Why Telekom sucks

Alava RSS / 27.11.2008. u 11:42

 

Umesto uvoda, kratko podsećanje na priču od proletos, kada sam podnela zahtev za ADSL.

     U februaru mesecu tekuće godine uvedena nam je telefonska linija u novoj kući. Istog momenta pozvala sam call centar Telekoma Srbija kako bih podnela zahtev za ADSL. Ljubazna operaterka postavila mi je par pitanja kako bi proverila tehničke mogućnosti. Tražila je broj telefona i adresu, učukala u kompjuter, i odgovorila - nema tehničkih mogućnosti. Tim odgovorom me je zbunila, jer koliko sam ja upućena u nove tehnologije, jedina tehnička mogućnost za uvođenje ADSL-a je da telefonski priključak bude na digitalnoj centrali, što svakako jeste bio slučaj. Tražila sam objašnjenje, i operaterka mi je objasnila da naselje Vojlovica u Pančevu neće imati tehničkih mogućnosti za ADSL do kraja godine. Kada sam pitala u čemu je problem kad je celo naselje prebačeno na digitalnu centralu pre dve godine, kratko mi je rekla - „Znate i ja živim u Vojlovici i znam da do kraja godine neće biti moguće uvođenje ADSL-a. Ipak, Vi možete sada podneti zahtev i biti na čekanju dok se to ne sredi, ako ništa drugo, bar ćete biti među prvima." Pristanem ja na to, ljubazna operaterka učuka opet nešto u kompjuter i kaže mi da je zahtev podnet.

    U junu mesecu pozovem ja ponovo call centar da vidim dokle se stiglo, opet se javi ista ona žena i kaže - do kraja godine ništa. Rešim da aktiviram „vezu", svoju mamu koja je zaposlena u pošti, i kažem joj da se raspita kod kolega iz Telekoma u čemu je problem. Problem je bio, o majko Srbijo, u tome što su centrale u Vojlovici smeštene u jedan kontejner (veliki, od onih radničkih) i položene na jedan veliki sto, tako da u tom kontejneru nije bilo mesta za ADSL uređaje. Problem se mogao rešiti (i može se rešiti još uvek) prostim sklepavanjem polica u tom kontejneru, čime bi se dobilo na prostoru i bilo bi mesta za ADSL uređaje za celo to naselje. Ali, Srbija je ovo. BTW, moja mama je pitala kolegu koji ju je uputio u „tajne tehničkih mogućnosti" zašto prosto ne naprave te police, i on joj je rekao - pa nema ko!

     Malo je reći da sam bila šokirana objašnjenjem zašto 2008. godine celo jedno naselje u najvećem industrijskom gradu u Srbiji ne može da ima ADSL, pa sam i pisala molbe putem sajta Telekoma, ali ništa.

    Bilo kako bilo, dođe i taj novembar mesec, znači kraj godine, juče ponovo pozovem call centar da proverim dokle su stigle naše „tehničke mogućnosti". Javi mi se ovog puta muškarac, operater, i pošto je odslušao moju tužnu priču kaže - nema problema, sada ćemo da proverimo, dajte mi broj zahteva. Ja - u čudu - kakav broj zahteva, nemam broj zahteva. Ok, dajte mi matični broj onoga na čije je ime podnet zahtev. Ja - opet u čudu - evo daću vam matični broj supruga, mada mi niko do sada nije tražio matični broj. Učuka operater matični broj u kompjuter i kaže - Vaš zahtev nije uopšte podnet. Kako bre nije podnet, zovem od februara, zvali smo i suprug i ja u junu, sigurno je podnet. Stavi me operater na hold, čekam deset minuta, opet se javlja i kaže - proverio sam sve živo, ne postoji zahtev u našoj bazi. E pa lepo - poludim ja - je l' mogu ja SADA da podnesem zahtev? Može - kaže on, uze mi sve moguće podatke, dade mi broj zahteva koji treba da čuvam i na osnovu koga mogu u bilo koje doba da proverim status, te tako ja sada čekam da prođe jedno nedelju dana pa da opet zovem i saznam šta se dešava.

     Pravo da vam kažem, mene je ovo poskupljenje telefonskih usluga pre svega obradovalo. Ma ne obradovalo, ja sam bila oduševljena. Zato što to znači samo jednu stvar - dolaze novi provajderi. Šta znači dolazak novih provajdera? Znači da Telekom neće imati monopol nad fiksnom telefonijom i internet uslugama. A šta to znači? Znači da će morati da se bore za svoje klijente. A šta to znači? Znači da ukoliko tehničke mogućnosti budu predstavljale police koje nema ko da iskuca oni će načisto propasti. Znači da će svaki majstor u Telekomu morati da trči i rešava probleme odmah istog momenta da ne bi ostao bez posla. Znači da nas građane Srbije neće moći baš tako da 'lade. Ili sam opet u nekoj zabludi?

     Ukoliko imate bilo kakav problem u Srbiji, bilo da je u pitanju voda, struja, telefon, grejanje, bilo šta što vam isporučuje država, a ne neka privatna kompanija, budite realni. Ne zamišljajte bog zna kakve tehnologije koje su zakazale. Možda je problem u jednom čoveku, jednom majstoru koji od silnog čitanja novina i čačkanja nosa prosto nema vremena da vas i stotine vaših sugrađana udostoji civilizacijskih tekovina sa početka prošlog veka. Jer mu se može. Jer iza njega stoji država koju baš boli uvo za svoje građane. Simple as that.



Komentari (59)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Unfuckable Unfuckable 11:44 27.11.2008

hej

prvi

edit :
Ili sam opet u nekoj zabludi?

ne bih da te štresiram na prvom komentaru.....
hm, samo znam - kad maksa vidi ovo, ima da poludi
moj kolega u sred srede NBG pokušava već 3 meseca da dobije neki suvisli odgovor oko Telekomovog ADSL-a, postao je predmet opšte sprdnje zbog toga (ono : hvata fontele i okreće Tamo sa uvek istim tekstom....i uvek istim odgovorom)
Beda bedina
Alava Alava 11:51 27.11.2008

Re: hej

Ček dok se konektujem

Alo, alo centrala, dajte mi viteza Koju
Alava Alava 12:02 27.11.2008

Re: hej

moj kolega u sred srede NBG pokušava već 3 meseca da dobije neki suvisli odgovor oko Telekomovog ADSL-a, postao je predmet opšte sprdnje zbog toga (ono : hvata fontele i okreće Tamo sa uvek istim tekstom....i uvek istim odgovorom)

Pa zato i pišem ovo, da znaju ljudi koji se tako preganjaju da ti odgovori koje nam oni daju nemaju veze sa mozgom. Da je tehnika zakazala, do sad bi bilo sređeno. Kad god je ovako nešto, uvek je po sredi to što se našim državnim preduzećima može da te zahebavaju. Poruči kolezi da se raspita na nekoj drugoj strani šta je po sredi. Možda opet neke police.
margos margos 12:03 27.11.2008

Re: hej

A 'Alo Požega'? Ono: ja joj kažem Cico sedi, a ona legla...

Čuj, kad ti se javi Dragoljubče sa sbb problemima u njegovom naselju - potrešćeš se još više.
To sa tehničkim problemima kod PTT-a nekad i Telefonijom danas je stvarno bedno. A kada će im se moć istopiti - ne znam. Sumnjam da će uskoro. Može im se.

A da sklepamo policu pa da je odnesmo?
Proaktivan pristup!
Evo ja ću da je isčukam, samo izmeri dimenzije i javi...
maksa83 maksa83 12:05 27.11.2008

Re: hej

hm, samo znam - kad maksa vidi ovo, ima da poludi

Ne pada mi na pamet nijedan entitet (čovek/firma/štagod) koji tako patološki prezirem i mrzim.

Nagojeni tromi arogantni monopolista bez vizije.
Lično, uterao bih im viziju tako što bih ih merdžovao sa firmom Usrana Motka Inc.
Alava Alava 12:13 27.11.2008

Re: hej

A 'Alo Požega'? Ono: ja joj kažem Cico sedi, a ona legla...

Ih, bre, Margita, ja još umirem zbog gosn Šemsudina. Đe me nađe još sa Cicom?!

To sa tehničkim problemima kod PTT-a nekad i Telefonijom danas je stvarno bedno

Hm, već drugo ili treće pominjanje epiteta bedno, a tek smo počeli. Mislim da ni to bedno nije dovoljno da se opiše kakvi su oni u stvari .
Možda je Maksa najbolje uspeo
Nagojeni tromi arogantni monopolista bez vizije.

That's the spirit!
Alava Alava 12:21 27.11.2008

Re: hej

Lično, uterao bih im viziju tako što bih ih merdžovao sa firmom Usrana Motka Inc.

Lično, možda da se utera i sama Usrana Motka.
To kako sam ja juče poludela kad sam shvatila da me ona tetka nije ni prijavila, da nije ni podnela moj zahtev, to je bilo za videti. Zar stvarno jedna operaterka može da odluči da li da podnese zahtev ili ne?! Znači po njenoj slobodnoj proceni - kad već nema do kraja godine koji moj da uopšte podnosim zahtev? Ej, bre, pa gde to mi živimo?
Unfuckable Unfuckable 12:31 27.11.2008

Re: hej

eeee
zato se prvo pita, ali - uvek (uvk!)
kada se ti razgovori vode : " A ,vaše cenjeno ime je ....?"
to ih natera da se makar malo uozbilje
Alava Alava 12:39 27.11.2008

Re: hej

Unfuckable
eeeezato se prvo pita, ali - uvek (uvk!)kada se ti razgovori vode : " A ,vaše cenjeno ime je ....?"to ih natera da se makar malo uozbilje

Pa znaš kako, koji god call centar da zoveš u ovoj zemlji, bilo Telenorov, bilo call centar neke banke, operater se javlja tako što kaže "Taj i taj na telefonu, izvolite". Ovo u februaru kad sam zvala Telekom, call centar je još uvek funkcionisao za svaki grad posebno, znači kad zovem iz PA, dobijem tetku iz PA, i onda te raznorazne tetke ne umeju ni svoj posao da rade kako treba. Od skoro je call centar Telekoma, koliko sam shvatila, jedan jedini sa više operatera, pa se uvek dobije centrala u BG-u iz kog god grada u Srbiji da zoveš. I oni se lepo predstave, pod uslovom da ih uopšte i dobiješ, jer je uvek zauzeto iili nema slobodnih operatera.
margos margos 13:29 27.11.2008

Re: hej

Možda je Maksa najbolje uspeo
Nagojeni tromi arogantni monopolista bez vizije.

Jeste tačno - al šta s tim?

Od vremena Rade Lambade preko 'pozovi odmah, ja noćas ne spavam...' pa do danas - služi Vlasti sam'tako, i zajebava narod.
Nego, daj dimenzije - da sklepamo policu.
Alava Alava 13:45 27.11.2008

Re: hej

Jeste tačno - al šta s tim?

Od vremena Rade Lambade preko 'pozovi odmah, ja noćas ne spavam...' pa do danas - služi Vlasti sam'tako, i zajebava narod.
Nego, daj dimenzije - da sklepamo policu.

A be Margita, pa ne ide to tako - mi sklepamo policu i to je to. Misliš da nisam i to čak pitala?! Nego, prvo im treba odobrenje iz Beograda, koje valjda stiže preko Male Azije, da se to sve zavede, odobri, pa tek onda može.
Hiljadu puta do sada sam se pitala - bože, zašto me stvori u najpogrešnijem delu Zemlje?
Kao da sam u prošlom životu bila Hitler ili tako nešto.
antioksidant antioksidant 21:11 27.11.2008

Re: hej

bez vizije.

gresis sine

imaju oni viziju. da nista ne promene


AlexDunja AlexDunja 11:49 27.11.2008

e, svasta!

znala sam da postoji neka frka,
ali tek sada sam ukapirala razmere.
meni neverovatno, majkemimile.
a sbb?
Alava Alava 11:58 27.11.2008

Re: e, svasta!

a sbb?

Ništa od toga. Koliko sam upućena sbb je kablovski operater, a njima su zanimljiva samo naselja sa zgradama, da se tako izrazim, tu imaju interes, a pošto je naselje Vojlovica u kom sad živim samo sa kućama, ništa od kablovskih televizija i interneta. Čak ni bežični ne igra ulogu, jer je najbliži risiver, repetitor ili šta već suviše daleko.
Znači osuđeni smo na Telekom, a njemu se može, pa mu se može.
Sramota, majke mi.
edi-va edi-va 12:01 27.11.2008

Re: e, svasta!

Znači osuđeni smo na Telekom, a njemu se može, pa mu se može.
Sramota, majke mi.


Krajnje vreme da se taj Telekom proda Nemcima
AlexDunja AlexDunja 12:03 27.11.2008

Re: e, svasta!

Sramota, majke mi.

ja bih vrdnula!
mis'im, ja zivim u dubokoj provinciji,
milila sam da je ovde najgore...
ali, u celom gradu radi i sbb i adsl.
mislim moze i da se bira.
Alava Alava 12:08 27.11.2008

Re: e, svasta!

Krajnje vreme da se taj Telekom proda Nemcima

Desi be E-diva...
Ma da se proda bilo kome. Ili da bar dođu neki stranci pored njih. Ja kapiram zaista ovo poskupljenje kao pripremu terena za dolazak stranaca. Možda samo tešim sebe tim ubeđenjem, ali tako kapiram. I radujem se.
edi-va edi-va 12:11 27.11.2008

Re: e, svasta!

Alava
Krajnje vreme da se taj Telekom proda Nemcima

Desi be E-diva...
Ma da se proda bilo kome. Ili da bar dođu neki stranci pored njih. Ja kapiram zaista ovo poskupljenje kao pripremu terena za dolazak stranaca. Možda samo tešim sebe tim ubeđenjem, ali tako kapiram. I radujem se.


Ma ja navijam za Nemce.
Alava Alava 12:16 27.11.2008

Re: e, svasta!

AlexDunja
Sramota, majke mi.ja bih vrdnula!mis'im, ja zivim u dubokoj provinciji,milila sam da je ovde najgore...ali, u celom gradu radi i sbb i adsl.mislim moze i da se bira.

AD, pliz definiši vrdnula
AlexDunja AlexDunja 12:25 27.11.2008

Re: e, svasta!


AD, pliz definiši vrdnula

odlepila,
skrenula (sa pravog puta)
kao kad vrludas,
ili kad ti misli vrludaju:))))
Alava Alava 12:27 27.11.2008

Re: e, svasta!

AlexDunja
AD, pliz definiši vrdnulaodlepila,skrenula (sa pravog puta)kao kad vrludas,ili kad ti misli vrludaju:))))

A, to, ja reko' nudiš neko rešenje pa ne shvatam di da vrdnem.
Gloopy ja.
AlexDunja AlexDunja 12:31 27.11.2008

Re: e, svasta!

:)))
pa vec si vrdnula, jucer,
vidi ti se:)))
AlexDunja AlexDunja 12:32 27.11.2008

Re: e, svasta!

Ma ja navijam za Nemce.

ja za engleze:)
marco_de.manccini marco_de.manccini 16:20 27.11.2008

Re: e, svasta!

margos: A da sklepamo policu pa da je odnesmo? Evo ja ću da je isčukam, samo izmeri dimenzije i javi...
alava: A be Margita, pa ne ide to tako
dunja: znala sam da postoji neka frka, ali tek sada sam ukapirala razmere.

dunja, reci razmere margiti, ona vec pitala a alava nece da kazhe.
AlexDunja AlexDunja 16:29 27.11.2008

Re: e, svasta!


dunja, reci razmere margiti, ona vec pitala a alava nece da kazhe.

ni ja necu da kazem.
koLspiracija!
antioksidant antioksidant 21:14 27.11.2008

Re: e, svasta!

Znači osuđeni smo na Telekom, a njemu se može, pa mu se može.

moze telenor 3g internet



ima i telekom istu ponudu

vishnja92 vishnja92 11:51 27.11.2008

evo

one divne i sumanute price o kontejnerima :)))

druga i poslednja (zasad)
edit - sipak, treca.

edit 2 - ali i dalje poslednja
edi-va edi-va 12:00 27.11.2008

Vidi kako se maca konektuje:))

dragoljub92 dragoljub92 12:43 27.11.2008

?

ja nemam kablovsku tv(sbb) od sinoć oko 10 ili tako nešto,nema struja dve ulice od mene,dal nema od sinoć ili ne nije više ni važno ćudidem na buvljak da kupim par kilometra kabla zvanog koaksijalni,nadam se bez vode,
a zašto ti ne probaš kod telenora oni nekaj reklamiraju ja gledo letos,nešto se kupi i uključi na usbeju i gotovo,liči na mobilni ili tak nekaj
Alava Alava 12:51 27.11.2008

Re: ?

ja nemam kablovsku tv(sbb) od sinoć oko 10 ili tako nešto,nema struja dve ulice od mene,dal nema od sinoć ili ne nije više ni važno ćudidem na buvljak da kupim par kilometra kabla zvanog koaksijalni,nadam se bez vode,

I to kad nema struje mora obavezno da se proveri ZAŠTO nema. Ja živela praktično u centru Pančeva, u zgradi sa 11 spratova, pa kad nestane voda, a to se prečesto dešavalo, uvek smo mislili neki kvar ili nešto, a ono u stvari neko u stanu popravlja slavinu pa zavrnuo sve tri zgrade koje su priključene na isti hidrocil i niko ko stanuje iznad 6. sprata nema ni kap vode satima. E sad, da bi taj pajvan zavrnuo vodu, mora da zna nekoga u nadležnim službama ko bi mu to omogućio, pa se opet vraćamo na priču da sve što je državno je veeeeeeliki shit.

a zašto ti ne probaš kod telenora oni nekaj reklamiraju ja gledo letos,nešto se kupi i uključi na usbeju i gotovo,liči na mobilni ili tak nekaj

Zato što je brzina kao dajalap koji već imam. Provereno.
dragoljub92 dragoljub92 13:24 27.11.2008

Re: ?

Zato što je brzina kao dajalap koji već imam. Provereno.
*novo

da ne idem sad na sajt ali meni se čini da su dabvali brzine od 512 pa na gore ,nije da ti ne verujem nego mi ostao takav osećajzafiling

ali nemoj da se raduješ privatizaciji bilo čega u srbiji.zar nismo sa onolkom radošću rušili komunizam ,pa slobizam da bi na kraju dobili koštunizam pa sad i borisizam a sve bilo gore od goreg.
srbija poštenju i radu ne veruje
Alava Alava 13:51 27.11.2008

Re: ?

ali nemoj da se raduješ privatizaciji bilo čega u srbiji.zar nismo sa onolkom radošću rušili komunizam ,pa slobizam da bi na kraju dobili koštunizam pa sad i borisizam a sve bilo gore od goreg.

Pa ne radujem se ja baš privatizaciji kao takvoj. Samo sam iz ovo malo iskustva do sada zaključila ponešto.
Recimo - ne znam u kog mobilnog operatera imaš najviše poverenja. Ja sam prvu karticu sa brojem kupila još onomad kod braće Karić i do dana današnjeg ga nisam menjala. Prosto - uvek je kod njih sve bolje funkcionisalo nego kod Telekoma , tj MTS-a. I bolja pokrivenost, i bolje usluge, ma sve. I isto je od kad su ih preuzeli Norvežani.
A za fiksnu telefoniju nemaš izbora, to ti je što ti je, i zato se tako i ponašaju. Njima je svejedno da li ja koristim dajalap ili ADSL, moje pare svakako idu njima , i zato su tako bezobrazni.
dragoljub92 dragoljub92 14:24 27.11.2008

Re: ?

Pa ne radujem se ja baš privatizaciji kao takvoj. Samo sam iz ovo malo iskustva do sada zaključila ponešto.

paj*sad. ja iz porodice komunista,ja i ostala braća&sestre zakleti neprijatelj komunizma,izbacili me iz omladinske organizacije istovremeno kad su me primili,mislem dao ja lovu za članstvo i sve čekam da dobijem knjigicu,kad ono razredna me izbaci.daklem ceo moj životni vek sam bio protiv i gledao u kapitalizam kao u sunce.zablude mladosti,da parafraziram Igora Mandića,mog učitelja šta je to polemika i čemu služi.i jedinu javnu ličnost koja me nije razočarala.gledao ga sinoć nablesoviziji,kanal 1.elem,svaka čast Igore Mandiću.tvoj verni čitalac&poštovalac iz doba tvojih kolumni u ,,Duga"-i ,kad je to bio Časopis(sa ogromnim Č) za kulturu i još nešto dragoljub.
daklem ja kaotakav nesebično sam se radovao kapitalizmu,mislim profesija mi je parazitska i vezana za bogataše,nesebično sam se radovao otvaranju privatnog bizmisa.kad ne leži vrage.u tim bizmismenima legoše veće uzurpatori ličnih sloboda i ostalih gluposti u koje smo verovali.komunisti su imali privilegije oviu imaju prao i privilegiju da pljačkaju i kradu i da nam nedaju da plačemo&kukamo.vratili su nas u 19 vek.
da ga ne tupim izdalje [b]vweruj mi bolje biti neće[/b]
Alava Alava 14:43 27.11.2008

Re: ?

gledao ga sinoć nablesoviziji,kanal 1.elem,svaka čast Igore Mandiću.

Gledala i ja. "Da krenemo sve ispočetka" mislim da je to bio takoreći zaključak.
da ga ne tupim izdalje vweruj mi bolje biti neće

Koliko optimizma, zaslepi me Dragoljube sa tim veselim tonovima.
dragoljub92 dragoljub92 14:45 27.11.2008

Re: ?

Koliko optimizma, zaslepi me Dragoljube sa tim veselim tonovima.

ša ti kaem bio sam spreman da umrem za kapitalizam,srećom nisam.gorko bi se kajoo
Alava Alava 14:49 27.11.2008

Re: ?

ša ti kaem bio sam spreman da umrem za kapitalizam,srećom nisam.gorko bi se kajoo

QQ, što bre da mreš, za ideje je najgluplje da se mre, jer te svi izdaju, samo ispadneš gloopy na kraju. Da se vratimo u feudalizam, sve u naturi, neće da bidne ni recesija, ni skačanje jura, i svi zdravi, jedri, i rumeni, i veseli.
dali76 dali76 18:17 27.11.2008

Re: ?

Mjoj nije ovo kapitalizam vec pravo 21 century feudalizam a a ko je ovdje feudalac?
Telecom.
Pa nevjerovatno…
Vec sam mislio sto t nema , a vidim to je zbog polica.
Strasno!
Poz
Alava Alava 09:35 28.11.2008

Re: ?

dali76
Pa nevjerovatno…Vec sam mislio sto t nema , a vidim to je zbog polica.Strasno! Poz

Kako misliš što me nema?
Pa ima me... s obzirom na okolnosti, tj. na dalajamu, ja sam ovde baš mnogo. Evo može Dragoljub da posvedoči, on je do skoro uživao u čarima spore veze. Prosto ne znam čemu se više oduševim, da l' kad po konekciji vidim 46.6 kbps ili 21.6 kbps. A nekad mi bolje otvara po slabijem protoku. Tad izignoriše sve jutjubove što normalan svet kači i otvori samo text. Kad je jača konekcija onda kao nešto pokušava pa se patimo i on i ja. Strahota.
maksa83 maksa83 10:55 28.11.2008

Re: ?

Tad izignoriše sve jutjubove što normalan svet kači i otvori samo text. Kad je jača konekcija onda kao nešto pokušava pa se patimo i on i ja. Strahota.

Alava, ne znam sa šta surfuješ (valjda Firefox?), ali pazi ovamo, ako je Firefox, onda ovde imaš pobrojane četiri ekstenzije tj. addina koji mogu da ti olakšaju život (blokiraju slike, Flash (što su zapravo Youtube klipovi u strani), itd.) na kilavoj vezi:

4 Extensions to Speed Up Firefox on Slow Connections.

Ako je Opera, onda dole desno u status baru imaš dugmence kojim lako disejbluješ slike, a Flash možeš ovim.
dragoljub92 dragoljub92 11:00 28.11.2008

Re: ?

ako koristiš vatrenu liju imaš dodatak koji sprečava učitavanje you tuba,to ćeš naći u onim addons ima,a možeš i u podešavanjima da zaustaviš i učitavanje fotografija,jebiga golo ali ispadne kako tako
Alava Alava 11:57 28.11.2008

Re: ?

Alava, ne znam sa šta surfuješ (valjda Firefox?),

ccc, pa ne paziš na času Maksiću, Maksiću
Ja, FF kod kuće, a ovdi na poslu samo madafaka IE...
ali pazi ovamo, ako je Firefox, onda ovde imaš pobrojane četiri ekstenzije tj. addina koji mogu da ti olakšaju život (blokiraju slike, Flash (što su zapravo Youtube klipovi u strani), itd.) na kilavoj vezi:

4 Extensions to Speed Up Firefox on Slow Connections.

Ako je Opera, onda dole desno u status baru imaš dugmence kojim lako disejbluješ slike, a Flash možeš ovim.

WOW!!!
Pa hvala ti do nebesa moj Makso!!!
Hvala hvala hvala!!!
Alava Alava 12:03 28.11.2008

Re: ?

dragoljub92
ako koristiš vatrenu liju imaš dodatak koji sprečava učitavanje you tuba,to ćeš naći u onim addons ima,a možeš i u podešavanjima da zaustaviš i učitavanje fotografija,jebiga golo ali ispadne kako tako

Hvala Dragoljupče, ja već gledala te edonse onda kad si mi rekao za smajlije, ali ništa pod milim bogom tamo nisam našla. Možda treba neki apdejt, a ja to ništa ne radim sama, nego ga pustim da on to sam odradi automatski dok sam ja na vezi. Ali pogledaću jopet .
dragoljub92 dragoljub92 12:17 28.11.2008

Re: ?

Ali pogledaću jopet .

pogledaj ovde na ovoj adresi su svi adonsovi
postavo stranicu da otvara 100 komata po strani i traži ima cirka6500 dodataka pa ti vidi,ja nisam uspeo da odmaknem dalje od 10 strana po 100komata a kozna čega sve tu nema
Alava Alava 14:47 28.11.2008

Re: ?

dragoljub92
Ali pogledaću jopet .pogledaj ovde na ovoj adresi su svi adonsovipostavo stranicu da otvara 100 komata po strani i traži ima cirka6500 dodataka pa ti vidi,ja nisam uspeo da odmaknem dalje od 10 strana po 100komata a kozna čega sve tu nema

Javljam ti već sutra šta sam uradila. Heb'o petak kad radiš k'o crnac do 9 uveče. Al' zato je sutra subota
dragoljub92 dragoljub92 14:49 28.11.2008

Re: ?

dali76 dali76 15:52 28.11.2008

Re: ?

radis ko crnac?
e to vala znaci gora si od crnogoraca moja Alava ...hehe
pa nisam te vidjao mada moje "vidjenje"jeste upitna stvar ...
dragoljub92 dragoljub92 19:43 27.11.2008

:(

ja još uvek nemam kablovsku,sad sam gi zvao kažu ovi,ulica do mene nemaju još uvek struju,mislim ajd nije mi tolko do tv ali susedni kvart skoro pa 20 i nešto sati nema struju.to je tek fazon.
a štono se tiče mrevenja sgsvat da je zajednički imanitelj za kapitalizam i komunizam ustvari banditizam
dragoljub92 dragoljub92 21:40 27.11.2008

Re: :(

добио кабловску око 20х(ово је оно ха) значи ови моји веселници од прекопута нису имали струју цирка 22 сахата,аферим.
trener92 trener92 23:40 27.11.2008

Re: :(

Ja sam hteo da uzmem onaj 3+ paket
pazi odgovor:





Поштовани,

корисници који имају активирану услугу ADSL могу да изврше замену за ADSL Пакет 3+ notebook.



Пре подношења захтева за услугу ADSL Пакет 3+ notebook потребно је претходно демонтирати услугу ADSL коју већ користите.

Захтев може поднети корисник услуге ADSL одласком уз личну карту на увид у Кориснички сервис Телеком Србија ад.



Напомињемо да се услуга ADSL Пакет 3+ notebook може реализовати само корисницима чији телефонски прикључци раде на централама које могу да подрже реализацију наведеног пакета услуга (могућност генерисања CDR записа), као и да је понуда ограничена.

Више информација можете пронаћи на нашем сајту: http://www.telekom.nadlanu.com/isp/default.aspx?ac=snews&ui=28352 .



С поштовањем,



ДИРЕКЦИЈА ЗА УСЛУГЕ

Сектор за бригу о корисницима

11000 БЕОГРАД, Дубровачка 35

Телефон


9813

Mail


info@telekom.yu

Odem lepo kod njih, objasnimšta hoću, sve ovo što vidiš, i da se prebacim na veću brzinu i tako dalje..
A oni mi ovako objasne: Prvo mora da se demontira, a onda dok se ponovo ne aktivira port sa mojim brojem, taj port ostaje slobodan, i može da ga preuzme bilo ko. Pzi nekoliko puta sam tražio objašnjenje za ovo "bilo ko", i tako su mi odgovorili što znači da dok moj novi nalog ne dođe u ne znam već koju službu na realizaciju, u međuvremenu neko drugi može da preuzme slobodan port. Pazi totalna konfuzija. To sam već negde pisao, radi se o istoj firmi samo su u pitanju dve službe koje to rade. Znači nikako ne mogu da mi garantuju da ću , kada mi demontiraju nalog, odmah dobiti novi, nego me stavljaju na listu čekanja, pa kada bude slobodan port ja ću onda dobiti ali prvo da podnesem zahtev. Tako da sam odustao. Mislim , nema šta da se kaže.
Unfuckable Unfuckable 00:00 28.11.2008

Re: :(

koja agonija logike :
podseća na dobrovoljno tj svojevoljno ubojstvo sopstvenog interneta
maksa83 maksa83 00:08 28.11.2008

Re: :(

A oni mi ovako objasne: Prvo mora da se demontira, a onda dok se ponovo ne aktivira port sa mojim brojem, taj port ostaje slobodan, i može da ga preuzme bilo ko.

Kosmički pajaci.
Poslovna politika dostojna balavećih imbecila i kurcosvirača kakvi i jesu.
trener92 trener92 00:56 28.11.2008

Re: :(

koja agonija logike :
podseća na dobrovoljno tj svojevoljno ubojstvo sopstvenog interneta
*novo

To sam otprilike i ja rekao gospođi sa kojom sam razgovarao, najgore od svega što je ona otišla kod nekoga , da li je direktor ali uglavnom lik koji je glavni za to, i odgovor je isti., a kada sam pisao u BG telekomu i objasnio ovo, oni su mi ponovo poslali isti e-mail. Fuck telekom!
Alava Alava 09:19 28.11.2008

Re: :(

trener92
To sam otprilike i ja rekao gospođi sa kojom sam razgovarao, najgore od svega što je ona otišla kod nekoga , da li je direktor ali uglavnom lik koji je glavni za to, i odgovor je isti., a kada sam pisao u BG telekomu i objasnio ovo, oni su mi ponovo poslali isti e-mail. Fuck telekom!

E moj treneru, pazi kad te ja savršeno razumem. Najgore od svega je što, kad se nađeš u takvoj situaciji, pomisliš da tu ima možda kojim slučajem i normalnih ljudi pa potegneš do tog nekog glavnog i sve se nadaš da ćeš uspeti. Međutim, kad i sa vrha dobiješ isti debilan odgovor osećaš se... pa ne znam ni kako da opišem.
I ja sam zato pisala BG-u, mislila sam da ovi kod mene u PA neće to da srede, pa reko' ajd da obavestim BG šta se ovde radi, mislila da će ono rešiti. Ali, i od njih isti odgovor. Najgore u celoj priči je to saznanje da ti tu apsolutno ništa ne možeš. Ali apsolutno ništa.
vishnja92 vishnja92 09:20 28.11.2008

Re: :(

Kosmički pajaci.
Poslovna politika dostojna balavećih imbecila i kurcosvirača kakvi i jesu.

mnogo volim maksu kad je ljut :)
Unfuckable Unfuckable 09:52 28.11.2008

Re: :(

e, ael kradu i kod vas kablove ? .....ono - otvore šaht i maznu 5kg kablova i onda ga duvaš sa netom jedno 3-4 dana
maksa83 maksa83 10:58 28.11.2008

Re: :(

mnogo volim maksu kad je ljut :)

Ma ja sam ti cica-maca na navijanje dok mi u vizuru ne uđe Telekom. Od njih mi stvarno pada klapna.
Alava Alava 11:52 28.11.2008

Re: :(

Unfuckable
e, ael kradu i kod vas kablove ? .....ono - otvore šaht i maznu 5kg kablova i onda ga duvaš sa netom jedno 3-4 dana

Ma i kablove i poklopci s' šahtu - pa ako ne gledaš 'di biješ, mo'š lahko da si skrjaš kičmu
reanimator reanimator 12:15 28.11.2008

...

Ako ništa..Telekomu se mora priznati lucidnost u odredjenim situacijama. Pre par godina, nakon jubilarne milionite kradje kablova i hroničnog kolektivnog izdrkavanja lokalne populacije na nesretnim šljakerima iz Telekoma, koji budu poslati na lice mesta da saniraju, neko tamo zaključi da problem ipak mora da se reši. Mora. I pazi ideju..iskopaju iz svog voznog parka neki razdrndani Yugo, doteraju ga i parkiraju tako da prednji točak bude na šahtpoklopcu. Naravno, posle dva dana Yugo osvanuo na klocnama i problem ostao da egzistira, ali sam ja i pored toga bio pun simpatija za potez. Da ne kažem..dao preporuku
Alava Alava 13:40 28.11.2008

Re: ...

I pazi ideju..iskopaju iz svog voznog parka neki razdrndani Yugo, doteraju ga i parkiraju tako da prednji točak bude na šahtpoklopcu. Naravno, posle dva dana Yugo osvanuo na klocnama

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana