic ne moze, sad poceo i proliv i povraca, do sutra ga ni."

"Ma cekaj, deda,to nije posao za mene, to je za veterinara, ja se razumem u svinje tek kad su pecene", poce Milos da daje razgovoru saljivu notu, jedva prikrivajuci vrisak od radosti sto je izbegnuto mrtvozorstvo, konacno priznanje poraza struke.

Deda je imao drugaciji pristup. "Doktore, Ti sve znas a i svinje su ti ko ljudi, isto Ti je to. Bio sam kod veterinara, nije tu i ne zna se kad ce da dodje, znas da ga nema po dva-tri dana, daj probaj nesto, steta za onakog vepra, pa sta nam bog da. Meni bez nj nema zivot".  Milos poce da prebira po glavi sta sad moze da uradi a deda nastavi."Ko ima malo, njemu je malo mlogo, ko ima pedes svinje, kad se jedna razboli on je zakolje pa napravi gozbu, meni ako jedna krepa ja nemam nista, ni ja ni baba".

I tako je doktor seo u auto i otisao da pregleda cetvoronoznog pacijenta .Sta mu je sve radio nije tema ove price ali je rezultat saznao tek ujutro. Deda-Sale ga je opet cekao ispred ambulante. "Doktore, hvala Ti ko bratu, onaj moj sinoc usto na noge, jutros jede, kad mogu da ga vodim u selo?"  "Nemoj jos dva-tri dana, daj mu one lekove i dalje, nek se oporavi, nije se on razboleo samo sto je nesto pojeo, nego mu se smucila ona stvar" nasali se Milos sad kad je bilo lako saliti se. Nena ga je cekala u ambulanti sa kafom i najnovijom pricom. "Doktore, ovo se vec culo za ovog vepra ali nemojte to vise da radite." "A sto, zacudi se Milos, sta ne valja sto sam pomogao? Da je svinja crkla bilo bi nezgodno, ali ja sam mu rekao da to nije moj posao." "Ma ne, ne razumete, nema to veze sa svinje nego sa ljudi, Vi dodjete, svinja ozdravi, Vi ne naplatite nista, veterinar naplati lekovi, dolazak, petsto-sesto dinara, to su za seljake velike pare - svi ce da dodje kod Vas,  veterinar nema poso i eto svadje i nevolje u selo". I tako, kad se veterinar vratio u selo, Milos ode kod njega u posetu, isprica mu ceo dogadjaj, objasni razloge svog mesanja u resor koji mu ne pipada i uveri ga u svoje najbolje namere , sto bi sto puta uzvraceno. Rastali  su se uz obostrano izrazenu zelju da se cesce sastaju da prodiskutuju o problemima intelektualaca na selu i da ponove diskusiju o kvalitetu kajsijevace iz Madjarske u odnosu na domacu produkciju.     



Komentari (91)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

AlexDunja AlexDunja 21:22 20.10.2008

:)

da ponove diskusiju o kvalitetu kajsijevace iz Madjarske u odnosu na domacu produkciju.

i?
Dr M Dr M 21:33 20.10.2008

Re: :)

Madjarska neuporediva, a zavisi i od godine.

Umesto medalje,

Barac palinka za Dunju!
vracarac92 vracarac92 08:25 21.10.2008

Re: :)

Stvarno super pričica. Preporuka.
Madjarska neuporediva,

Palinka je stvarno zakon.
Za vreme služenja vojske rezervistima su organizovali nekakvu glupavu vojnu vežbu. Nedelju dana gubljenja vremena. E sad, imao sam ludu sreću da sam krevet na sprat delio sa nekim debeljuškastim, sredovečnim Mađarom iz okoline Bačke Topole. Mislim da se zvao Pišta. Sreća se sastojala u tome da je Pišta imao farmu fazana a njegova simpatična ženica nije bila lenja i svaki dan mu je donosila oooogroman paket pohovanih fazana i flašu domaće palinke. Tih sedam dana su mi bili najlepši period u vojsci. Pošto smo već bili džombe mogli smo dan i noć da krkamo fazane i zalivamo ih palinkom. U menzu i kantinu nismo zalazili.
Eh, da se vojska svodi na takav život, verovatno bih potpisao profesionalni ugovor...
Dr M Dr M 09:09 21.10.2008

Re: :)

paket pohovanih fazana


Vojska stalno pohuje mlade "fazane", pa ih pretvara u "dzombe", "stare kosti" i tako sve dok ne pocne da se odbrojava-nikad vise sreda..., nikad vise..

Meni je to odbrojavanje bilo najlepsih sedam dana vojske.

Anjale Anjale 21:34 20.10.2008

:)

Jednom i ja da budem druga:)

A priča ti je prva liga.

Pozdrav
Dr M Dr M 21:39 20.10.2008

Re: :)

A priča ti je prva liga.


Pohvala duplo prija kad je od meni omiljene autorke:)
Hvala
Anjale Anjale 21:46 20.10.2008

Re: :)

Pohvala duplo prija kad je od meni omiljene autorke:)




Kuća časti:))

Dr M Dr M 22:00 20.10.2008

Re: :)

Kuća časti:))


Cin-cin, nazdravlje!
Unfuckable Unfuckable 21:50 20.10.2008

Dr

jel se ja to varam, ili su "radili" kortizoni na gici ; ))))) ?
Dr M Dr M 22:09 20.10.2008

Re: Dr

Ne samo to, i antibiotici i antipiretici..

Svinje reaguju priblizno slicno ljudima pa je i terapija slicna.

"Glavna razlika izmedju lekara i veterinara je u tome sto veterinar moze da pojede svog pacijenta":))
simkke simkke 22:13 20.10.2008

Re: Dr

Dr M
Ne samo to, i antibiotici i antipiretici..Svinje reaguju priblizno slicno ljudima pa je i terapija slicna."Glavna razlika izmedju lekara i veterinara je u tome sto veterinar moze da pojede svog pacijenta":))


Jedno pitanje dok...
Da li postoji zivotinja ciju krv moze da koristi covek?
Svinja?
Dr M Dr M 22:27 20.10.2008

Re: Dr

Da li postoji zivotinja ciju krv moze da koristi covek?
Svinja?


Dobrodosao, simkke

Koliko ja znam, probano je, ranije, kad se nije znalo za krvne grupe itd., ali je rezultat bio porazan.

Jedina, za coveka , sigurna upotreba svinjske krvi je kad se prave krvavice:))

mirelarado mirelarado 22:37 20.10.2008

Re: A uzvratna usluga?

I tako je vepar mogao još neko vreme da "obavlja svoje dužnosti"... A da li je veterinar kadgod pomogao nekom od seljana dok je lekar hvatao jednu od onih poznatih krivina iz prethodne priče?
simkke simkke 22:39 20.10.2008

Re: Dr

Dr M
Da li postoji zivotinja ciju krv moze da koristi covek?Svinja?Dobrodosao, simkkeKoliko ja znam, probano je, ranije, kad se nije znalo za krvne grupe itd., ali je rezultat bio porazan.Jedina, za coveka , sigurna upotreba svinjske krvi je kad se prave krvavice:))


Da da, krvna grupa...znao sam da ga nesto zeza...Cekaj, zivotinjska krv nema razlicite krvne grupe?
Dr M Dr M 22:43 20.10.2008

Re: A uzvratna usluga?

A da li je veterinar kadgod pomogao nekom od seljana


Jako je voleo da pomaze zenskoj populaciji, al` samo ako je zdrava:))
U tom smislu, mozda je i sprecio neke neuroze...
mirelarado mirelarado 22:48 20.10.2008

Re: A uzvratna usluga?

Jako je voleo da pomaze zenskoj populaciji, al` samo ako je zdrava:))
U tom smislu, mozda je i sprecio neke neuroze...


:))))) 'Oće te neuroze da budu gadne!
Dr M Dr M 22:50 20.10.2008

Re: Dr

zivotinjska krv nema razlicite krvne grupe?


Nijedna se ne poklapa sa ljudskom, ponasa se kao strano telo.

P.S. "Zdrepceva krv" se ne ponasa kao strano telo, samo , kad preteras, ne osecas ni strano ni svoje telo:))
Dr M Dr M 22:56 20.10.2008

Re: A uzvratna usluga?

'Oće te neuroze da budu gadne!


Zato je bolje spreciti al` nije lose ni leciti:))))
simkke simkke 23:07 20.10.2008

Re: Dr

Dr M
"Zdrepceva krv" se ne ponasa kao strano telo, samo , kad preteras, ne osecas ni strano ni svoje telo:))


E, to sam vec znao.
constrictoria92 constrictoria92 20:20 25.10.2008

Re: Dr

P.S. "Zdrepceva krv" se ne ponasa kao strano telo, samo , kad preteras, ne osecas ni strano ni svoje telo:))


Isti efekat daje i "Medvedja krv". :)


Dr M Dr M 20:35 25.10.2008

Re: Dr

Isti efekat daje i "Medvedja krv". :)


Hvala na info, nisam cuo za "Medvedju krv".
Al` sam se nagledao "medvedjih usluga" :))
constrictoria92 constrictoria92 14:10 26.10.2008

Re: Dr

Kad smo kod "Medvedje krvi", toplo preporucujem i "Varijantu" i "Euforiju". Jes' da nisu zivotinjskog imena, al' vrede jos te kako! :)
Dr M Dr M 19:40 26.10.2008

Re: Dr

Kad smo kod "Medvedje krvi", toplo preporucujem i "Varijantu" i "Euforiju


Zaprepascen sam rupama u svojoj edukaciji. Zakazan je jedan mali seminar za petak, javicu mentoru da obezbedi uslove za prosirenje programa:))

Ako me nema do nedelje, znaci- repetitio est mater studiorum- vini..
Krugolina Borup Krugolina Borup 23:06 20.10.2008

Opasan neki deda!

Deda je imao hronicni bronhitis, visok pritisak , slabo srce i krstenicu iz prethodnog veka i pre bi se ocekivalo da na ulici ceka baba-Seka, visoka,mrsava, seda zena sa kojom je deda ziveo pola veka, koja nije imala nijednu od nabrojanih nevolja-osim krstenice- i kojom je, nekako, propustio da se venca.


))

Dottore, svaka sledeća priča još bolja od prethodne!
Dr M Dr M 23:12 20.10.2008

Re: Opasan neki deda!

svaka sledeća priča još bolja od prethodne!


Jao, sad cu da drhtim od treme kad budem pisao sledecu:))
ivana23 ivana23 23:27 20.10.2008

On...

Dr M Dr M 23:41 20.10.2008

Re: On...

Nisam znao da se slikao al` se vidi da se lepo oporavio:))

A bice dvaput veci kad ga izda muska snaga i kad mu od svih apetita ostane samo onaj za hranu:((
jesen92 jesen92 01:30 21.10.2008

Re: On...

A bice dvaput veci kad ga izda muska snaga i kad mu od svih apetita ostane samo onaj za hranu:((
...opet ce dekica da ima vajde od njega, doduse kratkorocne...:)
Dr M Dr M 06:42 21.10.2008

Re: On...

...opet ce dekica da ima vajde od njega, doduse kratkorocne...:)


Lepo deda rek`o, njegov hranilac..:))

Al` zalosno je sto neki hranioci odu u penziju a neki u kobasice...
Cesto se, bar dvaput mesecno, pitam ko je bolje prosao:((
jesen92 jesen92 10:54 21.10.2008

Re: On...

Al` zalosno je sto neki hranioci odu u penziju a neki u kobasice...
Cesto se, bar dvaput mesecno, pitam ko je bolje prosao:((
..:)) ja mislim da tu nema mesta za dilemu....

Re: On...

ivana23

htedoh da postavim sliku ugrozene vrste - srpskog pande, ali sam je negde zaturila na kompu.
Dr M Dr M 17:04 27.10.2008

Re: On...

htedoh da postavim sliku ugrozene vrste - srpskog pande, ali sam je negde zaturila na kompu.


Ima koliko hocete, van kompa:))

evo pande

Dr M Dr M 21:19 27.10.2008

Re: evo pande

Divna je! Ova nasa ne jede bambus nego zir, ali im je zajednicko sto navijaju za "Partizan".
Hvala Ana!
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 07:43 21.10.2008

Madjarska

palinka od kajsije je lek :) ali i nasa sljiva je odlicna, samo je kajsija pitkija...

odlicna prica
Dr M Dr M 08:15 21.10.2008

Re: Madjarska

palinka od kajsije je lek :)


Eeee, da sam ja delio taj lek bio bih najpopularniji doktor ever:))

A i pacijenti bi lakse zapamtili " 3 x 1, pre jela" i ne bi propustili da popiju lek:))
AlexDunja AlexDunja 08:17 21.10.2008

Re: Madjarska

A i pacijenti bi lakse zapamtili " 3 x 1, pre jela" i ne bi propustili da popiju lek:))

bojim se da bi samoinicijativno povecavali dozu:))
Dr M Dr M 09:16 21.10.2008

Re: Madjarska

AlexDunja
A i pacijenti bi lakse zapamtili " 3 x 1, pre jela" i ne bi propustili da popiju lek:))bojim se da bi samoinicijativno povecavali dozu:))


E, al` tu je doktor da koriguje dozu i da , nesebicno se zrtvujuci za dobro pacijenta, popije visak.

Obicno se kaze da od viska glava ne boli ali, u ovom slucaju, `oce da zaboli:))
mirelarado mirelarado 20:52 21.10.2008

Re: Madjarska

palinka od kajsije je lek :)


Ja bih se opredelila za crno vince... zbog krvne slike )
Dr M Dr M 22:52 21.10.2008

Re: Madjarska

Ja bih se opredelila za crno vince... zbog krvne slike )


A onda, "Sliku tvoju ljuuubiim.." :))
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 16:32 21.10.2008

samo da kažem

da protestujem,
jer je prase imalo bolji tretman!
Dr M Dr M 17:26 21.10.2008

Re: samo da kažem

Svakom prema zaslugama:))

Dr M Dr M 17:31 21.10.2008

Re: samo da kažem

Svakom prema zaslugama:))


Svaleri uvek bolje prolaze:))
jesen92 jesen92 21:00 21.10.2008

Re: samo da kažem

Svaleri uvek bolje prolaze:))
..sto jes jes...
Dr M Dr M 22:56 21.10.2008

Re: samo da kažem

jesen92
Svaleri uvek bolje prolaze:))..sto jes jes...


Sad znam i ja, al` kasno:))
ivana23 ivana23 23:34 21.10.2008

Re: samo da kažem

Dr M
Svaleri uvek bolje prolaze:))


Pa, sad... kako se uzme...!

Dr M Dr M 23:48 21.10.2008

Re: samo da kažem

"Draga, nije kako Ti se cini, mogu da objasnim..."

""Da l` vise verujes svojim ocima ili svom Caletu?"
jesen92 jesen92 23:49 21.10.2008

Re: samo da kažem

ma nikad nije kasno ali ipak je dobro samo za one koji znaju da izbegnu "ivaninu oklagiju"..
Dr M Dr M 00:04 22.10.2008

Re: samo da kažem

nikad nije kasno


...da se ljubi strasno...

A oklagija bas stasno izgleda:))
ivana23 ivana23 08:59 22.10.2008

Re: samo da kažem

Dr M
A oklagija bas stasno izgleda:))


A tek vlasnica iste.. :)))
mariopan mariopan 10:35 22.10.2008

Re: samo da kažem

)))
Prica je prava, eh ko ne zna kako seljak voli svoje zivotinje i kako im tepa, mazi i pazi, srecom po vepra pa ste se hteli angazovati inace bila bi tuzna gozba.
Pozdrav i preporuka za temu, obican narodni zivot retko je tema na blogu i zato hvala. )))
Dr M Dr M 12:00 22.10.2008

Re: samo da kažem

A tek vlasnica iste.. :)))


Ivana je lepa k`o slika.

Ili kao slicice kojima ukrasava blogosferu:))
Dr M Dr M 12:13 22.10.2008

Re: samo da kažem

srecom po vepra


Sreca i po dedu, dok vepar radi i zaradjuje, deda se vinom nasladjuje:))

Gradski ljudi bas i ne znaju mnogo o odnosu ljudi i zivotinja na selu.
Generacije moje dece nikad nisu videle ovcu ili kozu u prirodnom okruzenju, krave, svinje i perad prvi put vide u mesarnici.

Ja sam svoju decu, i njihovo drustvo, vodio u selo da vide kako izgleda jare staro tri nedelje, nijedna oda radosti nije ni priblizna...
jesen92 jesen92 19:51 22.10.2008

Re: samo da kažem

..vlasnica je glavna...moze ona i neku drugu spravu da upotrebi ako joj oklagija nije pri ruci..:)
jesen92 jesen92 20:03 22.10.2008

Re: samo da kažem

Generacije moje dece nikad nisu videle ovcu ili kozu u prirodnom okruzenju, krave, svinje i perad prvi put vide u mesarnici.
..kako to? valjda su gledali kroz prozor kola ili busa dok negde putuju...to neka bas mnogo urbana deca...u mesarnici su samo mogli da vide snicle ili zivotinjke u celosti spremne za razanj ili rernu...e bas tuzno...:)... dobro je sto ste ih vodili na pravo mesto...al moram da priznam da i ja dugo nisam znala koja je razlika izmedju teleta i juneta..
Dr M Dr M 20:33 22.10.2008

Re: samo da kažem

valjda su gledali kroz prozor kola ili busa dok negde putuju...to neka bas mnogo urbana deca..


To se rodilo u kolima, bus nikad, iz aviona se ne vidi-suvise sitno-zato tata mora da brine da deca ne izgube vezu sa korenima, dok nije kasno.:))

Moraju da nauce da zivot ima vise dimenzija, nije sve bas flat, kao ekran.
Ja sam ziveo u centru i nikad nisam naucio da vozim bicikl, odmah seo u auto:))
jesen92 jesen92 21:30 22.10.2008

Re: samo da kažem

Moraju da nauce da zivot ima vise dimenzija, nije sve bas flat, kao ekran
..to se uci samo kroz praksu...nije dovoljan izlet u prirodu...
mirelarado mirelarado 22:03 22.10.2008

Re: samo da kažem

al moram da priznam da i ja dugo nisam znala koja je razlika izmedju teleta i juneta..


Pa i nije velika razlika, a ako pitate naše mesare, kod njih te razlike ni nema :)))-
jesen92 jesen92 22:34 22.10.2008

Re: samo da kažem

..razlika je u ceni...:)
mirelarado mirelarado 22:42 22.10.2008

Re: samo da kažem

..razlika je u ceni...:)


Dabome, zato kod mesara june lako postane tele, a razlika u ceni njemu u džepić, he, he.
Dr M Dr M 23:16 22.10.2008

Re: samo da kažem

razlika u ceni njemu u džepić


Bogami, nije dzepic, dzep poveliki.

Ima u tome pravog naucnog pristupa, jedan prijatelj, mesar, mi je objasnio.

Naprimer, kad je otkup stoke, ako kravu prodaje, da joj prvo veliku kolicinu soli pa krava ozedni i popije deset litara vode; kad kupuje, dan ranije, dok seljak ide da mu natoci rakiju, da kravi tabletu za izmokravanje i zakaze merenje za sutra ujutro. Krava laksa deset kila. Kilo zive vage evroipo...
jesen92 jesen92 23:52 23.10.2008

Re: samo da kažem

auu...sta se sve radi za evrove...
Dr M Dr M 06:35 24.10.2008

Re: samo da kažem

Svako EVROintegracije shvata na svoj nacin:))
jesen92 jesen92 16:52 24.10.2008

Re: samo da kažem

pa da, a obicni gradjani sve to moraju da plate..ako imaju s'cim naravno...
Dr M Dr M 17:35 24.10.2008

Re: samo da kažem

a obicni gradjani sve to moraju da plate..ako imaju s'cim naravno...


Najbolje i da ne jedu, ruzna svakodnevna navika, a stetna, holesterol i te stvari...
nebojsam92 nebojsam92 21:38 24.10.2008

Re: samo da kažem

jesen92
pa da, a obicni gradjani sve to moraju da plate..ako imaju s'cim naravno...


u srbiji nema obicnih gradjana, svi su neobicni :))
upravo zbog toga sto se ispostavlja da uvek imaju "s'cim naravno" :))
one koji nemaju "s'cim naravno" ova drzava i ne racuna u gradjane!
Dr M Dr M 21:52 24.10.2008

Re: samo da kažem

one koji nemaju "s'cim naravno" ova drzava i ne racuna u gradjane!


Po tom pravilu, izgleda da ce biti sve manje gradjana:((
mirelarado mirelarado 22:23 24.10.2008

Re: samo da kažem

Po tom pravilu, izgleda da ce biti sve manje gradjana:((


Dabome, postaćemo sablasti, ako već i nismo.
jesen92 jesen92 22:47 24.10.2008

Re: samo da kažem

u srbiji nema obicnih gradjana, svi su neobicni :))
upravo zbog toga sto se ispostavlja da uvek imaju "s'cim naravno" :))
one koji nemaju "s'cim naravno" ova drzava i ne racuna u gradjane!
...:)) saglasna skroz na skroz....al' kad bolje razmislim ipak drzava misli na nase zdravlje ...sta ima i da jedemo pa posle da lecimo holesterol...bolje spreciti nego leciti....:))...bice da je to u pitanju a ne nepostovanje..:))
Dr M Dr M 23:36 24.10.2008

Re: samo da kažem

Bice post stalni gost...

Ali cemo moci da se pricestimo kad god zazelimo
nebojsam92 nebojsam92 07:32 25.10.2008

Re: samo da kažem

Dr M
one koji nemaju "s'cim naravno" ova drzava i ne racuna u gradjane!

Po tom pravilu, izgleda da ce biti sve manje gradjana:((


tako je, indeks smanjivanja se povecava :)
Dr M Dr M 11:16 25.10.2008

Re: samo da kažem

tako je,


Volim sto se u svemu slazemo, al u ovom ne voleeem..
jesen92 jesen92 21:48 25.10.2008

Re: samo da kažem

Ali cemo moci da se pricestimo kad god zazelimo
...e to me bas raduje.....kazem ja da drzava misli na nase zdravlje, kako fizicko tako i duhovno...:)
Dr M Dr M 00:57 26.10.2008

Re: samo da kažem

kazem ja da drzava misli na nase zdravlje, kako fizicko tako i duhovno...:)


Jeste, sve ce da nas pretvore u duhove:((
jesen92 jesen92 12:46 26.10.2008

Re: samo da kažem

Jeste, sve ce da nas pretvore u duhove:((
..ih, cemu toliki pesimizam.?...u zdravom telu zdrav duh...secate se toga?...politicari to ocigledno znaju i ne daju nam da naguravamo holesterolol... plus pricest kad pozelimo...ko prezivi sacekace EU ko nov...
Dr M Dr M 12:54 26.10.2008

Re: samo da kažem

jesen92
Jeste, sve ce da nas pretvore u duhove:((..ih, cemu toliki pesimizam.?...u zdravom telu zdrav duh...secate se toga?...politicari to ocigledno znaju i ne daju nam da naguravamo holesterolol... plus pricest kad pozelimo...ko prezivi sacekace EU ko nov...


Hocu da budem k`o nov, samo da vidim da l` cu da budem "ganz" ili "k`o ispod cekica".
Kad se pogledam u ogledalo, izgleda da sam odabrao ovo drugo:))
jesen92 jesen92 18:34 26.10.2008

Re: samo da kažem

Kad se pogledam u ogledalo, izgleda da sam odabrao ovo drugo:))
...ne racuna se u novo samo ono sto je bas ganc...al' ni ono ispod cekica....ne znam zasto vam ne verujem da ste odabrali ovo drugo, dotore..:))
Dr M Dr M 19:45 26.10.2008

Re: samo da kažem

jesen92
Kad se pogledam u ogledalo, izgleda da sam odabrao ovo drugo:))...ne racuna se u novo samo ono sto je bas ganc...al' ni ono ispod cekica....ne znam zasto vam ne verujem da ste odabrali ovo drugo, dotore..:))


Zato sto ste dobronamerna i ljubazna osoba:)))
jesen92 jesen92 00:13 27.10.2008

Re: samo da kažem

..zadovoljstvo je moje:))....nego, najvaznija je ovde ova konstruktivna diskusija...od vepra hranioca preko gradjana u permanentnom postu pa sve do EU....btw volim gemist...
Dr M Dr M 00:28 27.10.2008

Re: samo da kažem

najvaznija je ovde ova konstruktivna diskusija


Pratimo razvoj drustva- izvoznici svinja pred Prvi srpski ustanak, pa gladne godine(uglavnom) u daljem toku istorije, pa dostizanje zeljenog cilja-EU- a potom opet gladne godine, ovog puta na dijeti, da duze budemo mladi i vitki:))
jesen92 jesen92 00:56 27.10.2008

Re: samo da kažem

da duze budemo mladi i vitki:))
...to je najbolji nacin, mislim na dijetu....bolje nego da trosimo buducu penziju na raznorzne preparate i dokazujemo sami sebi da smi isti kao pre.....posebno kad nam anjale objasnila da je to sve bez veze...:)) i da je vazno kakvi smo iznutra...
Dr M Dr M 01:42 27.10.2008

Re: samo da kažem

i da je vazno kakvi smo iznutra...


Zbilja je vaznije kakvi smo iznutra, rekli mi doktori kad su mi radili gastroskopiju:)))
jesen92 jesen92 01:50 27.10.2008

Re: samo da kažem

rekli mi doktori kad su mi radili gastroskopiju:)))
..verujem a i logicno je...da ne kljoknemo pre roka...dzaba sto si spolja lep ako si unutra poceo da se kvaris....lici na crnjak al ajd....
Dr M Dr M 01:57 27.10.2008

Re: samo da kažem

dzaba sto si spolja lep ako si unutra poceo da se kvaris...


Naravno, spolja si za svet, iznutra za sebe.
U tom smislu nije lose biti pomalo sebican:))
jesen92 jesen92 11:24 27.10.2008

Re: samo da kažem

U tom smislu nije lose biti pomalo sebican:))
...nije lose biti malo sebican u svakom smislu, naravno ko moze i ko ume...:))
Dr M Dr M 11:42 27.10.2008

Re: samo da kažem

...nije lose biti malo sebican u svakom smislu, naravno ko moze i ko ume...:))


Totalno netalentovan...
Necu ni da pokusavam da vezbam, malo mi kasno:))

A i rizik je da, ako u tome postanem majstor, licim na jednog od aktera sa pocetka price, da postanem svinja.
jesen92 jesen92 11:49 27.10.2008

Re: samo da kažem

[Totalno netalentovan...
Necu ni da pokusavam da vezbam, malo mi kasno:))
A i rizik je da, ako u tome postanem majstor, licim na jednog od aktera sa pocetka price, da postanem svinja.
............ne brini, netalentovani tesko posatju majstori....nema sanse....jedino ako se bas mnooooooogoooo trude...a ti nemoj mnogo, samo malo...doduse ni meni ne uspeva iako vezbam pomalo...:)
jesen92 jesen92 12:13 27.10.2008

Re: samo da kažem

izvinjavam se sto sam presla na pertu bez pitanja...ali u zurbi sam, idem na Slavu...nadam se da to nece da cuje Pedjica iz Q pa da me grdi ....psssssst.....Pozdrav...
Dr M Dr M 17:08 27.10.2008

Re: samo da kažem

Per tu je OK.
Pozdravi sv. Petku, cestitaj svecarima u moje ime, plz:)
dali76 dali76 22:10 27.10.2008

eto i ja da se javim

Nije prvi put da citam niti je prvi put da me odusevila prica , ali eto prvi put cini mi se da se I ja javim.
Pozdrav
Ah da sretna slava svim onim sto slave naravno…
To je bila bio kram ili slava jednog slavonskog sela u kojem se moj otac rodio…
Dr M Dr M 22:25 27.10.2008

Re: eto i ja da se javim

Dobrodosao dali,
milo mi je sto smo zajedno i ovde:)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana