Mediji

ОТ лакрдија

libkonz RSS / 07.01.2009. u 23:33

Заврши се и прва међународна "Операција Тријумф". Гледали смо учеснике из 5 или 6 земаља, зависи из ког угла посматрате Р. Српску.

У финалној вечери смо доживели и то да један од водитеља каже и забрањену реч. Стекао сам утисак гледајући гала вечери понедељком да водитељи пар сати пред сваки наступ себи стално понављају : "Немој да споменеш Југославију", "Немој да споменеш Југославију", "Немој да споменеш Југославију". Као да би то изазвало међународни инцидент са несагладивим последицама. Сем тога сазнали смо од учесника (илити такмичара) да најбоље баладе на свету пише Марина Туцаковић, да Македонци мисле да је Србија у Европској Унији, да постоји посебан ритуал од ког човек постаје хомосексуалац, али мораш да одеш до црвеног мора и још много тога.

Ипак, најзанимљивије је било гласање за победника. Пошто се емисија емитовала у свим земљама које су имале своје представнике, организатори су се сигурно надали да се у финалу нађу представници свих земаља учесница. И заиста је тако и било. Е сад, зли језици сад тврде да је то намештено, ја не тврдим ништа, али знам да су остали по један такмичар из Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније (овде не морају да користе званичан назив БЈРМ), Босне и Херцеговине и Републике Српске (ко  жели може да каже 2 из БИХ).

И онда је настала хистерија, нарочито у мањим бившим републикама "бивше земље" (то је израз који су користили водитељи). Гласајмо за нашег да победимо њих. И резултат је 1.100.000 СМС-ова. На крају мирна Босна, срећан Емошн због прихода од СМС-а, остали мање више незадовољни. Искрено, мене је баш било брига ко ће да победи. После масовне хистерије у Црној Гори након што је њихова представница победила у Big Brotheru (биг деал), ово се дало очекивати. И коначан пласман (по републикама, пардон, државама)

1. Босна и Херцеговина

2. Република Српска

3. Македонија

4. Црна Гора

5. Србија

6. Хрватска

А зашто су Србија и Хрватска тако лоше пласиране? Зато што је Србија узела два од задња три кошаркашка светска првенства, а Хрватска била трећа '98. са Ћиром. У фудбалу (nogometu) наравно. А Црна Гора узела прошле године ватерполо европско првенство, зато четврто место њихове представнице није тако велико изненађење.

Победнику обећаше међународну каријеру. С обзиром како му иде енглески, тешкооо. У сваком случају, желим му сву срећу.

А добра страна свега? Водитељ Маца. Какве је само певаче доводио у своју емисију суботом!



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

natasavb natasavb 23:47 07.01.2009

nisam gledala

moram da priznam da nisam pratila OT, ali sam zato to vece dobila tri poziva sa uputstvom za koga da glasam !
a kad sam videla ko je ostao u finalu sve mi je bilo jasno.
jedina dobra strana svog tog cirkusa je sto sam klince cula da pevuse neke stare dobre stvari, a kazu culi na OT.
libkonz libkonz 23:52 07.01.2009

Re: nisam gledala

То јесте добра страна! Сад видимо колико смо били срећни што нам је то била музика наше младости. А не доктор Иги и Цеца.
natasavb natasavb 23:58 07.01.2009

Re: nisam gledala

ma u odnosu na grand, ovo jos dodje kao dobra varijanta.
a zamisli, skoro cula na radiju da dr igi opet izdaje onaj svoj cuveni hit. kaze traze ga strasno..

dali76 dali76 00:40 08.01.2009

Re: nisam gledala

ko jos da ne povjeruje u vampire?
dr igi ...ljudi moji jel to moguce?
libkonz libkonz 00:53 08.01.2009

Re: nisam gledala

Posvetio sam Dr. Igiju ceo tekst (90e). Mada, razumem ja da ga neko voli. Sigurno je mnogo onih koji su uz neku njegovu pesmu smuvali prvu devojku, imali prvi poljubac. Njima je Dr. Igi ono što je meni Zdravko Čolić. Ali mediji su ti koji diktiraju muzičke ukuse.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana