U ime građana i građanki Srbije

zajec RSS / 26.10.2008. u 18:31

Sa svih strana ratni veterani Srbije navalili na ratne dnevnice iz devedesetih. Odlučih da i ja uložim malo vremena i energije i zatražim dnevnice i za nas ostale preko bloga. Dakle, ovo  nije lični zahtev već za milione građana i građanki naše države, Srbije. Je, pokušala sam preko mojih drugara kvirovaca. Vreme je da se i oni založe za prava i ostalih građana, a kako im rejting nije i neki, bila im je to prilika, i još uvek je imaju, da poprave imidz. A i gradjani na njihov pomen ne bi se više ježili, dapače hrlili bi i na parade.

Ne tražim ništa posebno, niti mi se štrajkuje glađu ispred Vlade, jer ionako sam tj. smo bez svoje volje devedesetih i bez štrajka mnogo puta ostali gladni. Videći ratnike kako traže ratnu nadoknadu hoću i ja svoj deo, odnosno i za milione drugih građana i građanki  neratnika-civila.

Ako mogu razno-razni (nazvaše se) veterani tražiti pare od vlade možemo i mi. Oni su još bili na dobitku, dok su ratovali (neki ubijali i civile) usput su najviše pljačkali. Ha, pa tu je i paradoks, umesto da su malo pročešljani kroz ruke pravosuđa, i mnogi otišli tamo gde im je mesto, oni malo po malo izvale se ispred zgrade vlade, hoće da im se plati što su pljačkali, silovali i ubijali. Još se i u vladi bune kada neke pozovu iz dalekog Haga.

Pročitah danas u Blicu, Vlada se priprema namiriti potraživanja veterana, valda i rezervista i drugih angažovanih devedesetih u vojsci izdavanjem državnih obaveznica sa rokom otplate od pet godina. Nekih 2.500 evra po veteranu.

Umesto obveznica realno bi bilo da vide gde su to ratovali, i šta su radili, ne zapostavljajući ni činjenicu da Srbija nije bila u ratu. Pre može i poneki „dezerter", kvirovci tu ste, da zatraži svoj deo kolača.  

Da neki radnik potraži zaradu iz preduzeća nakon nekoliko godina, odgovor bi bio: da je potraživanje zastarelo. Kad smo već tu, takvih radnika je devedesetih bilo mnogo pa i oni mogu pravac u Vladu po nadoknadu u ime ratnih teškoća.

Mi građani i građanke devedestih prošli smo paklene muke od terora za koju je odgovorna neka naša stranka sa Studenskog trga. Imam amneziju, ne znam im ime, verovatno da odavno ne postoje, nisam pratila njihov pad. Kako nas samo ojadiše, a i stanovnike sada nama susednih država, kako su ih ubijali, proterivali. Još da im se to plati!!!

Mi civili finansijsku naknadu tražimo zbog svih muka kojima nas je izložila gore napisana tj. zaboravljena stranka. Još su nas batinali kada smo protestvovali, a obećali da nas niko neće da bije. Ah, bili smo i u redovima za mleko, ulje, benzin... Imali smo i bonove, komunistička raspodela. A tek šta smo pretrpeli u NATO bombardovanju. Sa psihičkih muka imamo i konkretno, opipljivo, materijalno. Mnogi smo imali štedne uloge koje je pojela inflacija. Hoćemo nadoknadu. Dalje, plate i penzije su zbog inflacije obezglavljene, HOĆEMO ZA SVE ISPLATU RAZLIKE - NADOKNADU.

Ako mogu davati razno-raznim ubicama, pljačkašima, siledzijama, mi obični građani i građanke - civili, bi trebali imati prioritet. Ionako je  prepun državni budzet, ne znaju gde će sa onolikom lovom. A mogli bi još malo dati Rusima, malo je ono sa naftom, da bi nam vratiti ono što se neće vratiti. Hm, nema smisla da kritikujem trgovinske sporazume jer imaju i prednosti, dobili smo i najjeftiniji gas. Al će se građani na ruske i srpskovladajuće mufte dobro ogrejati ove zime, a biće pride i za proleće.

Rezime: u ime milona građana i građanki zahteva se od Vlade Srbije da svima isplati ratnu nadoknadu (uz preporuku da malo propitaju veterane gde su bili, šta su radili). E kad se to razreši možemo se svi nacionalno pomiriti, a ne samo da se deklaracije pomirenja potpisuju iz računa, doduše i ovo je neki račun koji pod hitno treba ispostaviti Vladi.       

 

 

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana