Život dosadan? Mislite?

shvrco RSS / 26.01.2009. u 18:47

Huh, dakle odakle da počnem?!

Pa ajmo od samog naslova. Slušam mnoge kako se žale da im je život dosadan.
Kao nista se ne dešava, smor i slične stvari.

Kako se bre ništa ne dešava? Pa čak i kad ništa ne radiš nešto se mora dešavati!

Banalna stvar recimo, odeš po hleb, a u prodavnici naletiš na neku cicu ili macana pa padne koji pogled, oni optimistični ne srećniji, urade i nešto više, padne neka spika, pa kasnije ceo dan budeš srećan zbog toga ili budeš nadrndan zato što ništa nisi uradio...
Dakle desilo se nešto zar ne?! Nije velika stvar ali se ipak desilo? Ne?


Al' evo konkretno mog primera. Juce oko 6:43 ujutru. Taman kada sam završio predvidjeni posao za taj dan ili noć, zavisi kako se gleda, kliknuo na "turn off" na svom laptopu i krenuo da ga zatvaram, kad nešto puče!
Prvo pomislih da je samo nešto ispalo, u fazonu stisnuću i vratiti na svoje mesto medjutim onda se setih da ne mogu da upalim svetlo u sobi jer je to veče negde u zgradi valjda izbio neki osigurač, bar ja tako pretpostavljam, ili se nešto kod nas sjebalo tako da ceo stan nema svetla... elem jedino svetlo koje u stanu radi je u wc-u, makar nisam kakio u mraku, tako da odnesoh laptop tamo, spustih dasku na wc šolju da tu stavim laptop da pogledam o čemu se radi.
Heh, onda videh da mi je pukla plastika na ekranu na mestu gde je spojena šarafom za zadnji deo, a šaraf upao unutra. Kvalitet nema šta!

Doneo ja alat, šrafciger, nožić i klešta, to je sve što imam ali dovoljno, i posle nekog vremena izvadim ja taj šaraf, kontam staviću podlošku na mestu gde je pukla plastika i sve će lepo držati, ali neee, sad neće ta dva dela da se lepo spoje, nešto smeta unutra!

Pošto mi se nenormalno spavalo, ostavih laptop da stoji otvoren, oboren na stranu na sred stola sa pitanjem šta ću sa njim kad se probudim.

I tako, probudio se ja danas, obavio osnovne stvari, i reko sad ću da ga sredim časkom, šta tu može biti teško, rastavim, namestim da sve lepo paše i gotovo.

Hm, ali kao što znate nikad ne ide to tako lako kao što zamislimo. Trebalo mi je pola sata da skontam kako se uopšte otvara displej. Pametnjakovići u "Acer-u" su ga pored šarafa još i zalepili iznutra... I otvorim ja njega, kad imam i šta da vidim! Ne samo da je pukla rupa na prednjem delu maske koju je držao šaraf, nego se ceo držač na zadnjoj strani maske isčupao.

Dakle jedino rešenje je ili zalepiti pa strepiti da se ne odlepi ili probušiti celu masku pa zašrafiti sve.

 

To sad nije ni bitno uopšte, ono što je bitno i što je bila poenta cele priče je da život čine male stvari!



I evo već vidim one bistre, i sam sam bio jedan od takvih, kako kažu "pa desila ti se loša stvar, ja bi radje da mi se ne desi ništa nego nešto loše..." i slične stvari.


Njaaa, pa kako bi onda bilo išta zanimljivo?

Da vam se stalno dešavaju samo lepe stvari?! Where is fun in that? :)




I onda ko će da mi kaže da je život dosadan?

Mislite da je dosadan? Razmislite ponovo! ;)

 

A o tome kakve se stvari dešavaju kome... drugom prilikom!

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana