Mia - blogerka od rođenja ili born to be a blogger :-)

Dejan Bizinger RSS / 25.07.2007. u 13:21

Blogerka Mia
Blogerka Mia
Na blogu mog kolege Dragana Varagića pre nekoliko dana sam pročitao tekst o jednoj zanimljivoj ideji - roditelji male Mie su pokrenuli blog za nju koja je u to vreme vreme tek bila u stomaku :-). Nazvali su blog Mia Supergirl sa opisom "devojčica koja zna šta neće i ima sve što hoće".

Ovo je vrlo originalna ideja, čak nisam ni u inostranoj blogosferi video neki takav koncept. Ovo je po meni jedan od najtoplijih i najsimpatičnijih blogova na domaćem Internetu. Posebnu draž daju sami tekstovi i propratne fotografije. Pošto Mia još neko vreme neće moći sama da piše tekstove, roditelji pišu umesto nje, a ti tekstovi su duhovito i zanimljivo napisani. Napisani su u prvom licu, kao da Mia sama izveštava čitaoce o svom životu.

Evo i opisa bloga: "Ovo je lični blog, nastao krajem aprila 2007. godine sa namerom da prati odrastanje i razvoj devojčice Mie Đorđević. Blog vodi tata (jer je Mia tek rođena) i vodiće ga tata i mama sve dok Mia ne bude sama mogla da preuzme njegovo uređivanje."

Čini mi se da će mnogi od vas poslati link ka njenom blogu svojim prijateljima, blog ima puno pravo da bude u "Šalji dalje" kategoriju jer zaslužuje svaku pohvalu.

Mia, dobrodošla na svet i u blogosferu. 

Atačmenti



Komentari (41)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dunjica dunjica 13:54 25.07.2007

Sjajna ideja!

Moj tata je vodio dnevnik o meni od mog rodjenja, pa do 27. rodjendana, kada mi ga je "svecano" urucio na dalju brigu i cuvanje. Zahvalnija sam mu za tu zbirku, koja me beskrajno nasmije, raznjezi, ponekad uznemiri, vise nego da mi je ostavio neka tamo imanja.
Dejan Bizinger Dejan Bizinger 14:16 25.07.2007

Re: Sjajna ideja!

I to je super za dnevnik. Nekad su postojali dnevnici i spomenari a dana blogovi. I jedno i drugo ima svoju draz s tom razlikom sto se razlikuju u tome sto su dnevnici negovali privatnost a blogovi neguju javnost, ako postoji takva reč u kontekstu u koji sam je stavio :).
dunjica dunjica 14:19 25.07.2007

Re: Sjajna ideja!

Zanimljivo mi je da stavljas spomenare i dnevnike u istu ili bliske kategorije. Za mene je dnevnik kronika dogadjaja, a spomenari nesto sto ima malo veze s realnoscu, a vise s medjuljudskim odnosima i hidden agendas.
oldtajmer oldtajmer 14:48 25.07.2007

Re: Sjajna ideja!

Takodje dnevnik (na papiru) znas sigurno da ce preziveti do 18-tog rodjendana da predas detetu. Blog..? ko zna.

Moja ideja bloga je bila pre svega za rodbinu koja je daleko. Najverovatnije bih to radio pod password-om...

Pozdrav!
Miloje Sekulic Miloje Sekulic 15:36 25.07.2007

Re: Sjajna ideja!

dunjica
Moj tata je vodio dnevnik o meni od mog rodjenja, pa do 27. rodjendana, kada mi ga je "svecano" urucio na dalju brigu i cuvanje.


Pretpostavljam da vaš otac nije javno objavljivao zapise iz "vašeg dnevnika" što Miin čini. Možda se njoj kad postane svesna šta se radi, navodno u njeno ime, neće biti uopšte pravo što je njena intima ovako izložena javnosti.
Brooklyn Brooklyn 15:39 25.07.2007

Re: Sjajna ideja!

ha, ha, narocito buduci dates kad budu citali o potty training....
dunjica dunjica 17:01 25.07.2007

Re: Miloje Sekulic

Da, to sam i ja pomislila, ne mora svakome biti pravo da se otkrivaju vlastite intimnosti, pa makar bile i tako bezazlene (barem za nas odrasle), kao sto je potty training ili maltretiranje roditelja nespavanjem ili lose prehrambene navike.

S druge strane, Mia je na neki nacin vec postala zvijezda. Mozda joj se to svidi...
dunjica dunjica 17:08 25.07.2007

Re: oldtajmer

Ta ideja bloga samo za odabrano drustvo je izvrsna dosjetka i oslobadja napornog pisanja tzv. Newsletters / Rundmails rodbini i prijateljima oko Bozica, sa sve novostima iz protekle godine. (Tako je barem u Njemackoj, USA i jos okolo po Zapadu.) Na kraju se obicno svede na Leistungsbericht (Izvjestaj pothvata i uspjeha) iz protekle godine, sto je, barem meni, prilicno bez-veze. I sasvim gubi zivotnost i aktuelnost, ali i porcioniranost informacija, koje nudi jedan blog. Mi smi jedno vrijeme pokusali, ali nakon izvjesnog vremena odustali, iako je bilo veoma rado citan (barem po komentarima). Sada ne stizemo ni newsletters (kazu mi da se to kod nas zove "cirkularna pisma", sto me uvijek nasmije i podsjeti na cirkularne pile).
Piromanski Piromanski 14:19 25.07.2007

"Truman show" u povoju?

[url=http://en.wikipedia.org/wiki/The_Truman_Show][/url]
Goran Nikolić Goran Nikolić 14:23 25.07.2007

mia

Mia, sretno
odrastanje,
u svetu koji ce biti daleko bolji od ovoga
u kome mi zivimo danas

oldtajmer oldtajmer 14:46 25.07.2007

Odlicno!

Ja sam hteo nesto slicno kad se moj sin rodio, ali nisam nikako stigao od obaveza. Pregledao sam malo Miin (?) blog i svaka cast! :) Kako sam nalaze pored svih bebecih obaveza, kao neko ko je skoro to prosao, iskreno im se divim!
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:54 25.07.2007

Mnogo lepa

ideja, šteta što su moja deca rođena u kasnom mezozoiku...
Nego, što tamo ne može da se okači komentarčić, pa da možemo Mii nešto da napišemo? Do tada, neka ovde stoji poklon za Miu, kada malo poraste, da sama izabere medu.
MMMila MMMila 14:59 25.07.2007

Re: Mnogo lepa

Pa moze da se ostavi komentarcic! Na dnu...

I ko sto rekoh, divno, sjajno, fenomenalno! Da je Mia ziva i zdrava, poo, poo, poo, kuc, kuc, kuc....
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:01 25.07.2007

Nesam videla,

idem odmah nazad, hvala!

p.s. Evo bila i javila se devojčici bebi :)
MMMila MMMila 15:19 25.07.2007

Mislis...

Beba Marko se javio beba Mii!
Bogami, ovo je blog-asikovanje od najranijih meseci!
dunjica dunjica 17:10 25.07.2007

Re: Mislis...

blog-asikovanje od najranijih meseci!

Blogeri(ce) slijedece generacije ;-) Na takvima blog ostaje!
Brooklyn Brooklyn 14:55 25.07.2007

WII

aj kad smo vec kod beba na internetu, ovo je hit u svetu
ddn ddn 17:28 25.07.2007

Decji blogovi

A zasto konkretno mislis da je ovo toliko super i cool, mozes samo da mi objasnis?
Koja je svrha ovog, mislim vodjenje dnevnika je privatna stvar, vodjenje bloga je prilicno javna stvar.

I zasto se misli da bi Mia kad odraste trebala biti sretna sto joj je zivot predstavljen javnosti u celosti od samog rodjenja trebala da nastavi da vodi blog sva uzbudjena i sretna povodom toga??
A sta ako joj je ta ideja potpuna strana i neprijatna?

Roditelji bas znaju da useru deci zivot sa svojim idejama, zar neke stvare ne bi trebalo ostaviti deci da odlucuju?

Sve u svemu, ovo je obicna trendy-fancy glupost i to sve na racun necijeg zivota i odrastanja.

i. i. 19:07 25.07.2007

Re: Decji blogovi

@ddn

Sve u svemu, ovo je obicna trendy-fancy glupost i to sve na racun necijeg zivota i odrastanja.


potpuno se slazem. pomalo podseca na roditelje koji maltretiraju decu da sviraju klavir, igraju fudbal/tenis ili stagod sto sami nisu imali mogucnosti da urade "u svoje vreme"... problem sa ovim roditeljima je sto su imali mogucnost da otvore sopstveni blog na kome ce pratiti svoje novo roditeljsko iskustvo ako im je vec do toga stalo, ovako kao da se kriju iza deteta, ili svoje "vrlo cool" ideje.

bas me zanima kako ce mia kad poraste da gleda na tu vrlo cool ideju...

mi smo nasem klincu (doduse kad je imao 4 godine, pa je kao i sam ucestvovao) otvorili nalog na myspace, sto je nama izgledalo kao veoma kul ideja sve dok su se medju njegove frendove prijavljivali nasi prijatelji, prijatelji nasih prijatelja, etc. e, onda su krenuli da stizu veoma sumnjivi zahtevi za add-ovanje od potpunih stranaca iz celog sveta, uglavnom muskaraca. tad smo skroz odlepili, brze bolje obrisali nalog i sa naknadnom pamecu shvatili zasto u disclameru pise da stvar nije za mladje od 18 god :)

pozdrav
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:38 25.07.2007

Re: Decji blogovi

i.
pomalo podseca na roditelje koji maltretiraju decu da sviraju klavir, igraju fudbal/tenis ili stagod sto sami nisu imali mogucnosti da urade "u svoje vreme"...


pa sad... ja nisam imao mogucnosti da budem ian thorpe, ali s obzirom da cemo imati sada puno mora, jezera, bazena, reka u životu, u fazonu smo, ako sinak to sve zavoli naravno, da bude on onda ian thorpe. ne po svaku cenu, razume se.


mia je slatkica k'o med...
i. i. 22:20 25.07.2007

Re: Decji blogovi

moja poenta je u:

ako sinak to sve zavoli naravno

u tom slucaju, samo napred :)

Aniram Aniram 17:34 25.07.2007

a kad poraste

siroko joj polje
Ishmael Ishmael 19:16 25.07.2007

Možda bolje ne.

Videh blog. Imam dve prilične zamerke.

1) Pričaju u detetovo ime. Jedno je da roditelj piše o životu svog (novorođenog) deteta, a sasvim drugo kada potpisuje njegovo ime pod svoje reči.
2) Objavljuju slike svog deteta, čak i slike sa ličnim sadržajem.

Da li biste voleli da neko razmišlja, odlučuje i potpisuje se u vaše ime? Da li biste voleli da Vam neko postavi lične fotografije na Internet a da vas pritom ne pita za saglasnost? Ja znam da ne volim da se tako nešto sa mnom radi. Otkud roditeljima ideja da njihova ćerka ne bi imala primedbe na to što rade?

To što je devojčica tek rođena i što ne može da kaže šta misli ne znači da ona nije ličnost i da se njeno ljudsko dostojanstvo ne računa.

Roditelji treba, po mom mišljenju, da budu staratelji, zaštitinici i vaspitači i treba to dostojanstvo da štite dok dete ne poraste dovoljno da može to samo da radi. Ne smeju da se ponašaju kao da je dete njihova igračka i da se igraju njegovom intimom.

Dete jeste njihovo, ali to ipak ne znači da je sve dozvoljeno.
Dejan Bizinger Dejan Bizinger 19:30 25.07.2007

Zanimljivi stavovi

Moram da priznam da sam prijatno iznenadjen kvalitetom diskusije, jos nema trolla . Slazem se i sa jednima i sa drugima, svako je delimicno u pravu. Ideja je zanimljiva, cool ali da li je potpuno ispravna to je vec druga stvar. Vreme ce pokazati kakav tip tekstova ce biti ubuduce na blogu i kako ce odrzavati interesovanje citalaca. Mislim da ako se dovoljno obrati paznje na kvalitet, koncept i pravac ovog bloga od strane samih autora da sa jedne strane bude zanimljivo a sa druge strane da se ne ulazi previse u intimu da je ovo vrlo dobra stvar.

Ljudi se razlikuju po stavovima, to je svima poznato. Ja npr. imam svoj nalog na Flickr-u koji mi sluzi umesto da pokazujem album mojim prijateljima i rodjacima (naravno i dalje pokazem s vremena na vreme albume ) Nekom je to prevelika otvorenost da se stavljaju svoje fotke na Internet "da ih ceo svet vidi" a nekom je ta otvorenost nacin zivota.

Pogledajte moj nalog na Flickr-u pa razmislite po vama da li je to previse otvoreno ili nije. Mnogi stavljaju slike svoje dece na Flickr, sajtove i slicno i ja to podrzavam, svaki roditelj se ponosi svojim mezimcem.

Danas u svetu imate servise poput Twitter-a gde preko najcesce mobilnog mozete informisati ceo svet sta radite iz sata u sat (ako ste velika faca pa nekog to zanima). Meni je to mnogo vece zadiranje u privatnost nego blog Mie. Neko ce reci, pa dobro onaj koji stavlja SVOJE slike na Flickr ili SVOJA desavanja na Twitter je SAM to za SEBE odlucio, umesto Mie je neko drugi odlucio da je to cool. To je tacno. Ali dok deca odrastu, roditelji rade ono sto misle da je ispravno, pokazuju bebu svojim prijateljima i rodbini a nisu bebu pitali da li ona hoce da je oni pokazu rodbini i prijateljima pa da je oblecu.

BTW. Sta biste rekli za Justin Kan-a koji citav svoj zivot snima, gde god ide!? Pogledajte mu sajt na Justin.tv

Sta kazete kada poznate licnosti prodaju eksluzivne fotografije sa rodjenja deteta za nekoliko miliona dolara? Ko je pitao njihovu bebu da li hoce da se slika. Ali oni su poznati, njima je dozvoljeno, retko ko nesto prigovori. Meni je i to OK ali kada bi tih par miliona dali u dobrotvorne svrhe.

Bottom line je: ako se sve radi sa merom, onda je OK.
Brooklyn Brooklyn 19:33 25.07.2007

Re: Zanimljivi stavovi

meni je u sustini najveca zamerka sto covek nema talenat za pisanje.
i. i. 19:40 25.07.2007

Re: Zanimljivi stavovi

Neko ce reci, pa dobro onaj koji stavlja SVOJE slike na Flickr ili SVOJA desavanja na Twitter je SAM to za SEBE odlucio, umesto Mie je neko drugi odlucio da je to cool.

upravo tako. bilo kakva mera ili kvalitet tekstova ne mogu da poniste gore navedeno.

Ali dok deca odrastu, roditelji rade ono sto misle da je ispravno, pokazuju bebu svojim prijateljima i rodbini a nisu bebu pitali da li ona hoce da je oni pokazu rodbini i prijateljima pa da je oblecu.

sasvim neprimereno i neubedljivo poredjenje. rodbina je jedno, a worldwide online zajednica nesto sasvim drugo. roditelji rade (ili bi trebalo da rade) ono za sta misle da je ispravno u smislu vaspitavanja, ucenja i podrske detetu. da li ce ga (dete) izloziti celom svetu, treba ipak ostaviti samom detetu da odluci.

i dalje mi nije jasno zasto je tacno

Ideja zanimljiva, cool ?
MMMila MMMila 19:48 25.07.2007

Re: Zanimljivi stavovi

Brooklyn
meni je u sustini najveca zamerka sto covek nema talenat za pisanje.


Blog nije knjizevni klub!
MMMila MMMila 19:48 25.07.2007

Re: Zanimljivi stavovi

Brooklyn
meni je u sustini najveca zamerka sto covek nema talenat za pisanje.


Blog nije knjizevni klub!
Brooklyn Brooklyn 19:51 25.07.2007

Re: Zanimljivi stavovi

slazem se. to je bilo cisto moje zapazanje. ali je nepotrebno. povlacim.
Dejan Bizinger Dejan Bizinger 19:57 25.07.2007

Re: Zanimljivi stavovi

Kao sto rekoh, svi ste u pravu samo u zavisnosti iz kog ugla se posmatra. Npr. ja sam video neke preslatke video klipove dece npr. mala Japanka/Kineskinja koja preslatko peva, jedna beba koja se smeje tako da kada vidite video obavezno morate i vi da se smejete...te video klipove je videlo nekoliko stotina hiljada i miliona ljudi, i siguran sam da najveci broj njih ima samo lepo da kaze. Roditelji te dece su pretpostavljam stavili to na Youtube i slicne sajtove da bi pokazali rodbini i prijateljima ali ocito se to toliko i drugima svidelo da su klipovi postali jako gledani. Nisu mogli da pitaju decu da li zele ili ne zele da im je video na Internetu kada verovatno deca i ne znaju sta je Internet.
Ishmael Ishmael 21:41 25.07.2007

Re: Zanimljivi stavovi

Nadam se da je jasno da su objavljivane slike lične prirode. Nebitno je što su slike slatke i što mame osmeh. Poenta je da su slike lične prirode, zbog čijeg objavljivanja bi njihov vlasnik mogao da negoduje, i to sa razlogom.

Da li bi se ti ljutio da neko objavi slike tebe u gaćama ili bez gaća, a da te ne pita za dozvolu? Meni u takvoj situaciji ne bi bilo svejedno.

Koliko god da su slike i klipovi dece popularni na internetu, smatram da je to nepoštovanje ličnosti deteta. Takve stvari dobar roditelj ne sme da radi, bez obzira koliko se ponosi svojim detetom.

Prvi zadatak roditelja je da zaštiti svoje dete, a tek onda da ga pokazuje na kojekakvim mestima.
Ford Perfekt! Ford Perfekt! 22:18 25.07.2007

free Mia

FREE MIA!!!!

FREE MIA!!

FREE MIA!!!!

:)
dunjica dunjica 13:11 26.07.2007

Re: free Mia

TÖTET KNUT! TÖTET KNUT! TÖTET KNUT!
Olivera Vujnović Olivera Vujnović 22:29 25.07.2007

A mozda ce Miu da bude blam

Mozda ce blogiranje da bude potpuno 'out' kad ona poraste.
A l e x A l e x 23:08 25.07.2007

Tata male Mie, "glavni i odgovorni"

Što se tiče pozitivnih komentara, Mia, mama i ja vam se zahvaljujemo i drago nam je da vam se SUPERGIRL sviđa. Posebno se zahvaljujem Dejanu i Draganu na lepim opisima Miinog bloga, i pažnji koju su posvetili mojoj devojčici. Što se tiče negativnih komentara i oni su na mestu i očekivao sam ih upravo u kontekstu u kome su upućeni.

Nije me iznenadilo to što su Dragan, a zatim i Dejan primetili blog moje ćerke, mada blog SUPERGIRL po svojoj koncepciji ne zahteva publicitet. Ne zahteva, ali ga ipak privlači.

Naime, radi se o LIČNOM blogu, ne komercijalnom, ne tematskom. Dugoročni cilj bloga je da Mii ostavi svedočanstvo o njenom odrastanju i razvoju. Dakle, Miin blog je pre svega namenjen samoj Mii. Kratkoročno cilj je da mnogobrojnim rođacima i prijateljima naše male porodice, koji žive daleko od nas prenese deo atmosfere Miine svakodnevice. I svi ostali su dobrodošli, ali veliku pažnju ne zahtevamo niti nam je to cilj. Uostalom, mislim da sam blog nema niti može imati stalne posetioce. Password se može uvek uvesti, tako da se kasnije može rešiti i problem zaštite privatnosti, naročito kod budućih dateova, kako je neko primetio . Izvesna cenzura ipak postoji, tako da na blogu nema Miinih "golišavih" slika ;-) niti "eksplicitnih slika ručkanja".

Mnogi naši prijatelji su nam poslali svoje i virtuelne albume svoje dece, i to rado gledamo. Mi smo samo želeli da uz slike zapišemo ono što se zapravo dešava.

Ono "free Mia" mi je jako simpatično, i molim ljude koji se osećaju nelagodno kad zaviruju u nečiju intimu da shvate blog kao naš lični, jer on to upravo i jeste.
Ishmael Ishmael 00:09 26.07.2007

Re: Tata male Mie, "glavni i odgovorni"

A l e x
Ono "free Mia" mi je jako simpatično, i molim ljude koji se osećaju nelagodno kad zaviruju u nečiju intimu da shvate blog kao naš lični, jer on to upravo i jeste.


Samo da pitam, kako je blog lični, ako je objavljen na Internetu da svi mogu da ga vide? Ako je objavljen na Planeti Srbija, gde se adrese novih blogova dodaju na zahtev autora?

Zavirujem u intimu vašeg ličnog bloga hteo-ne hteo, kad god posetim stranu Planete Srbije. Možda mislite da je blog vaš lični, ali faktički on to nije.

Za razmenu fotografija i beleški sa porodicom rasutom po svetu postoje blogovi i foto-albumi sa privatnim pristupom, sa pristupom po pozivu, sa lozinkom itd. Na kraju krajeva tu je i stari dobri mejl - mada kad se krene sa razmenom slika, mejl ima neke fatalne mane.

Možda sam samo ekstra paranoičan, ali ipak mi se čini da čovek treba da bude oprezniji.

Svako dobro.
A l e x A l e x 00:53 26.07.2007

Re: Tata male Mie, "glavni i odgovorni"

Blog je LIČNI po sadržaju. Tako da je izbor na posetiocu da li će to da čita ili ne. A i sadržaj je sam po sebi takav da blog ne može imati nešto što se može nazvati "redovni posetioci".

Blog se nalazi na srpskim blog agregatorima iz banalnog razloga - želimo da pojačamo slabašnu srpsku blog scenu blogom koji se često ažurira. Ne jurimo popularnost, bitno je da se to nama sviđa.

Pristup nije ograničen jer ima dosta ljudi koji žele da vide malu Miu: rođaci, moji i prijatelji moje supruge, ali i moja sestra šalje svojim prijateljicama linkove, zatim brat moje supruge svojim prijateljima itd. itd. Na kraju krajeva neko postane roditelj a neko baka/deka, stric/ujak, TETKA., brat/sestra ...

Nisi paranoičan i ja razmišljam slično kada je objavljivanje identiteta na internetu u pitanju, i mislim da smo mi tu granicu normalnog prešli. ALI trenutno uživamo u našem malom anđelčiću, "svet posmatramo kroz šarenu prizmu" i ipak smo odgovorni koliko i opušteni.
korto malteze korto malteze 09:22 26.07.2007

Re: Tata male Mie, "glavni i odgovorni"

Ishmael, da citiram Maxa iz 'Strange Days', ali nemoj da se ugledas: 'The question is not if you're paranoid; the question is if you're paranoid enough' :))
Miin blog dozivljavam kao toplu javnu posvetu voljenoj cerki. Mislim da su eventualne nezgodne posledice ipak minimalne, bar u poredjenju sa lepim stranama cele ideje. Ne mislim da ce imati nesto protiv toga kad poraste.
Marilyn Monroe Marilyn Monroe 09:47 26.07.2007

Re: Tata male Mie, "glavni i odgovorni"

A l e x
Blog je LIČNI po sadržaju. Tako da je izbor na posetiocu da li će to da čita ili ne. A i sadržaj je sam po sebi takav da blog ne može imati nešto što se može nazvati "redovni posetioci".Blog se nalazi na srpskim blog agregatorima iz banalnog razloga - želimo da pojačamo slabašnu srpsku blog scenu blogom koji se često ažurira. Ne jurimo popularnost, bitno je da se to nama sviđa.Pristup nije ograničen jer ima dosta ljudi koji žele da vide malu Miu: rođaci, moji i prijatelji moje supruge, ali i moja sestra šalje svojim prijateljicama linkove, zatim brat moje supruge svojim prijateljima itd. itd.

Nesto slicno radi moj dobar prijatelj Bane Bjelica( zam.gl.i odg.u Blic Pulsu) na sajtu Pressa , gde ima svoj blog posvecen ponajvise svojoj cerkici Adelini...(izvinjavam se, ne umem da postavim link )..Kaze on da se rodjaci vise i ne javljaju, vec samo kazu da redovno prate sve dogadjaje preko bloga...

Cini mi se da je nepotrebno ili mozda preuranjeno sad misliti o tome da li ce se detetu svideti to sto ponosni mama i tata pisu nesto o njemu sto moze da vidi zilion ljudi.... PO toj logici roditelj ne bi trebalo da radi nista sto ima veze sa detetom jer se detetu to mozda nece svideti kad odraste?! Pa sta i ako roditelj pogresi? Negde sam procitala da je roditeljstvo 'posao' koji se radi po sistemu pokusaj-greska dok se ne nadje najbolji nacin za obavljanje istog....
Shunjich Shunjich 01:07 26.07.2007

mozda...

super je ideja pisati takav... cak je nama citaocima prilicno zanimljiv... ali nisam bas siguran koliko ce se to svideti to samom detetu kad odraste... mozda ono ne zeli da se na taj nacin narusava njena privatnost...
mariopan mariopan 14:33 27.07.2007

Re: mozda...

Sta god bude kada poraste,mislim da ce joj biti drago da vidi kako smo mi,nepoznati ljudi sa cele planete njoj POZELELI DOBRODOSLICU na ovaj svet i puno puno neznih zelja za njeno srecno odrastanje.

Deca vec sada rano nauce da barataju kompjuterom pa se nadam da ce Mia sama da odluci do koje mere ce njen dnevnik biti javan a od koje mere ce biti samo njen.Verujte ,devojcice su jako osetljive kada dodju do nekih godina i moja je kcerka pisala dnevnik.Odvno je odrasla i vise ne zivi ovde,i skoro sam odlucila da pobacam deo papira iz njene sobe i nadjem DNEVNIK kada je imala oko 12 godina.Bilo me je stid da ga otvorim ali ucinila sam to i slatko se nasmejala.Koje su brige nju mucile,kako je to sve slatko i bezazleno SADA a kako je njoj bilo veliko i tesko onda.

Da li je ONAJ decko pogledao nju ili samo onako...Dali ce pozvati na rodjendan...a zvao je ceo razred.Da li ce dobiti peticu na kontrolnom i tako dalje...

Pa sretno MIA..potrudicemo se da zivis u lepsem svetu..

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana