Uputstvo za docek ove Nove godine na blogu

maya.sangoma RSS / 23.12.2008. u 09:34

 

Sve je vec isplanirano . Znate gde cete ( i sto je jos vaznije ) znate s kim cete na docek Nove godine . Jos ima vremena da skinete kilo - dva dok ne kucne taj cas pripreme za docek . Mozda ceo dogadjaj da zacinite sa nekom sitnicom koja ce biti ta koja ce vam omoguciti nezaboravni dozivljaj koji cete pamtiti do kraja veka . I sve tako to . Ista prica se ponavlja vec godinama .

To je bio opis buducih dogadjanja za one koji se povode za svima i idu tamo gde idu svi . Sto je OK. Ljudski je biti na mestima koja su za SVE . Ovo je UNAPRED ISPRICANA PRICA za one koji se jos nisu snasli , za onie koji ne znaju gde ce , za one koji iscekuju docek Nove godine svog zivota , i na kraju za one koji nemaju gde , koji nemaju kud - onima kojima je blog postao sve .

Ja sam moje pripreme za docek Nove godine na blogu pocela jos pre neku nedelju izjavama tipa : Ja cu da docekam Novu godinu na blogu , kao to jos nikad nisam ni probala ni dozivela . Kao to mora da je fantasticno, nezaboravno i tako to .Kad oni ( moje drustvo ) povikase . Kakav blog , ionako si tamo previse , ne moze- ima da ides sa nama . Evo ima tri mesta gde ce da ordiniramo - biraj . Ma ne , samo ove godine , posto mi je prva . Kakva prva , ne dozvoljavamo ti da BUDES SAMA . Videh ja da je ozbiljno i poceh da upotrebljavam onu taktiku : ovima kazem da cu da idem sa onima , a onima kazem da cu da idem sa trecima , a moja tajna LAZ je da cu najverovatnije da docekam ovu novu godinu sa mojim egzoticnim zemljacima koji obozavaju da ratuju , koji su zapoceli i Prvi svetski rat , znaju oni ( moje drustvo ) iz istorije , koji specijalno za ovu priliku dolaze OVDE da docekaju novu godinu sa mnom ?!?!Ovo ima sanse da upali DA ME OSTAVE NA MIRU da mogu da pobegnem od svega i docekam Novu godinu sa vama .

Sad moram da zamislim moj prvi docek Nove  sa vama: Bice vas , bice nas jos , znam da necu biti sama . Muzicke zelje ce kruziti od jednog do drugog cele noci ,(cuveni DJ bloga bice prezaposleni necemo im dati mira ) Konfete ce leteti od grada do grada , od jedne do druge drzave i od kontinenta do kontinenta . Neko ce mi poslati sneg da se potsetim novih godina mog detinjstva ( zato sto je ovde kod mene stalno leto ) Nekome cu ja poslati 5-6 stepeni celzijusa da mogu  TAMO da malo zagreju atmosferu . 

Oni i one koji su samo 'parili oci na blogu"- pardon , samo parili mozak na blogu , posle nekoliko pica ce mozda i jezik da se razveze pa ce reci nesto , nesto sto ce ih vratiti sebi , nesto sto ce im otvoriti vrata necega ,nesto sto nece nikom naskoditi , a nekom ce pomoci , nesto sto smo ZABORAVILI da kazemo , da probamo ,da razumemo , da bar samo pipnemo , nesto zivotno vazno sto nismo smeli da kazemo nikom i nikada . Neko ce kazati nesto sto i nije zivotno vazno , ali ce nam pomoci da lakse koracamo sledecu godinu dana , da lakse disemo - da POCNEMO DA SE RADUJEMO .

A sta to ja ocekujem od mog prvog doceka Nove godine na blogu ? Mnogo . Sve .Eksploziju licnih dogadjaja i zaposlena sva cula , jedno picence ,moje omiljeno , najnovijeg Akon-a i Kanye West-a i starog Youssou N'doura i sve vas koji ste dosli ovde Novu godinu da docekate sa mnom na ovom blogu Da se napricamo da jedni druge inspirisemo do neba i natrag .

Ja ne bi bila ja da nemam i jednu potpuno licnu( tajnu ) zelju : da se i On pojavi to vece na nasoj blogerskoj zabavi zatvorenog tipa i samo da kaze "zdravo " svima sto cu ja razumeti kao "zdravo " najvise meni i nikom vise i sve ostale cu moje zelje sakriti i ostaviti za neko drugo klijanje , za neko drugo zrenje - da bih jednom mogla da ih prenesem nezno njemu , nezno najneznije , da se usput ne zagube , okrnje ili razbiju . Sad ste videli kakva sam ja nepopravljiva romanticarka , koja stalno osluskuje neki sapat , neki zvizduk ispod prozora , neko pisamce iz petog osnovne , upresovan plavi cvet iz izgubljenog herbarijuma , usamljeni zvuk starog bicikla u oblaku prasine avgustovskog popodneva .Trebalo bi me vratiti sto godina unazad da bih mogla da se nadam da ce mi se sve moje zelje jednom ostvariti .

Dakle , posle svih prepreka , sada je potpuno jasno da cu vas ja cekati na blogu da docekamo zajedno Novu . A ako niko ne dodje i BUDEM OVDE SAMA ,odmah cu vam napisati TEKST koji ce vam reci sve o tome kako sam se DIVNO PROVELA ( jer ja ,kao pisac najcuvenijeg srpskog bloga, imam puno iskustva u tome kako istinu da nateram da se polomi tamo gde treba da bih ja bila sto upecatljivija )

 

 



Komentari (83)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

miniko63 miniko63 10:41 23.12.2008

Nova godina ko Nova godina

Iskreno mislim da Novu docekujes sama :) I to je legitimno. I mislim da sama sa sobom mozes da se odlicno provedes.
Ja nisam jos nista planirala nikada i ne planiram osim kada sam jednom isla u Istambul i bilo je fenomenalno. Zavolela sam taj grad.
Nova godina je za mene kao svaki drugi dan. Ako mi se oblači svečano, kao i savkog drugaog dana u godini obucem se svečano. Ako mi se ne oblači svečano onda sam u farmericama. Jedina promena koju primećujem tokom novogodišnjih praznika je da jedem vece količine hrane jer su svi nešto kao spremili i ako odes u posetu samo te nutkaju. Nije pohvalno, znam, ali volim da jedem.
Elem što se tiče NG...nemam pojma gde ću...ali ću ti se sigurno u nekom trenutku pridružiti...a možda i celo veče provedem na kompu :))) Dan kao i svaki drugi :)
maya.sangoma maya.sangoma 11:14 23.12.2008

Re: Nova godina ko Nova godina

Drago mi je da ces se ukljuciti , u nekom momentu , u blog i pretpostavljam u Veliku party . Za mene je Nova godina dogadjaj i uvek pamtim nekoliko doceka u poslednjih nekoliko godina i one fenomenalne , znaci ,nezaboravne .
Vidimo se za NG na blogu .
miniko63 miniko63 12:07 23.12.2008

Re: Nova godina ko Nova godina

Bilo bi zanimljivo napraviti NEZABORAVAN doček na blogu :) Ja znam kako bi to tebi pošlo za rukom ))) Ali za mene na primer...nisam bas sigurna da bih mogla da se provedem nezeaboravno na blogu hahah...ali si mi zato juče preključe poslala nezaboravnu poruku :)...ma kad je čoveku lepo u glavi svuda mu je lepo.
maya.sangoma maya.sangoma 12:55 23.12.2008

Re: Nova godina ko Nova godina

Blago tebi Minico sto nisi u mojoj kozi. Sta ja sad da radim kad ne mogu da zivim sa ordinarnim , nego stalno jurim nestonezaboravno ili nekoga nezaboravnog . To ti je cista sudbina .
aguero aguero 10:52 23.12.2008

Lepo,bas lepo...

Vrlo lepo,stvarno.Sto da ne - docekati NG na blogu.Pa,koliko puta smo bili u restoranima i na raznim drugim mestima.A nikad na blogu.Dobro,nije uvek bilo lose na tim uobicajenim mestima,ali vrlo brzo sve postane stereotip.Siguran sam da neces biti sama,jer na blogu je uvek zurka.I ne moras nesto posebno da se doterujes,gubis vreme na sitnice......
Desetka za romantiku!
maya.sangoma maya.sangoma 13:03 23.12.2008

Re: Lepo,bas lepo...

Aquero , Kako je divno videti te na mom blogu . Ja sam se nacitala tvojih prica za ovu godinu , ali samo za ovu godinu . Zelim ti da te tvoji citaoci citaju na prvoj strani sledece godine i ja sa njima . Ako imas jos neku zelju samo kazi i ja cu da je pozelim za tebe .Mala sala . Svako dobro tebi u NG.
Maya ,the koja se zamalo nije udavila sa tvojim pricama
aguero aguero 15:10 23.12.2008

Re: Lepo,bas lepo...

Maya ,the koja se zamalo nije udavila sa tvojim pricama

Ma,ti dobro plivas,ni cunami ti nista ne moze!
maya.sangoma maya.sangoma 19:39 23.12.2008

Re: Lepo,bas lepo...

Tacno , Aquero , tacno je to oko plivanja .Postoji jedna stvar koja mi se cesto namesti na onu petu ! 'Oces gues?ili neces nista ?
constrictoria92 constrictoria92 11:14 23.12.2008

:)

I ja cu za NG biti malo na blogu...
Iskreno, oduvek su me smarali doceci. Meni je NG kad ja to hocu.
Druziti se sa ljudima virtuelno, nije nista manje znacajno nego druziti si i "uzivo". Tako da mi i tvoja ideja ne zvuci sumanuto...
maya.sangoma maya.sangoma 13:08 23.12.2008

Re: :)

Const, cekam tvoje pojavljivanje na blogu , za NG. Ja te necu pitati , ali znam da bi muskarci voleli da se pojavis u istom onom kostimu sto ti divno stoji na tvom profilu , sa sve sesirom , molim . Ne izvoljevaj , samo u toj noci , da gledaju sta ti je ispod sesira , to je za neki drugi dan tema . Const , uzivaj i TAMO i OVDE za NG.
constrictoria92 constrictoria92 13:21 23.12.2008

Re: :)

Pa, mnogi su se pitali kuj sam ja, pa reko' da stavim svoju sliku & prevozno sredstvo na profil.
Ovo ja isprobavam toaletu za blogersku NG:



Je l' da da je izbor dobar???
maya.sangoma maya.sangoma 13:28 23.12.2008

Re: :)

Sto se mene tice izbor ti je dobar, ali za onaj kostim ( sto sam ga vec pomenula ) glasalo je vec 98 % muskog sveta , pa ako cemo po demokratskim pravilima , ti nemas nista ni da se pitas !
constrictoria92 constrictoria92 13:29 23.12.2008

Re: :)

maya.sangoma
Sto se mene tice izbor ti je dobar, ali za onaj kostim ( sto sam ga vec pomenula ) glasalo je vec 98 % muskog sveta , pa ako cemo po demokratskim pravilima , ti nemas nista ni da se pitas !


Pa, dobro, ondak cu da se obucem u standardne aljine.
Kuj sam ja da se suprotstavljam slobodnoj demokraciji & izboru?!?
maya.sangoma maya.sangoma 13:36 23.12.2008

Re: :)

Tako je Const . Takvu te volim ! A muskarcima vec pocele oci da iskacu !
myredneckself myredneckself 02:08 24.12.2008

Re: :)

Je l' da da je izbor dobar???

Jao što ti dobra toaleta!
ja ću se zbog praktičnosti i vožnje na prevoznom sredstvu ako budem dolazila, ipak odlučiti za model B

maya.sangoma maya.sangoma 06:13 24.12.2008

Re: :)

Drage drugarice , nemojte da mi masite temu , ovo je dogovor za docek Nove godine , a ne Bal vestica. To cemo da organizujemo neki drugi put .Molim lepo .
vracarac92 vracarac92 11:41 23.12.2008

blago vama

Vi znate gde ćete dočekati i kako ćete je dočekati. Ja sam izvisio za put u Afriku tako da sada iz početka pravim planove. Ako ništa drugo prošetaću se gradom sa porodicom. Ma, nema veza, ići ćemo u Afriku neki drugi put a u Beogradu se uvek lepo provedemo.
Pozdrav svima i Srećna Nova. UŽIVAJTE!!!
miniko63 miniko63 12:08 23.12.2008

Re: blago vama

Jao Vračarac...baš šteta za Afriku...biće valjda za 8. mart :) Sve najbolje...ma biće lepo i u Beogradu.

Re: blago vama

vracarac92
Vi znate gde ćete dočekati i kako ćete je dočekati. Ja sam izvisio za put u Afriku tako da sada iz početka pravim planove. Ako ništa drugo prošetaću se gradom sa porodicom. Ma, nema veza, ići ćemo u Afriku neki drugi put a u Beogradu se uvek lepo provedemo.Pozdrav svima i Srećna Nova. UŽIVAJTE!!!


onda dolazimo kod tebe na splav
vracarac92 vracarac92 12:15 23.12.2008

Re: blago vama

Jao Vračarac...baš šteta za Afriku...biće valjda za 8. mart :)
U Južnoj Africi se dan žena slavi 19. juna(?)
onda dolazimo kod tebe na splav

Nema stuje, nema vode a ciča zima. Posle pola sata jektika je zagarntovana.
Biće splav (u stvari ne splav pošto sam prodao svoju polovinu već šlep koji sam kupio u deljaka sa tastom)negde u kasno proleće ili rano leto. Dogovorićemo se sve sa gazda Milutinom.
miniko63 miniko63 12:47 23.12.2008

Re: blago vama

I u Africi imaju Dan zena???...Bas si me iznenadio!
maya.sangoma maya.sangoma 12:51 23.12.2008

Re: blago vama

Vracarc , hvala ti sto zabavljas moje goste. To znaci da ja mogu da pocnem da se spremam za docek na blogu ,a ti preuzmi sve poslove oko istoga .
vracarac92 vracarac92 12:51 23.12.2008

Re: blago vama

I u Africi imaju Dan zena???...Bas si me iznenadio!
Imaju i dan mladosti, Mendelin rođendan. Bez zezanja.
vracarac92 vracarac92 12:54 23.12.2008

Re: blago vama

Vracarc , hvala ti sto zabavljas moje goste. To znaci da ja mogu da pocnem da se spremam za docek na blogu ,a ti preuzmi sve poslove oko bloga.
Samo se ti lepo spremi i doteraj a za blog ne brini. U sigurnim je rukama.
maya.sangoma maya.sangoma 13:12 23.12.2008

Re: blago vama

Ana , jedno predpraznicno pitanje : Do cega ti je vise stalo do Vracarca ili do njegovog splava ?
Bas me muci to pitanje mnogo ? Dodji opet i odgovori da zadovoljis moju znatizelju sada .
maya.sangoma maya.sangoma 13:15 23.12.2008

Re: blago vama

Vracarac ,Hoces li i ti biti na blogu za NG sa nama ? Ako dolazis ? ja znam sta cu sa tobom da radim!
vracarac92 vracarac92 13:21 23.12.2008

Re: blago vama

Vracarac ,Hoces li i ti biti na blogu za NG sa nama ? Ako dolazis ? ja znam sta cu sa tobom da radim!
Zavisi od toga ŠTA ćeš da radiš sa mojom malenkošću?
constrictoria92 constrictoria92 13:23 23.12.2008

Re: blago vama

Zavisi od toga ŠTA ćeš da radiš sa mojom malenkošću?


Ma, nek' radi sta 'oce.
Nego nemoj bez piva da dolazis!
maya.sangoma maya.sangoma 13:24 23.12.2008

Re: blago vama

Vracarac , Vidim da si najavio PRVU PROLECNU BLOGOVSKU ( bogovsku ) ZURKU NA TVOM SPLAVU . Divno . Smatram se pozvana i sama ( a ne samo Ana ) Donecu tortu koju hoces , a ti nabavi jedno peceno prasence ( pa ipak si ti domacin )!
A ko ce tamo da nam peva ? Pa zna se Ana ! Jel moze Ana ?
vracarac92 vracarac92 13:24 23.12.2008

Re: blago vama

Nego nemoj bez piva da dolazis!

A neko meze?
vracarac92 vracarac92 13:25 23.12.2008

Re: blago vama

Donecu tortu koju hoces
Škembe-tortu!
P.S. više nije splav. Plovilo preraslo u šlep, šta ću kad sam grandoman. Stari ali lep! Još kad ga sredim...A Ana i ti ćete biti počasni gosti. Naravno i constrictoria + sunašce! A i d.sandica bih voleo da vidim kao i mnoge druge, da ne nabrajam.
maya.sangoma maya.sangoma 13:29 23.12.2008

Re: blago vama

Miniko ,U Africi nema sta nema . Sta je jedan Dan zena za njih pogotovu sto je ceo od papira .
maya.sangoma maya.sangoma 13:31 23.12.2008

Re: blago vama

Vracarac , Pricam ti price , a mozda i pevam ( sve zavisi od toga koliko ces da me inspirises).
vracarac92 vracarac92 13:33 23.12.2008

Re: blago vama

maya.sangoma
Vracarac , Pricam ti price , a mozda i pevam ( sve zavisi od toga koliko ces da me inspirises).

maya, ti možeš da radiš šta god hoćeš, sve ti je dozvoljeno a ja ću se svojski truditi da te inspirišem.
maya.sangoma maya.sangoma 13:34 23.12.2008

Re: blago vama

Nikada nisam cula za tu ( skembe ) tortu , al cu da dovedem jedno prasence sa masnicom samo za gledanje !
Zadovoljan ?
vracarac92 vracarac92 13:36 23.12.2008

Re: blago vama

Nikada nisam cula za tu ( skembe ) tortu , al cu da dovedem jedno prasence sa masnicom samo za gledanje !
Smisli, imam puno poverenje u tvoje kulinarske talente.
A prasence bolje nemoj da dovodiš, zbog njegove bezbednosti, znaš kakvi su gosti ako mnogo ogladne. A i domaćin.
vracarac92 vracarac92 13:38 23.12.2008

Re: blago vama

Drage moje devojke,
Moram da vas napustim na neko vreme, imam mnogo posla. Obučavam jednu cicu...
maya.sangoma maya.sangoma 13:55 23.12.2008

Re: blago vama

Gde , bre , ode sad kad je najlepse . Stavi prst na celo : koliko si cica napustio da bi obucavao jednu ?
maya.sangoma maya.sangoma 13:57 23.12.2008

Re: blago vama

Vracarac , opasno je meni potpuno odresiti ruke ( to je samo jedno malo upozorenje tebi )
constrictoria92 constrictoria92 14:10 23.12.2008

Re: blago vama

Gde , bre , ode sad kad je najlepse . Stavi prst na celo : koliko si cica napustio da bi obucavao jednu ?


U pravu je Maya!
Osim toga, ta tvoja cica je lepa samo za gledanje.

E, Maya, Maya, kuda ide ovaj muski svet?!?
Nema nama bez nas zenski nista...
maya.sangoma maya.sangoma 14:32 23.12.2008

Re: blago vama

Na svakom cosku nas izdaju
A mi blesave im prastamo i prastamo
i tako cinimo gresku za greskom U svom zivotu .
vracarac92 vracarac92 14:41 23.12.2008

Re: blago vama

koliko si cica napustio da bi obucavao jednu ?
Aman ženske, ovu cicu obučavam po službenoj dužnosti. Šta ću, moram!
A stvarno nije loša.
maya.sangoma maya.sangoma 14:47 23.12.2008

Re: blago vama

Zao mi je , ali moram da ti prenesem BLAGO razocarenje zenskog roda , koje je gostovalo na ovom blogu !
Kakva sluzbena duznost ? Nemoj da nam sipas prasinu u oci ! Molim te !
vracarac92 vracarac92 14:50 23.12.2008

Re: blago vama

Zao mi je , ali moram da ti prenesem BLAGO razocarenje zenskog roda , koje je gostovalo na ovom blogu !
Kakva sluzbena duznost ? Nemoj da nam sipas prasinu u oci ! Molim te !
Ne budi na kraj srca, stvarno je službena dužnost. constrictoria mi je svedok.
Nikada se ja ne bih petljao sa kojekakvim cicama pored vas tako divnih da nije po službenoj dužnosti!!!
Nikad.
constrictoria92 constrictoria92 14:57 23.12.2008

Re: blago vama

Jeste, sluzbena duznost - potvrdjujem.
vracarac92 vracarac92 15:01 23.12.2008

Re: blago vama

Jeste, sluzbena duznost - potvrdjujem.

E maya, sad da te čujem?
Ćutiš, ćutiš?
maya.sangoma maya.sangoma 15:15 23.12.2008

Re: blago vama

Vracarac , malo si se izvadio zbog ovog ' "vas ovako divnih ".Teraj dalje !
vracarac92 vracarac92 15:31 23.12.2008

Re: blago vama

Vracarac , malo si se izvadio zbog ovog ' "vas ovako divnih ".Teraj dalje !

A cica?
maya.sangoma maya.sangoma 15:58 23.12.2008

Re: blago vama

Cica je tvoja briga , a ti si m0oja briga !
miniko63 miniko63 16:41 23.12.2008

Re: blago vama

E a u Beninu imaju u selu na sred jezera...gde su sojenice i kafanu i ispred nje reklamu za koka kolu....nisam bila ali je bio moj Dusan, koga od miloste zovem Duki. E Duki je bio tamo da poseti svog sina, pa ga je bivsa zena odvela tamo....pa je napravio par fenomenalnih fotografja. Pokazao mi je te slike i kao da sam bila tamo.
Dobro de....skoro kao da sam bila tamo. Neke su slike bile crno bele (kao ta za koka kolu reklamu) a ostele fotografije koje su prikazivale prirodu koje bile su u boji....DIVNO
myredneckself myredneckself 01:52 24.12.2008

Re: blago vama

E, Maya, Maya, kuda ide ovaj muski svet?!?
Nema nama bez nas zenski nista...

Dobro zboriš cons...doći ću ja malo na doček, samo ne znam da li je primereno da dolazim ovakva


maya.sangoma maya.sangoma 06:20 24.12.2008

Re: blago vama

Sminkanje je obavezno , a ostalo je slobodno . Ko sta hoce !
myredneckself myredneckself 11:56 24.12.2008

Re: blago vama

Nego nemoj bez piva da dolazis!

ma, evo doneću ja

vracarac92 vracarac92 12:43 23.12.2008

I Drug Tito je voleo nvu godinu

O tome kako je „običan“ čovek-proleter u ono komunističko doba u SFRJ dočekivao Nove godine sigurno su vam pričale majke i bake, ili ih se pak i sami sećate. Ali, verovatno ne znate kako ih je u to vreme dočekivao prvi čovek države, Josip Broz Tito. Izložba „Titove Nove Godine“ koja će, od 26. decembra do 31. januara, biti otvorena u Muzeju istorije Jugoslavije, pruža vam priliku da nakratko zavirite u glamurozni svet maršalovih novogodišnjih dočeka. A i oni su, priča Ana Panić, kustoskinja Muzeja istorije Jugoslavije i autorka izložbe, i te kako korišćeni u svrhu promocije komunizma i slavljene „po partijskom zadatku“. Javne svetkovine brisale su granice između ličnog i društvenog, a jedna od glavnih funkcija bila im je integracija. O tome se vodilo računa i kada su organizovani dočeci Josipa Broza Tita, predsednika SFRJ.
- Na ideju o stvaranju ove izložbe došla sam pre dve godine, kad sam spremajući postavku o novogodišnjim čestitkama koje je maršal dobijao krajem godine naišla na dosta podataka i protokola o organizaciji dočeka za prvog čoveka države. Dosta podataka pronašla sam i u fondovima Antifašističkog veća žena, koje je uglavnom i bilo zaduženo za to da te noći sve protekne u najboljem redu - objašnjava Ana Panić.
Nova godina, koja do Drugog svetskog rata nije bila preterano popularan praznik među Jugoslovenima, trebalo je, objašnjava kustos Muzeja „25. maj“, da u javnom životu SFRJ zameni dotadašnje obeležavanje Božića, ali i da vešto izbegne podvojenost stanovništva različitih veroispovesti i stvori osećaj pripadnosti jednoj zajednici-mlađanoj SFRJ. Upravo zato, sačuvanih podataka i fotografija sa Titovih proslava Nove godine u posleratnim godinama skoro i da nema u arhivama. Pedesetih godina maršal je krajem godine uglavnom bio u inostranstvu, na svojim „putevima mira“, te bi mu naša ambasada u državi u kojoj se trenutno zatekao na brzinu organizovala nekakav doček.
- Ali, od šezdesetih godina sve se to promenilo, pa je Josip Broz, sve do smrti, svaku Novu godinu provodio u Jugoslaviji. Verovatno da je na to uticala i činjenica da se u međuvremenu pojavila i televizija, te je Tito koristio priliku da ga i te noći kamera zabeleži među narodom. Tako bi prvi deo večeri Tito proveo sa suprugom i najbližim prijateljima, u intimnom dočeku, a onda bi, posle ponoći, izašao da prošeta gradom, provoza se tramvajem, poseti neki studentski dom ili kasarnu... Zato, pored otkrivanja trenutaka iz privatnog života doživotnog predsednika SFRJ, ova izložba otvara i pitanje odnosa države i crkve, odnosa verskih poglavara prema Titu i ukidanju i zabrani verskih praznika, koje smišljeno zamenjuje proslava Nove godine - objašnjava Ana Panić.
Na izložbi u Muzeju istorije Jugoslavije, koju će posetioci moći da vide svakog dana od 10 do 16 sati, izuzev ponedeljkom, biće predstavljena dokumenta iz Arhiva Josipa Broza Tita, koji govore o protokolu i vrlo detaljnoj organizaciji i planiranju dočeka Nove godine predsednika SFRJ, programi, pozivnice, liste gostiju sa rasporedom sedenja i nastupanja te večeri, kao i novinski članci i arhivski video i audio-snimci.
- Gospodin Ranko Bugarčić, koji je tada radio u protokolu Titovog kabineta, a docnije kod nas u muzeju, pričao mi je tako o „najluđoj noći“ na Brionima, kojoj je 1978. godine imao čast da prisustvuje. Poziv bi odabrani gosti dobili nekoliko meseci unapred, na Brione se stizalo nekoliko dana pre dočeka, koji je uvek bio veseo i sa bogatom trpezom, a onda bi se, prvog i drugog januara, obavezno išlo u lov. Zvali su se poznati pevači, poput Tereze Kesovije, Olivere Katarine ili Nikole Karovića, koji bi u tom slučaju istog trena otkazivali sve zakazane obaveze. Na spiskovima zvanica obavezni su bili Titovi intimni prijatelji i tadašnji političari - poput Edvarda Kardelja i Stevana Doronskog, a noć nije mogla ni da se zamisli bez tamburaša i orkestra Garde - priča autorka izložbe.
Među izloženim materijalom su, naravno, i arhivske fotografije iz Titove privatne fototeke, na kojima po prvi put možete videti maršala kako, opušteno, sa širokim osmehom i šašavom kapicom na glavi, dočekuje Novu godinu u Beogradu, Zagrebu, LJubljani, Sarajevu, na Brionima, Brdu kod Kranja, na brodu „Galeb“, ali i u Indoneziji i Egiptu.

maya.sangoma maya.sangoma 13:47 23.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

Vracarac , ti nam isprica celu istoriju . Znao jeTito da se provodi i svuda je bio za Novu Godinu , ali nikad nije bio na blogu ! Too bad! Kad bi se ponovo rodio i ponovo predsednik bio ....
aguero aguero 15:07 23.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

objašnjava Ana Panić.

Da li ce medju eksponatima da bude i g-dja Ljiljana Cetinic,ili samo u publici?
miniko63 miniko63 16:43 23.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

On bi bio VIP svih VIPOVA. Kako bi on ovde pisao i kako bi svi bili odusevljeni, pa slali komentare da bi ga fascinirali. E a da administrator ovde nije slucajno TITO ili neka njegova reinkarnacija :)
maya.sangoma maya.sangoma 19:35 23.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

Miniko , mislim da si na pravom putu . Tito je reinkarnirao u Supermoda . To je pravo resenje zagonetke . Jedan nula za tebe Miniko .
miniko63 miniko63 22:03 23.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

Povela sam...sada treba ocuvati prednost :)
myredneckself myredneckself 01:55 24.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

E a da administrator ovde nije slucajno TITO ili neka njegova reinkarnacija :)

Hej,miniko63 !
Čuješ...possible, everything is possible
maya.sangoma maya.sangoma 06:00 24.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

My, znala sam ja da ces ti da navratis za Novu godinu . Ja sam vec okacila moje muzicke zelje !
miniko63 miniko63 10:22 24.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

E a pitam se nešto da nam možda ne traze da imamo dozvolu od nadležnih organa za proslavu Nove godine na Blogu. Mozda su mislili da nam zabrane okupaljanje jer nismo prijavili Administratoru ili nekoj Komisiji nadležnioj za davanje dozvola na glavnom Vip-u....

Proveri to! Hocu opušteno da slavimo a ne da rzmišljam kako posle moram da nas zastupam kao advokat , ako mi date ovlšćenje, naravno, u slučaju da pokrenu neki postupak protiv nas Možda će mi trebati Tim za odbranu.
Kao obaveznog čalana pored svih zainteresovanih predlažem vozača iz moje firme legendarnog Čika Docu. Inače, reč je o maldom čoveku u punoj snazi
maya.sangoma maya.sangoma 11:17 24.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

Sad me totalno uplasi !!! Ali, malo se tesim time da ces ti da nas branis i tvoj tim. A sta ce da cika Doca radi ???
miniko63 miniko63 11:29 24.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo novu godinu

Čika doca je dobro.... a ako si mislilia šta on trenutno radi : on trenutno pruža stručnu i psihološku podršku našem direktoru, sobzirom da je za popodne zakazana sednica UO ( upravnog odrbora) na kojoj su neki neprijateljski elementi, pokrenuli inicijativu za smenu našeg direktora.
Sednica je u 2h a u kancelariji je sve mirno. Evo mene na blogu, Doca vozika Direktora po gradu, i usput mu analizira sve greske i nelogičnosti iz otvorenog pisma za smenu. Ali direktoru tonije dovoljno ne sluša pametnog čoveka nego mora u ministarstvo po podršku koju već i onako ima. He ha hi ma Nova godina je već počeala!

A ako si mislila sta će Doca da radi u našem blogovskom timu za odbranu...pa pošto ne koristi blog uzecu ga svog konsultanta, a ostali čalnovi tima sa bloga biće naknadno utvrdjeni. Prijave se mogu slati već sada :)
miniko63 miniko63 12:20 24.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

A ko je g-dja Ljiljana Cetinić. Unapred se izvanjiavam zbog svoje neobaveštenosti i nenaznanja <_<
trener92 trener92 15:03 24.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

miniko63
A ko je g-dja Ljiljana Cetinić. Unapred se izvanjiavam zbog svoje neobaveštenosti i nenaznanja <_<

Možda misli na Gertrudu Munitić ?
miniko63 miniko63 15:12 24.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

Jovanka sigurno nije
trener92 trener92 15:47 24.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

Ja ne bi bila ja da nemam i jednu potpuno licnu( tajnu ) zelju : da se i On pojavi to vece na nasoj blogerskoj zabavi zatvorenog tipa i samo da kaze "zdravo " svima sto cu ja razumeti kao "zdravo " najvise meni i nikom vise i sve ostale cu moje zelje sakriti i ostaviti za neko drugo klijanje , za neko drugo zrenje - da bih jednom mogla da ih prenesem nezno njemu , nezno najneznije , da se usput ne zagube , okrnje ili razbiju .
Ako ne dođe posle ovih reči, onda je stvarno , treba da dođe i sa tobom odigra ,u ovoj godini koja odlazi



uz ,hm Sve najlepše i
u neko doba ( kada se umoriš) pusti ovakvu muziku, ili kako želiš







maya.sangoma maya.sangoma 18:48 24.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

Treneru , ti si vec poceo da didzejises i kelnerises u povodu Nove godine . Hvala . Za ovaj krug sam zadovoljna .
Dodji za Novu g.na moj blog . Bice mi drago .
maya.sangoma maya.sangoma 20:42 24.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

Treneru , nisam se uplasila onog pored plavog cveta uopste . Jedan nula za mene !
miniko63 miniko63 11:59 26.12.2008

Re: I Drug Tito je voleo nvu godinu

Heh majstor atmosfere
miniko63 miniko63 12:48 23.12.2008

TITO

Ma on je bio car!
miniko63 miniko63 13:17 25.12.2008

Gde ste svi nestali

Sat je ovo? Zatisje? Ili mozda se svi uzurbano spremate za docek? Obaveze podeljene...meni niko nije nista rekao...da nisam mozda oslobodjena. Ako jesam imacu dovoljno vremna da se spremim...goteram...qqq jos cu biti najdoteranija na blogu
aguero aguero 10:18 27.12.2008

Haj'te curice,haj'te decaci......

Malo je utihnula pretpraznicna prica na ovom blogu,no,vreme je da atmosfera zivne.Rulanje (po pisti) sada se zahuktava,uskoro treba da poooooooooooooletimo...........i za nekoliko dana sletimo u 2oo9.godinu!
Posto maya pravi zurku,red je da svako ponese po neko pice.....Pravimo vinsku kartu.Pice koje stigne ranije,bice pohranjeno u blogodrum (specijalizovani blog podrum).Pecene jaganjce i prasice (umotane u 'artiju)nositi iskljucivo na ramenu!
Sto se tice pecenih curki,bice i toga......na maya.sangoma podvarku.zar ne,mayo?
maya.sangoma maya.sangoma 16:35 27.12.2008

Re: Haj'te curice,haj'te decaci......

Hvala ti sto razmisljas o mom partiju . Treba nam pica , kako da ne , i hrane . Ja sam naucila da spremim curku na podvarku , a jos pre sam znala da napravim pitu sa sirom .To znam i to ce biti posluzeno . Kupicu i torte posto sam to naucila da kupujem . A ko ce to sve da cuva u onom blogopodrumu koji si pomenuo? Ti naravno , promovisem te u cuvara blogopodruma . Jel moze ? Kazi samo !
Bice i jedno veeeeeliko iznenadjenje na blogu vezano za moje drugo prezime koje svi znate . Samo dodjite na zurku sa najvecom svojom zeljom za Novu godinu i onda cemo igrati jednu mentalno socijalnu igru . Sve cu vam objasniti na mom blogu 31. ujutro , po beogradskom vremenu .
Do tada vas sve voli i pozdravlja Maya
aguero aguero 19:52 27.12.2008

Re: Haj'te curice,haj'te decaci......

Ti naravno , promovisem te u cuvara blogopodruma . Jel moze ? Kazi samo !

Eh,san svake zene je da u podrumu drzi bar jednog muskarca!Ja sam ti vise za tavan!Vidi sa Bas Celikom!
maya.sangoma maya.sangoma 20:00 27.12.2008

Re: Haj'te curice,haj'te decaci......

Znaci neces . Nema veze , I ne moras . Sta ces mi na tavanu ? (molim te da ne odgovaras , znam da si ti bezobrazan jedan ).
aguero aguero 21:21 27.12.2008

Re: Haj'te curice,haj'te decaci......

Sta ces mi na tavanu

Da budem sangoman!
E,da,eto ti ideje da raspises konkurs za maya.sangomana (ako ga vec nemas)!!!Bar za docek Nove godine.Da vidimo kakve ce sve dileje da se jave!Ups!
maya.sangoma maya.sangoma 21:27 27.12.2008

Re: Haj'te curice,haj'te decaci......

Aquero , nemoj da mi stajes na muku . Mogu ja i sama ! Samo bi mi to falilo !
aguero aguero 23:06 27.12.2008

Re: Haj'te curice,haj'te decaci......

maya.sangoma
Aquero , nemoj da mi stajes na muku . Mogu ja i sama ! Samo bi mi to falilo !

maya.sangoma maya.sangoma 16:11 28.12.2008

...



nebesky nebesky 16:49 28.12.2008

NG

Nova godina je marketinški geg
I samo još jedan teg
Na leđima tvojim...
Ne, neću da (ih) brojim,
Da ne bih saznao koliko tegova ima -
Srećna Nova godina - svima...
maya.sangoma maya.sangoma 17:14 28.12.2008

Re: NG

Nebeski , hvala ti za pesmu ! Kratka je ali efektna .

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana