Sport

Australian Open, druga nedelja

niccolo RSS / 26.01.2009. u 00:06
SuperStock_608-1694C~Ball-Against-Racquet-Posters.jpg

Ušli smo u drugu nedelju Australian opena, i dok na terenima ostaju samo najspremniji u ovom trenutku, letnje australijske vrućine ne jenjavaju. Iako je za vikend bilo par stepeni hladnije, od ponedeljka nas opet očekuju temperature preko 30 stepeni. Pre nego što pređemo na analizu preostalih parova četvrtog kola, da rezimiramo šta smo imali prilike da vidimo do sada.

Pre svega valja još jednom zahvaliti ivani23 koja je našla odličan sajt http://atdhe.net/ na kome su se mogli pratiti mečevi koji nisu bili prenošeni ni na RTSu ni na Eurosportu. Ovaj sajt omogućava uživo praćenje i mnogih drugih sportova tako da ga toplo preporučujem (takođe očekujem da će se pomoću njega moći pratiti i drugi turniri na kojima će učestvovati naši teniseri u toku sezone).

Krenimo sa dosadašnjim rezultatima naših tenisera. Prvo o onima koji još uvek igraju:

1. Novak Đoković – objektivno jedini naš igrač sa pobedničkim mentalitetom. Već se slobodno može reći da je naučio da pobeđuje i kada ne igra na vrhunskom nivou. Teško gubi servis – osim u prvom kolu, u ostala tri svakom od svojih protivika je dozvolio samo po jedan brejk. Pored toga, čak i ako izgubi servis, relativno lako ga vraća nazad. Ipak, Novaku tek predstoje najteži mečevi, prvo će se u četvrtfinalu sastati sa Amerikancem Rodikom, pa ako pobedi sledi repriza prošlogodišnjeg polufinala sa Federerom (pod uslovom, naravno, da Federer dobije Huana Martina del Potra). S obzirom da je prošle godine osvojio ovaj turnir, Novak nema šanse da dobije nove bodove, a sve osim nove titule će ga ostaviti sa manjim brojem bodova nego što je imao pre početka turnira. Do sada je Novak na terenu proveo tačno 10 sati – čak 2 sata i 4 minuta više od Rodika i oko sat vremena više od Federera.

2. Aleksandra Krunić – manje je poznato da na AO imamo i predstavnicu u konkurenciji juniorki. Ova devojčica, koja je rođena 1993. godine je u prvom kolu savladala dve godne stariju Britanku Hanu Džejms, 2:1 u setovima, a u sledećem kolu će igrati protiv drugog nosioca, Rumunke Ane Bogdan. Bogdan je godinu dana starija od Aleksandre i favorit je u ovom duelu. Videćemo da li Aleksandra može nešto više da uradi u tom meču. Čak i ako ne bude tako, trebamo biti zadovoljni njenim nastupom na turniru.

A sada o ostalima:

1. Ana Ivanović – šta reći o igrama ove devojke. Još jedan turnir za zaborav i za kidanje živaca njenih navijača. I za njenu glavobolju. Izuzimajući Linc, njeni rezultati od prošlogodišnjeg Rolan Garosa su nedostojni nekoga ko je u tom trenutku zaseo na tron WTA liste. Pod hitno mora da pokuša da se trgne i sredi, jer će u suprotnom tonuti sve više i više. Na prošlom blogu smo govorili o tome šta je u ovom trenutku najbolje za nju, uključujući i propuštanje nekih turnira radi sređivanja svojih emocija, s obzirom da njeni problemi potiču upravo iz glave a ne zbog loše forme ili povrede. Pre svega, stalan, ozbiljan i kvalitetan trener je imperativ za Anu. Ana na ovom turniru gubi 1260 bodova (prošle godine je kao finalista osvojila 1400, a ove će za treće kolo osvojiti samo 160), tako da je njen sledeći saldo iznositi 5.492 bodova. Time je, i pored očajnog rezultata, prestiže Venus Vilijams, kao i Vera Zvonareva. Ukoliko Kuznjecova uđe u četvrtfinale prestiže je i ona.

2. Jelena Janković – za nijansu manje loša od Ane, što u poslednje vreme i nije neki naročiti uspeh. Stoga i rezultat kakav jeste – 620 bodova manje za Jelenu posle ovog turnira i šansa za čak tri igračice da je prestignu. U pitanju su Serena Vilijams, Dinara Safina i Elena Dementijeva. O Jeleninoj igri se može reći da od početka turnira nije briljirala, ali da se činilo da popravlja formu i igru iz meča u meč. A onda je došao susret sa Bartoli. Meč u kome Jelena, kao što je Ivana odlično primetila, za razliku od njene uobičajene borbenosti i ginjenja za svaku loptu, kao da se ukopala i posmatrala kako Bartoli pogađa linije, napada njene druge servise...U svakom slučaju od početka sezone Jelena ne prikazuje igre koje je prikazivala na kraju prošle sezone. Jelenin skor od sledećeg ponedeljka iznosiće 8.580 bodova.

3. Nenad Zimonjić – u paru sa Nestorom prvi igrač u konkurenciji dublova je dostigao samo drugo kolo na ovogodišnjem turniru. Izbacili su ih Poljak Kubot i Austrijanac Marah 2:0 u setovima. Kubot i Marah su dosta dobro servirali i retko su davali priliku za brejk, a i kada su Nenad i Danijel imali prilku njihovi protivnici su bili sigurni. Sa druge strane, Kubot i Marah su imali 50% iskorišćenih brejk šansi. Nenad gubi 360 bodova od prošlogodišnjeg četvrtfinala te će na novoj listi imati 10.580 i najverovatnije će izgubiti prvo mesto na listi dubl igrača. Nenad je igrao i u mešovitom dublu, partnerka mu je Ana-Lena Grenefeld, ispali su u prvom kolu, očekivano, od prvih nosilaca, Kare Blejk i Leandra Paesa.

4. Janko Tipsarević – Tipsa gubi bodove ovog puta. Prošle godine je, verujem da se svi sećamo toga, u izvanrednom meču u pet setova protiv Federera ispao u trećem kolu, dok ga je ove godine, u drugom kolu zaustavio Čilić. Janko je imao čak 22 vinera manje od Čilića kao i slabiji procenat prvog servisa, a naročito je slabo odigrao prva dva seta tog meča. U trećem i četvrtom je poboljšao svoju igru, ali nedovoljno za ulazak u peti set i pokušaj da po ko zna koji put na gren slemovima pobedi rezultatom 3:2. Janko će na novoj listi imati 45 bodova manje, odnosno 1455. Razlika između njega i Troickog je sada minimalna.

5. Viktor Troicki – Iako od Viktora nismo ni očekivali da u drugom kolu može da pobedi Tomija Robreda, kvalitet njegove igre na tom meču je bio ispod svakog proseka – osvojio je duplo manje poena od svog protivnika na tom meču. Gledano po gejmovima, u pitanju su samo 4 gejma u tri seta. Ipak, Viktor je profitirao od ovog turnira, s obzirom da je prošle godine ispao u prvom kolu. S druge strane, kada je u pitanju dubl, tu će izgubiti dobar broj bodova. Ove godine je ispao u paru sa Tipsarevićem u prvom kolu, dok je prošle godine dogurao do četvrtfinala. Tako će na novoj listi dubl igrača imati 448 bodova. U singlu njegov novi skor je 1430 bodova.

6. Dušan Vemić – Dušan je nastupao u muškom i mešovitom dublu. U muškom je u pravu sa Zovkom ispao odmah u prvom kolu. U mešovitom je nastupao sa Penetom. Ispali su u drugom kolu od Francuskinje Alize Korne i Brazilca Mele.

 

Kad su u pitanju ostali dosadašnji rezultati, da ne bude da su samo Srpkinje neprijatno iznenadile pobrinula se Španjolka Navaro, koja je u drugom kolu izbacila Venus Vilijams koja je pre turnira važila za jednog od najvećih favorita. Kod muškaraca do sada nije bilo iznenađenja, od prvih deset nosilaca pre vremena je ispao samo David Nalbandijan.

Od prijatnih iznenađenja mora se svakako navesti povratak Jelene Dokić u svetski tenis. Posle velikih privatnih problema, o kojima verujem da dosta znamo, a koji su uzrokovali loše rezultate, pa i faktičko povlačenje iz tenisa, Jelena ponovo pravi dobar rezultat na gren slemu – za sada četvrtfinale. Nažalost, australijski novinari izgleda da nastavljaju sa starom praksom čerečenja Jelene po novinama. Ako je ranije to moglo biti razumljivo zbog njenog problematičnog oca koji se uvek isticao budalaštinama, u ovom trenutku zaista ne vidim razlog da je ne podrže u pokušaju povratka u vrh svetskog tenisa. Umesto toga, čim je prošla u četvrto kolo, u novinama se pojavio tekst o tome kako Jelena duguje novac nekom Australijskom “kralju” droge, zbog finansijske pomoći koju joj je ovaj navodno pružio u cilju njenog povratka u svetski vrh. Iako sa jedne strane razumem da dobra priča prodaje novne, ovakvo pisanje ne doprinosi njenom povratku. Samo je može dodatno opteretiti – nešto što joj sada nikako nije potrebno.

 

Kada je u pitanju nastavak takmičenja prvo će noćas biti odigrani mečevi četvrtog kola u kojima se sastaju:

Karla Suarez Navaro – Anabel Medina Garigez – Do sada nisu igrale jedna protiv druge. Simpatije su svakako na strani Navaro, ne samo zato što je napravila veliko iznenađenje izbacivši Venus, već i zbog toga što je, ne računajući Jelenu Dokić, najslabije rangirana teniserka u četvrtom kolu. Poslednjih dana Navaro najčešće upoređuju sa Žistin Enan, i zaista, njen bekhend veoma podseća na bekhend Belgijanke. Garigez je provela 35 minuta manje na terenu od Navaro.

Dominika Cibulkova – Elena Dementijeva – Iako je Cibulkova do sada igrala vrlo dobro i nije izgubila nijedan set u dosadašnjem delu takmičenja, četvrta teniserka sveta je favorit u ovom duelu. Dementijeva ima šanse da, pod uslovom da se poklope i neki drugi rezultati, izbije na prvo mesto WTA liste i verujem da će dati sve od sebe da do toga i dođe. Ove dve teniserke su se do sada sastajale dva puta, oba puta prošle godine na tvrdoj podlozi. Rezultat 1:1. Cibulkova je bila bolja u Montrealu, a Dementijeva u Majamiju. Cibulkova je provela jedan sat i sedam minuta manje na terenu od Dementijeve, ali mislim da to neće imati naročitog uticaja na rezultat ovog meča.

Svetlana Kuznjecova – Ži Ženg – Evo jednog potencijalno interesantnog i neizvesnog meča. Ženg je iskoristila prošlu sezonu da se afirmiše i imala je prilike da pobeđuje teniserke iz prvih deset. S druge strane, u Svetlanu se nikada ne možete pouzdati kakav turnir će odigrati. Drugim rečima, u ovom meču tražim ”iznenađenje”. U međusobnim duelima rezultat je 2:0 za Kuznjecovu. Prvi meč je bio još 2006., a poslednji prošle godine u Pekingu. Razlika u vremenu provedenom na terenu između ove dve teniserke je zanemarljiva – Ženg je provela 7 minuta duže.

Viktorija Azarenka – Serena Vilijams – Njih dve su se sastajale i prošle godine takođe u četvrtom kolu. Tada je pobedila Serena. Ishod koji i sada očekujemo. To je ujedno i jedini njihov međusobni duel. Serena je inače prvi favorit turnira i igra prilično sigurno, tako da ne ostavljam mnogo šanse Azarenki. Viktorija je inače provela najmanje vremena na terenu od svih teniseri koje nastupaju noćas, samo 175 minuta, najviše zahvaljujući predaji Italijanke Garbin posle prvog seta u njihovom meču drugog kola.

 

Nadal – Gonzalez – Nadal je u trećem kolu bio siguran protiv Hasa, dok je Gonzales morao da igra pet setova protiv Gaskea, pri čemu je rezultat petog seta bio 12:10, a meč je trajao preko 4 sata. Ukupno je Gonzalez proveo na terenu 4 sata i 38 minuta duže od Nadala. To je samo jedan od razloga zbog koga bi sve osim sigurne pobede prvog tenisera planete u ovom meču predstavljalo iznenađenje. Doduše, njihov međusobni skor je 4:3 za Nadala i Gonzalez ga je poslednji put pobedio upravo na AO. Ipak, to je bilo pre dve godine i od tada Nadal ima tri pobede protiv ovog Čileanca.

Monfils – Simon – Susret dva Francuza bi trebao da bude mnogo neizvesniji i veoma interesantan za praćenje. Zanimljivo je da njih dvojca nikada nisu izgrali jedan protiv drugoga. Simon je trenutno bolje plasiran, nalazi se na 8. mestu liste, dok je Monfils 13. Ipak, u ovom duelu ja prednost dajem Monfilsu, mislim da je bolji igrač od Simona i ovo mu je prava prilika da to i pokaže. Inače, Simon je proveo na terenu 11 minuta više nego Monfils.

Endi Marej – Fernando Verdasko – Fernando is on fire! U prva tri kola, u 9 setova dozvolio je protivnicima samo 12 gejmova. S druge strane mreže dočekaće ga ništa manje ubednjivi Marej. Rezultat...pa, videćemo da li Verdasko u ovom trenutku može da napravi izmenađenje. S obzirom da do sada nijednom nije uspeo da pobedi Endija – skor je 5:0 u međusobnim susretima, koji ga je dva puta pobedio 2007. godine, a tri puta 2008. godine, čini se da za Endija nema zime u ovom meču. Marej je u prvom kolu igrao samo jedan i po set, te je Verdasko, i pored odlične igre i malog broja gejmova koje je prepustio svojim protivnicima, u stvari proveo 38 minuta više na terenu od Endija.

Džejms Blejk – Žo Vilfred Conga – Njih dvojca su se susreli samo jednom, prošle godine u Parizu (ne na RG nego na mastersu u Parizu). Conga je pobedio u tom duelu. Biće ovo vrlo interesantan duel i jedini od noćašnjih duela za koji ću preskočiti davanje prognoze. Tačnije, moja prognoza je, ukoliko ne pobedi Conga sigurno će pobediti Blejk! Conga je proveo 62 minuta duže na terenu od Blejka. Mislim da to neće imati uticaja na ishod meča.

 

Eto tako, ja sam vas snabdeo sa gomilom informacija, a vama ostaje da gledate AO, navijate, i, naravno, komentarišete.

 

P.S. Kao što ste navikli na prethodnom blogu, ja ću nakon svih mečeva dana u okviru novog komentara davati update sa pregledom rezultata tog dana i najavom mečeva sledećeg. U slučaju povoljnih vesti, sledeću subotu popodne postavljam novi tekst na kome ćemo moći da pratimo i komentarišemo finale.

 

 



Komentari (399)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ludvig92 ludvig92 00:38 26.01.2009

iz ugla u tenis zaljubljenog laika

1. dokićeva je apsolutni hit turnira. zatekao sam sebe jutros čak kako se nerviram tokom njenog meča iako tenis uglavnom gledam opušteno uzivajući. ja ovakav tenis nisam dugo video u zenskoj konkurenciji. beskompromisno, ali do krajnjih granica, čak bezobrazno, dobija mečeve u kojima pravi i preko 60 grešaka zato što dominira ceo meč, fokusirana je, ništa je ne ometa, reč jednu nije rekla sudijama...šta god pričali o njoj ona je moj favorit...
2. novak je dobar skroz, bolji nego što sam očekivao, deluje sve bolje, mislim da mu rodik lezi, lagano ga je dobio i na USAopenu nedavno...
3. od ostalih, nadal deluje sjajno...mislio sam da je povreda ostavila traga, ali gledajući ga protiv hasa, vidi se da je fully fit:))
niccolo niccolo 07:39 26.01.2009

Re: iz ugla u tenis zaljubljenog laika

Slušao sam Jeleninu izjavu posle meča, deluje vrlo zrelo, lepo je analizirala meč, osvrnula se na to da je ovo tek početak godine i da mora da ponovi ovakve igre i na drugm turnirima...za sad deluje kao da je spremna da se vrati u vrh.
ivana23 ivana23 00:44 26.01.2009

Da ponovim

ludvig92 ludvig92 00:50 26.01.2009

Re: Da ponovim

:))
ako smem malo da zakuvam

jedan je...
ivana23 ivana23 00:56 26.01.2009

***

AlexDunja AlexDunja 00:56 26.01.2009

Re: Da ponovim

jedan je...



slozila bih se.
ludvig92 ludvig92 01:01 26.01.2009

Re: Da ponovim

slozila bih se.


:))
nisam znao:)
nice...
simkke simkke 00:50 26.01.2009

Kod Novaka

pocinje da me brine to sto publika pocinje da ga, blagoreceno, ne mirise...ponekad pomislim (posle nekih cudnih izjava) da imaju pravo...

p.s. i pored svega, navijam za njega (uuu, rimuje se)
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 01:01 26.01.2009

Re: Kod Novaka

simkke
pocinje da me brine to sto publika pocinje da ga, blagoreceno, ne mirise...ponekad pomislim (posle nekih cudnih izjava) da imaju pravo...

p.s. i pored svega, navijam za njega (uuu, rimuje se)

Нисам баш нешто убеђен да треба да га воле, треба да га поштују као играча, и то ће, мени, бити довољно. Можда другима неће, али то у чему он учествује није избор за председника одељењске заједнице, већ љута борба ко је од кога бољи.

На моменте је играо сјајно, али сам се увек бринуо кад сам био увиђао да му је игра прочитана и да, кад стане, нема разноврсности која би извукла из тог бесплодног периода. Не видим да је напредовао у игри на мрежи, у ствари не видим у којим је елементима то напредовао, надам се да ће ме демантовати.

Наравно, ово све говорим имајући на уму да је трећи на свету (ееееј, Трећи!), а мислим да нисмо ни довољно свесни колики је то успех. Само, ја бих ипак још више хтео, да буде Први!
ivana23 ivana23 01:03 26.01.2009

Rodik

ludvig92 ludvig92 01:04 26.01.2009

Re: Kod Novaka

Не видим да је напредовао у игри на мрежи, у ствари не видим у којим је елементима то напредовао,


i meni se čini.
mada istini za volju malo je danas igrača koji su nešto mnogo bolji na mrezi nazalost...
scabies scabies 01:21 26.01.2009

Re: Kod Novaka

Meni je bas bila interesantna Novakova izjava nakon nereda pre par dana. Rekao je nesto poput: "Igrac moze da zamoli publiq za tisinu, ali kad dodje do ovakvih incidenata-treba da reaguje policija." Dobro, stoji to sto je rekao. Nista tu nema sporno. Ili ima?
Ja sam ocekivala konkretniju osudu svih ucesnika incidenata. Ocekivala da ce reci da se tako ne pokazuje ni patriotizam (koji je on tada pominjao u drugom kontextu, cini mi se), ni podrska njemu. Da ce reci da je to neprimereno ponasanje bahatih pojedinaca (grupa?).
Tolerancija nasilja?
Nezameranje sa navijacima?
Nezrelost?
U svakom slucaju dobio je jedan minus kod mene-kao covek. Kao teniser-njegovi rezultati govore...
simkke simkke 01:23 26.01.2009

Re: Kod Novaka

Predrag Brajovic

Нисам баш нешто убеђен да треба да га воле, треба да га поштују као играча, и то ће, мени, бити довољно.


retki su igraci iz samog vrha koje publika nije volela, i mislim da je Novak jedan od tih, ili bar na dobrom putu da postane...sto je najgore, ne zbog načina na koji igra, ili zbog toga što je pobedio onog koga publika voli, već zbog stvari koje nemaju mnogo veze sa samom igrom...nepotrebna je primedba da se njegov uspeh ne ceni dovoljno, čak mislim da je zanemarljivo mali broj ljudi u Srbiji koji ne cene to treće mesto...mislim da je daleko veći broj onih koje Novak ponekad iritira...naravno, dobri rezultati zapušavaju usta svima, problem je što nisu tako česti...takođe, "problem" je i to što smo Srbi, pa nam ništa osim prvog mesta nije dovoljno dobro...ruku na srce, ne vidim kako on može do tog prvog mesta...pošto nisu u pitanju fudbal i košarka (ti paganski sportovi), meni je sasvim dovoljno i ovo što je do sada postigao.
niccolo niccolo 07:45 26.01.2009

Re: Kod Novaka

He he, zanimljiva konverzacija...Može se reći da Novak nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ili ga vole ili ga ne vole
Unfuckable Unfuckable 08:29 26.01.2009

Re: Kod Novaka

od obožavanja do mržnje malo je rastojanje

Unfuckable The Zna

preporuke autoru za temu i trud, drago mi je da se tradicija nastavlja
niccolo niccolo 08:35 26.01.2009

Re: Kod Novaka

Unfuckable
preporuke autoru za temu i trud, drago mi je da se tradicija nastavlja

Hvala. Ako dođe do finala, obećavam da neću da uradim ono
scabies
Ja sam ocekivala konkretniju osudu svih ucesnika incidenata

I ja sam se prvo iznenadio zbog relativno neodređene njegove izjave, ali sam posle to gledao kroz činjenicu da se on na US Openu susreo sa negativnom reakcijom publike posle onog meča sa Rodikom. Izgleda da ga je to iskustvo naučilo da bude vrlo pažljiv u davanju svojih izjava. Sada su mu praktično tri puta ponovili isto pitanje u vezi sa tim incidentom navijača, on se svaki put ogradio u stilu "ja sam sportista, ne razumem se u politiku"...
reanimator reanimator 12:12 26.01.2009

Re: Rodik

ivana23

Da...Rodik
ivana23 ivana23 12:20 26.01.2009

Re: Rodik

reanimator
Da...Rodik


I opet... Rodik
scabies scabies 16:56 26.01.2009

Re: Kod Novaka

on se svaki put ogradio u stilu "ja sam sportista, ne razumem se u politiku"...
O tome ja i govorim. Meni je bas takva izjava mnogo vise politicka od zdravorazumske i ocekivane osude ucesnika nemira. Ja u "nemesanju" i vidim politiq. A nije joj mesto u tenisu. Ni na ovom nlogu, zato-da ne pricam vise o tome.
niccolo niccolo 17:22 26.01.2009

Re: Kod Novaka

da ne pricam vise o tome

Što da ne, ovo je blog kako o tenisu tako i o događajima van njega...Ono što sam rekao o tome da ga ili vole ili ne vole se delimično odnosi na tu činjenicu - teško je danas proceniti kako se postaviti u nekim trenucima, naročito kad svi pomno prate i pažljivo ocenjuju svaki tvoj potez. Nekome je možda to što je rekao ok...Nadam se da će Nole naći neku "svoju sredinu" u odnosima kako sa medijima tako i sa navijačima.
Filip2412 Filip2412 17:50 26.01.2009

Re: Kod Novaka

Mislim da Novak lagano stice zrelost. Ponasanje na US Openu je bilo katastrofalno, ali treba ga razumeti, mlad, brzo stekao uspeh, puno rada ... gde je tu vreme za odrastanje

Za popravjanje imidza pomoglo bi i uzdrzavanje roditelja od davanja bilo kakvih izjava, ono sto sam do sad cuo nije me impresioniralo a i predmet je ogovaranja na stranim forumima.

Kao pozitivan primer treba istaci Nadala i njegovog ujaka koji mu je i trener. Citao sam skoro intervju tog coveka na ESPN i odusevio me skromnoscu i mudroscu. Ne mogu sad da nadjem link, ali covek je govorio ko mali Buda :)


reanimator reanimator 17:52 26.01.2009

Re: Kod Novaka

scabies
on se svaki put ogradio u stilu "ja sam sportista, ne razumem se u politiku"...
O tome ja i govorim. Meni je bas takva izjava mnogo vise politicka od zdravorazumske i ocekivane osude ucesnika nemira. Ja u "nemesanju" i vidim politiq. A nije joj mesto u tenisu. Ni na ovom nlogu, zato-da ne pricam vise o tome.

Mislim da mladi Djoković baš i nema vremena da se bavi političkom korektnošću, te da je njegovo nemešanje u politiku skidanje dosadnog novinara sa q, a ne smišljen potez, kojim kao neće nešto da kaže, a ustvari hoće.
Što se mene tiče, odgovorio je vrlo korektno. Čovek je na Grand Slamu, neka bude fokusiran na igru.
niccolo niccolo 17:56 26.01.2009

Re: Kod Novaka

skidanje dosadnog novinara sa q

Ja sam uvek za skidanje novinara sa q...za razliku od novinarki

Filip2412 Filip2412 18:00 26.01.2009

Re: Kod Novaka

I ja sam se prvo iznenadio zbog relativno neodređene njegove izjave, ali sam posle to gledao kroz činjenicu da se on na US Openu susreo sa negativnom reakcijom publike posle onog meča sa Rodikom. Izgleda da ga je to iskustvo naučilo da bude vrlo pažljiv u davanju svojih izjava. Sada su mu praktično tri puta ponovili isto pitanje u vezi sa tim incidentom navijača, on se svaki put ogradio u stilu "ja sam sportista, ne razumem se u politiku"...

Cudno, ja sam njegovu izjavu bas protumacio kao isuvise direktnu osudu publike. Naime, on je prakticno zatrazio intervenciju policije protiv publike.

niccolo niccolo 18:05 26.01.2009

Re: Kod Novaka

Eto, odličan primer za ono što kažem posle toga, neko shvati ovako neko onako...ne možeš svima ugoditi.
Doctor Wu Doctor Wu 01:10 26.01.2009

Uf, gledao sam juče Murraya

i stvarno je mnogo jak. Zbrisao je Melzera koji je bio vrlo cocky na početku (čak ga je i brejkovao), ali ga je Murray brzo smirio. Zebem za Novaka.
ivana23 ivana23 01:17 26.01.2009

Re: Uf, gledao sam juče Murraya

Doctor Wu
i stvarno je mnogo jak. Zbrisao je Melzera koji je bio vrlo cocky na početku (čak ga je i brejkovao), ali ga je Murray brzo smirio. Zebem za Novaka.

Mari prvo treba da prodje Rafu da bi stigao do finala...
niccolo niccolo 07:43 26.01.2009

Re: Uf, gledao sam juče Murraya

Da, to će sigurno biti vrlo interesantan duel, uostalom kao i svako polufinale...Osim ako neko od njih dvojce ne ispadne "pre vremena"
Doctor Wu Doctor Wu 08:29 26.01.2009

Re: Uf, gledao sam juče Murraya

I meni je Nadal jedina nada. Pobeđivao je Noleta i Federera u poslednjim mečevima. Federera, čak, čini mi se, u poslednja dva. Ali, ojačao je, brzo se kreće, ima igru, odličan servis.
niccolo niccolo 08:36 26.01.2009

Re: Uf, gledao sam juče Murraya

Mada, evo, muči ga i Zet u Ostavci
Doctor Wu Doctor Wu 08:57 26.01.2009

Re: Uf, gledao sam juče Murraya

Vamos, Zete.

Huh. Verdasco, Srbine.
ivana23 ivana23 09:40 26.01.2009

Re: Uf, gledao sam juče Murraya

Ja gledala jutros!

Rekoh sinoc da Mari mora da prodje Rafu, al' i Verdasko je bio (pre)tvrd orah.





Australian Open - Verdasco sends Murray crashing out
2-6 6-11-6 6-3 6-4 in three hours and 12 minutes.
Eurosport - Mon, 26 Jan 08:38:00 2009



niccolo niccolo 14:00 26.01.2009

Re: Uf, gledao sam juče Murraya

Ja gledao kraj četvrtog i peti set, dosta izjednačena borba i zaslužena pobeda Fernanda.
Sad su kladionice napravile dobar posao, uzeše parice onima koji su se zaleteli da igraju na pobedu Marejevu na turniru zato što je stavljen za prvog favorita...
dunja73 dunja73 01:41 26.01.2009

finale

ceka se ..
loader loader 01:43 26.01.2009

Baš je lep tenis ..

Gledao sam i prošli meč Jelene protiv Bartoli. Isti tok, isti udarci, isti problemi... Ali, dok sam se prošli put jeo i nervirao, sada mi je bilo nekako manje razočaravajuće, jer mi je već posle dva-tri gema mirisalo da će JJ veoma, veoma teško proći. Na momente sam imao utisak da se ni Federer ne bi snašao sa onim loptama koje u 90% slučajeva padaju na liniju..! No, važno je da se mama-J. u publici držala dobro.

Ostaje nam Novak. Deluje uverljivo, sada već poprilično iskusno... Da mu se drže palčevi!
rayzippo rayzippo 05:55 26.01.2009

Re: Baš je lep tenis ..

vecina tenisera igra sa osnovne linije tako da je poprilicno tesko odigrati nesto na mrezi osim ako ti protivnik ne dozvoli...opali ti lopticu 140 km na sat pa je ti cekaj na mrezi...uvek se setim edberga koji je odmah nakon servisa bio na mrezi ali tada se igrao malo drugaciji tenis..

ps.i da,napred nole i naravno jelena dokic
niccolo niccolo 07:40 26.01.2009

Predaje

Vidi koliko predaja noćas, Monfils, Azarenka, Ženg...šteta
Edit: Novak sutra igra treći meč na Lejveru...neće biti pre pet sati ujutro po našem vremenu.
miniko63 miniko63 09:35 26.01.2009

Re: Predaje

Nole je siguran i borben To mi se dopada, a sada ostaje da ima i malo srece
j.bre j.bre 11:01 26.01.2009

Re: Predaje

niccolo
Vidi koliko predaja noćas, Monfils, Azarenka, Ženg...šteta.

Jeste li gledali Azarenka - Vilijams?

Azarenka je razbucala Svirenu u prvom setu. U dugom se ova pribrala, ali je Azarenka izborila jedan brejk i nastavila da diktira tempo. Razbila je Serenu njenim oruzjem - fantasticno jakim i preciznim bekhend paralelama. Nije Serena igrala lose, vec je mala igrala fenomenalno!

I onda, odjednom, kao da nije mogla da dodje do daha. Trazila med. tajm-aut i otisla s lekarima do svlacionice. Ubrzo se vratila i izgledala je skroz ok. E onda sam se ja nesto motala oko deteta i kad sam se vratila pred tv, vidim Azarenka predaje mec, svi oko nje, cak je i Serena delovala veoma zabrinuto.

Steta, bas steta. Serena, iako meni omiljena teniserka, nezasluzeno u 1/4 finale.
niccolo niccolo 14:04 26.01.2009

Re: Predaje

Ja nisam gledao, ali eto, nekad ne vredi...druge stvari te spreče da pobediš. Evo šta je rekla Azarenka:

Q. What happened?

VICTORIA AZARENKA: I started really feeling sick in the morning already. I woke up at 6 a.m. and I was throwing up all the morning and just felt weak.

Once I got to the court, I went to see the doctor, I felt a little bit better. Throughout the first set, a little bit of the second, then I just had no more energy to go.

Q. The flu?

VICTORIA AZARENKA: I don't know. They kind of said it's kind of a virus because I had a fever pretty high.

We don't really know what is that.
ludvig92 ludvig92 14:20 26.01.2009

Re: Predaje

Vidi koliko predaja noćas, Monfils, Azarenka, Ženg...šteta


što se tiče dotičnog monfilsa za njega mi jedinog apsolutno nije šteta...
gledao sam to noćas, setio sam se viškovića kad je jednom komentarisao da mu treba zabraniti da igra i blizu sam tog stava...
čovek se bavi totalnom antipropagandom ne samo tenisa nego sporta uopšte...ja u zivotu nisam gledao onako dosadnu, defanzivnu, kukavičju i nezrelu igru...a što je najgore čini se da lik ima talenta...
ivana23 ivana23 14:25 26.01.2009

Re: Predaje

čovek se bavi totalnom antipropagandom ne samo tenisa nego sporta uopšte...ja u zivotu nisam gledao onako dosadnu, defanzivnu, kukavičju i nezrelu igru...a što je najgore čini se da lik ima talenta...

niccolo niccolo 17:14 26.01.2009

Re: Predaje

dotičnog monfilsa

Svojevremeno je on, uz Novaka i Endija, bio jedan od tri "mlada lava"...međutim, Novak se već odavno dokazao, Marej je odlično igrao na kraju prošle godine (pa i do sada do meča sa Verdaskom), jedino Monfils nije do sada opravdao taj epitet...Valjda neki problem u glavi, šta li.
ludvig92 ludvig92 17:33 26.01.2009

Re: Predaje

Svojevremeno je on, uz Novaka i Endija, bio jedan od tri "mlada lava"


ma znam...sećam se kako je pre par godina bila opšta priča kao pojavio se neki francuz junior opasan...to je bio on...čini mi se da je bio i prvi junior sveta...
međutim način na koji trenutno igra je...ma rekao sam već:))

niccolo niccolo 17:48 26.01.2009

Re: Predaje

ma rekao sam već:))

Jesi
ivana23 ivana23 14:18 26.01.2009

Niccolo, cestitam

preporucen ti je blog na naslovnoj/info strani sajta B92...


malo sam zurila, pa bas nije ispalo najbolje
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:49 26.01.2009

Re: Niccolo, cestitam

Svaka čast, majstore. Potpuno zasluženo! Idemo i dalje, u ovoj nedelji
niccolo niccolo 17:17 26.01.2009

Re: Niccolo, cestitam

Niccolo, cestitam

Svaka čast, majstore

Thanks, guys! Hvala što me čitate...
Evo tek ovog trenutka sam se dokopao sopstenog kompa, ceo dan bio nešto po gradu i za tuđim kompjuterima...sad će da dođe update!
Filip2412 Filip2412 15:41 26.01.2009

...

WOW VERDASKO OMANDAO MArija, wow nisam ocekiivo
niccolo niccolo 17:18 26.01.2009

Re: ...

Fernadno igra kao da su ga uključili u struju...
Filip2412 Filip2412 17:42 26.01.2009

Re: ...

nadam se da cu imati prilike da pogledam reprizu na nekom kanalu...
nikada nisam gledao verdaska
niccolo niccolo 17:49 26.01.2009

Re: ...

Znam da je bilo na Eurosportu oko dva popodne...ne znam da li će davati još negde.
omega68 omega68 21:13 26.01.2009

Re: ...

Fernadno igra kao da su ga uključili u struju...

....i udara po loptici k'o besan.
U nešto se udarati mora...
niccolo niccolo 21:15 26.01.2009

Re: ...

U nešto se udarati mora

Milutin Milošević Milutin Milošević 00:39 27.01.2009

Re: ...

nadam se da cu imati prilike da pogledam reprizu na nekom kanalu...

Ja već gledam treću reprizu
ludvig92 ludvig92 00:41 27.01.2009

Re: ...

Ja već gledam treću reprizu



da znaš da vredi. jako dobar meč.
Filip2412 Filip2412 17:39 26.01.2009

...

sta mislite o Rodiku, meni je on uvek bio truba ali izgleda da se dramaticno promenio, ne treska samo servis onako seljacki nego poceo i da igra

ipak mislim da je za klasu losiji od Novaka tako da ako obojica budu prosecno raspolozeni Rodik bi trebalo da izgubi

niccolo niccolo 17:50 26.01.2009

Re: ...

Po meni, Rodik je zveketalo...ceo njegov kvalitet se nalazi u servisu...da ne zna da udari lopticu iz prvog udarca u igri ne verujem da bi bilo značajniji teniser...
Filip2412 Filip2412 17:53 26.01.2009

Re: ...

slazem se, Rodik je jedan od onih koji bas i ne promovisu lepotu ove igre na pravi nacin.... da se tako fino izrazim

nego nisam imao prilike da ga bolje posmatram skorije, sada sam video 5-6 minuta insterta sa nekog mecha i ucinilo mi se da igra drugacije...

Ipak, mislim da njegova igra bez maste i uvek ista odgovara Noletu tako da trebalo bi da sve bude OK.

niccolo niccolo 17:55 26.01.2009

Update - Dan osmi

U ovom trenutku ceo ATP tour ima samo jednu misao: Ana, primi ga nazad! Fernanda kao da je dodatno motivisao raskid sa najlepšom teniserkom sveta. Žrtva je bio Marej, prvi favorit prema kladionicama i momak koji je dosta nade polagao u ovaj gren slem. Ko može u ovom trenutku da zaustavi Fernanda? Nadal? Biće to svakako veoma interesantan duel. Najbolji Španac i prvi reket sveta protiv čovake koji je Španiji doneo «salataru». Naravno, ovo samo pod uslovom da do ovog duela uopšte dođe. Pre toga, Nadal mora da pobedi Simona, a Verdasko Congu.

Čak tri sinoćna meča su završena nakon predaje jednog od tenisera/teniserki – Monfils je predao Simonu pri rezultatu 6:4 2:6 6:1 za Simona, Viktorija Azarenka je predala Sereni prirezultatu 3:6 4:2 "za" Serenu (gore je j.bre opisala kako je tekao taj duel), a Ženg je predala Kuznjecovoj pri rezultatu 4:1 za Kuznjecovu.
Od mečeva koji su "regularno" završeni, Nadal je bio siguran protiv Goznalesa 3:0, Conga je istim rezultatom savladao Blejka, Dementijeva Cibulkovu sa 6:2 6:2. Navaro i dalje gazi - 6:3 6:2...čini se da ova devojka može da bude nova pretnja teniserkama iz prvih deset u nastavku sezone.

Što se tiče sutrašnjeg programa od naših prva na teren izlazi Aleksandra Krunić, koja na trenu broj 18 igra prvi meč dana protiv Rumunke Bogdan. Zanimljivo je da će Aleksandra sutra odigrati čak dva meča protiv Ane Bogdan. Drugi meč biće u konkurenciji dubl juniorki - na terenu broj 10 igraće četvrti meč dana u paru sa Poljakinjom Snadrom Zanievskom. U paru sa Bogdan igra Amerikanka Aleksandra Čerkone. Rumunka i Amerikanka su treći nosioci.

Ono što nas najviše zanima je svakako treći meč dana na Rod Lejveru između Rodika i Novaka – meč neće početi pre 5 sati, a tačno vreme početka meča zavisi od mečeva koji se igraju pre ovoga. U svakom slučaju navijamo i čitamo se noćas!

Jedan od dva meča koja prethode Novakovom meču je meč između Merion Bartoli, koja je u prošlom kolu izbacila prvog nosioca Jelenu Janković i odlične Ruskinje Vere Zvonareve. U večernjem programu na Lejveru igra domaća Dokić protiv još jedne Ruskinje, Dinare Safine. Za kraj dana predviđen je susret del Potra i Federera. To su ujedno i svi parovi singlova u seniorskoj konkurenciji. Ostali parovi dana su dublovi i juniori.

Blade Runner Blade Runner 18:50 26.01.2009

Re: Update - Dan osmi

U ovom trenutku ceo ATP tour ima samo jednu misao: Ana, primi ga nazad! Fernanda kao da je dodatno motivisao raskid sa najlepšom teniserkom sveta.

Sad kad je izbacio Mareja je pravi trenutak
Steta za Azarenku, ali mlada je ima jos vremena...
niccolo niccolo 19:10 26.01.2009

Re: Update - Dan osmi

Sad kad je izbacio Mareja je pravi trenutak

Iskreno nemam pojma šta je dobro za Anu u ovom trenutku, nema ni dovoljno pravih informacija...
Blade Runner Blade Runner 19:13 26.01.2009

Re: Update - Dan osmi

šta je dobro za Anu

Mozda nije dobro za Anu, ali za Djoleta jeste
niccolo niccolo 19:21 26.01.2009

Re: Update - Dan osmi

I to što kažeš, ona je ionako ispala, treba da se žrtvuje za opštu stvar
Kazezoze Kazezoze 21:42 26.01.2009

Re: Update - Dan osmi

Ono što nas najviše zanima je svakako treći meč dana na Rod Lejveru između Rodika i Novaka – meč neće početi pre 5 sati, a tačno vreme početka meča zavisi od mečeva koji se igraju pre ovoga. U svakom slučaju navijamo i čitamo se noćas!

'ebiga, ako ne zavrshi do 8, kad ja obichno ustajem, mozhda cu neshto i videti od mecha preko ovog sajta shto si okachio u tekstu.
a kad igra dokiceva, jel' pre ili posle novaka?
niccolo niccolo 21:43 26.01.2009

Re: Update - Dan osmi

Posle njega, ne pre 9 i 30.
ivana23 ivana23 21:45 26.01.2009

Re: Update - Dan osmi

a kad igra dokiceva, jel' pre ili posle novaka?

Posle. U 9,30 po nasem.
Kazezoze Kazezoze 22:33 26.01.2009

Re: Update - Dan osmi

ivana23
a kad igra dokiceva, jel' pre ili posle novaka?

Posle. U 9,30 po nasem.

dobro, to cu moci gledati.
niccolo niccolo 23:25 26.01.2009

Re: Update - Dan osmi

dobro, to cu moci gledati

Onda si ti zadužen da nam preneseš kako je tekao meč
Kazezoze Kazezoze 00:59 27.01.2009

Re: Update - Dan osmi

Onda si ti zadužen da nam preneseš kako je tekao meč

hocu, al' samo ako dobije, ako izgubi onda se nema shta prichati, mozhemo samo kukati
ivana23 ivana23 19:27 26.01.2009

Trol

Na Blogu imamo 4 posta o padanju sajtova, hakerima....
Da li se neko seca ovoga:


28.10.2008.g

Blade Runner Blade Runner 19:29 26.01.2009

Re: Trol

padanju sajtova

Pali su jer su padu bili skloni...
niccolo niccolo 19:32 26.01.2009

Re: Trol

Blade Runner
padanju sajtova

Pali su jer su padu bili skloni...

Ja koliko se sećam tada je bilo reči baš o tome, da sajtovi naših igračica nisu bili dovoljno dobro zaštićeni od upada. Za razliku od Novakovog, sa kojim je sve bilo ok.
ivana23 ivana23 19:38 26.01.2009

Re: Trol

niccolo
Za razliku od Novakovog, sa kojim je sve bilo ok.

Novak je otpuno druga prica. Ne samo u vezi sajta, vec i 24casovnog obazbedjenja zbog pretnji kidnapovanjem.
niccolo niccolo 19:39 26.01.2009

Re: Trol

Da, na to se često zaboravlja...
Blade Runner Blade Runner 19:44 26.01.2009

Re: Trol

24casovnog obazbedjenja zbog pretnji kidnapovanjem.

Ovo nisam znao. Moze "linak"?
ivana23 ivana23 19:52 26.01.2009

Re: Trol

Britanske obaveštajne službe došle su do ovakvih saznanja još u julu ove godine, kada je Nole nastupao na Vimbldonu, da bi zatim o tome obavestile i srpske nadležne organe.

Bilo je i u Britanskim medijima u vreme W, ali me sada mrzi da trazim...

Izvor

Od proslogodisnjeg W, na svakom turniru (sa ili bez Novaka, muski/zenski, svejedno) dok igraci odmaraju izmedju gemova iza ledja im stoji clan obezbedjenja, kao i kad ulaze/izlaze na teren ili daju autograme.
Blade Runner Blade Runner 21:32 26.01.2009

Re: Trol

Izvor

Hvala!!
Milutin Milošević Milutin Milošević 00:42 27.01.2009

Re: Trol

Na Blogu imamo 4 posta o padanju sajtova, hakerima....
Da li se neko seca ovoga:

Ma, hakovali su sajt jednog Saveza izvidjača Beograda - kao da je hakerisanje sad neki teroristički napad
ivana23 ivana23 00:51 27.01.2009

Re: Trol

Ma, da.
Ovo se pretvara u histeriju...
A za auto ni jedan medij nije objavio?!
gorio92 gorio92 22:31 26.01.2009

Postaje sve interesantnije

bez obzira na odsustvo nekih.
niccolo niccolo 22:58 26.01.2009

Re: Postaje sve interesantnije

Pa objektivno nedostaje samo ona

ostale su ispale...
niccolo niccolo 05:15 27.01.2009

Meč

Dobro...počeli smo, 1:1 u prvom setu.

Edit 1: Novak mora da smanji broj neiznuđenih grešaka ako želi da izbegne TB u svakom setu, naročito kad Rodik servira...Osim toga, kad god ima prilike, sasvim ga lepo šeta po terenu - 7:3, 1:0 u setovima za Novaka

Edit 2: Ja lepo kažem šta treba da radi, a šta ne treba da radi, ali mene nema ko da sluša - 4:6, 1:1 u setovima

Edit 3: Ne valja, Novak ima velikih problema, izgleda potpuno iscrpljeno - 2:6, 1:2 u setovima
j.bre j.bre 07:31 27.01.2009

Re: Meč

niccolo
ali mene nema ko da sluša

:))))

ima, ima... al dzaba!
j.bre j.bre 07:34 27.01.2009

Re: Meč

niccolo
Novak ima velikih problema, izgleda potpuno iscrpljeno


Nije valjda i on capio onaj isti virus, deluje slomljeno
limarija limarija 07:36 27.01.2009

Re: Meč

Kao da nema snage. Premalo se angazuje. Ne znam kako ce u cetvrtom setu da se izvuce bez izgubljenog brejka.
j.bre j.bre 07:39 27.01.2009

Re: Meč

Sta da se radi... desava se.

Nije imao snage, ocigledno je.
niccolo niccolo 07:39 27.01.2009

Re: Meč

još jedna predaja...Baš šteta...
miniko63 miniko63 07:46 27.01.2009

Re: Meč

Pa sivi smo ljudi...ne bih volela da Nole izgleda kao Nadal...mashina. Bice bolje drugom prilikom
j.bre j.bre 07:49 27.01.2009

Re: Meč

Ja sam odgledala prvi set, videla da Novak, iako nije blistao, pocistio je Rodika u TB. Onda sam morala da izadjem i ponovo sam se ukljucila na pocetku 4. seta.

Sta se desavalo, kad je Novak poceo da pada u igri?
Filip2412 Filip2412 07:51 27.01.2009

Re: Meč

Posle prvog seta Novak je pao, jednostavno boravio je na terenu eto koliko da ne preda odmah. Dakle totalni pad snage i kondicije posle samo jednog seta. Svi su iznenadjeni, ocigledno zdravlje postavlja ozbiljne limite njegovoj igri.
miniko63 miniko63 07:52 27.01.2009

Re: Meč

Ma skroz pao u drugom setu. Videlo se da ima problem sa kretanjem
niccolo niccolo 07:52 27.01.2009

Re: Meč

Negde od sredine drugog seta...ovaj na Eurosportu je označio kao ključan poen jednu skraćenu loptu Novakovu koju je Rodik stigao i posle uspeo da poentira...Zaista negde posle toga je Novak počeo da pada a Rodik je počeo da više pogađa na Noletov servis.
Od trećeg seta se odmah videlo da Novak ima problema, tražio je i medicinski tajm aut i tako...
j.bre j.bre 07:57 27.01.2009

Re: Meč

Bedak... bas mi je zao.
Pre svega zato sto je Novaku ovaj turnir bio mnogo bitan u psiholoskom smislu.

Filipe, miniko, niccolo - hvala za info.
miniko63 miniko63 08:02 27.01.2009

Re: Meč

Jak je Nole. Biće sve OK videcemo uskoro na narednim teniskim turnirima
niccolo niccolo 08:08 27.01.2009

Re: Meč

miniko63
Jak je Nole. Biće sve OK videcemo uskoro na narednim teniskim turnirima

Naravno. Ionako ćemo nastaviti sa praćenjem najvećih turnira ovde na blogu...
miniko63 miniko63 08:23 27.01.2009

Re: Meč

Drago mi je da si to objavio i najavio
niccolo niccolo 09:04 27.01.2009

Re: Meč

Za stoti komentar

Filip2412 Filip2412 07:49 27.01.2009

...

Nole definitivno ima zdravstvenih problema tako da i mi navijaci treba da budemo realniji imajuci to u vidu...

Krivo mi je samo sto ovaj Rodik prodje u polufinale, cepanka covek

Igra tu igru kao da je stoni tenis, zahebacu da gledam tenis zbog takvih
j.bre j.bre 07:54 27.01.2009

Re: ...

Filip2412
Nole definitivno ima zdravstvenih problema tako da i mi navijaci treba da budemo realniji imajuci to u vidu...

Apsolutno! Ume on da izbedaci, da se mentalno iskljuci iz meca, ali ovaj put je zaista bilo ocigledno da je u pitanju zdravstveni problem.

Krivo mi je samo sto ovaj Rodik prodje u polufinale, cepanka covek

Igra tu igru kao da je stoni tenis, zahebacu da gledam tenis zbog takvih

Ni meni nije milo, klasican siledzija, ali prihvatimo da i takvih mora biti :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana