JOS SE NE ZNA!

rivera RSS / 08.11.2008. u 22:59

Procitah danas vest da su dve kladionice u Australiji odbile da isplate premiju igracima koji su se kladili na pobedu Baraka Obame na predsednickim izborima u SAD.Zvanicno je saopsteno da ce nagrada biti dostupna tek kada B.O. stupi na duznost americkog predsednika!Tj., ako stupi!

Izrazena je bojazan da taj cin novi predsednik nece docekati,da ce stradati u atentatu,ili pak,da ce naprasno umreti prirodnom smrcu!Recimo,od izliva krvi u mozak.

Daleko je januar....

U vesti se ne kaze da li je takva mogucnost unapred predstavljena igracima,ali sudeci po njihovim protestima,izgleda da nije.

Navodi se jos da je Barak Obama svoj prvi govor posle objavljivanja rezultata glasanja diljem SAD odrzao u nekoj vrsti kaveza od blindiranog stakla.

Sve ovo mozda se moze i razumeti,ali ostaje za brigu saznanje da bezbednost svakoga na ovoj planeti,pa i prvog coveka Amerike,moze biti ugrozena do te mere da se ne moze garantovati da ce poziveti ni mesec-dva.Iako je ovde rec o mladom coveku i osobi koja je okruzena svim neprobojnim zidovima.

Zivimo u 21.veku,postoje mnoge efikasne mere nadzora i zastite...Istina,i u novijoj istoriji padale su mnoge vazne glave,mnogi predsednici stradali su u atentatima,americki posebno,ali toliki stepen sumnje i rezerve u bezbednost  gospodina Obame zaista zabrinjava i obicne smrtnike.

Verujem,ipak,da su vlasnici kladionica samo nasli dobar izgovor da prolongiraju isplatu dobitaka,mozda sa namerom da taj novac uvecaju u nekoj finansijskoj transakciji.Ne zelim da verujem da novom americkom predsedniku preti takva i tolika opasnost.

Ako bih i ja bio sumnjicav,pomislio bih da mu glave moze doci i sopstvena zena!Nezadovoljna,recimo,time sto je ponovo nasao dobar izgovor da bude sto manje sa svojom porodicom.

Jer,de facto,njegova porodica bice prva zrtva njegovog novog angazmana!



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana