Igra polova ili ti O lepšem i superiornijem polu 5

namegiver RSS / 28.10.2008. u 01:16

Šta izbegavati

 

Izbegavati po svaku cenu naslov prethodnog dela. Stav Ja sada imam devojku  je nešto što se jednostavno vidi na tebi, ne nešto što treba ispričati celom svetu i kao slučajno natuknuti roditeljima. Postoji drevna zen vrlina koja kaže opusti se i pusti ih da saznaju od nje, a kada te jednom pitaju ti samo nezainteresovano reci Da, zajedno smo, što?

Izbegavati ljubomoru. Ljubomoran dečko=posesivan dečko=neželjen dečko. Tu počinju komplikacije. Ne smeš pokazivati ljubomoru što je samo po sebi užasno teško, a ujedno moraš biti zainteresovan za nju i sve oko nje. Kako se to radi. Jebemliga, ja se trudim da u razgovoru posvećujem malo pažnje muškima o kojima priča, bivam dobar i zanimljiv njenim drugaricama, pa mi one same zaverenički prijave kako je neko bacio oko na nju a ja zatim skotu uputim nekoliko ozbiljnih pogleda. Ne znam za bolji način u periodu odrastanja. Kasnije je to mnogo lakše jer smo skloniji poverenju pa o mogućnosti prevare mnogo ređe mislimo.

Izbegavati očeve. Zašto? Pa, krajnje je jednostavno. Ona je sasvim slučajno njegova ćerkica, a on je stariji i iskusniji muškarac koji je već prošao ono što ti prolaziš i mnogo više. Zna čovek štaje badavanu na pameti. Treba pustiti nju da sredi upoznavanje ukoliko se ispostavi da je to neminovnost, duboko udahnuti, suočiti se sa zlikovcem koji ima sve na svetu protiv tebe i uz puuuno klimanja glavom sa blago telećim osmehom se nadati da si njenoj majci simpatičan.

 

Male tajne zanata

 

            U početnij pre-veza fazi treba uspostaviti neka pravila. Naravno svako prema sebi mora izvagati šta želi, a šta ne i u skladu sa time pristupiti problemu. Većina toga ide sama od sebe ali ne sve. Važnno je zapamtiti da je fleksibilnodt i kompromis put ka uspehu. Ponekad i kod nekih izuzetno autoritativnih osoba nema potrebe za ovim ali je uspeh u stavu ''zato što sam ja tako rekao'' vrlo mala.

            Muškarac mora uvek biti džentlmen i to nije precenjeno niti prevaziđeno modernim tekovinama. Zarad sebe i svih pravih muškaraca na svetu držite se toga kao svetog pisma, molim vas.

            Uvek i po svaku cenu muško je zaštitnik, tako je bilo od prvih plemenskih zajednica tako je i sada.

            Prijatelji ti ostaju za ceo život, većina devojaka samo prošeta kroz neki segment i ostavi mali trag svojih stopala.

            Budi nežan, ali ne mekan; Strastven, ali ne divalj; Brižan ne ljubomoran; Otvoren ne brbljiv; Romantičan nikako patetičan.

            Kada prestaneš da se trudiš oko devojke ostaješ bez nje jer po pravilu iza ugla čeka neki majmun koji će joj obećati zvezde i zdravo žurim opet si sam.

            Nikada ne obećavaj ono što nećeš ispuniti. To vodi ka zvocanju. Zvocanje vodi ka ispiranju mozga i klinici za umna oboljenja.

            Pokušaj da se ne zaljubiš pre nje. Da znam, većinom nemoguće ali to makar nemoj pokazati, kamoli izjaviti prvih par dana. Kada jednom oseti da te ima u šaci iskoristiće to makar i nesvesno.

            Ponekad, ali samo ponekad učini je blago ljubomornom. To je zdravo, veruj mi.

Ne dovodi je kući nipošto (osim kada su tvoji negde), ali pomeni to kao opciju onako usput.

Ne insistiraj na seksu. Istraživanja u engleskoj su pokazala (englezi se smatraju vrlo hladnokrnim) da žensko na seks pomisli otprilike sedam puta u toku dana. Isto istraživanje kaže da muškarac pomisli na seks otprilike 1700 puta svaki dan pa oduzmemo oko osam sati spavanja, dva sata jela, i koji minut učenja dodjemo do poražavajućeg podatka da svakih 30 sekundi pomislimo na seks. Seks je nešto što će doći samo od sebe. To je prelepo iskustvo u kojem treba biti opušten i prirodan. Da naravno da postoje začini koji ga čine lepšim ali do spoznaje istih se ne dolazi uz pomoć porno indutrije niti savetima drugara ''iskusnih''. Nauči da posmatraš šta tvojoj partnerki prija i da joj ugađaš čak i po cenu svog zadovoljstva.

 

Loyalty: Be known for unwavering commitment to the people and ideals you choose to live by. There are many places where compromise is expected; loyalty is not amongst them.

Defense: The ideal knight was sworn by oath to defend his liege lord and those who depended upon him. Seek always to defend your nation, your family, and those to whom you believe worthy of loyalty.

Courage: Being a knight often means choosing the more difficult path, the personally expensive one. Be prepared to make personal sacrifices in service of the precepts and people you value. At the same time, a knight should seek wisdom to see that stupidity and courage are cousins. Courage also means taking the side of truth in all matters, rather than seeking the expedient lie. Seek the truth whenever possible, but remember to temper justice with mercy, or the pure truth can bring grief.

 

 

Brian R. Price, A Code of Chivalry, April, 1997 
Modern, based on the "Old Code"



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana