(Po)smrtni profiteri

jaksa scekic RSS / 18.01.2009. u 18:49

Ima raznih vrsta profitera,ratnih,lekarskih,deviznih, malih, jajarskih, velikih, sposobnih, nesposobnih, uspesnih, neuspesnih. Ratne profitere smo dobili devedesetih godina, pa tranzicione profitere dobili smo dvehiljaditih godina, a ovi ostali su se svercovali uz njih. Nisu mi simpaticni ni jedni, ni drugi, ni treci  ali najvise mrzim posmrtne profitere. Oni postoje u svim drustvima i u svim vremenima. I pre i posle Hrista. To su oni koji kad neko umre, preko noci postanu najbolji prijatelji umrlog i pocnu da se time hvale. Pokusavaju da ubede javnost i prijatelje da su bas oni bili NJEGOV naj-prijatelj i niko drugi. Koriste se svi moguci nacini, od onih najbenignijih pa do onih najprljavijih. Prosipaju se suze za pokojnikom, pisu se teske reci, zali za njim, objasanjava se onima koji ga nisu znali velicina i znacaj umrlog i da je upravo njima pokojnik dao tapiju da ga jos bolje objasne nama koji ga nisu znali. A mi smo kao glupi pa ne znamo.

Na sahranama stoje u prvim redovima, guraju se da drze govore, namestaju se fotoreporterima da bi se dan posle videlo da su bili na sahrani.Takvi profiteri najpre zaborave ako je umrli nekad imao problem, da su bili daleko od njegovog resavanja.

Oni pravi najbolji prijatelji i drugovi tesko da se lacaju tog posla.Oni su pravi prijatelji jer su bili uz otislog, druzili se, pomagali, i ne prave kapital od toga. Pravi prijatelji tesko pisu o svom  drugu, jer nije to lako. Koliko se god trudili reci tesko izlaze. Tesko je opisati nekog ko ti je bio veoma drag i ko ti je bio prijatelj. Toliko ga dobro znas da jednostavno uvek imas manjak reci, taman krenes i vidis da ti jednostavno fale reci , jer prijatelj je bio i ostace u Tebi. Nije da se arci po ...

Zato najcesce ne citam epitafe po novinama, radiju, televiziji kad neko ode. Jer ne retko oni koji pisu zavrsavaju  neki svoj posao.

PS:Molim super-urednika da moj predhodni Blog skine. Ne treba preterivati.

PPS: Ja sam ga vec izbrisao, ali za svaki slucaj i Vi uradite

PPPS: Blog je "zakljucan" is postovanja prema umrlim da ne bi neko slucajno "zloupotrebio" isti za napad ili promociju nekoga ili necega

 



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana