Niski Bulevarci i Blok C3

ivanajocicb92 RSS / 08.01.2009. u 10:13

 

Juce u liftu kod svojih u BK, C3. Lift je star, iz ranih 80s.
Dole na vratima ide ono Partizan, Zvezda blah, blah, ovo je zivot, a ovo drugo je ....Ma, klasika. Izmedju prizemlja i prvog vec krecu natpisi : Duran Duran, Nena, Madonna, Kajagoogoo, Nick Kershaw, Culture Club. Kod drugog se vec pominju Pesa, Plema, Beli, Crv, Vojkan i ostali cupavi sarmeri Novog romantizma sa Bulevara. Frizura je odredjivala da li si John Taylor ili Simon Lebon type, a neki su se odlucivali za decentiju Spandau Ballet varijantu.

Sada kada pogledam, taj stari lift je kratki dnevnik SFRJ klinaca. A taj kraj je rodio i iznegovao mnoge. Vlasnike niskih apsolute in kafica, zgodne sportiste, lepe, negovane i pametne Nislijke, mnoge vidjene doktore Niskog KC-a, profesore...
A mnogi su i otisli, zauvek i na vreme. Tacnije, skoro svi od ekipe pomenutih su na potezu Australija-Holandija-Svajcarska. Par godina su stariji, pa valjda i par godina ranije ukapirali da se bezati mora. I od vojske, i od rata i od svega.
Sada se ponekad vrate. Na nedelju, dve. Retko ih srecem, a i kad ih sretnem pitanje da li cemo se prepoznati. Godine su to, decenija i nesto...ma, kakvi, vise.
Nama, Natasi, Vesni, Ivani...ostaje samo secanje kako smo u bloku cekali da neko kupi novu plocu ili kasetu, kupi Bravo ili video!!!, pa da izadje ispred i da se pohvali. I jedva smo cekali da se zdruzimo jos sa nekim iz naselja Narodni heroji ili tu kod skole `Edvard Kardelj`. Sada imamo Merkator i Pink i Facebook i svasta imamo, i ovi klinci imaju sve to, ali mi se cini da nikada nece znati sta znaci imati druga iz kraja i sta znaci cekati satima nedeljno popodne za samo jedan jedini spot jednog jedinog MTV-a. A tek Dragstor 202 i posteri na vratima. Rodjendanske zurke i letnje zurke tek onako iz dosade... Ok, svako vreme vuce svoje, ali lift je rek`o sta je imao. Cini mi se da smo ziveli nekako bez svih inovacija i za...ancija koje sada imamo. E, i ja sam nekada imala leksikon, a sada blog.
Sve u svemu, bili smo deca, i to za primer. Svi do jednog



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana