Prijatelji

miniko63 RSS / 22.12.2008. u 17:29

 

Moram da opisem najpre situacju u kojoj pisem ovaj blog. Dusan i ja smo završili rucak. Supa od svih vrsta povrca, sarme, i salata od dajkon rotkve i praziluka. Ah i da dodam uz sarme idesuva punjena paprika. Nakon toga caj od cimeta, pomorandyine kore, cvta aloje...i da ne nabrajam. E uz taj čaj ide muzika sa Dusanovog lap topa. Šaban Baajramovic. Kralj, a ja bih pre rekla Car romske muzike. UH! bas onako jaki mirisi, ukusi i zvuci.

Elem, takva je situacija. I kad je već takva situacija ja onda mislim o prijateljima. Evo na primer Debra Willogugby covek koga prepoznas na jedan, posle prvog susreta ocima u kojim kao i u tvojim stanuje osmeh. Osmeh za sve ljude na ovom svetu. Kad god pomislim na ljubav meni se place, a inace se stalno smejem. E takva je i Debra. Ona nikada ne odgovara na mejlove, cak ni mejlove koje joj šalju omiljeni prijatelji.rine o njima. Oni ljudi koje provereno voli. Oni na vrh rang liste prijatelja. Eto, ni njima ne odgovara. Iako znam da zauzimam neko veoma visoko mesto, nikada nisam ocekivala, a ni dobila odgovorna neki e mail koji sam tu i tamo poslala da joj eto tek tako saopstim sta je novo u mom zivotu. Nije mi bilo ni bitno. Odgovor nista ne bi promenio u odnosu na nase  prijateljstvo, osecanja, ljubav, brigu, paznju ili posvecenost. Mi smo poptpuno posvecene jedan drugoj. Prošle godine, za Novu godinu poslala  sam joj preko zajednickog prijatelja ogrlicu od ceskog, crvenog krisatala na poklon. Uz njenu crvenu kosu i zelene oci savrsen poklon. Ako se tome doda da zivi u Africi na razlicitiim lokacijama od Sudana do Juzne Afrike. Idealan poklon. Nije mi se zahvalila. To nije bitno, jer ja znam da je ta ogrlica koju sam joj poslala, komad nakita koji joj je medju najdrazim. 

 Jos jedan kuriozitet u vezi sa Debrom. Ona je persona koja svaki dan zapocinje plesom. Nikada mi nije pricala o tome, ali ja sam to saznala preko zajednickih prijatelja. Ne mora niko da mi kaze nista dalje o tome. Ja precizno znam da ona pleše u ritmu tačno odredjene muzike. Ja je cujem. To su najlepsi plesovi svih zemalja sveta. Od Jerevana, preko Tibeta, indije, Rusije, Afrike, Japana, Gruzije, Makedonije....dugacka je lista i ples ne presaje.

 



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

aguero aguero 14:49 23.12.2008

Centrifuga

Dobro u ljudima privlaci kao magnet.A opet,malo je pravih prijatelja.Mozda i zato sto se ne srecu bas cesto oni sa istim magnetom u sebi.Ali,kako pre puno godina rece jedan moj prijatelj,ako u zivotu imas samo nekoliko pravih prijatelja,ma koliko je to nekoliko 2,3,4-oro ili petoro,to je tvoja armija.Armija koja moze da pobedi mnoge vojske sastavljene tek tako,radi nekog ratovanja.
Naravno,uz ovu metaforu,ide i saznanje da prijateljstvo mora da se cuva i neguje,jer ono dobro u ljudima pothranjuje se ne samo drugom dobrotom,vec i stalnim susretanjem.Da bi se stvorila energija,neka centrifuga,koja cini da jedno stalno privlaci drugo!
miniko63 miniko63 16:58 23.12.2008

Re: Centrifuga

POTPUNO se slazem sa tobom....samo jos da dodam (to je inace deo mog karaktera...to da moram da dodam) sto ti je jaci magnet...to vecu vojsku privuces. Mislim da su moji magneti jaki. Hvala na divnom komentaru i doprinosu mog nekog razmisljanja...bolje receno mojih osecanja....magnetskih sila :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana