Fali mi odgovarajući naslov

stojke70 RSS / 16.12.2008. u 12:17

   Pošto mi je ovo već drugi tekst, osećam se kao stari iskusni blogerski lisac... Dakle, kao takav, pozivam svoje retke, neobrazovane i priproste čitaoce da se prepuste mom pro.eravanju i da ne razmišljaju o tome šta pišem, već da se potrude da moje ideje usade sebi duboko u podsvest. Šta oni ima da misle, ja pišem blog, a ne oni.

   Uz veliku opasnost da budem shvaćen kao kvazipatriota i šovinista (što zaista nisam), ja moram da izjavim nešto za dnevnik...Ovog puta moram da se osvrnem na proklete anglicizme koji nas polako, ali sigurno, sahranjuju kao osobe sa identitetom praveći od nas klonove nesrećnih likova iz američkih filmova. Prvobitni nestanak šefova, direktora i upravnika i pojavu menadžera, pokušao sam da shvatim kao razvoj društva zaostalog usled vladavine retrogradnih snaga, tako da se u našoj privredi pojavom menadžera nadoknađuju nedostatci iz perioda kada je privreda grcala. Već u prvom kontaktu sa pojmom PR menadžera, počeo sam da mrdam obrvom kao glavni inspektor Drajfus. Znam ja vrlo dobro šta znači to PR, ali zar nije mogao da se koristi izraz predstavnik OJ ili OJ predstavnik? Aaaa, pa ne može, nije dovoljno jasno. Odlazak kojekakvih voditelja u backstage, u meni je izazivao želju da odem u p...u m......u, samo da ih više ne slušam. Moje stanje se dodatno pogoršalo kada sam čuo da komšije Hrvati i Bosanci imaju bekstejđ, a stvar se potpuno otrgla kontroli kada je u moj život ušao bekstejdžot. Čak i na ovom sajtu, nudi mi se opcija atačment (napisano doslovce tako), a ne dodatak. Pa naravno, treba prosečan čovek to da razume, kakav crni dodatak... Nakon svega ovoga, seckanje na piseve i slajseve mi dođe nekako očekivano, gotovo maternje. Jako mi je žao što mi baka više nije među živima da joj se pohvalim kako radim u jednom JAVNOM preduzeću, u Sektoru za Network Provisioning, Služba za Provisioning Operation, i da sam, srećom, upao u backoffice, tako da mi nije mnogo teško...ALO BRE?!? Još malo pa ćemo i Engleze ispravljati u govoru, toliko smo uznapredovali.

   Dakle, klonovi, toliko za ovaj put. Nažalost, nemam ništa adekvatno da postavim kao dod.., pardon atačment, tako da ovaj put neću ništa atačovati (valjda je tako pravilno, moraću malo da uzmem rečnik). MORE...



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana