Molim te vladiko, osveštaj mi silikonske grudi!

Queeria RSS / 01.06.2007. u 11:08

Piše: Boban Stojanović

Znači...no comment!

Ono malo civilnog društva u Srbiji koja se uporno suprotstavlja civilizaciji, pokušava da izgradi neki novi, vrli svet, za koji se pitam – kome?

Sve se ustežemo da ne budemo nasilni, agresivni, da na drugačiji način komuniciramo sa ostalim svetom, sa napaćenim i izmanipulisanim narodom, a onda ti taj narod pljesne takav šamar da tri dana nema oporavka.

Popovi idu i pokrštavaju sve nekršteno: čvarke, piksle, zidove, printere, majice, silikonske sise, pa i Internet stranice.

Zaustavimo Crkveno nasilje dok još možemo!!!

Hajde da pređem preko toga što na vestima slušam i gledam sve crne hronike, ali od količine gluposti koja tamo prodefiluje – teško se živi!!!

Sa druge strane, nezabeleženo je i nepamćeno –negde je logično i važno da se (i glupost) čuje.

Dakle, gde su mi danas frkenzi nastali.

Zamislite – oko episkopa bačkog Irineja.

Od danas, stavljam na znanje narodu, naša je zemlja pod okupacijom!

To što je Irinej blagosiljao sajt JSO, u to ne ulazim, čoveku je verovatno plaćeno, ili je odradio posao volonterski, kako god mu drago.

Nije ni prvi put da popovi blagosiljaju kojekave etički diskutabilne stvari – sposobni su za sve. Bolje da malo narod povedu u katarzu, da mu saopšte da nije narod kriv već Ratko Mladić, da počnu ovoj državi da plaćaju porez, a ne da drže elitna (pravoslavna) obdaništa i to debelo naplaćuju...

Poznato je to da su nas naučili da o Crkvi ćutimo, ipak nije lepo, ima to veze sa Bogom, a mi ćemo jednog dana svi Bogu na istinu!

E, briga me, ako ga ima – biće to duga rasprava.

Mene se Bog ne tiče, nit` u džep nit` iz džepa, ali to šta se radi u njegovo ime – mnogo je!

Pre neko veče u Narodnoj biblioteci na otvaranju izložbe o prijateljstvu Srbije i Amerike (sic!), najveća je zvezda bio jedan od tih pop-super-starova, svi mu nešto ulaze pod mantiju, i što je zaprepašćujuće klanjaju se na neki nov način, nešto jako duboko. I političari, i kulturni poslanici, i sva ta diplomatija, a popu duša na mržnju miriše...

To što su popovi najveći ljudskopravaši u ovoj zemlji samo ponižava pojam ljudskih prava i sloboda. Njima se sve može – ostalim građanima ništa! Sve u ime verskih prava! Ma daj....

Gej parada nikako - gradska slava (čuj: gradska slava!!!) iliti Spasovdan može. Ovamo mala grupa slobodarski nastrojenih entuzijasta ne može, ovamo i Vojska i Policija i Crkva može! To što skandalozno paradiranje litije vređa ostale verske grupe i ateiste, nema veze, samo da se Crkva ne ljuti...

I tako je Crkva, bez kritičkog odnosa prema sebi samoj i građanstva prema njoj, postala parametar etike i ispravnosti.

Ja ne verujem Tadiću da će isporučiti Mladića dok se god krsti i ljubi ruke popovima.

Ne verujem ni popovima dok se god manastiri koriste kao maska za zavođenje mladih i kojekakva iskorišćavanja (svašta se priča!!!).

Ne verujem u pravdu srpskih popova dok god šetaju u luksuznim automobilima kupljenim sumnjivim novcem. Kako se to Crkva obogatila baš tokom ratova!?

Ne verujem im ništa dok god kradu narod!

Ne želim da pomenuta biblioteka strada jer hram sv. Save ima milijardu tona!

Ne želim da slušam popove i vernike dok govore o siromaštvu, a 300 kila zlata na krstovima Hrama.

Protiv sam crkvene politike države koja sav novac daje za Crkvu samo da se pope ne ljute.

Ua i za Koštunicu koji je najavio da će fokus kulturne politike biti pravoslavlje i sve to....fuck off – kultura je i ono što je nastalo posle 15.veka.

Na kraju krajeva, NEĆU da se pravoslavni verski fundamentalizam finansira od mog poreza!

Zaustavimo nasilje crkve nad građanima, pre nego što moramo da prijavimo i pomolimo se pre odlaska u WC, i pre nego nas odvedu u tamnicu zbog mastrubacije!

I slažem se sa Biljanom Srbljanović koja je u (btw – odličnom), intervjuu za Playboy izjavila (a ja parafraziram), da joj zameraju jer ne poštuje drugačije mišljenje, ali (često) ga zaista ne treba poštovati!

 

Boban Stojanović




Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Kolos sa rodoslovom Kolos sa rodoslovom 21:08 05.06.2007

YUHU

Ponovo radi bioskop! : )

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana