SNS - primitivizam na delu !!!

aleksandra.nbg RSS / 02.02.2009. u 05:30

Sigurno se sećate kako su se tokom prošlogodišnje kampanje za gradonačelnika zidovi Beograda bukvalno preko noći našli pokriveni grafitom "Đilas tajkun". Nema beogradske opštine gde taj grafit nije ispisan na svakih dvadesetak metara, ako ne i gušće. Međutim, kao što to obično biva nijedan Đilasov protiv-kandidat nije preuzeo odgovornost i priznao da to rade njegove pristalice i stranački aktivisti. Bilo je doduše nekih pokušaja da se krivica svali na LDP pisanjem imena te stranke pored spornih grafita ali jasno je da oni to svakako ne bi uradili da su zaista stajali iza cele te priče.

Moram da priznam da sam lično uvek imala povezivala Vučića sa tim grafitima (doduše bez dokaza) , budući da je on bio jedini ozbiljan protivnik Đilasu na tim izborima a pritom je opšte poznato da je njegov stil i manir da ljude tako olako naziva tajkunima i lopovima (milion puta viđeno u emisijama).

Sve u svemu, možda bih i zaboravila na te misli o Vučiću kao odgovornom za grafite da ovih dana ne viđam nove grafite sa natpisima SNS gde god da pođem. Obratila sam pažnju ali nešto nisam primetila da se druge političke partije na taj način reklamiraju ili su se reklamirale (nađe se tu i tamo poneki grafit drugih opcija ali drugima svakako to nije prešlo u praksu). 

Da li je slučajnost da se baš stranka u kojoj se nalazi Vučić sada opredelila za sprej kampanju? Sve i da nemaju veze sa onim grafitima od proletos, ne bi bilo loše da se gospodin Nikolić, gospodin Vučić i gospođa Tabaković oglase i kažu kako zamišljaju da SNS bude ozbiljna stranka kada na ovaj način privlače pažnju na sebe? Da li možda planiraju da plate krečenje fasada koje su njihovi aktivisti upropastili ili ćemo to morati da finansiramo sami?

Da li je moguće da Aleksandar Vučić, osim što je godinama štedeo na infostanu, sada štedi i na prostoru u medijima pa mu je lakše da se u njegovo i Tomino ime uništavaju fasade Beograda? Šta bismo tek mogli da očekujemo da je ovaj čovek uspeo da postane gradonačelnik? Verovatno mu u tom slučaju ne bi smetalo ni da neko nažvrlja SNS ni na Skupštini grada. Čak štaviše, verujem da bi bio jako ponosan.

Malo li im je prostora dato na svim TV stanicama pa da moraju da budu ovako primitivni da se služe grafitima? Koliko ja znam nema gde nisu gostovali i prezentovali svoje ideje i svoj nazovi program. Evo samo mali popis gostovanja od januara ove godine i decembra prošle (verovatno nije potpun) :

Aleksandar Vučić - Studio B - Problem - 21.01.2009
Tomislav Nikolić - TVBN - Puls - 15.01.2009
Tomislav Nikolić - B92 - Poligraf - 14.01.2008
Aleksandar Vučić - B92 - Stanje nacije - 12.01.2009
Badnje veče - 6.1.2009
Tomislav Nikolić - RTS1 - Intervju - 5.01.2009
Aleksandar Vučić - RTV - Iz prve ruke - 18.12.2008 (iz tri dela)
Tomislav Nikolić - StudioB - Direktno - 16.12.2008
Aleksandar Vučić - RTS1 - Uptinik - 16.12.2008
Jorgovanka Tabaković - B92 Poligraf - 16.12.2008
Aleksandar Vučić - Pink - Piramida - 14.12.2008
Aleksandar Vučić - Fox televizija - 10.12.2008

 Da li im je ovo zaista nedovoljno (plus Tomino smaranje u skupštini na svakoj sednici) pa su im neophodne žvrljotine po zidovima? U današnjem intervjuu za Alo (2.2.2008) Vučić između ostalog kaže: Od čega stranka živi?
- Uglavnom od donacija članova rukovodstva. Zbog nedostatka novca imamo i mali broj stranačkih aktivnosti.

Stvarno su našli "predivan" način da nadomeste nedostatak sredstava. Nadam se da će se uskoro naći neko nadležan da odreaguje i uvali ovoj gospodi krpu i kofu da brišu produkte svoje primitivne propagande. Verovatno bi se u ribanju bolje snašli nego u politici ........



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana