Dugmad i ostale Puljice

milutin_bre RSS / 03.01.2009. u 22:07

Kad sam bio mladjan ja, igralo se u ulici sa Puljicama i ostalim dugmadima...

Ideju za ovaj post dao mi je jedan od voditelja Operacija Trijumf, to jest mala Maca.

Evo zašto: gledam pre neko veče tu emisiju, vidim Maca u ruci drži mikrofon, a na Uvetima ufircao dugmad kakvu.

U sebi rekoh, uh bogte nekad kad sam bio mali, igrao sam se sa Dugmadima sa komšijskom decom, to jest igra se sastojala u tome : ko će bliže da dobaci zidu ili linji, a danas vidim da se dugmad ne koriste za Kapute i košulje, već za štepovanje na mesnati deo uveta bato.

Nego nisam hteo na tome da poentiram, već na nešto mnogo duhovitije i bizarnije reklo bi se.

Igram ja tako jednog dana, izgubim jedno tri-četiri mala dugmeta, i šta ću, moram da se vadim, i naravno odem u kuću, otkinem sva tri Velikaaa dugmeta sa novog kaputa majke mi.

Dugmad su toliko su bila lepa velika i šarena, da su mi drugovi za jedno takvo, davali tri komada, doduše mnogo manja i ružnija, šta ću ja to sve zamenim za devet dugmadi i opet se dam u igru, to jest kockanje u iste, i sve to izgubim i smirim se posle.

I tako prolaze dani, meseci, dodje Zima, mama mora da vadi kaput, kad hoćeš, nema nijednog dugmeta, šta će mučenica pita sve nas u kući ko je to uradio !?

He, he, spas za sve nas je bila ta, to jest spas za mene je taj, što nas je bilo šestoro dece, sve jedno drugome do ušiju što bi rekli stari, pa sad ti pogodi kao roditelj ko je taj izgrednik od šest komada.
Nema teorije! Rešenje je da smo svi to uradili, ili niko, i obično na kraju niko nije to uradio , već su dugmad sama odletela na ulicu jel' te.

Eto šta dve mindjuše na Macinom uvetu u vidu dugmadi uradiše, inspiririsa me da napišem ovo šta napisa. Da pitam, ima li neko viška tri dugmeta šarena , da vratim gospodji mami.

_________________



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana