Facebook i politika

loshmi021 RSS / 06.12.2008. u 12:56

Hvala bogu, hvala mu sto pored nade za bolje sutra , banana Demokratije ,finansijske krize iz koje ce samo Srbi profitirati , imamo jos jednu stvar koja nas sve povezuje , zahvaljujuci kojoj sam ostao povezan sa svim svojim drugovima koji su resili da svoju demokratiju traze na drugom kontinentu . Zahvaljujuci dvojici underdog-a , koji su napravili stvar koja povezuje silom prilika rastavljeno , sve , bez obzira na rasu , veru , naciju . Facebook ili na nasem - fejs , postao je glavna tema medija zarad raznih klevetanja i podmetacina javnih licnosti , kao i pravljenja raznih provokativnih grupa . Za neke sredstvo komunikacije , druge begstvo iz realnosti a trece sansa da budu uhapseni ; budi zavisnost koju sam i sam osetio . 
Moje pitanje za vas je … Kome da zahvalim za moju zavisnost ; za moju zelju da pricam sa najboljim drugom i drugaricom koji su ostavili ,kao i mnogi drugi , sve iza sebe ? Povezati politiku i Fejs uopste nije tesko , samo saltam slike pedeset mojih prijatelja iz srednje i iz kvarta koji su rastrkani od Istoka do Zapada i s kojim se vijam zbog vremenske zone , a zasto ? Zasto , kad su mi toliko obecali ja nista dobio nisam , zato mi traze strpljenje u najgore vreme , da li hoce da ostanem sam ovde ili i ja da odem ? Onda se nadje na TV-u neki filozof sa neverovatnim savetom – ostavite se Fejsa i Myspace-a , izadjite napolje , to su virtuelna –lazna prijateljstva , uzivajte napolju i u zivotu . Reko iz besa , da ti nisi zemljace u toj fotelji ova devojka sad bi bila realnija nego ikad , sa Dariom bi pio pivo ispred zgrade i ne bi se dvoumio da li da kupim majcu ili platim mesecni racun ADSL-a . Da nije Fejsa s kim bi komentarisao slike sa ekskurzije iz Grcke u koju je Vlada otisao odma posle srednje ? Nemoj te me pogresno shvatiti , imam ja jos prijatelja ovde ,niste mi bas sve oduzeli ! 
Iako sam bio klinac za vreme Balkanskih desavanja „sretnih“ 90-tih , stariji mi pricaju da je razlika sto se ne ceka u redu i datum na kalendaru . Oce i mail da mi uzmu , s kojim pravom me kontrolisu , zasto su uplaseni ?(http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=50675) , nekad u kafani spijali komsije a sad i moj prozor u svet oni otvaraju . Muka mi je da slusam i one price kako smo lenja nacija , kako je to nas Balkanski mentalitet i necemo da radimo ... Zasto onda pored Milica S. pise California , Darko- Melburn , Nevena –Frankfurt ... ?!? Zasto mi skolska u Libiji radi kao terapeut , pa Ministre u Libiji ? 
Ti glavonja na televziji sto mi krojis buducnost ako ti bude dosadno , mada ti imas „posla“ , ostavicu ti ovde dva najpopularnija sajta kod omladine koje sve manje imas : www.facebook.com na kojem se ogroman broj sati provodi zbog gore navedenih razloga i www.jobsearchusa.org zbog kojeg ih nije vise briga za vase privatizacije , obecanja i VASE bolje sutra !!! 
Ako mi neko prebaci da sam zavisnik od Fejsa , reci cu mu da jesam , a imam i dobar razlog . 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana