gde mi to živimo

frenchpoodle RSS / 04.12.2008. u 13:10

 

Tekst sam dobila jutros od prijateljice 

Postovana g-djo Vostinarov,
Obracam Vam se u nadi da cu dobiti pomoc ili bar savet u vezi bizarne situacije u kojoj sam.
Veceras po povratku sa posla zeleci da uparkiram automobil u moj garazni boks u zajednickoj garazi za stanare u ulici Prote Mateje 59-61, zatekla sam obijen garazni boks i parkiran nepoznati automobil u njemu. Odmah sam pozvala dezurnu policijsku patrolu Vracara i oni su zaista za 10 min dosli. Otisli smo do garaze, izvrsili su proveru tablica konstatovali da automobil nije ukraden vec da je vlasnistvo izvesne g-dje Aleksic Jasne iz Beograda te da ce pokusati da je nadju preko sluzbe 988 !!!!! pa da im se ja javim za 15 min da mi kazu da li su uspeli. Osim toga vise nista nije u njihovoj nadleznosti!!!!! Kada sam se zgranula nezvanicno sam dobila savet da izguram tudji automobil i ostavim ga bilo gde na ulici !!!!!
Nazvala sam ih za 15 min, ljubazno su mi objasnili da nisu pronasli izvesnu gospodju, valjda se gospodja nije javljala ne telefon koji su pronasli preko 988, i ponudili mi broj parking
servisa na Slaviji.
Nazvala sam parking servis, ispricala pricu i dezurni policajac mi je objasnio da je garaza privatan posed te oni nisu u mogucnosti da odnesu nepoznato tudje vozilo iz mog boksa. Nezvanicno mi je rekao da je situacija sasvim drugacija ako izguram automobil na ulicu i da ce tad po prijavi moci da reaguju.
Sad vas ja pitam kakva su moja prava kao gradjanina i da li na tudje naslje treba odgovarati nasiljem. Da li sad ja treba da uz pomoc svojih prijatelja obijam automobil, izbacujem ga iz brzine i izguravam na ulicu ili pak mozda zovem slep sluzbu i o svom trosku slepam...gde???
U svakom slucaju zaista ne znam sta bi trebalo da ucinim u ovoj situaciji kad niko nije nadlezan da zastiti moja gradjanska i svojinska prava a ja pak ne zelim da se bavim nasiljem, sem da se obratim svim raspolozivim medijima i iznesem svoj problem u javnost.
U nadi da cu pre toga dobiti prakticnu pomoc ili savet...
Srdacan pozdrav
pismo je upućeno direktorki službe za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa gradjanima pri gradskoj upravi.


Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana