GAK 6B nastavak i ...

sanjamt RSS / 06.11.2008. u 11:07

Hvala svima Vama koji ste pročitali tekst PORODILIŠTE 6B GAK, svima koji su dali komentare .....

ovom prilikom imam potrebu da Vam saopštim da je na istom tom odelenju u istoj sobi, gde se ubijaju bubašvabe tokom vizite, jedna od nas kengurica rodila bebu u petom mesecu... da u sobi, da li da pomenem br sobe ili da kažem da je preko puta sestrinske sobe - svejedno je, na žalost što je učinjeno ne može se izmeniti, ali budućnost......porodila se kengurica u društvu četiri saborkinje, bez prisustva sestara i Dr............ borila se, plakala, u jednom trenutku zapala u grozničavu drhtavicu, ... beba nije preživela. Nakon svega pojavila se sestra, nosila je plastičnu kesu i pitala kenguricu HOĆEŠ DA JE VIDIŠ?

Nemam snage dalje da pišem o ovome, nema dva meseca kako sam imala spontani i jošuvek ne mogu da se oporavim, ne prođe dan a da se ne setim svih strahota koje smo tamo preživele...Čitajući priče drugih kengurica uviđam da nije samo GAK 6B mesto gde su strava i užas u srži postojanja. Iz dana u dan se pitam gde ići i kome poveriti svoj život i život deteta dok ne dođe na svet.?

Istini za volju našla sam divnu doktorku koja nije sa GAKa i koja mi je posvetila sat vremena za pregled i konsultacije, koja je me spasila nove intervencije.Dala mi je terapiju koju nisam dobila na GAKu na dan otpuštanja. Vratila mi je nadu, pružila dovoljno informacija i što je najvažnije podelila svoje iskustvo - žene- samnom.

Milice HVALA !!!!

Ali brine me jedno...

Šta ako ja ostanem u drugom stanju i ako Milica bude sprečena iz nekog razloga da vodi trudnoću, šta onda, da li će moje prethodno iskustvo biti ponovljeno? Da li će se svim ljutskim potrebama suprotstavljati protokoli, isfrustrirane sestre, bogovi doktori ili....ili ćemo gospodinu ministru dati dovoljno informacija i probuditi svest i savest.

Hvala kenguricama

Ne odustajmo, ovo je naše pravo i naša prilika!

Hvala Krugolina samo napred



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana