Male STVARI i Nova godina, SRECA i tuga

miniko63 RSS / 25.12.2008. u 12:20

Mogu li  miris tek skuvane kafe i pogled kroz prozor tople sobe dok nepolju pada prvi ovogodisnji ozbiljniji sneg,biti dovoljni da osetis trenutke srece?

Uzmes gutljaj tek skuvane sveze kafe, bacis pogled kroz prozor i uzivas u svakom trenutku. Gledas kako promicu pahulje i ljudi.Uzivas u trenutku jer znas da ce vec sledici biti drugaciji. Ipak, potajno se nadas da ce sledeci trenutak biti jos boolji, lepsi i srecniji.

Da bas tako treba da bude...Nova godina polako pristize, a ovo je doba godine, kada  nekako svi ljudi kao da imaju vece pravo na neku vecu nadu i neke lepse zelje za sebe i za druge. Svi ocekuju neku vecu srecu. Prednovogodisnja atmosfera daje nam neko vece pravo da ocekujemo nesto mnogo vece i mnogo lepse nego sto inace zelimo u ostalim periodima godine. Pitam se od kuda to neko svecano osecanje, neki privid srece u ljudima krajem svakog decembra. Nista mi ne pada na pamet dok ispijam ovu divnu soljicu kafe. Ne znam sta je prouzrokovalo ovaj trenutke srece kod mene. Zaprovo, ja ne bih trebala da osetim srecu jer trenutno imam i nekih neresivih problema sa ozbiljnom bolescu mog oca, a ja sam onako, i tek tako, u ovom trenutku srecna, a pitam se imam li pravo na to? Sledeci trenutak ce biti drugaciji to znam. Zelela bih da bude srecniji jos mnogo srecniji. Ali to ja ne biram...mozda mi umseto osmeha suze kliznu niz obraze zbog nekih nepravdi koje ne mogu da ispravim, zgog neke tuge za stvarima koje su izgubljene a koje ne mogu da vratim, zbog neceg sto nije dobro a ne mogu da ispravim i poboljsam bilo na licnom ili globalnom planu...ne znam. Za sada samo srcem ovu kafu i uzivam!



Komentari (11)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

aguero aguero 14:27 25.12.2008

Danas je danas!

Zivot cine mnogi trenuci,ali i svaki trenutak je zivot.Zivot je sve,i radjanje, i mladost, i srednje doba ,i starost ,i smrt....Covek treba da prozivi punim plucima svaki trenutak svog zivota.I da stojicki prihvati sve-i dobro i zlo....Srk kafe,pogled kroz prozor....misao koja odluta - sve je to lepota zivljenja.Ne budimo nikada nezahvalni,nemojmo ni pomisliti da nam treba jos (bilo cega),jer mnogo je onih na ovom svetu koji nemaju ni mrvu onoga sto mi imamo.Zato ne tuguj!Danas je danas,sutra je sutra.Danas ne ,trosi ,ono 'sutrasnje' sutra!Jer vec sutra,trebace ti sve njegovo (sutrasnje)!
vracarac92 vracarac92 14:39 25.12.2008

Re: Danas je danas!

Covek treba da prozivi punim plucima svaki trenutak svog zivota.I da stojicki prihvati sve-i dobro i zlo....Srk kafe,pogled kroz prozor....misao koja odluta - sve je to lepota zivljenja.Ne budimo nikada nezahvalni,nemojmo ni pomisliti da nam treba jos (bilo cega),jer mnogo je onih na ovom svetu koji nemaju ni mrvu onoga sto mi imamo.Zato ne tuguj!Danas je danas,sutra je sutra.Danas ne ,trosi ,ono 'sutrasnje' sutra!Jer vec sutra,trebace ti sve njegovo (sutrasnje)!

Uze mi reč iz usta.
Preporuka
Isčekujmo novu godinu sa nestrpljenjem i nadjmo se nečem boljem i lepšem jer ako nam optimizam "otkaže saradnju" šta je onda smisao?

miniko63 miniko63 17:07 25.12.2008

Re: Danas je danas!

Ne tugujem samo se po nekada rastuzim
miniko63 miniko63 17:08 25.12.2008

Re: Danas je danas!

Ne daj boze da nas optimizam napusti. Pa pogledaj u kakvoj drzavi zivimo
aguero aguero 19:02 25.12.2008

Re: Danas je danas!

Ne tugujem samo se po nekada rastuzim
*novo

I to je normalno.Jer u tebi ima i duse i srca,miniko.....
maya.sangoma maya.sangoma 19:41 25.12.2008

Re: Danas je danas!

Tek sam sad stigla . Vidim da se se raspisala i rastuzila . Ova gospoda blogeri su rekli sve o " red sreca , red tuga " tako da meni nije ostalo puno . Ali na tebi ostaje da se trudis svaki dan tvoga zivota da ucinis srecnijim ako je moguce , a ako nije ,ono bar snosljivijim .
miniko63 miniko63 19:54 25.12.2008

Re: Danas je danas!

Ne ne...nisam tuzna....pisala sam o o sreci....a text je ispao nekako tuzan...sta ja znam. Ma kakvi jelkicu sam okitilia sve sija.....
aguero aguero 00:49 26.12.2008

Re: Danas je danas!

jelkicu sam okitilia sve sija.....

E,to nam svima,mnogo vise prija!Srecno,miniko!!!
miniko63 miniko63 11:36 26.12.2008

Re: Danas je danas!

I nama Maya...kad si tu i kada u letu lako prokomentarišeš....hodas zemlju ne dodirujes ...
matityahu matityahu 19:33 26.12.2008

srk kafe

Nema niceg lepseg od jednog (ili vise) srka kafe. To je uzuvanje u trenutku.
miniko63 miniko63 19:52 26.12.2008

Re: srk kafe

Da sve cesce mi se to desava!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana