Факс-транзиција

Dragan Jakovljević. RSS / 27.12.2008. u 14:55

Пошто сам у општој информационој трци скоро заборавио на стари добри факс, а ситуација је захтевала да га се сетим, одем до прве пештанске поште да пошаљем допис на један број у Србији. Што да не, то им је посао - рећи ћете ви. И ја сам их редом убеђивао шта им је посао, од портира, преко поштанске шалтеруше, до шефа шалтер-сале, али није помогло. Чим споменем факс сви сложно одмахују. Ко руком, ко главом, а на крају замало и ногом. Убеђују ме како факс за иностранство не могу да пошаљем ни из једне поште у Мађарској, јер је сада ово - Европа!

- Зашто не користите имејл? Па, где ви живите, човече? - упитала ме је нервозна госпођа за шалтером. Не чекајући одговор, поново је савила главу, наставила да лиже гумицу и брише нешто што је, ваљда због мене, погрешно уписала, мастиљавом оловком.

Одатле кренем на шалтер за уплате, да пошаљем нешто мало евра на један рачун у Немачкој. Ни тамо нису знали како се то шаље јер се пошта тиме не бави. Рекоше да покушам у банци.

Послушам их, али су ме исти одговори чекали у све три оближње банке. Може са рачуна на рачун, уколико га имам код њих, али готов новац никако. Идите, кажу, у туристичку агенцију на углу, они ваљда шаљу. Одем и тамо, а они примају само доларе и форинте. Евро никако! У Европи од малопре.

Пре него што сам клонуо духом и кичмом и вратио се кући необављена посла, нисам могао да не дам себи одушка пред шалтерушама. Питам их зашто су побацале старе добре прње из Кадарове ере, кад им из Европе још не стижу нове, а оне љуте. Једна дебела је упорно лупала оловком по нечему налик компјутерској тастатури прве генерације. Знојила се и гласно псовала цивилизацију и Мајкрософт. Каже, запретио им да ускоро шаље још новији програм, па ће, сирота, по тастатури онда морати да лупа са две оловке. За исту плату. Катастрофа!

http://www.dragan-jakovljevic.com/

Atačmenti



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Dr M Dr M 01:47 28.12.2008

Esse homo!

Samo da virnem, u Potpalublju ima svile i kadife i dragog kamenja, samo treba naci!
Dragan Jakovljević. Dragan Jakovljević. 01:51 28.12.2008

Re: Esse homo!

Ha, ha, bas prijatno iznenadjenje, u ovo doba noci! Eto, i mi u Potpalublju svetlucamo, makar toliko da se ne izgubimo.
Srecna Nova!
jednatanja jednatanja 13:15 28.12.2008

He, he

Sigurno treba da ima neka radnja (obicno ona koja nudi i fotokopiranje) koja ima skener, skeniras za par centi (forinti), posalju ti na email, i ti onda prosledis, a email sigurno imas, ako vec blogujes.

Samo nastavi! Preporuka.
Dragan Jakovljević. Dragan Jakovljević. 15:12 28.12.2008

Re: He, he

Eh, da, postoji to, ali... U ovom slucaju su iz Srbije porucili: ili faks ili nista! Valjda i oni tamo imaju neku debelu, koja jos nabada mastiljavom olovkom i sve vreme gleda u taj prevazidjeni fax kao u svemirski brod. A ima ih u Sbiji bogami...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana