Otkud mi?

serbs4obama RSS / 23.10.2008. u 00:51

Predsednički izbori u SAD sigurno predstavljaju jedan od najvažnijih dogođaja u ovoj godini, ne samo amerikancima, već čitavom svetu. Posebno u trenutku u kome finnsijska kriza potresa čitav svet, na talasu recesije najvećeg potrošačkog društva.

Za Baraka Obamu smo prvi put čuli pre skoro dve godine, tada mladog Senatora države Ilinoj sa veoma zanimljivom biografijom. Njegova kandidatura za mesto predsednika SAD je tada izgledala veoma daleka, ali vrednosti koje je promovisao („Dreams from my father") su prodrmale politički establišment i stvorile masu sledbenika, novu političku misao. I mi smo se našli među njima.

Mart mesec ove godine je bio veoma intenzivan kada je borba za nominaciju demokrata u pitanju. Baš u to vreme, u Srbiji je boravio naš poznanik i prijatelj, amerikanac; za nas je to bila sjajna prilika da donacijom podržimo Obaminu kandidaturu. Ispostavilo se da to nije moguće, s obzirom da jedino američki državljani mogu donirati kampanju. Pa zašto onda ne bismo donirali svoje vreme? „I don't see a problem" bio je odgovor.. i tako je sve počelo...

Želeli smo da radimo u kampanji, da budemo aktivni u meri u kojoj je to moguće; da budemo deo tima kao i svi drugi. Za poduhvat poput ovog, prvo što je potrebno je zvanično pozivno pismo (kampanje). I baš taj prvi korak smo morali da čekamo, i čekamo, i čekamo.

Dočekali smo ga drugog oktobra, oko 10 uveče. Iskreno, već smo digli ruke od svega, otkazali rezervacije avio karti, isplanirali život potpuno drugačije za naredni period.

Pismo nas je vratilo na kurs i iste večeri smo počeli da planiramo odlazak.

Ovaj blog je naša želja da sa vama podelimo sve što nam se bude dešavalo tokom ove dve sedmice kampanje. Trudićemo se da postujemo što češće i da učestvujemo u diskusiji. Pisaćemo sva trojica.



Komentari (38)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 02:19 23.10.2008

svi za obamu!




dusanj92 dusanj92 07:17 23.10.2008

Nisu bas svi za obamu!

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 13:48 23.10.2008

Re: Nisu bas svi za obamu!

ti gledas FOX?
nemamo mi mnogo o cemu onda da pricamo Mr. Republican ;-)


dusanj92 dusanj92 14:10 23.10.2008

Re: Nisu bas svi za obamu!

ti gledas FOX?
nemamo mi mnogo o cemu onda da pricamo Mr. Republican ;-)

.
Nemoj da se vadis na Fox. Tvoj problem je sto ti u stvari nemas sta da kazes.
Samo nastavi da negujes komunisticke tradicije.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 14:15 23.10.2008

Re: Nisu bas svi za obamu!

Tvoj problem je sto ti u stvari nemas sta da kazes

Aaaaa, ti si onaj koji bas nista ne zna O ali zna da je retardiran )))

tebi zaista nemam sta da kazem, ali ti nastavi slobodno, zabavan si
dusanj92 dusanj92 14:19 23.10.2008

Re: Nisu bas svi za obamu!

Tipicno.
Jel se sad osecas bolje?
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 14:39 23.10.2008

Re: Nisu bas svi za obamu!

Jel provali vec neko kako funcionise ovaj blog. Cista propaganda. Sve sam spijun.


срце реПУБлИканСко (читаш ћирилицу?), па ко је сад чији шпијун: ти што седиш у САД или ја која седим у срцу Срема, м? а?



ps. da ti šapnem...ne samo što smo špijuni već smo i strani plaćenici, tek da znaš, ali nemoj nikom da kažes! PSSSSST!!!!
bobo92 bobo92 03:39 23.10.2008

ne bas

Predsednički izbori u SAD sigurno predstavljaju jedan od najvažnijih dogođaja u ovoj godini, ne samo amerikancima, već čitavom svetu.

Pa kada su ih "americki" mediji naduvali...ali to ne znaci da su jedan od najvaznijih dogadjaja.
dusanj92 dusanj92 07:57 23.10.2008

Re: ne bas

ne znaci da su jedan od najvaznijih dogadjaja

A sta je vaznije? Olimpijada, pa ....
Veruj mi da su ovi izboti vazni kao nikada. Mnogo se ovde resava ne samo za Ameriku danas nego bukvalno za buducnost nase dece.
dali76 dali76 03:51 23.10.2008

retorika il ipak nesto vise

Zivim u SAD od pocetka vladavine danasnjeg nam predsjednika . Vi vidim da ste ono bas Obama supporters. Cestitam na pokazanom entuzijazmu no imam pitanje za vas.
Posto vjerujem da ste iscrpno pratili sve sto se ovdje dogadja ne sumnjam da niste gledali I procitali transcript govora Obame na konvenciji Demokrata u Denveru ljetos.
Sve to super zvuci nista drugacije od nekih drugih govora punih retorike , ali sta mislite koliko je takav govor ustvari celishodan kad se zna da se Obama nije mnogo takao pitanja kako ostvariti sve obecano?
Eto vi ljepo putujete u Pensilvaniju (il ste vec dosli) ai sve bi ovo bila fraza da vi nniste imali novaca da platite karte zar ne?
Da ne bude zabune ovo moje pitanje nema veze koji je moj “choice”na ovim predsednickim izborima
Inner Party Inner Party 04:32 23.10.2008

Pa dobro...

Mart mesec ove godine je bio veoma intenzivan kada je borba za nominaciju demokrata u pitanju. Baš u to vreme, u Srbiji je boravio naš poznanik i prijatelj, amerikanac; za nas je to bila sjajna prilika da donacijom podržimo Obaminu kandidaturu. Ispostavilo se da to nije moguće, s obzirom da jedino američki državljani mogu donirati kampanju. Pa zašto onda ne bismo donirali svoje vreme? „I don't see a problem" bio je odgovor.. i tako je sve počelo...


Mozda sve ovo i nije sala.
Ali.
Sto ne kazete ko ste to Vi?
I koja je Vasa motivacija?

PS

I kako to da ste tako ekspresno dobili americke vize?!
dali76 dali76 05:33 23.10.2008

Re: Pa dobro...

Nije samo vize expresno vec I VIP blog status….
Imena su tu za one koje bas zanima.
Mozda I nije sala ….
dusanj92 dusanj92 06:18 23.10.2008

Drama za Obama.

dali76
Nije samo vize expresno vec I VIP blog status…. Imena su tu za one koje bas zanima.Mozda I nije sala ….

Jel provali vec neko kako funcionise ovaj blog. Cista propaganda. Sve sam spijun.

Ovih dana pocinje frka oko Obamine krstenice. Nezna se gde je rodjen. Tako je i moja baba krila godine govoreci "Izgore la mi dokumenta za vreme bombardovanja (1941)"

Tuzio covek clan Demokratske stranke Obamu sudu i trazi da dokaze da je rodjen na havajima a ne u Keniji. Moze da bude interesanto.
http://wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=78671
Pennsylvania Democrat Philip J. Berg, who filed a lawsuit demanding Sen. Barack Obama present proof of his American citizenship, now says that by failing to respond Obama has legally "admitted" to the lawsuit's accusations, including the charge that the Democratic candidate was born in Mombosa, Kenya.

As WND reported, Berg filed suit in U.S. District Court in August, alleging Obama is not a natural-born citizen and is thus ineligible to serve as president of the United States. Though Obama has posted an image of a Hawaii birth certificate online, Berg demands that the court verify the original document, which the Obama campaign has not provided.

Now Berg cites Rule 36 of the Federal Rules of Civil Procedure, which states that unless the accused party provides written answer or objection to charges within 30 days, the accused legally admits the matter.

Since Obama has only filed motions to dismiss and has not actually answered the charges in the lawsuit, Berg claims, according to Rule 36, Obama has legally admitted he is not a natural-born citizen.

Now Berg is asking the court for a formal declaration of Obama's admission and asking the Democratic National Committee for another presidential candidate.

In a statement released today, Berg argues that he filed Requests for Admissions on Sept. 15, meaning Obama had until Oct. 15 to answer or face the consequences of Rule 36.

"Obama and the DNC 'admitted,' by way of failure to timely respond to Requests for Admissions, all of the numerous specific requests in the Federal lawsuit," Berg's statement reads. "Obama is 'not qualified' to be president and therefore Obama must immediately withdraw his candidacy for president and the DNC shall substitute a qualified candidate."

flipper58 flipper58 08:54 23.10.2008

Re: Pa dobro...

Sto ne kazete ko ste to Vi?
I koja je Vasa motivacija?




stay informed
Inner Party Inner Party 12:18 23.10.2008

Re: Pa dobro...

dali76

Mozda I nije sala ….


A kako ti ovo zvuci:

Baš u to vreme, u Srbiji je boravio naš poznanik i prijatelj, amerikanac; za nas je to bila sjajna prilika da donacijom podržimo Obaminu kandidaturu.


?!

Ko to u Srbiji (ili bilo gde u svetu) vadi novcanik da (preko svog poznanika) da donaciju predsednickom kandidatu u drugoj drzavi?!


marco_de.manccini marco_de.manccini 05:35 23.10.2008

a da poshteno promenite nick u

3serbs4obama ?
dusanj92 dusanj92 06:44 23.10.2008

Obama Crimes

http://www.obamacrimes.com/

Suit To Remove Barack Obama From The Ballot

Doctor Wu Doctor Wu 07:05 23.10.2008

***

Njegova kandidatura za mesto predsednika SAD je tada izgledala veoma daleka, ali vrednosti koje je promovisao („Dreams from my father" su prodrmale politički establišment i stvorile masu sledbenika, novu političku misao. I mi smo se našli među njima.

Ako je zjbancja onda je super. Ako nije, onda je scary.
Kad smo kod scary stuff, cujem da su se Holbrooke i Albright aktivno ukljucili u kampanju .
vracarac92 vracarac92 07:11 23.10.2008

Otkud mi?

Koga to ovde briga?
dusanj92 dusanj92 07:49 23.10.2008

Born in the U.S.A.- a nije Boss

Born in the U.S.A.
August 21, 2008
Updated: August 26, 2008
The truth about Obama's birth certificate.

Summary
In June, the Obama campaign released a digitally scanned image of his birth certificate to quell speculative charges that he might not be a natural-born citizen. But the image prompted more blog-based skepticism about the document's authenticity. And recently, author Jerome Corsi, whose book attacks Obama, said in a TV interview that the birth certificate the campaign has is "fake."

We beg to differ. FactCheck.org staffers have now seen, touched, examined and photographed the original birth certificate. We conclude that it meets all of the requirements from the State Department for proving U.S. citizenship. Claims that the document lacks a raised seal or a signature are false. We have posted high-resolution photographs of the document as "supporting documents" to this article. Our conclusion: Obama was born in the U.S.A. just as he has always said.

AnalysisSince we first wrote about Obama's birth certificate on June 16, speculation on his citizenship has continued apace. Some claim that Obama posted a fake birth certificate to his Web page. That charge leaped from the blogosphere to the mainstream media earlier this week when Jerome Corsi, author of a book attacking Obama, repeated the claim in an Aug. 15 interview with Steve Doocy on Fox News.

Corsi: Well, what would be really helpful is if Senator Obama would release primary documents like his birth certificate. The campaign has a false, fake birth certificate posted on their website. How is anybody supposed to really piece together his life?

Doocy: What do you mean they have a "false birth certificate" on their Web site?

Corsi: The original birth certificate of Obama has never been released, and the campaign refuses to release it.

Doocy: Well, couldn't it just be a State of Hawaii-produced duplicate?

Corsi: No, it's a -- there's been good analysis of it on the Internet, and it's been shown to have watermarks from Photoshop. It's a fake document that's on the Web site right now, and the original birth certificate the campaign refuses to produce.

Corsi isn't the only skeptic claiming that the document is a forgery. Among the most frequent objections we saw on forums, blogs and e-mails are:

The birth certificate doesn't have a raised seal.
It isn't signed.
No creases from folding are evident in the scanned version.

In the zoomed-in view, there's a strange halo around the letters.
The certificate number is blacked out.
The date bleeding through from the back seems to say "2007," but the document wasn't released until 2008.
The document is a "certification of birth," not a "certificate of birth."

Recently FactCheck representatives got a chance to spend some time with the birth certificate, and we can attest to the fact that it is real and three-dimensional and resides at the Obama headquarters in Chicago. We can assure readers that the certificate does bear a raised seal, and that it's stamped on the back by Hawaii state registrar Alvin T. Onaka (who uses a signature stamp rather than signing individual birth certificates). We even brought home a few photographs.
d_sandic d_sandic 08:34 23.10.2008

Srbi za Obamu?

Malo pretenciozno, imajuci u vidu da 95% Srba ovde u Srbiji boli uvo i za Obamu i za protivnika mu. I ne ocekuju nista dobro ni od jednog ni od drugog.
Veljko B Uzicanin Veljko B Uzicanin 09:11 23.10.2008

Svi Srbi Moje Porodice Za McCain/Palin !

Kada bi ovi Srbi sto su za Obamu izasli na nekakve virtuelne izbore na kojima bi bila tri kandidata od kojih je prvi nemoralni zenskaros koji pije i pusi, a uz to je i paraliticar (!), drugi ima problema sa mentalnim zdravljem i takodje zivi nezdravim zivotom uz alkohol i duvan, dok je treci smerni gradjanin bez poroka koji se bavi slikarstvom, oni bi izabrali zasigurno ovog treceg. To znaci da ne bi izabrali Teodora Ruzvelta, buduceg predsednika SAD, ne bi izabrali Vinstona Cercila, buduceg britanskog premijera, ali bi zato izabrali Adolfa Hitlera, buduceg nemackog kancelara.
Anyway, svi koji imaju pravo glasa u USA ne bi trebali da dozvole da im predsednika biraju mrzitelji USA, kojima USA nikada nece biti po meri, bez obzira ko je predsednik, i zato treba da glasaju za za ocuvanje sopstvenih interesa.
A drustvu iz ekipe "Srbi za Obamu" da javim da evidentiraju cetiri Srbina manje, jer svi punoletni clanovi moje porodice ce glasati za McCain-a (ja narocito za gospodzu Palin).
flipper58 flipper58 10:02 23.10.2008

Re: Svi Srbi Moje Porodice Za McCain/Palin

Dobar naziv posto u nasim porodicama ima i inih.

Mozda bi trebalo napustiti paradigmu "srpskih neprijatelja" barem medju velikim silama. Njihovi interesi su globalni - sto znaci da Srbi trebaju svoje strategije da gledaju samo u globalnom kontekstu.

Na lokalnom nivou vec je druga situacija, tu treba da se branimo od lokalizama.


S druge strane - Obama kao melez/kenijac/itd. otvara mogucnosti mnogim drugim procesima u svetu.
Zbignew Brzinski rece pre neko vece, McCain ima tendenciju da vidi ovaj svet u crno-belom dobri-zli kontekstu.


Sta vas privlaci ka McCain Palin garnituri? The underdog?

Cyrano de Bergerac Cyrano de Bergerac 13:38 23.10.2008

Re: Svi Srbi Moje Porodice Za McCain/Palin

Veljko B Uzicanin
Kada bi ovi Srbi sto su za Obamu izasli na nekakve virtuelne izbore na kojima bi bila tri kandidata od kojih je prvi nemoralni zenskaros koji pije i pusi, a uz to je i paraliticar (!), drugi ima problema sa mentalnim zdravljem i takodje zivi nezdravim zivotom uz alkohol i duvan, dok je treci smerni gradjanin bez poroka koji se bavi slikarstvom, oni bi izabrali zasigurno ovog treceg. To znaci da ne bi izabrali Teodora Ruzvelta, buduceg predsednika SAD, ...

Frenklina.

flipper58
Sta vas privlaci ka McCain Palin garnituri? The underdog?

U mom slučaju, važnije je ono što me odbija od Obame (Bajden, Olbrajt, Holbruk, Bžežinski...)
flipper58 flipper58 14:47 23.10.2008

Re: Svi Srbi Moje Porodice Za McCain/Palin

U mom slučaju, važnije je ono što me odbija od Obame (Bajden, Olbrajt, Holbruk, Bžežinski...)


Razumem vas, cela grozomorna ekipa, medjutim ni medju vladajucim republikancima nismo lobirali pa nemamo prijatelje. Obe ekipe su 0:0
ali ako Obamu gledamo kao ličnost, naročito ako ga slušamo na radiju on deluje kao inteligentan čovek koji ume sam da misli.
McCain je u godinama i pokazuje znake duboko ubraždanih načina razmišljana. Jos iz hladnog rata, mrzi Ruse.Kao na primer; "kad sam pogledao Putinu o oči video sam sva tri slova: K,G, i B"

Bastard!

A Palinka nije bolja od nasih radikalki,
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 15:00 23.10.2008

Re: Svi Srbi Moje Porodice Za McCain/Palin

Palinka

ko može miss-nešvil-luk da shvati ozbiljno?
a ubicu medveda?


marco_de.manccini marco_de.manccini 15:33 23.10.2008

Re: Svi Srbi Moje Porodice Za McCain/Palin

choveche, ne znam shta me vishe plashi. onaj medved preko kaucha, onaj rak na stolu, ili ... kompletna nekompetencija u ovalnoj sobi.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 16:47 23.10.2008

Re: Svi Srbi Moje Porodice Za McCain/Palin

kompletna nekompetencija u ovalnoj sobi.

za kompetenciju u ovalnoj sobi su zaduzene demokrate, te ih treba tamo i vratiti :-p

ipak...


dangubas dangubas 10:39 23.10.2008

..

ivana23 ivana23 10:44 23.10.2008

***

morgenstern morgenstern 17:10 23.10.2008

Re: ***

The Beast & The Smiler
naroz naroz 12:13 23.10.2008

prosli post

je bio odvratan
ali bez obzira
Inner Party Inner Party 12:33 23.10.2008

Neeegoooo...

... meni se cini da je Obama vec pretty much pobedio.

Mislim da Mekejn nije imao ni teoretske sanse protiv udruzene akcije ... SVIH.
Da mu je protivnik bila Klintonova Mekejn bi mogao elegantno da pobedi.
Obama je jednostavno toliko dobar kandidat (jedino sto mu se moze zameriti je slabo iskustvo) da mora nesto zaista gadno da zabrlja u preostalih par nedelja da bi Mekejn imao sanse.

dusanj92 dusanj92 14:14 23.10.2008

Re: Neeegoooo...

Obama vec pretty much pobedio.

Gde god ima pobednik ima i neko ko je izgubio. Za McCaina ne brinem. Ima on i i para i 7 kuca i ....
A sta ce mo mi?
marco_de.manccini marco_de.manccini 15:36 23.10.2008

Re: Neeegoooo...

sedi pa plachi, shta da ti mi radimo?

p.s. a ko se u srbiji neshto posebno raduje pobedi demokrata ima ozbiljnu amneziju.
dusanj92 dusanj92 16:45 23.10.2008

Re: Neeegoooo...

a ko se u srbiji neshto posebno raduje pobedi demokrata ima ozbiljnu amneziju.


Svaka cast, vec sam pomislio da su Srbi totalno izgubljeni. Ipak vidim ima nade.
globallocal globallocal 14:51 23.10.2008

svi svi svi

svi svi ....zvuci poznato?
sta sve mogu mediji i kolika je moc kontrole mase kroz medije i sistem samo potvrdjuje ovo o obami mekejnu i us(r)a izborima.
svejedno je ko ce biti izabran zar to vec i vrapcima nije jasno.
republikanac ili demokrata zavisi sta su odlucili krupni kapitalisti ciju su predsednici, a to opet zavisi od planova koji nameravaju da sprovode narednih 4-8 godina i koja politika ce biti svrsishodnija za ostvarenje njihovoh ciljeva ....rat ili ne ovo ili ono....narod americki se ne pita nista...debelom Jo-u ce u udarnim terminima servirati porciju straha i indoktrinacije pre nego ispije pivo pre spavanja da bi kasnije te godine kad izadje da glasa zaokruzio ono sto treba...i svi srecni i Jo misli da je glasao...90% kapitala drzi mali broj ljudi..necete valjda vi da odlucujete o njihovim parama....smesni ste!
dusanj92 dusanj92 16:48 23.10.2008

Re: svi svi svi

..necete valjda vi da odlucujete o njihovim parama....

Ne odlucuje se ovde o "njihovim parama" Njiho ve su i tacka. Znam ja to. ALi buducnost moje dece zavisi od toga koliko ce sudija da strpa u Supreme Court. To menja nacin na koji se rukovodi zemljom i narodnim masama.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana