Spot Incest trauma centra

Jasmina Tesanovic RSS / 25.11.2008. u 11:03

Danas je svetski dan borbe protiv nasilja u porodici. Spot je trailer za dokumentarni film:ovo je informacija postavljena pored spota na jutjubu

Izuzetno nam je zadovoljstvo da Vas informišemo da je završeno snimanje poslednje klape dokumentarnog filma Incest Trauma Centra Beograd pod radnim nazivom NOVO JE DA SAM BILA ZLOSTAVLJANA.

Film govori o životu osam žena, u ovom trenutku starosti od 22 do 40 godina, koje su se za psihološku asistenciju prethodnih godina obraćale Incest Trauma Centru - Beograd i bile naše klijentkinje zbog dugogodišnje izloženosti seksualnom nasilju u detinjstvu, a sada su odlučile da vidljivosti ovog problema u društvu doprinesu tako što će o svom iskustvu javno govoriti.

Svi proizvodi i autorska prava tokom izrade i produkcije dokumentarnog filma su trajno vlasništvo Incest Trauma Centra Beograd, ženske NVO i specijalizovane službe za problem seksualnog nasilja u 15-oj godini rada. Ovde se pojavljujemo kao autor projekta (same ideje i snimljenih 7.5 sati video materijala od strane našeg profesionalno osoblje u razgovoru sa ženama koje su pružile svoja svedočenja, a po metodu rada grupa samopomoći; video materijal prati 96 stranica transkripta, iz čega je nastao scenario za film), kao i u producentskoj i konsultantskoj ulozi.

Akterke i akteri ove produkcije su osam žena koje imaju iskustvo seksualnog nasilja u detinjstvu, nezavisna filmska i produkcijska kuća Montage d.o.o. (reditelj Milutin Petrović i snimatelj Predrag Bambić), Nadežda Milenković, kreativna direktorka reklamnih kampanja i ovde je zajedno s rediteljem scenaristkinja, zatim Mirjana Karanović, glumica i profesorka na BK Univerzitetu (ovde i scenaristkinja pozorišne drame), glumačka klasa Mirjane Karanović, kao i profesionalno osoblje Incest Trauma Centra Beograd. SPECIJALNU ZAHVALNOST izražavamo svakome ponaosob, kao i Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, ističući činjenicu da je doprinos duboko ličan i bez novčane nadoknade.

Predvidjeno je da film prema svim tehnološkim standardima poseduje HD format, što znači, kvalitet za televizijsko prikazivanje, kao i učešće na različitim medjunarodnim festivalima. Metodološki, iskustva seksualnog zlostavljanja u detinjstvu su preneta kroz formu kojom su svi identiteti žena zaštićeni. Ilustracije radi, poslednja klapa snimanja je zapravo predstavljala pozorišnu dramu koju izvodi glumačka klasa g-dje Mirjane Karanović uz publiku koju su činili braniteljke i branitelji ljudskih prava iz različitih resora, čime je zaokružen aktivni ciklus snimanja koje je započelo u maju 2008. Po završetku poslednje klape, proces montaže je u toku i u dolazećim mesecima sledi i premijera filma Incest Trauma Centra Beograd.

Pored podrške lokalnih fondacija, Rekonstrukcija Ženskog Fonda i BCIF-a, kao i britanske kompanije Sporting Hearts, što je korišćeno za troškove tehničke opreme i izvodjenja snimanja - proces prikupljanja sredstava za zaokruženje produkcije i buduće promotivne aktivnosti je i dalje u toku.

KAKO MEDIJI, DRUGE INSTITUCIJE, PRIVATNI SEKTOR I GRADJANKE I GRADJANI MOGU DA DOPRINESU REALIZACIJI I PROMOCIJI PRVOG FILMA U SRBIJI ZASNOVANOG NA ISTINITIM SVEDOČENJIMA ŽENA KOJE SU PREŽIVELE SEKSUALNO NASILJE U DETINJSTVU ? * Neka vaš medij preuzme da besplatno emituje film Novo je da sam zlostavljana (kontaktirati Incest Trauma Centar Beograd) * Neka vaše izveštavanje o temi seksualnog nasilja bude u skladu sa etičkim principima koji poštuju integritet i dostojanstvo dece i odraslih osoba koje su preživele seksualno nasilje * PRUŽITE KONKRETAN DOPRINOS U SVOM GRADU DA SE ORGANIZUJE PREMIJERA FILMA NOVO JE DA SAM ZLOSTAVLJANA (KAO I DA SE IGRA POZORIŠNA DRAMA) kontaktirajte nas! * Preuzmite - s ozbiljnošću i kontinuitetom - novinarski istraživački zadatak intervjuisanja svih odgovornih u sistemu za problem pedofilije na internetu ( KO SU ODGOVORNI? - priloženo u novom reklamnom materijalu Incest Trauma Centra - Beograd) * Izvršite pritisak na donosioce odluka da SEKSUALNI DELIKT NE SME DA ZASTARI JER NIJEDNOJ OD ŽENA KOJE SU PRUŽILE SVOJE SVEDOĆENJE ZA POTREBE FILMA, ZAKONODAVAC NE DAJE MOGUĆNOST DA KRIVIČNO GONI POČINIOCA KOJI JU JE ZLOSTAVLJAO

Izvršite uplatu novčanih sredstava na račun Incest Trauma Centra Beograd 205 119819 -16 kod Komercijalne banke.



Komentari (15)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Spiridon Spiridon 11:41 25.11.2008

..

Sjajna reportaza.

Preporucujem svakom da je pogleda.
scabies scabies 12:25 25.11.2008

Re: ..

Mnogo veci broj preporuka nego komentara govori sam za sebe... Spot ostavlja bez reci.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 13:07 25.11.2008

Re: ..

Sjajna reportaza.

zajec zajec 23:38 25.11.2008

Re: ..

Super bi bilo snimiti i film na osnovu komentara na str 21 na linku
http://www.sos-telefon-beograd.org.yu/publikacije/prirucnik/7.%20incest.doc
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 12:59 25.11.2008

Slajfuje mi internet,

pa ne mogu da pogledam spot,
al' tema je takva da ruka sama ide na "Preporuci".
radojicic92 radojicic92 15:07 25.11.2008

...

evo promenila

sam


evo i ja
Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 15:27 25.11.2008

evo promenila

sam
Dejan Ninkovic Dejan Ninkovic 15:56 25.11.2008

Thumbs Up

Zadivljen sam vasim plemenitim radom povodom ove teme gospodjo Tesanovic. Jedini komentar koji imam je da se lomim da li je ukidanje smrtne kazne zaista civilizacijski napredak. Koliko moze da bude mracan ljudski um vodjen nagonima? Horor filmovi! Emocije i price tih devojcica ostace dugo samnom.

Money wire (ziro racun uplata) je ekstremno neisplativ na mojoj trenutnoj lokaciji. Bilo bi najjednostavnije da da vam neko uradi Pay Pal account koji je vrlo jednostavan za uplatu na vasem vebsajtu.

Pozdravi!
aquariusoptimist aquariusoptimist 20:13 25.11.2008

Preporuka

i zelim Vam puno srece u daljem radu.
Mislim da ce biti jako tesko srusiti zid cutanja o incestu u Srbiji jer je mentalitet koji ga podupire izuzetno jak.
gocana7 gocana7 13:24 28.11.2008

Re: Preporuka

Ja bi im preporucila da malo vise sede u kancelariji, umesto sto su vecito po seminarima, predavanjima, snimanju filmova, dok klijente nema ko da saslusa. Cesto zovu moje udruzenje pa ih psuju, usput i nas, kakve imamo kolege.
Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 17:59 28.11.2008

a ko ste

to vi koje psuju
ITC veoma postuju bas zbog vrste rada
sto ne probate i vi malo sa seminarima
takozvani klijenti cene znanje
maqdalena maqdalena 23:51 25.11.2008

...

Pod ogromnim sam utiskom filma i cele price.
Svako spominjanje seksualnog zlostavljanja je veliki dogadjaj za covecanstvo, a svaki put kada se govori incestu to je nova era.

Sveza mi je ova tema u glavi, nedavno sam imala priliku da se pred drugim osobama suocim sa svojim najbolnijim iskustvima iz tzv. psihoseksualnog razvoja, da bih nakon toga saznala da oko nas ima toliko bola, nezeljenih dodira, neodplakanih suza...

preporuka
podrska
suza
normalan1 normalan1 00:04 26.11.2008

Da skrenem paznju

Podrzavam sve humanitarne akcije, pa bih, ako se naravno gospođa Tešanović ne ljuti, skrenuo paznju blogerima da sam na svom blogu postavio nekoliko adresa institucija koje, poput TRAUMA INCEST CENTRA trebaju pomoć dobrih i humanih ljudi.
Takođe molim nekog od VIP blogera da tu stranu preuzme i postavi kao svoj post, jer na blogu potpisanim mojim imenom, zanemarljivo malo ljudi ce biti upoznato sa organizacijama kojima takodje treba pomoć.
Hvala svim ljudima dobre volje!
NAŠE MALO NEKOM MOŽE ZNAČITI MNOGO!
menon menon 21:13 30.11.2008

Strasno

Svaka pohvala za tekst i film!
Mislim da se o incestu i opcenito o nasilju u obitelji jos uvijek malo govori i da je to kod nas, santa leda koja se vidi, a ispod povrsine je puno, puno vise zrtava za koje cemo, nazalost, saznati tek kad bude kasno!
I sama sam nedavno pisala o tome:
[url=http://blog.b92.net/blog/88331/menon/][/url]
Preporuka u svakom slucaju! Ovo treba da vidi sto vise ljudi!
Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 12:29 01.12.2008

Re: Strasno

trejler je na you tube-u i na sajtu ITC-a
slobodno stavljajte link gde god mislite

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana