Časopis TFT

Željko Mirković RSS / 25.12.2008. u 11:04

 

            Ovih dana se još jedan časopis redovnom pretplatom uselio u moj dom.

            Pored DOX-a časopisa o dokumentanrom filmu koji štapma EDN /European Documentary Network/ i National Geographic-a novi član moje biblioteke postao je i kvartalni časopis TFT /Teatar, Film, Televizija/ u izdanju Službenog glasnika.

            Želeo sam da sa Vama podelim svoje zadovoljstvo što se na našem prostoru pojavio jedan ovakav časopis, jer zaista je malo ovakvih izdanja koji kulturi daju kvalitetan  prostor koji ona zaslužuje.

            Teme se tiču Teatra, Filma i Televizije , kao što i sam naslov časopisa govori. 

            Drago mi je da su autori tekstova /Jelica Zupanc, Jovan Cirilov, Dimitrije Vojinov, Misa Paramenitc, Feti Dautovic, Svetislav Basara, LJijana Djordjevic, Ivan Lalic, Slobodan Pesic, Ivan Medenica, Amra Latific, Bosko Djordjevic.../ izabrali jedan analitički ugao koji proizilazi iz odličnog poznavanja tematike kojom se bave. Što vam dakle ukazuje da je izbor pao na kvalitetne autore u ovom broju.

            U intevjuima /Abas Kjarostami, Goran Marković, Andraš Urban.../ oseća se neporednost i dobro poznavanje sagovornika i njegovog rada tako da dok čitate vi zaista upoznajete osobu sa kojom se razgovara, to nisu PR tekstovi, već zaista razgovori.

            TFT je sada na moje zadovoljstvo zauzeo svoj deo u mojoj biblioteci i nadam se da će kvatlitet kakav je u prvom broju pokazao u samom pristupu kulturi,  u izboru tema, ali i u kvalitetu štampe i fotografije,  zadržati još dugo tamo.

Željko Mirković

www.optimisticfilm.com



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

4krofnica 4krofnica 14:40 25.12.2008

;

hvala za preporuku.
kupujem!
dolybell92 dolybell92 00:27 26.12.2008

Re: ;

4krofnica
hvala za preporuku.
kupujem!


Takođe....
loader loader 20:39 26.12.2008

Javljač dobrih vesti ..

Baš mi je nekako prijao vaš post. Kao što prijaju nove igračke. Razlog je, naravno, susret sa časopisom koji je za mene do sada bio nepoznanica. Tj. informacija da on postoji.

Više nego dovoljno je oko nas negativnih vesti i prenošenja tih vesti, od usta do usta. Stoga je, uvek, velika stvar kad neko nastupi sa namerom da podeli neko pozitivno iskustvo.

Preporuka i pozdrav

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana