Milutin * stigle i fotkice

Alava RSS / 28.01.2009. u 16:42

Rešila sam pre desetak dana da udomim macu. Mačke obožavam, kod roditelja sam imala nekoliko mačaka, međutim poslednja maca je tragično završila (pala je sa terase) te sam se zaklela da u stanu više nikada, nikada, nikada neću imati macu.

Od kako smo suprug i ja u kući, neprestano ga moljakam da uzmemo jedno mače. I tako smo godinu dana razmatrali jeste li ili nije humano držati bilo koju životinju zatvorenu, šta će i kako biti kada dođu deca, i nismo uspeli da damo konkretne odgovore na sve te dileme. U takvim situacijama ja samo presečem, pa je tako bilo i ovog puta. Obavestila sam supruga da ću dovesti mače, na šta je on, umoran od mozgobolje koju mu zadajem sa milion stvari dnevno, rekao kratko - dovedi mače, ali da znaš da je ono samo tvoja briga. Ih, sreće i veselja !

Prvo sam obišla sve zoo shop-ove u gradu kako bih našla oglase. Verovali ili ne, pronašla sam ukupno 1 oglas. Zatim sam pozvala Veterinarsku stanicu, gde mi je ljubazna doktorka obećala da će mi pronaći mače. Kakvo treba da bude - pitala je. Malo me je bilo sramota što ću da biram, jer ne bi trebalo da mi je važno, ali sam se setila svoje poslednje mace i rekla doktorki da bih volela crno-belu macu. Uzela je podatke i optimistično dodala Pa naći ćemo valjda jedno mače.

Dok je doktorka tražila mače, ja sam pozvala gospođu koja je ostavila onaj jedan oglas. Objasnila mi je da ima desetak mačića, raznih uzrasta i boja, uglavnom su starosti oko 6 meseci, ali ima dva mačeta stara 3 meseca i baš su crno-beli. Oduševljena što je moja potraga trajala svega nekoliko sati, odjurila sam u kupovinu posipa, posuda za nuždenje i hranu i tako opremljena stigla kući. Sredila sam celu kuću tako da čim buduća ljubimica stigne odmah možemo da se igramo, a pre odlaska po nju ugrejala sam mleko da je čeka toplo. Sela sam u auto, pozvala gospođu opet i rekla da stižem.

Gospođa me je čekala ispred kuće, objašnjavajući kako nema uslova za toliki broj mačaka i da je zato rešila da ih podeli. Otvara mi vrata od kuće i već na pragu me neverovatan smrad udara direktno u glavu. Ona mi priča kako je posip lošeg kvaliteta, i opasno me vuče za jezik. Ja sam kupovala uvek najjeftiniji posip, kad nije bilo posipa koristila sam i pesak i nikada nije ni približno smrdelo, jer sam za mačkama redovno čistila. Prvi utisak - jako loš.

Već u predsoblju zatičem desetak mačaka, imaju 3 korpe, jednu zajedničku posudu za kakenje/piškenje, u predsoblju nema svetla tako da praktično u nekom polumraku tražim među tim mačkama dva mačeta o kojima je pričala. Ona mi o svakoj mački priča celu istoriju i dok priča ja uočavam da sve do jedne beže od nje, ni jedna nije umiljata a jedan mačor je čak i agresivan.

Penje se stepenicama koje vode u ostatak kuće, u sve ono što nije predsoblje a što je očigledno za mačke zabranjena zona, i sa stepeništa mi praktično skida crno-belu mačku. Ova se otima, ova je steže, prinosi mi je i kaže - evo to je ta. Ja - u čudu! Pa to je mačka koja ima bar 9 meseci ako ne i godinu dana, ali uspevam da se iskontrolišem i izustim samo „Ali ona je velika".

Gospođa kreće da me ubeđuje da ona zaista ima 3 meseca, jeste malo divlja ali bi se za dva-tri dana pripitomila, a ja ključam u sebi. Još mi govori kako je ona njih sve pokupila sa ulice ili iz kontejnera, a ja stičem utisak da bi im bilo i na ulici bolje nego u ta dva kvadrata, smrdljiva i mračna. Govorim joj da sam ja tražila mače, te da mi je ovo ipak preveliko, da se suprug ionako jedva složio, na šta ona dodaje - učinili biste jedno dobro delo.

Ama gospođo, najbolje delo koje bih učinila je kad bih Vas prijavila (to se ja naravno samo mislim u sebi dok izlazim iz njene kuće), ali Srbija nema ono što se zove Animal Police, a da ima Vama bi bilo zabranjeno i da gledate životinje kroz prozor, a kamoli da ih posedujete. Vraćam se kući i ne znam šta mi je gadnije - njene laži i tehnike ubeđivanja ili to koliko loše žive njeni „ljubimci". Najviše me je ipak pogodilo saznanje da se vraćam bez mace.

Sutradan mi se javlja divna doktorka, međutim samo sa vestima da mačeta prosto - nema. Nema ni u azilu, nema ni kod ljudi koji su ostavili oglase, tražila je čak i po Bg-u, ali trenutno nema. Ubeđuje me da sačekam, da je bolje čekati pa naći umiljato mače, nego uzeti bilo koje, ali ja jednostavno (u skladu i sa nickom božemoj - hoću sve i hoću sad) jednostavno - ne mogu da čekam.

Vrtim imenik u mobilnom telefonu, zovem sve moguće prijatelje, čak i na Facebook-u obaveštavam javnost da tražim mače, međutim danima ništa. Javljaju mi se još neke gospođe sa pričom o mačetu od 3 meseca, ali na to više ne nasedam.Sve do juče.

Juče sam pronašla gospođu koja zaista ima mače od 3 meseca. Smesta sam otišla po njega kakvo god da je - šareno, zeleno, sivo, žuto. Kada mi je otvorila vrata, iza njih se pojavila malena crno-bela glavica sa velikim brkovima. To je bio Milutin. Moj Milutin. Beli mačkić sa crnim tufnama, sav pufnast i mekan. I beskrajno veseo. Rastanak gospođinog malenog sina od Milutina je bio potresan, mali je plakao kao kiša, baš mi je bilo krivo, ali oni imaju mačku koja treba da se omaci svakog časa, tako da će mali zaboraviti Milutina u roku od odmah. Jedino je tražio da mu ne menjam ime. I ja obećala - Milutin ostaje Milutin.

U kolima nas čeka moj ja-ništa-neću-imati-sa-mačkom suprug, i odmah po uočavanju Milutina izgovara „Već ga volim". Ma znam :)

I tako je Milutin stigao u naš dom. Juče, a kao da je tu oduvek.

P.S. Fotkice su u komentaru. Da ne zeznem nešto :)



Komentari (103)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 16:59 28.01.2009

Dobrodošao

Milutine!!!!

Alava Alava 17:03 28.01.2009

Re: Dobrodošao

Jao hvala ti Margita.
On za sada samo jede i spava, sve mu je još novo i čudno pa kad je budan onda se zavlači svuda i sve istražuje. I u stanju je da leži pored peći dok se ne upali To su prve opservacije.
margos margos 17:11 28.01.2009

Re: Dobrodošao

Eeeeee:)))))))))) Bebac...:)

Sećam se kad sam ja malog psa donela - i on već sutradan bio Gazda, kao da je oduvek ovde.... Toliko lep osećaj kad otvoriš vrata svog doma (srca, života) i pustiš novo biće u njega.:))))

Ja odlučila da ovog Malca naučim da piška na novom mestu - pola metra dalje od dosadašnjeg, pa se sad bavim time kao najvažnijim zadatkom.

PS kao nešto hoću da napišem na temu one gospođe i njene kuće - al prosto mi osmeh zbog bebca ne silazi sa usana... možda posle....
Alava Alava 17:22 28.01.2009

Re: Dobrodošao

Sećam se kad sam ja malog psa donela - i on već sutradan bio Gazda, kao da je oduvek ovde.... Toliko lep osećaj kad otvoriš vrata svog doma (srca, života) i pustiš novo biće u njega.:))))

Ej, ma prelepo je!
Ja odlučila da ovog Malca naučim da piška na novom mestu - pola metra dalje od dosadašnjeg, pa se sad bavim time kao najvažnijim zadatkom.

A da, te sisteme imam i ja. Nama je trenutno posuda u dnevnoj, jer mališa ima gliste pa mora da se prati, sklanja odmah, motri, beleži i sve , a čim to prođe, počinje akcija pomeranja posude lagano i postepeno do kupatila.
kao nešto hoću da napišem na temu one gospođe i njene kuće - al prosto mi osmeh zbog bebca ne silazi sa usana... možda posle....

Ja sam bila zgranuta. Krajnje nehumano. Najgore je što ona misli da je skroz humana. Kao uzima ih iz kontejnera i pomaže im. A oni leže jedni preko drugih. U mraku i smradu. I još ne sme da ih pusti u dvorište jer ih truju komšije. Mislim, ne znam stvarno. Ali to mi nije humano uopšte. Ni najmanje. Osećala sam krivicu što makar jednu mačku nisam uzela, ali stvarno ne mogu.
margos margos 17:24 28.01.2009

Re: Dobrodošao

I dalje ne mogu na tu temu...

Još sam kod lepog osećanja zbog malog bića... :)))))))))
Alava Alava 17:28 28.01.2009

Re: Dobrodošao

OK. Jako se plaši ako ustanovi ili mu se pričini da je sam. Odmah krene dreka! Ja sam sad na poslu, ali zovem muža na svakih sat vremena da proverim šta se dešava. Kaže - mnogo ti je razmažen ovaj Milutin. Sipao sam mu mleko i otišao u sobu da legnem, a ovaj kad je popio mleko ulazi u sobu i pošto me nije video - odmah u dreku. Dok se nisam oglasio.
Ma bebać mali. I samo bi jeo, to je neverovatno! Možda zbog glista?
margos margos 17:34 28.01.2009

Re: Dobrodošao

Ma bebać mali. I samo bi jeo, to je neverovatno! Možda zbog glista?

Joj, nemam pojma... valjda će da se javi neko ko zna....
antioksidant antioksidant 18:39 28.01.2009

Re: Dobrodošao

On za sada samo jede i spava

zivi zivot covek (pardon, macak) : )

kad poraste ubaci i sex u jednacinu i ima ispunjen zivot
vishnja92 vishnja92 20:57 28.01.2009

Re: Dobrodošao

antioksidant

:)))
Alava Alava 23:56 28.01.2009

Re: Dobrodošao

zivi zivot covek (pardon, macak) : )

kad poraste ubaci i sex u jednacinu i ima ispunjen zivot

Misliš onda će živeti punim plućima
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 17:29 28.01.2009

blago vama

sa macom. zelim vam srecan zajednicki zivot.
poz,
njanja koja jos uvek nema macu.
Alava Alava 17:32 28.01.2009

Re: blago vama

Hvala njanjo, puno, puno!
Pa ti uzmi stvar u svoje ruke - u potragu, a mače će odmah biti voljeno od strane onog koji brani. Meni je ovaj moj sinoć rekao HVALA što sam toliko instistirala i na kraju dovela macu. Njih ne možeš da ne zavoliš.
trener92 trener92 17:37 28.01.2009

Re: blago vama

Najzad!!! eto ko će da ti pomogne

njanja_de.manccini njanja_de.manccini 17:37 28.01.2009

Re: blago vama

ma nema niko protiv u nasoj kuci. kod nas je problem sto putujemo cesto i na duze vreme tako da ce uvek biti pitanje ko da ga cuva. ovde imamo cak i "obdanista" za kucne ljubimce al meni to lici nekako surovo jer su strpani u malim boksovima. to nije lepo.
trener92 trener92 17:38 28.01.2009

Re: blago vama

Njih ne možeš da ne zavoliš.




Alava Alava 17:39 28.01.2009

Re: blago vama

trener92
Najzad!!! eto ko će da ti pomogne

Totalno sam smetla sa uma da ćeš me sačekati sa ovim Pazi, ja neću da kačim slike drugih maca dok ne slikam Njega, pa ću okačiti da se malo pravim važna!
trener92 trener92 17:41 28.01.2009

Re: blago vama

P.S. Fotkice će biti sutra.


trener92 trener92 17:43 28.01.2009

Re: blago vama

Alava
trener92
Najzad!!! eto ko će da ti pomogne

Totalno sam smetla sa uma da ćeš me sačekati sa ovim Pazi, ja neću da kačim slike drugih maca dok ne slikam Njega, pa ću okačiti da se malo pravim važna!


Veliki pozdrav za Supruga , tebe i Milutina
Alava Alava 17:44 28.01.2009

Re: blago vama

njanja_de.manccini
ma nema niko protiv u nasoj kuci. kod nas je problem sto putujemo cesto i na duze vreme tako da ce uvek biti pitanje ko da ga cuva. ovde imamo cak i "obdanista" za kucne ljubimce al meni to lici nekako surovo jer su strpani u malim boksovima. to nije lepo.

da, ako putujete onda je to problem. Nego meni se učinilo po tonu kojim si napisala komentar da se marco ne slaže. Pa reko' da ti kažem da će on prvi da ga obožava.
Alava Alava 17:56 28.01.2009

Re: blago vama

Veliki pozdrav za Supruga , tebe i Milutina

Sve, sve, ali Suprug je heroj nedelje.
On je u stvari isto imao potresno iskustvo sa psom pre desetak godina, pa se zarekao da više neće da se vezuje za životinje. Međutim,...
dragoljub92 dragoljub92 18:08 28.01.2009

Re: blago vama

da, ako putujete onda je to problem

to je veliki problem.ali ako imaš dobrog prijatelja koji će da dolazi bar jedanput dnevno da mu da hranu i počisti.onda nema problema.mada kad sam pročitao naslov reko uhu,gazda majlutin posta kumi vakcini ši ga pod odma od svega,čisto da zaštitiš i sebe i njega.za gliste ima pilula,pa nam piši kako si prošla(pročitaj njanjin blog o mačkama i tabletama)o sterilizaciji počni da razmišljaš onda kad postane agresivan i počne da obeležava kuću.nikako pre jer će da se pretvori u spavalicu.a ako ga ne sterilišeš onda će da pobegne prvom prilikom.
margos margos 18:10 28.01.2009

Re: blago vama

pa se zarekao da više neće da se vezuje za životinje. Međutim,...

Međutim... to se u 90% slučajeva prekrši... Kad ti jednom uđu u život, ne izlaze nikada.... I dobro je da je tako!!!
Alava Alava 18:56 28.01.2009

Re: blago vama

vakcini ši ga pod odma od svega,čisto da zaštitiš i sebe i njega.za gliste ima pilula,pa nam piši kako si prošla(pročitaj njanjin blog o mačkama i tabletama)o sterilizaciji počni da razmišljaš onda kad postane agresivan i počne da obeležava kuću.nikako pre jer će da se pretvori u spavalicu.a ako ga ne sterilišeš onda će da pobegne prvom prilikom.

Vakcinacija ne može pre nego što se očisti od parazita. Za gliste mi je rečeno da je očišćen, međutim sinoć sam (uz vrisku posle Majlutinovog prvog kakenja i brze reakcije mog muža) ustanovila da ipak nije očišćen. Zato smo danas bili kod veterinara, pa mu je divna doktorka dala pilulu, i čim se očisti idemo na vakcinaciju. Znači za 10ak dana. Sterilisaću ga sigurno, da ne bi bežao jer imamo dvorište, i hvala ti na ovom savetu , nisam znala da se pretvori u spavalicu ako se to rano reši. A ja baš htela što pre da to pregrmi. Ništa, čekaćemo.
reanimator reanimator 19:12 28.01.2009

Re: blago vama

Jbt, svi znate sve. Molim da se ovde na ovom blogu napravi lista poznavalaca, pa ću ja to lepo u favorite, pa kad nabavim mačku ili psa (da,da..dilema i dalje tinja), krećem sa pp rešetanjem :)
antioksidant antioksidant 19:16 28.01.2009

Re: blago vama

pa kad nabavim mačku ili psa (da,da..dilema i dalje tinja)

iskreno preporucujem ovo ali manji neki, lako se seta a i da ne zavrsis ovako
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 19:23 28.01.2009

Re: blago vama

Molim da se ovde na ovom blogu napravi lista poznavalaca

napravi ti listu a ja cu od tebe da je pozajmim posle.
Alava Alava 19:34 28.01.2009

Re: blago vama

reanimator
Jbt, svi znate sve. Molim da se ovde na ovom blogu napravi lista poznavalaca, pa ću ja to lepo u favorite, pa kad nabavim mačku ili psa (da,da..dilema i dalje tinja), krećem sa pp rešetanjem :)

Dilemu svakako moraš da rešiš sam. Ali, evo ja ću da ti pomognem
Mace su veoma nezavisne, kad je naučiš da piški/kaki ( a to traje bukvalno 2 dana) tvoje obaveze su samo da je nahraniš i počistiš za njom. Jeste - igraćete se samo kad ONA hoće, pentraće se svuda, ali meni je to beskrajno zanimljivo.
Kuce su malo manje zavisne, njih pored hrane, redovnih kupanja i čišćenja moraš i da šetaš nekoliko puta dnevno. Moji roditelji imaju psa i dok se nisam udala uvek je bila frka oko toga na koga je red da je šeta. Jbg, ne ide ti se uvek napolje. E sad, sa psom ćeš se igrati kad god TI hoćeš, nigde se ne penje i ne krije po kući, ali zahteva dosta vremena.
A i jedni i drugi su divni!!!
bauer. bauer. 19:44 28.01.2009

Re: blago vama

pa kad nabavim mačku ili psa (da,da..dilema i dalje tinja)

Mislio sam da smo to apsolvirali...
dragoljub92 dragoljub92 22:40 28.01.2009

Re: blago vama

to se u 90% slučajeva prekrš

ja sam u onoh 10%ovog skota niko ne mož da zameni
marco_de.manccini marco_de.manccini 18:53 30.01.2009

Re: blago vama

a ako ga ne sterilišeš onda će da pobegne prvom prilikom.

можда не првом, али неком сигурно.

ја сам имао малог мачора који је био око 5 месеци кад сам отишао у војску. нисам га затекао кад сам се вратио, оженио се срећно (вероватно више пута).
Alava Alava 02:14 31.01.2009

Re: blago vama

marco_de.manccini
a ako ga ne sterilišeš onda će da pobegne prvom prilikom.

можда не првом, али неком сигурно.

ја сам имао малог мачора који је био око 5 месеци кад сам отишао у војску. нисам га затекао кад сам се вратио, оженио се срећно (вероватно више пута).

Pa evo ga, sigurno nije obrisan, samo je teško pronaći u ovoj zbrci... I ja tek sad videla.
Znači i tako mali oće da begaju! ooooo, moram da pripazim!
marco_de.manccini marco_de.manccini 02:22 31.01.2009

Re: blago vama

ма зезнуше ме душмани, кажу пиши ћирилицом, тако је по правопису, па ја сад ка тражим marco са CTRL+F а упишем марцо у поље за претраживање не нађем ништа наравно.
Alava Alava 02:36 31.01.2009

Re: blago vama

упишем марцо

Unfuckable Unfuckable 19:45 28.01.2009

hej

čestitam !
Moja prva prava životinja koje se sećam bila je mačka. Posle sam se "navukao" na pse.
Dakle, da ne pametujem mnogo - ima neki Cestal Cat ili tako nešto, uglavnom treba da bude na bazi Prazikvantela i sličnih preparata, i to treba (tabletica, da, da ....komplikacija za dati maci - .. pa podeliti prema tel. težini) da "popije" jednom, pa posle 15tak dana još jednom.
Tada je sigurno čista od glista, pa ide odmah na bodenje (vakcinacija). To treba vet da vam objasni šta se sme a šta ne za vreme oko i posle vakcinacije koja macu štiti od nekih jako nezgodnih oboljenja, virusnih uglavnom - koja umeju baš gadno da se završe. Nikako da ide napolje do posle revakcine a i vi izbegavajte kontakte sa drugim odraslim mačkama : ima prokleto otpornih virusa koji se mogu preneti čak i na đonovima cipela....ok, ok - bez panike i vanrednih stanja, samo imajte na umu da ne ide baš u dvorište, a povoljna okolnost je što je sada ionako hladno pa ni ne treba . Kupanja i slične akcije zaboravite
Posle bude i revakcina (malo harakirija po novčaniku nije na odmet)
Posle bude malo i za državu i Vaše zdravlje : oko 6 meseci starosti - vakcina protiv besnila.
Ceo ovaj sex sa vakcinama posle ponavljate jednom godišnje : jedna za mačije viruse i jedna za besnilo, pre toga tableta protiv parazita (protiv parazita se ide 3-4 puta godišnje, zavisno da li koristite pesak od spolja ili posip, i da li izlazi ili ne)
Treba videti da li je dečko, ako jeste - i vama će kuća za godinu dana ili malo jače da "miriše" isto kao i kod one gospoDŽe - dakle : razmotrite kastraciju. Jeftina, lako se obavi a ima smisla ako nećete da ga nosite na šivenja posle rivalskih šorki sa konkurencijom još i malo "nadrndanog" ako se nije realizovao kao junoša - nije baš ceo taj džez za preporučiti.
Posle kastracije ide lagano posebna hrana za kastrate, posebno izbalansirana za njih zbog nekih minerala, da ne davim sada - ima je po pet šopovima, nije pod obavezno, ali - imati u vidu.
Mače dok je malo treba da : piški, kaki, jede, spava i igra se. Sasvim dovoljno, zar ne ?
Vrlo brzo će prestati da pati za gazdama i početi da "uživa" u samoći praveći malo propratnog džumbusa, ehej - pa ludo je to, mora da se malo i ispolji.
dragoljub92 dragoljub92 22:44 28.01.2009

Re: hej

Treba videti da li je dečko, ako jeste - i vama će kuća za godinu dana ili malo jače da "miriše"

nema veze ,smrad se očisti ali nek on razvije svoju agresivnost i radoznalost,ako ga secnu pre toga ima da bude samo krpa koja se nonsztop izležava,ako pak se u njemu probudi muškost pa ga secnu ima da bude aktivan kasnije.tako je bilo sa onim mojim topcatom
Alava Alava 23:37 28.01.2009

Re: hej

Unfuckable


Wow!
Mislim da si ti prvi na listi, tj. spisku ovih što sve znaju.
Mališa neće skoro u dvorište, jer se u dvorištu nalaze kuca i veliki mačor, pa ne znam ko bi ga pre dočekao kad bi izašao napolje.
Pitanje: zašto da zaboravimo na kupanje? I jel to misliš uopšte ili samo u vreme vakcinacije? Ja moje mačke kupala s vremena na vreme, ništa im nije bilo. I Majlutina sam planirala da okupam čim izbaci gliste i glistone. Molim odgovor.
Nisam znala za posebnu hranu za sterilisane mace, mnogo ti hvala za ovaj info.
Samo nek luduje, ja da mogu držala bih i majmunče u kući, neka pravi lom, samo da se smejemo sa njim. To je valjda poenta, ljubav, radost, i takoto.
dragoljub92 dragoljub92 23:44 28.01.2009

Re: hej

mori,rodisi edno majmunče pa ćesi vikaš srećasreća rados,ovojsie samo substitucia,znaem iz iskustvo
Alava Alava 23:58 28.01.2009

Re: hej

dragoljub92
mori,rodisi edno majmunče pa ćesi vikaš srećasreća rados,ovojsie samo substitucia,znaem iz iskustvo

mori, znaem i ja, nego još mi nešto nije vreme. nemam taj osećaj za filing
dragoljub92 dragoljub92 00:20 29.01.2009

Re: hej

Alava
dragoljub92
mori,rodisi edno majmunče pa ćesi vikaš srećasreća rados,ovojsie samo substitucia,znaem iz iskustvo

mori, znaem i ja, nego još mi nešto nije vreme. nemam taj osećaj za filing

mori rodi siga pasi ondak nafatavaj osećaj za filing,ako sam se ja zajebao nemoraš iti
Unfuckable Unfuckable 06:46 29.01.2009

Re: hej

Kupanje - ne u vreme oko vakcinacije ili nevakcinisano mače :
malo je i neotporno + zima = povećan rizik od pada imuniteta (a gliste im ga, obično već pomalo snize) = višestruko povećan rizik od virusnih bolesti.
Kad poraste kupaj svaki dan (ako ti dozvoli)
bauer. bauer. 07:13 29.01.2009

Re: hej

Kad poraste kupaj svaki dan (ako ti dozvoli)

Mi našeg mačora nikada nismo okupali. Niti bi se usudili da pokušamo. Dobili smo ga sa sedam do osam meseci starosti, vakcinisanog i sa ugrađenim čipom. Onda smo ga odveli na štrojenje. To nikada neću prežaliti, ali doktorka je rekla da on može da oseti mačku na kilometar i da će otići i nikada se neće vratiti. Kako smo imali jedno takvo iskustvo, pristali smo, da se ne bi ponovilo. Sada je lunjara. Odlazi od kuće kada hoće, zna ga ceo komšiluk, vraća se kad hoće. Na dnevnoj bazi. Ne propusta obroke. A nuždu obavlja napolju. Kada ga vodimo na kontrolu i revakcinaciju, doktorka navuče rukavice do lakata, od debele goveđe kože...

Ne znam da li sam se ranije hvalio...



I, uvek preporučujem mačore. Samo zato što su glavati, pa mi lepše izgledaju.
Alava Alava 09:12 29.01.2009

Re: hej

Anfak
Kupanje - ne u vreme oko vakcinacije ili nevakcinisano mače :
malo je i neotporno + zima = povećan rizik od pada imuniteta (a gliste im ga, obično već pomalo snize) = višestruko povećan rizik od virusnih bolesti.
Kad poraste kupaj svaki dan (ako ti dozvoli)

Eto, još sam mogla i kuršlus da napravim! Beskrajno ti hvala!!!
A što da ne dozvoli? Mislim ne vole mačke to, ali se otimaju samo dok ih ne pokvasiš. Posle ćute kao bubice. I ono jeste - malo šlajfuje po kadi, ali ako se uprljao - to mu je što mu je!
Bauer Tačka
Mi našeg mačora nikada nismo okupali. Niti bi se usudili da pokušamo. Dobili smo ga sa sedam do osam meseci starosti, vakcinisanog i sa ugrađenim čipom. Onda smo ga odveli na štrojenje. To nikada neću prežaliti, ali doktorka je rekla da on može da oseti mačku na kilometar i da će otići i nikada se neće vratiti. Kako smo imali jedno takvo iskustvo, pristali smo, da se ne bi ponovilo. Sada je lunjara. Odlazi od kuće kada hoće, zna ga ceo komšiluk, vraća se kad hoće. Na dnevnoj bazi. Ne propusta obroke. A nuždu obavlja napolju. Kada ga vodimo na kontrolu i revakcinaciju, doktorka navuče rukavice do lakata, od debele goveđe kože...

Ne znam da li sam se ranije hvalio...

Nisi se hvalio!
Baš zato hoću i ja Majlutina da sterilišem. Posle može i u dvorište! Al da znam da neće da nestane.
Unfuckable Unfuckable 09:15 29.01.2009

Re: hej

pa ne vole....mačka je to...
ali mačor moje tetke, fuckin' Bagira, veći deo svog slobodnog vremena provodi na relaciji kada - lavabo
Alava Alava 09:25 29.01.2009

Re: hej

Unfuckable
pa ne vole....mačka je to...ali mačor moje tetke, fuckin' Bagira, veći deo svog slobodnog vremena provodi na relaciji kada - lavabo

Da, najviše volim mačke koje pobiju sve ono što kao važi za mačke. Mačor moje drugarice, Geda, pored toga što se igra u lavabou, npr. ne voli mleko. To mi bilo nešto najčudnije. Međutim i to je valjda stvar navike.
Nego kad mačke menjaju zubiće?
Unfuckable Unfuckable 09:59 29.01.2009

Re: hej

Nego kad mačke menjaju zubiće?

kad dođe vreme za to

ps : Bagira je uglavnom jeo - muve, pa ti vidi
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 15:29 29.01.2009

Re: hej

Ne znam da li sam se ranije hvalio...

baueru hvalio si se i ranije ja to dobro znam. ista fotka je bila. nadam se da pamtis obecanje koje si mi dao onda.
bauer. bauer. 22:04 29.01.2009

Re: hej

nadam se da pamtis obecanje koje si mi dao onda.

ma pamtim, samo nista se ne desava...
NNN NNN 03:19 30.01.2009

Re: hej

npr. ne voli mleko
Ja sam imao mačka koji nije jeo suvu (adidas) slaninu (ima ona izreka "neće maca slaninu", a ovaj stvarno neće), pojede kupus (kuvan), a slaninicu samo oliže (od kupusa) i ostavi.
Alava Alava 10:46 30.01.2009

Re: hej

NNN
npr. ne voli mlekoJa sam imao mačka koji nije jeo suvu (adidas) slaninu (ima ona izreka "neće maca slaninu", a ovaj stvarno neće), pojede kupus (kuvan), a slaninicu samo oliže (od kupusa) i ostavi.

Ccc, traži kupusa preko slanine! Eh te današnje mačke!
Milutin je mnogo alav, pojede punu činiju i onda opet ide za mnom po kuhinji i mjauče kao blesav. A plašim se da mu dam previše da se ne prejede. Trudiću se da ga naviknem da jede sve, da ne bude probirljiv. Ima mačaka koje se navuku na granule pa jedu samo to (što je u suštini raj za njihove vlasnike, samo izručiš iz kutije i gotovo), ali znam za nekoliko slučajeva kad su mačke dobile pesak u bubregu upravo od granula. To je posle takvo mučenje za njih, užas.
matityahu matityahu 23:51 01.02.2009

Re: hej

Baš zato hoću i ja Majlutina da sterilišem. Posle može i u dvorište! Al da znam da neće da nestane.

Ja sammoju dvojicu macora (braca Bajic) sterilisao. Jedan je jedno vreme izlazio ali su ga drugi macori zapiskivali kad god je hteo s njima da bude. Vise nije izlazio. A brat mu nikada nije ni hteo da izlazi. Evo ih, vec petnaesta godina, zivi i zdravi, da kucnem u drvo. Nisu omatoril, kao da su jos uvek u pubertetu. (Zavesa nemam vec godinama jer obozavaju da se pentraju po tkaninama.)
Pozdrav Majlutinu od ujka Matije
Alava Alava 00:31 02.02.2009

Re: hej

matityahu
Baš zato hoću i ja Majlutina da sterilišem. Posle može i u dvorište! Al da znam da neće da nestane.

Ja sammoju dvojicu macora (braca Bajic) sterilisao. Jedan je jedno vreme izlazio ali su ga drugi macori zapiskivali kad god je hteo s njima da bude. Vise nije izlazio. A brat mu nikada nije ni hteo da izlazi. Evo ih, vec petnaesta godina, zivi i zdravi, da kucnem u drvo. Nisu omatoril, kao da su jos uvek u pubertetu. (Zavesa nemam vec godinama jer obozavaju da se pentraju po tkaninama.)
Pozdrav Majlutinu od ujka Matije

Puno hvala na pozdravima, a još više na podeljenom iskustvu! Mnogo mi znači kako bih znala kako i šta sa malenim mačorom. I ja šaljem jedan veeeeeeliki pozdrav Braći Bajić!
taube taube 21:36 28.01.2009

jedva čekam

obožavam mačke i jedva čekam milutinove fotke
ja sam se slikala sa svojom diplomom u ruci a moj mačak pored mene, diploma je i njegova, učio je sa mnom dugo, kad prede on me opusti i ja lakše učim i zato u šali kažem-moja diploma pripada i mom mačku maksi
reanimator reanimator 22:13 28.01.2009

Re: jedva čekam

taube
obožavam mačke i jedva čekam milutinove fotke
ja sam se slikala sa svojom diplomom u ruci a moj mačak pored mene, diploma je i njegova, učio je sa mnom dugo, kad prede on me opusti i ja lakše učim i zato u šali kažem-moja diploma pripada i mom mačku maksi

Maksoooo!!!
Ovde te prozivaju
EDIT Ako budem imao mačka, zvaću ga Reanimator, u čast svog drugog/prvog Ja :)
Alava Alava 23:39 28.01.2009

Re: jedva čekam

taube
obožavam mačke i jedva čekam milutinove fotke
ja sam se slikala sa svojom diplomom u ruci a moj mačak pored mene, diploma je i njegova, učio je sa mnom dugo, kad prede on me opusti i ja lakše učim i zato u šali kažem-moja diploma pripada i mom mačku maksi

Evo sutra kačim, obećavam!
Pozdravi Maksu puno, ja sam sa svojim macama uvek sve radila, radoznala su to stvorenja, uvek dođu da čekiraju šta ti to radiš. I Milutin prede kao traktor
Alava Alava 23:41 28.01.2009

Re: jedva čekam

EDIT Ako budem imao mačka, zvaću ga Reanimator, u čast svog drugog/prvog Ja :)

Pazi kad sam ja bila sto posto rešena da maci dam ime Alava da je bila ženka....
maksa83 maksa83 06:29 29.01.2009

Re: jedva čekam

Ako budem imao mačka, zvaću ga Reanimator, u čast svog drugog/prvog Ja :)

Jedan moj kolega ima već drugog psa koji se zove Ru (baš tako: "r" pa "u", kraj). Sad je ženka crnog ritrivera (?), a prethodni je bio mužjak mešanac.

P.S. Ja ako ikad budem imao Nilskog Konja, zvaću ga Drug Stane.
Alava Alava 09:27 29.01.2009

Re: jedva čekam

P.S. Ja ako ikad budem imao Nilskog Konja, zvaću ga Drug Stane.

taube taube 23:16 29.01.2009

Re: jedva čekam

maksa te pozdravlja.veoma smireno prede.
Alava Alava 23:21 29.01.2009

Re: jedva čekam

taube
maksa te pozdravlja.veoma smireno prede.

A šta kažeš na sličice? Jel smem da se pravim važna?
maksa83 maksa83 23:44 29.01.2009

Re: jedva čekam

maksa te pozdravlja.veoma smireno prede.

Evo i ja ga pratim u terci: prrrrrrrrrrrrrr...
bauer. bauer. 22:28 28.01.2009

Evo,

na sta su sve spremni vlasnici kucnih ljubimaca. danasnja vest
Alava Alava 23:46 28.01.2009

Re: Evo,

bauer.
na sta su sve spremni vlasnici kucnih ljubimaca. danasnja vest

Koji to sebi mogu da priušte. Bez obzira, nije mi to baš normalno. Na tom svom placu mogli su da udome drugo štene - zalečili bi rane, a pomogli bi malcu. No, taj bogati svet.... ccc...
simkke simkke 01:20 29.01.2009

milutine crni sine

dobro je, boje su mu prave...grobarske...znači, biće veran k'o pas
taman dok ti spremiš fotke i ja da uslikam ovog mog ugursuza, pa da pravimo sajam
Alava Alava 08:50 29.01.2009

Re: milutine crni sine

simkke
dobro je, boje su mu prave...grobarske...znači, biće veran k'o pas taman dok ti spremiš fotke i ja da uslikam ovog mog ugursuza, pa da pravimo sajam

Ja juče htela da ga uslikam kako se baškari na stomaku moga muža, međutim muž bio u grobarskom duksu, pa reko još će neko da pomisli da smo neki fanatici
A i ja ionako navijam za Zvezdu
simkke simkke 16:27 29.01.2009

Re: milutine crni sine

Alava

A i ja ionako navijam za Zvezdu



ok, ovo je moj poslednji post kod tebe
Alava Alava 23:11 29.01.2009

Re: milutine crni sine

simkke
Alava

A i ja ionako navijam za Zvezdu



ok, ovo je moj poslednji post kod tebe

Što bre kad je muž grobar?! Valjda se i to računa.
AlexDunja AlexDunja 01:53 29.01.2009

:)

pozdrav od silvestera:)
Alava Alava 08:52 29.01.2009

Re: :)

AlexDunja
pozdrav od silvestera:)

Jel veruješ da već danima pokušavam da se setim ko sa bloga ima Silvestera, i nisam uspela. A znam da neko ima. Pozdrav za njega od svih nas !
topcat topcat 03:04 29.01.2009

Topcat is getting a cat

dada...izgleda da je doslo do nekog rasula gore na tavanu i treba mi maca da uravnotezi situaciju.

Super da si postavila blog - vec pikiram koga da davim sa pitanjima.
Alava Alava 08:54 29.01.2009

Re: Topcat is getting a cat

topcat
dada...izgleda da je doslo do nekog rasula gore na tavanu i treba mi maca da uravnotezi situaciju. Super da si postavila blog - vec pikiram koga da davim sa pitanjima.

Samo pitaj, mada se meni čini da je Anfače stručnjak za te stvari. Vidiš bre da sve zna!
Unfuckable Unfuckable 09:11 29.01.2009

Re: Topcat is getting a cat

pa gdi mačke da propustim....
topcat topcat 16:57 29.01.2009

Re: Topcat is getting a cat

Ma da, samo moram paziti da me zenska blogoudruga ne pocne prozivati zbog pp!

drchristiantroy drchristiantroy 18:27 29.01.2009

Re: Topcat is getting a cat

Unfuckable
pa gdi mačke da propustim....


Pa i ja isto
edi-va edi-va 07:55 29.01.2009

:)))

To je bio Milutin. Moj Milutin


Milutin je nasao topli dom, u to ni malo ne sumnjam.

Pozdravche
Alava Alava 09:04 29.01.2009

Re: :)))

Pozdrav i za tebe! Kad već spomenu topli dom, on najveći deo vremena provodi u radijusu od pola metra oko peći. Kad ga uzmem, a on vruuuuuć...
Kazezoze Kazezoze 13:50 29.01.2009

Re: :)))

Alava
Pozdrav i za tebe! Kad već spomenu topli dom, on najveći deo vremena provodi u radijusu od pola metra oko peći. Kad ga uzmem, a on vruuuuuć...

kazhu stari ljudi da, kad zhelish da krevet za spavanje postavish u prostoriji bez uticaja podzemnih strujanja, negativnih uticaja, chvorova i sl. je najbolje i najprirodnije da u tu prostoriju, dok je josh prazna, ostavish machku da prenoci. kod milutina je druga stvar jer je on trazhio toplotu pored tople peci
kad stavish machku u tu praznu prostoriju,savrsheno precizno,kao sa viskom,machka ce pronaci mesto gde ja ispoljavanje negativne energije najvece i tu ce prespavati. tada lepo postavish krevet shto udaljenije od tog mesta.

zashto machke to rade i zashto prosto uzhivaju da tu energiju upijaju?
pa Priroda im je dala tu osetljivost i sposobnost da tu energiju absorbuju i neutralishu,i machke sa zadovoljstvom to i rade,pronalaze ta zrachenja i neutralishu ih,ispunjavajuci svrhu koju im je Priroda dala i pomazhuci ostalim zhivim bicima sa kojima dele zhivotni prostor
postoje i druga zhiva bica kojima je Priroda dala ovakav ili slichan zadatak da negativna zrachenja absorbuju i pretvore u pozitivna
jedno od takvih divnih stvorenja je i divlji kesten
plodove divljeg kestena je dobro staviti ispod kreveta,pored monitora,kompa,televizora i svih slichnih aparata koje isijavaju negativno zrachenje
taj divni grumenchic zhivota ce svo to sranje upiti i prostor oplemeniti
vishnja92 vishnja92 13:58 29.01.2009

Re: :)))

jedno od takvih divnih stvorenja je i divlji kesten

e, jeste!
ja sam to znala pa sam zaboravila.
AlexDunja AlexDunja 14:54 29.01.2009

Re: :)))

edno od takvih divnih stvorenja je i divlji kesten
plodove divljeg kestena je dobro staviti ispod kreveta,pored monitora,kompa,televizora i svih slichnih aparata koje isijavaju negativno zrachenje
taj divni grumenchic zhivota ce svo to sranje upiti i prostor oplemeniti

Alava Alava 19:34 29.01.2009

Re: :)))

Kazezoze



Kaz, boriš se sa Anfakom za prvo mesto na listi sveznajućih!!!
Mnogo ti hvala na ovako lepom komentaru!
Mačke imaju i isceliteljske moći, kada te nešto boli maca ume da se namesti baš na to mesto. A i samo maženje mace dok ona prede je veoma opuštajuće i utiče na nerve, što je jako važno u ova stresna vremena - imati nekoga ko će da te opusti!
Kazezoze Kazezoze 09:24 30.01.2009

Re: :)))

Kaz, boriš se sa Anfakom za prvo mesto na listi sveznajućih!!!

nemam shanse... chak i nemam machku, imam kanarince
ja sam samo preneo ono shto sam chuo od starih ljudi, a znam provereno da radi
ps. sladak ti je milutin
Unfuckable Unfuckable 09:41 30.01.2009

Re: :)))

pa nemam ni ja, ali ima Tetka
a Tetka volela da putuje, pa smo se Bagira i ja družili neprestano
Alava Alava 11:00 30.01.2009

Re: :)))

Unfuckable
pa nemam ni ja, ali ima Tetkaa Tetka volela da putuje, pa smo se Bagira i ja družili neprestano

Kad reče Bagira, podseti me - dok sam bila u potrazi za (a da to još nisam znala) Milutinom, naišla sam na čak dve gospođe koje imaju mačke po imenu Brena! To je sad izgleda in!
P.S. Anfače, poblesavio blog načisto. Da nisam lepo raspoložena rekla bih da je postao selektivan - na tvoj komentar sam dala preporuku još juče. Posle prvog učitavanja preporuka, primetim da tamo još uvak piše 0. Kliknem opet - izbaci mi ono Već ste dali preporuku. Sačekam još jedno učitavanje, i opet nema nijedne preporuke. Ne znam šta se dešava. Ajd sad ću svaki tvoj koment da ispreporučujem da vidim da l' je do tebe ili se nešto juče pokvarilo.
Unfuckable Unfuckable 01:37 31.01.2009

Re: :)))

ili se nešto juče pokvarilo.

ma ko da je bitno...navališe blozeri s komentari posvuda, pa rikno softver
(i pravopis, btw)

a Milutin je - lepotanče
marco_de.manccini marco_de.manccini 02:06 31.01.2009

Re: :)))

а ја би се заклео да сам оставио коментар овде о мом мачору који се срећно оженио, а нема га (ни мачора ни, коментара).
Alava Alava 02:16 31.01.2009

Re: :)))

O Anfače, fala, fala...
Navikli smo da riknjava pa da se diže jopet... sve to u rok službe
Unfuckable Unfuckable 02:57 31.01.2009

Re: :)))

marco, provalili te pa te brišu, ono sa flekom ti nije trebalo

Mlada ...ima pojava noćas na blogu reda veličine tisuću replika/ komentara / opaski,
esperanto nove vrste je u pitanju,
tako da se čita između redova
...ako nađeš redove
Alava Alava 03:33 31.01.2009

Re: :)))

Unfuckable
marco, provalili te pa te brišu, ono sa flekom ti nije trebalo

Mlada ...ima pojava noćas na blogu reda veličine tisuću replika/ komentara / opaski,
esperanto nove vrste je u pitanju,
tako da se čita između redova
...ako nađeš redove

Pa baš i ne nalazim. Pomoć?
topcat topcat 03:39 31.01.2009

Re: :)))

tazila pomoc & prevod negdje...pa su mi rekli da meni to ne treba.
Preostaje mi da kacim slike kod trenera.

Btw, Milutin je bas sladak...pogotovo na onoj fotki gdje ceka klopu.

Ja cu svoje mace morati jos cekati...
Tek su na putu
Alava Alava 03:49 31.01.2009

Re: :)))

tazila pomoc & prevod negdje...pa su mi rekli da meni to ne treba.
Preostaje mi da kacim slike kod trenera.

???
Btw, Milutin je bas sladak...pogotovo na onoj fotki gdje ceka klopu.

Ja cu svoje mace morati jos cekati...
Tek su na putu

Hvala ti.
Uh, ali to je slatko čekanje!
Alava Alava 22:43 29.01.2009

Slike Majlutina





AlexDunja AlexDunja 22:46 29.01.2009

Re: Slike Majlutina

on je jedno:))
malo:)

edit:)
kao da je silvesterov:))
dakle, unuce:)))
Alava Alava 22:48 29.01.2009

Re: Slike Majlutina

AlexDunja
on je jedno:))
malo:)

jel da je lep?
Malko su mutne, ali dobro...
Biće Silvester kad poraste!
AlexDunja AlexDunja 02:25 30.01.2009

Re: Slike Majlutina

Biće Silvester kad poraste!

e, da ti kazem nesto vazno:))
mi smo uvek imali macke.
moj sin, ale, stariji, pisala sam o njemu,
on ima sluh kao slepi mis, i
inteligenciju da ne pricam....
ali, prvo je naucio da prede, i da mrda usima
svaki put, kad hoce da me nasmeje, obrlati,
stagod, on pocne.....
i ja ne odolevam,
prede kao macka, majke mi:))))
zna.
NNN NNN 03:23 30.01.2009

Re: Slike Majlutina

Alava Alava 10:52 30.01.2009

Re: Slike Majlutina

AlexDunja
e, da ti kazem nesto vazno:))mi smo uvek imali macke.moj sin, ale, stariji, pisala sam o njemu,on ima sluh kao slepi mis, i inteligenciju da ne pricam....ali, prvo je naucio da prede, i da mrda usimasvaki put, kad hoce da me nasmeje, obrlati,stagod, on pocne.....i ja ne odolevam,prede kao macka, majke mi:))))zna.




Milutin kad hoće da se mazi ispusti neki specifičan zvuk, nešto kao da prede i mjaukne u isto vreme, onako kratko. To mi je za sad omiljeni zvuk.
dragoljub92 dragoljub92 01:31 31.01.2009

lep

stvarno
Alava Alava 01:59 31.01.2009

Re: lep

dragoljub92
stvarno


Tu čeka nestrpljivo da dobije klopu. Zapravo vreba priliku da mi se uspentra uz nogu.
ssvetlana92 ssvetlana92 21:19 01.02.2009

Neka je sa srećom!:)

Čestitam za prinovu u porodici. Mnogo je lep mali Milutin..da ga samo ne ureknemo! Pu, pu...
Alava Alava 00:33 02.02.2009

Re: Neka je sa srećom!:)

ssvetlana92
Čestitam za prinovu u porodici. Mnogo je lep mali Milutin..da ga samo ne ureknemo! Pu, pu...

Hvala Svetlana. Mi kao krenuli nekim redom - prvo mače, a onda i neka ozbiljnija prinova
marco_de.manccini marco_de.manccini 17:58 02.02.2009

Re: Neka je sa srećom!:)

еј, пази!

има нешто доста опасно што мачке преносе трудницама. да не гуглам сада, заборавио сам име, али је стварно озбиљно.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana