Večeras sanjam...i to lucidno!

provincijalac RSS / 28.12.2008. u 02:02

Ne znamo se...u stvari,ne znate vi mene,pošto sam ja taj koji ima problema sa nesanicom.

Pretpostavljam da je u snovima normalno da sretnete osobu koju nikad niste upoznali,a da opet imate osećaj,s vremena na vreme,kao da se znate iz realnog života. Ili da u pravom životu sretnete ljude koje ste možda sanjali...Ne bih znao,oprostite na slabašnom iskustvu,ali kao asocijalni tinejdžer i sanjar sa nesanicom (po sopstvenoj definiciji),prihvatio sam se te dužnosti da upoznajem svet kroz lucidne snove. U stvari,sve što me zanima je alternativan pogled na život koji vodimo,dok isti sve vreme zapravo precenjujemo kao jedinstven,kao svrsishodan.

Neverovatno mi je koliko je moja generacija zaglibila u anemičnost,a da toga nije ni svesna. Ili još gore,odlučila je da se svojom anemičnošću bori protiv bilo kog vida istupanja iz tog kalupa ‚‚Nevermind'' opšteg stanja omladine. Na mene to već neko vreme utiče prilično obeshrabrujuće,pa mi nemojte zameriti na malim pokušajima bežanja od stvarnosti. Doduše,ovo informatičko društvo u kom se sporazumevamo je verovatno i inicijator celog pokreta ljudi koji beže od stvarnosti,kojih se ja odlučno gadim,pa bih radije predefinisao svoju aktivnost u Bežanje od 'bežanja od stvarnosti'. Tu spas nadjoh u filmu (a gde drugde nego opet u nerealnom svetu..?) po imenu Waking Life režisera Richarda Linklatera.

 

 

Pretpostavljam da za neke od vas to nije čudno,ako su film već pogledali. Svejedno,preporučujem da ga pogledate još koji put.

Moja devojka lucidno sanja. Kaže da to svi možemo,samo nam treba vežba,koncentracija...Iako mi čak i sam čin zaspivanja prečesto dolazi kao problem,ovaj put sam odlučan! Idem tamo gde mogu da oblikujem sopstvene želje. Odričem se realnosti na neodredjeno,i ležem u krevet slušajuci The Beatles u pozadini (Please Please Me 1963). To me opušta ovih dana...

 

P.S.- Oprostite ako me na trenutke poetika od koje ne mogu da se suzdržim ponela ka patetici.Zapravo sam optimista!

P.P.S.- Voleo bih ako bi me iskusni lucidni sanjari malo posavetovali o sopstvenim borbama..

 

-provincijalac-



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 17:32 03.01.2009

.

Cao.
Super su ti tekstovi....samo napred.
provincijalac provincijalac 20:00 03.01.2009

Re: .

Hvala puno,znači mi podrška (i ne kažem to tek tako,zaista mi znači!). I ja uživam u Vašim tekstovima.

'Kako drugačije da se odbranim od ništavila,nego ovom barkom u koju sam sakupio sve što je za mene važno?' Parafrazirani Kiš,verujem da znate..
myredneckself myredneckself 01:22 04.01.2009

Re: .

Idem tamo gde mogu da oblikujem sopstvene želje. Odričem se realnosti na neodredjeno,i ležem u krevet slušajuci The Beatles u pozadini (Please Please Me 1963). To me opušta ovih dana...

atmosfera i okruženje zadovoljavajući, čim ti slušaš Bitlse, raduješ me
(ovde kad sam došla zateklo me pravilo da smo svi na TI)
provincijalac provincijalac 01:56 04.01.2009

Re: .

myredneckself

(ovde kad sam došla zateklo me pravilo da smo svi na TI)


Onda se izvinjavam na svojoj 'novopečenosti' ,zelen sam,naučiću

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana