Udaranje čežnje i drugi sportovi

Dejan Tiago Stanković RSS / 05.01.2009. u 10:32

5273.JPGOnoga koga sam pre godinu-dve pretnjama i na prevaru privodio na kupanje, sad ne mogu da iščupam iz kupatila. A kasnimo. Već bi trebalo da smo kod Rastka, a još nismo ni krenuli. Odnosno, već smo bili krenuli, već smo bili na vratima kad je Lepotan prilikom poslednje estetske provere u ogledalu shvatio da mu je kosa - citiram - „jeziva" - ta je odlučio da ostavi oca i mlađeg brata da već obučeni čekaju pred vratima dok on ne sredi frizuru. Ne obazire se na oca - Aj, leba ti, požuri, nem, bre, smisla, čekaju nas... - i brata - Šta se džabe lickaš, ružan si. Pojavljuje se tek posle male večnosti, ovoga puta kao zadovoljan pravilno uštirkanim čupercima na glavi, po mom mišljenju potpuno istim kao i kada je ušao u kupatilo, a po njegovom daleko boljim, doduše još uvek ne savršenim.

- Kakav maler. Do juče sam imao super kosu, a danas mi uopšte nije kul. ... (ogleda se u retrovizoru)

- Okreni taj retrovizor, ne smetaj mi dok vozim.

- Jel ti misliš da sam ja lep? (i dalje se ogleda u retrovizoru)

- Najlepši si.

- Našao sam koga da pitam. Za tebe nema veze kakav sam. Tvoje mišljenje se ne važi. (i dalje se ogleda u retrovizoru)

- Ne važi se. Al' si mi lep.

- Aj sad jedan test. Jel ti i Mali lep? (i dalje se ogleda u retrovizoru)

- Najlepši.

- Lepo ja kažem. Tvoje mišljenje se ne važi. Zaslepljen roditeljskom ljubavlju. (i dalje se ogleda u retrovizoru)

 Vozimo se mi tako, a u kolima parfemskih isparenja, kad bi nedajbože došlo do varničenja, otišli bismo u vazduh. 

***

Moj prvenac i Rastko su vršnjaci. Samo mesec dana razlike (ne znam tačno u čiju korist) i samim tim su u sličnom fazonu - pola-dete-pola-momak. Popodne kod Rastka obećava odlično zezanje: kompjuteri, malo prijateljskog ćuškanja, pa opet igrice, partija šibanja jastucima. Onda krenu momci odu po picu i vrate se posle dva i po sata, a da niko pojma nema gde su bili i zašto su se toliko zadržali. Ni mi, ni oni. Vazda se vode žučne rasprave o muzici, sportu, patikama, japanskim crtanim filmovima, kompjuterskim igrama.

A Rastko ima i sestru. Godinu dana mlađu, beloputu, plavooku, svu vitku, duguljastu - pravu lepoticu. Ona, naravno, ne učestvuje u igrama, ali je tu, iako joj je brata preko glave, a svesna je da drugari nisu ništa bolji od njega. Kad smo bili na Adi na veranju po drveću, sabotirala je, kad smo se kuglali, bila je nezainteresovana. Sad nema gde, pa zamišljena, prelistava neki časopis. Ipak, nešto mi govori da je i ona provela sat-dva pre našeg dolaska doterujući se. Možda nisam u pravu, možda je taj utisak samo plod moje želje da nađem dokaz da nisu samo meni moji sinovi lepi. Kako god, ona šalje neke poruke s mobilnog, na njih ne gleda. Osim, ponekad, ispod oka.

Na drugom, muškom kraju sobe Rastko i Mali su se već ušemili i voze neke divlje trke po ekranu, dok je kod Lepog s frizurom situacija drugačija. On nije osobiti zainteresovan ni za šta - kao kibicuje trku, onako blazirano, bez upuštanja, kao lista neki strip, kao i on nešto brlja po telefonu, ukratko, ponaša se kul da kulji ne može biti. Tek, s vremena na vreme prošeta pogledom po sobi i čekira jednako nezainteresovanu Lepoticu s dugim trepavicama opruženu na kauču.

U međuvremenu trka na ekranu postaje sve uzbudljivija, dva šofera su sve glasniji, dolazi do dramatičnih zapleta a nezainteresovani Lepotan je sve manje šmeker i dasa a sve više dete. Poslednji put kad sam se navirio da vidim kako stoje stvari (pre no što ću sa se grupom roditelja i staratelja obe strane povući u zbeg u kafanče prekoputa) postalo mi jasno da udaranje čežnje više nije u toku.

Nije prošlo mnogo a Mala došla i sela s nama matorima. Naručuje koka-kolu.

- Šta rade dečaci?- pitamo.

- Blenu u kompjuter i dernjaju se.

- To ti je, što ti je... Muški su ti, sine Mala, infantilni.

- Izvini, ali kakve to veze ima sa mnom?

- Ma nikakve, samo kažem.

Atačmenti



Komentari (41)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

blau.punkt blau.punkt 11:05 05.01.2009

to ide uz njixove godine

to: udaranje čežnje.. to je tak normalno i tak slatko..

al malo je naopako što to rade i odrasli..
ne.nevena ne.nevena 11:12 05.01.2009

Bila sam ovih dana u Vasem Lisabonu...

...i, iako nas je kisa udavila, dobro smo se proveli. Prelep Vam je grad, najblaze receno.

Pozdrav.
mariopan mariopan 11:26 05.01.2009

Re: Bila sam ovih dana u Vasem Lisabonu...

Kako je to slatko..i tesko, nije lako ni njima u tim godinama.

Nedostajes sa ovakvim toplim pricama na blogu. bar meni ( a cujem da se i ostali zale)
Jelena Milić Jelena Milić 11:58 05.01.2009

lepotani

ja krenem rukom ka toniku ili mleku za skidanju sminke, malo kupatilo, onako insitiktivno trebalo bi da znam sta mi je gde, i sve cesce fatam clean and clear te tecnost, te piling, te scrub, nemam pojma vise ni ja sta , ili sad nivea teen, kolko flasicaaaaaa, majko mila,. u moje vreme bio solutio doroslovac, na flasici pisalo samo spolja, donela mi keva iz DZ, i ja ukapirma da se preparat zove Spolja, i sad me moji zajebavaju za Spolju, al nije ni meni lako sad sa toooliko flasica po kupatilu.

pa adidas kupke ....

pa mojasisternemasvojudecupanamojojtrosipare kokos krema i kojecega po kupatilu!

a kljucevi od soba, sto su postali roba! most wanted item around.

vitam na facebook sta mi sin radi.
dorcolski jebaci grupa.

i za 14. daj pare da vodim drustvo u kafic, daj pare za drustvo u kafic, ....gde ste bili, ma smor i nije bilo emsta...
otisli u Mc !
maksa83 maksa83 12:04 05.01.2009

Re: lepotani

vitam na facebook sta mi sin radi.

loader loader 12:01 05.01.2009

Mladost na njima ...

Svakome su deca naj... i to je naravno ok. Ali, ne bi možda čak ni trebalo posebno o svojoj, jer to je ljubav po defaultu, za koju nemamo baš potpune "izborne zasluge" pa ... :)

Ono drugo hoću da kažem. Vidim ih, sve, na ulici, u mimohodu, naparfemisane, u zamahu, kako žure i šapuću jedni drugima nešto uz rame, kako se spotiču kucajući poruke... i svaki put pomislim:

KAKO JE LEPA MLADOST NA NJIMA !!
dragoljub92 dragoljub92 12:33 05.01.2009

lepo

baš,lepo viđeno
ace1 ace1 13:18 05.01.2009

Ceznja

Eeeeeeeeeeeeee............................da je vise udaranja ceznje..........................bilo bi nam svima lepse..................ovako nam samo 70-te to rade............................aj` pa sa srecom u Novoj 2009.............
Milan Novković Milan Novković 13:30 05.01.2009

Ok, vidim...

...Ipak, nešto mi govori da je i ona provela sat-dva pre našeg dolaska doterujući se....

...taj ženski rad slabije kapiraš :)

Za sat-dva ne možeš ni kovrdžavu kosu da ispeglaš, ili ispeglanu da iskovrdžaš (srpski!?), a kamoli da se spremiš za dečake :)
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 14:28 06.01.2009

Re: Ok, vidim...

Za sat-dva ne možeš ni kovrdžavu kosu da ispeglaš, ili ispeglanu da iskovrdžaš (srpski!?), a kamoli da se spremiš za dečake :)

ma naravno da mozhe al poshto nikad nije kako treba onda mora sve iz pochetka. tako nekoliko puta. ovo ja iz iskustva.

mnogo lepa pricha.
dzudi dzudi 13:42 05.01.2009

Hej...

Ćao!

Koliko godina imaju Lepotan i Mali? Moram da pitam jer sestrin klinac ima devet i po, i najvažnije stvari su mu frizura i dobar parfem ili dezodorans ( može i to da prođe kod njega ).
A udara čežnju jednoj klinki neviđeno, pazi, mala mu kupuje garderobu ( čitaj -njena mama ) a on se pravi blesav i ne proba je dok je mala kod njih...kad ode oblači tu majicu i spava sa njom :))))

E, naša su vremena bila drugačija. Ovo su danas neke nove klinke i klinci.

Slatko si me nasmejao sa ovom pričom, pozz!
Krugolina Borup Krugolina Borup 13:58 05.01.2009

Re: Hej...

Koliko godina imaju Lepotan i Mali? Moram da pitam jer sestrin klinac ima devet i po, i najvažnije stvari su mu frizura i dobar parfem ili dezodorans ( može i to da prođe kod njega ).


Moj mali, s dve i po godine, odbija da obuče šta mu majka spremila za vrtić, uz izjavu: "Neću da me deca vide takvog!"

Šta će da bude s devet i po - ne smem ni da pomislim...
nikodiva nikodiva 17:55 05.01.2009

Re: Hej...

Da, da, to sve jako rano pocinje. Moj sin je sa dve godine svakog jutra birao pelene, tj. koji mu motiv tog dana najvise odgovara raspolozenju
mirelarado mirelarado 15:13 05.01.2009

Magareće godine

Otkad mi je Najmilija kći ušla u "nezgodne" godine, ne mogu da prežalim što nemam dva kupatila, ili barem zaseban toalet! Ovako, em se neprekidno spotičemo o nepregledan higijensko-kozmetički arsenal, em vrlo često očajni pocupkujemo po kući... Ali, neka, divna su mi ta deca, sasim svoja i posebna! Baš mi svidela Vaša priča.
thebee269 thebee269 15:55 05.01.2009

Re: Magareće godine

mirelarado
Otkad mi je Najmilija kći ušla u "nezgodne" godine, ne mogu da prežalim što nemam dva kupatila, ili barem zaseban toalet! Ovako, em se neprekidno spotičemo o nepregledan higijensko-kozmetički arsenal, em vrlo često očajni pocupkujemo po kući... Ali, neka, divna su mi ta deca, sasim svoja i posebna! Baš mi svidela Vaša priča.


i moja mala u tim godinama, ali ja na srecu imam bar zaseban toalet, ali se nekako razmisljam da iznad wc solje ugradim tus pa tusiranje kad ja hocu, ovako koliko sam puta zaspao, cekajuci da ona samo...sredi friz ili...
iris.davidovich iris.davidovich 15:47 05.01.2009

Razumem ih

potpuno. Za frizuru pogotovo, a razumem i tebe
Secam se kad sam imala 10-11-12 godina (dakle predtinejdzer), isto sam pitala majku. i dobijala identican odgovor, i onda se jos vise razbesnim jer sam ocekivala da mi stvarno kaze. sto je najgore, ona mi je stvarno i rekla. a isto cu i ja mom detetu. i tako u krug
vladimir petrovic vladimir petrovic 16:28 05.01.2009

Odlicna prica

Lepo ispricano. I uvek se dozivljava kao nesto novo, iako je to vec mnogo puta vidjeno ili cuveno kod drugih.

Samo, i u ovakvim pricama, ocevi obicno igraju svoju ulogu kada su u gostima, ne bivaju ni oni mutavi pa da zaostaju za decom koja zele da se svide, he, he, he...
trickshot trickshot 18:00 05.01.2009

i ja ih imam

Moja cera sa 13 godinica pre doceka Nove Godine (naravno sve pod kontrolom) kod drugarice, bila na klizalistu, a posto je sad raspust ide se svaki dan na klizanje, a ja moram da pitam: jel ima tamo neki deckic, neeeeeeeee kaze svi su glupi ili ruzni ili smor, ali se redovno ide na klizanje ovih dana, hmmm.
Sin od 6 godinica, kad smo otisli da ga pokupimo iz obdanista, prilazi i digao ruke kao da je postigao het-trik, u jednoj ruci drzi pozivnicu za rodjendan kod Sare (njegove drugarice), kaze majci da joj kupis kaze nesto lepo za poklon, zaspao je sa pozivnicom.
Tek cu da se smejem.
Unfuckable Unfuckable 18:07 05.01.2009

Muški su ti, sine Mala, infantilni

skoro sat vremena obigravam oko ovog teksta kao dete oko Snikersa, sve odlažući zadovoljstvo, za koje znam da me čeka kada uplivam u još jedan pravi, ali - topvrhultraextra - Tiago vs Teens ugođaj

Da skratim : dakle, smorio si se...bedaya... tajrad ?

ps : ne "udaraj" nam čežnju više, pliz
NNN NNN 18:40 05.01.2009

Odličan tekst!


Miki Rubiroza -Udarač čežnje
iris.davidovich iris.davidovich 18:56 05.01.2009

Re: Odličan tekst!

Miki Rubiroza -Udarač čežnje

izmislio lupanje ceznje, obozavam
vidal vidal 19:08 05.01.2009

lepo 000


Kad mi sve pocrni ispred ociju i u pozadini, narocito od lose probave stvarnosti,
udubim se u njegovu jez frizuru, i smek ala mladi Brando, pa mi dodje nesto mnogo lepo
to lupanje ceznje plavojci iz komsiluka.
muaddib92 muaddib92 21:08 05.01.2009

Kvaka 22

..коментар 22-ги - и препорука број 22. Леп просек, Дејане
ipsi ipsi 21:41 05.01.2009

Re: Kvaka 22

Evo i 23-ce.

muaddib92 muaddib92 21:56 05.01.2009

Re: Kvaka 22

да, само што препоруке каснУ..
Dejan Tiago Stanković Dejan Tiago Stanković 21:55 05.01.2009

eto teme

Više neću ni o čemu drugom da pišem, samo o deci. Em volim ja, em voli čitalačka publika. Milina jedna. Dok me deca ne uhvate da ih rayvlačim po medijima, onda sam nadrljao. Posle ću o unucima. :)
ipsi ipsi 21:58 05.01.2009

Re: eto teme

Ili ce djeca o tebi, sto bi sigurno bilo isto tako zanimljivo
muaddib92 muaddib92 22:05 05.01.2009

Re: eto teme

и у нешто маторејшим годинама, када се са другарима нађем на билијару, главна тема нису нити игра нити пиће, већ оговарање деце: ко колико касни са студијама, са киме се забављају, и тако..
Међутим, гледе унука, губе се критеријуми и почиње дизање дотичних у небеса: гледајући по своме (некада строгом) оцу, уверио сам се да је истинит онај стари штос о томе како је човек сео у купе тек када се уверио да у истом нема ни деде ни бабе који би му причали о унуцима.
dolybell92 dolybell92 02:37 06.01.2009

Re: eto teme

Više neću ni o čemu drugom da pišem, samo o deci. Em volim ja, em voli čitalačka publika. Milina jedna. Dok me deca ne uhvate da ih rayvlačim po medijima, onda sam nadrljao. Posle ću o unucima. :)


Srećna deca imaju takvog tatu kao što si ti ...
49 41 49 41 03:37 06.01.2009

Re: eto teme

Dejan Tiago Stanković
Više neću ni o čemu drugom da pišem, samo o deci. Em volim ja, em voli čitalačka publika. Milina jedna. Dok me deca ne uhvate da ih rayvlačim po medijima, onda sam nadrljao. Posle ću o unucima. :)

A, da oni napisu blog o tati Tiago?
Nek se frljaju sa padezi, nema veze za intepunkciju i ostalo.
februar66 februar66 23:12 05.01.2009

Lepa prica

I ja imam lepotana i lepoticu plavojku, ovde u tvom komsiluku, iberijskom.
Slatki medeni ja ih i zovem lepotani u mnozini, mada lepotanka u pubertetu pamet mi pomera. Vec se sminka i izlazi, a jos se igra s Malim, kad niko ne gleda. Mali za uzvrat cuva tajnu. A pricaju srpki tecno al s jakim stranim akcentom. Medeni

Znam te iz proslog, yu zivota, iz price, a provalih te u ovih noci sanjam na srpskom, sto u srce dira. Od tada te malo bilo, bre, steta.
Dejan Tiago Stanković Dejan Tiago Stanković 23:25 05.01.2009

Re: Lepa prica

???
februar66 februar66 11:15 07.01.2009

Re: Lepa prica

Aha, imamo zajednicke drugarice. Uvek su bile pune prica o tebi. Nije ni cudo, zabavan si
februar66 februar66 23:40 05.01.2009

...i duga

Sandra A Sandra A 23:53 05.01.2009

prelepo

Ne moraš samo o deci da pišeš, iako ti je ova priča baš, baš lepa.
Samo nek te ima češće. Uvek me razveseli kad vidim neki tvoj novi blog, o čemu god da je, odličan je.
jesen92 jesen92 00:34 06.01.2009

Hej...

..ala su lepotani poooraaasliiii......!!!.pu pu...sto kazu babe...btw ja nisam babajos...
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 02:17 06.01.2009

decaci su super:)

fenomenalne su ti price o klincima ja jos pamtim slucaj kupanje:)

kad je moj sin viktor bio mali i isao u shkoligricu, jednog dana dodjem ja po njega a on sav ozbiljan i konspirativan kaze, dodji da ti pokazem natu, ja nju volim.

i vratimo se do garderobe, a na klupici sedi curica, ravna kosa do ramena, siske i oblaci patikice.

kaze moj viktor sapucuci: - evo, to je nata, vidi kako ima divnu kosu ko sanke, a ne onako glupo izuvijanu ko moja sestra

a nata se ponasala kao da ga nema:)

Krugolina Borup Krugolina Borup 10:47 06.01.2009

Re: decaci su super:)

fenomenalne su ti price o klincima ja jos pamtim slucaj kupanje:)


Ja pamtim onu: "Zašto ovo dete smrdi?" Ne znam kakav je naslov bio, nego samo pamtim da je ovo bio "punch-line".

Ali nisu samo one o deci lepe. Pamtim i onu "Kako sam postao katolik" ili slično nešto. Mada sam je čitala sa zakašnjenjem, tek kad je kolega Vučko postovao negde link. (Kasno na blog došla, mnogo toga propustila...)
maksa83 maksa83 09:48 06.01.2009

volelo se dvoje mladih

niccolo niccolo 09:51 06.01.2009

Re: volelo se dvoje mladih

maksa83
Al' im ne dadoše dušmani.


Uuuaaa za policiju
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 17:34 06.01.2009

Re: volelo se dvoje mladih

Srećice male, pošle bez para!
Eh šta ti je ljubav, a ne kao oni iz Krugolinine priče...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana