OBJAVA ili: entuzijazmom protiv svih vrsta depresija

ljupka92 RSS / 23.11.2008. u 15:21

Ovim objavljujem da krećem u ludu akciju, rizikujući da pored moje slike neko opravdano stavi natpis "ovako izgleda budala".

E,  sad se spremam da vam kažem nešto što nisam još rekla ni deci. U stvari nije da nisam, pričam ja o tome al rekla bih da me ne shvataju ozbiljno. Verovatno nećete ni vi. Al ja sam stvarno rešena i krećem.

Dakle, dosadno mi je. Deca su porasla, diplomirala, imaju svoje živote, kao što i treba, a mene su malo ostavili na miru, kao što i treba. Neki dan me zvala  drugarica koja je nekoliko godina starija od mene, kaže, sad će u penziju pa eto, taman malo da se odmori dok ne dodju unučići, to joj je, kaže, posao. I vidim, zadovoljna je. Lepo.
Zamislim se ja onako žestoko. Bog te vido, znači i ja tako treba sad .. Malo to biva nezgodno što sam pre nekoliko godina ostala bez posla pa ne mogu u penziju, dakle već nekoliko godina se odmaram, a i klinci nisu oženjeni i udati pa i ne čekam baš unučiće...odn. mogla bih da čekam al bojim se da bi se to čekanje oteglo. Nisam talentovana za štrikanje /nije da nisam probala al znam samo ravno/ a i ne privlači me. Uvek me više obraduje pošten šrafciger od štrikaćih igala.
Ne valja nešto tu.  Znači sve sam kao završila, i šta sad?? Finansijski sam se (kobajagi) obezbedila, bar u onoj meri da ne brinem za klopu i račune i tako to...
Izvinite, al ne mogu biti ozbiljna i penzionerka kad su mi ti ozbiljni dosadni, a penziju nema ko da mi da. Dakle to otpada.
Tako se reših za akciju. To sam ja nešto stidljivo započela početkom leta, al nisam još imala u glavi zaokruženu priču..a kako sam profeisonalna danguba, reših da bar budem kostruktivna profesionalna danguba, i zaokružih je (u glavi bar).

Znate kako žive Italijani: ožene se sa 20 onom od 20...pa se razvedu sa 40 i ožene onu od 20.Prva žena finansijski obezbedjena, deca već velika, snaći će se. Onda se sa 60 razvedu i opet ožene neku od 20. Prva žena i deca se ludo zabavljaju, druga već ima veliku decu i finansijski je obezbedjena, ova treća drpila starca sa lovom a on to zna al voli mlado.. i svi zadovoljni. On živi tri života, i uvek zabavno i svi zadovoljni. (ja ih znam dvojcu sa tim pričama i ništa tu nikom  nije čudno..više nije ni meni, negde ih kapiram).
Što me dovodi do toga da ja mogu da krenem u svoj drugi život.
I eto, krećem u akciju. I to ozbiljnu. Po principu "THINK BIG". I jesam. Smislila. Veliko. I puna sam energije -doduše, i naspavana sam ...naodmarana malo više nego što sam to želela. Imam ideju, a kad kažem ideju, mislim da ta ideja ima i glavu i rep - mada sad nije u modi ideja nego  PRIOJEKAT, al kako god.. tu je. Zelena ideja, zeleni projekat, sve je spakovano, smišljeno, održivo, korisno... ma divno. (ili se meni bar čini da je divno..videće se a nadam se i potvrditi).

Ujutru idem do advokata da vidim pravnu stranu priče, a onda napadam sve za koje mislim da mogu da pomognu, ganjaću poznate i nepoznate, pa ću ovde vama da ih  tužim ako me odbiju makar za sastanak (mare oni šta im ja mislim i kuckam ovde, al marim i ja šta oni mare pa smo egal).

Sad ako se pitate koga to zanima,  ne znam. Morala sam nekom da kažem.

Nastaviće se..

Atačmenti



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 11:09 24.11.2008

E, pa reci

o kakvom je projektu reč? Ili je to tajna dok ga ne zaštitiš da ti ga neko ne drpi?

U svakom slučaju - čekajući penziju, čekajući unučiće, čekajući smrt - nije po meni dobra ideja. Uvek sam za projekte - čak i ako propadnu. Meni jedan drag like je u 62-oj krenuo na karate, došao do crnog pojasa i aktivno trenirao do 82-ge. U 87.oj upisao magistarske pa se posvađao sa mentorom i dekanom jer su mu poklonili tri desetke, a on hteo da ih zasluži... Umro je u 92-oj, u sred prikupljanja materijala za knjigu. Lep, vitalan i aktivan. Moj ideal!:)))
ljupka92 ljupka92 13:17 24.11.2008

Re: E, pa reci

Ne bojim se da ga neko ne drpi, čak bih volela da ga neko drpi, više se bojim da ne ispadnem budala (a sigurno hocu) jer sa idejom pucam prilicno daleko. A svakako tek po neko zaluta na ovaj blog (btw hvala sto si banula) pa mi se čak čini da ovo može da bude dnevnik rada...nesto tako...

Svakako ću reći koji je plan, i da, planiram da ga, ne samo zastitim ono registrujem, nago i da ga brendiram, al kazem ti, to je na jaaaako dugackom stapu.

Moj tata ima 86 pune, pre par meseci je poželeo računar, znaci izakcijali smo sve sto treba , wireless i sve kako bog zapoveda, mama je isto godiste , do proslog leta je vozila auto... prosto il si ziv il nisi. Valjda ima i genetike u tome, mada se na nju definitivno ne oslanjam s obzirom da su moji mama i tata imali prvo zaposlenje u firmi iz koje su se posle 37 ili neznamkolkogodina i penzionisali...hah...
margos margos 13:33 24.11.2008

Re: E, pa reci

prosto il si ziv il nisi.

:))))))))))))))))))))) tako je!!!!

A ok, zaštiti, uradi sve što treba i. što bi rek'o meni jedan moj mladi prijatelj 'skoči slobodno - videćeš da znaš da letiš!' :)))
ljupka92 ljupka92 13:49 24.11.2008

Re: E, pa reci

..zato sam i napisala ovaj blogic...to racunam kao skok, ili sto reko mr Mikober iz David Koperfilda (ne madjionicara hah) : nalazite me u stanju laganog uzmicanja pred veliki skok.

Mislim da je uzmicanje proslo sad sam u nekom malom zaletu kao..

Hvala na podrsci

prva ces biti obavestavana
margos margos 17:51 24.11.2008

Re: E, pa reci

Hvala na podrsci

prva ces biti obavestavana

Molim:)))
Hvala i tebi što ćeš zadovoljiti moju enormnu radoznalost.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana