Bravo, Miro!

ja_mrvica RSS / 17.11.2008. u 08:53

 

 Konacno pravi  novinar, sa pravom temom i pravom merom

Bez senzacionalizma, informativno, profesionalno, humano,preventivno delovanje vrhunskog majstora novinarstva gospodje Mire Adanje Polak. 

 Bravo, Miro!

 imagesmapzc1.jpg  
    U emisiji Vi i Mira Adanja Polak emitovanoj na prvom programu RTS-a 15.11.2008 na pravi nacin novinarka je pomenula problem nasilja i vaspitne zapustenosti. Jedan od gostiju u emisiji bio je i Nenad Manojlović, sportski direktor vaterpolo kluba Partizan, koji je govorio o angazovanju mladih u sportu  u cilju prevencije nasilja i vaspitne zapustenosti. U emisiji je dat i prilog o nasoj mladoj i uspesnoj teniserki Ani Ivanovic, kao pozitivnom idolu mladih. 

Konacno pomak u prevenciji nasilja i vaspitno zapustenog ponasanja, kroz medije - Za svaku pohvalu

 

 

Za urednike televizijskog programa

 U poslednje vreme svedoci smo sve ucestalije pojave nasilja kod mladih. Tragicno je i to da se starosna granica sve vise pomera na nize,da su nam deca naviknuta na nasilje i da je ispoljena brutalnost i surovost u nasilju sve veca.
Molim VAs kao majka i kao pedagog,  pokusajte da Vi kroz vasu delatnost pomognete u resavanju ovog drustvenog problema koji nas je zadesio.


   Imate u rukama izrazito mocno orudje, kroz program koji prezentujete na TV-u, da uticete na promenu ili delimicno ublazenje stanja nasilja kod mladih. U Srbiji mnoga deca nemaju nista drugo osim RTS-a i Pinka. Vi ste im prozor u svet. Vecina dece nema kablovsku televiziju a i mali  je broj  mladih koji imaju mogucnost da biraju sadrzaje preko interneta.

Zato Vas molim, delujte preventino, i to smanjenjem emitovanja drugorazrednih americkih filmova i serija  koji ne nose nijednu pozitivnu poruku, vec samo prikazuju scene nasilja, krvi, zlocina... Ako nemate bolji izbor bolje i prekinite program, nego da pustate u etar ovakav sadrzaj.

Vi ste, gospodo urednici, pedagozi dece u Srbiji, narocito uredništvo filmskog programa. Na Vama je odgovornost u kreiranju vrednosnog sistema mladih - mislite o tome!
 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana