OVNOVI ILI(I) OVCE

normalan1 RSS / 26.10.2008. u 10:25

UNS i NUNS već godinu dana traže odgovor od čačanske policije da li postoji službena zabeleška o navodnom seksualnom uznemiravanju ovaca Velimira Ilića.
Predstavnici dva novinarska udruženja očekuju smenu načelnika policije u Čačku, ali i odgovornost Velimira Ilića, povodom ovog slučaja. Sa druge strane, odlukom prethodnog ministra policije, centralizacija i komplikovana procedura, ograničava lokalnu policiju da izađe u javnost sa informacijama o lokalnim problemima.
Član Izvšnog odbora UNS-a Petar Jeremić došao je pred zgradu policije sa igračkom ovcom, navodeći da "nije smeo" da dovede prave ovce kako novinari ne bi opet bili optuženi za zlostavljanje ovaca.
Jeremić je rekao okupljenim novinarima da su novinarska udruženja pre godinu dana podnela zvaničan zahtev policiji da odgovori da li postoji beleška o zlostavljanju ovaca, što je tada tvrdio Ilić, i ako postoji - da je dostavi.
On je naveo da policija još nije dostavila nikakav odgovor, kao i da se oglušila i na isti takav zahtev republičkog poverenika za informacije Rodoljuba Šabića.
Prema njegovim rečima, Šabić je obavezujućim uputstvom naložio Vladi Srbije da zatraži od policije poštovanje Zakona o dostupnosti informacija i obaveštenje o belešci.

Isti takav zahtev upućen i sadašnjem ministru policije Ivici Dačiću, rekao je Jeremić i naveo da će oba novinarska udruženja pokrenuti spor pred Vrhovnim sudom Srbije, koji bi čačanskoj policiji tako naložio da dostavi informaciju.

U Srbiji ništa novo, reklo bi se posle čitanja ove vesti. Ex – ministar “kapitalac” ostaće zaštićen kao i do sada, kao medved. Nije mu prvi put, a ako se ovakva praksa poturanja pod tepih neodgovornih izjava bivšeg ministra i čelnika “Nove Srbije” nastavi, teško da će u Srbiji pravda “konačno pobediti”. Nije problem samo u izjavama Velimira Ilića već, i ako se ko seća, njegovih “argumentovanih” obračuna sa novinarima “nogom”.

Velimir Ilić nije glup, zna on jako dobro da je u Srba kratko pamćenje i da će vrlo brzo biti zaboravljeni njegovi ispadi. Na izborima će, opet, ponuditi kakvu “kapitalnu” koncesiju, posle koje će, opet, novinari čeprkati, i posle koje će, o gle opet, Srbija ostati kratkih rukava. Sve zato, što Srbi sporo pamte a brzo zaboravljaju. Na tom zaboravljanju se, izgleda, zasniva tehnologija dolaska na vlast Velje Selje!

Međutim, izgleda da se Velja ovog puta zeznuo! Novinarska udruženja, kako stvari stoje, i kako, dabome i treba, neće da ga ostave na miru. Stvar treba isterati do kraja!

Policija je NARODNA i narodu treba da služi a ne kojekakvim moćnicima, koji zaboravaljaju da služe narodu, ne da se narodom služe za ostvarenje svojih ciljeva(čitaj: uvećavanja bogatstva).

Samo izbegavanje davanja informacije republičkom povereniku za informacije gospodinu Rodoljubu Šabiću, je samo po sebi, izvrgavanje ruglu narodne volje. Zar treba Vrhovni sud da “naredi” da se tražena informacija dobije?

Ili, bi to mogao i Ivica Dačić, ministar, sadašnji, unutrašnjih dela da preseče. Sumnjam, izgleda da ga žulja ono “koverče” sa evrima kojim mu je pripretio upravo neprestano prozivani Velimir Ilić.

GDE KOGA ŠTA SVRBI TU SE I ČEŠE!

Zna Velja šta svrbi Ivicu, a Ivica šta svrbi Velju. Češkaju se o narodnom trošku! Do sledeće prilike!

Ovnovi predvodnici su ozbiljna institucija pa sem što predvode ovce oni ih i štite. Velja Ilić se pokazao kao porilično loš predvodnik. Svoje ovce nije zaštitio od napasnih novinara, pa zar takav treba da vodi računa o narodu?

Ili, da on(Velimir Ilić) sa sve svojim telohraniteljima u najnovijim tenerkama po buvljačarskoj modi, ponovo krene u hajduke na planinu Jelicu na kraći kurs za čobanina? Možda će tad sačuvati ovce a mi glave od njegove brige za nas!



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana