passport u srbiji..... tekst je pisan maja 2008.

gagonini RSS / 06.02.2009. u 21:06

Prijatno me  iznenadila a I obradovala vasa akcija, o dodeli BESPLATNIH PASOSA ZASLUZNIM GRADJANIMA OVE ZEMLJE, te  zato i odlucih da

  u njoj  ucestvujem, a kao sto primecujete zelim da prijavim.................. sebe.

Naravno  prijavio bi I sve ostale malade ljude koji svih ovih godina zive u

drzavi koja bi davno trebala da se zove  Srbija,  medjutim ona se krila pod drugim imenima...te jugoslavija pa republika jugoslavija pa srbija I crna gora, da bi na kraju ovih par zadnjih godina ziveli u nekoj improvuzaciji koja se zove

savezna republika jugoslavija,  ma sta to znacilo, posto je na pasosima koji se dobijaju ovih dana a I predhodnih godina, ispisano ovo ime te zemlje.

Smatram da sam veoma zasluzan gradjanin ove zemlje, jer sam imao strpljenja svih ovih godina da zivim u njoj,  da ne odem negde daleko  u nepoznato, strpljivo sam cekao da se promene sve moguce I nemoguce garniture politicara,  marljivo slusao sva njihova obecanja, pocev od velike srbije, mir nema alternativu, pa do proevropskih obecanja, sladunjave I bogate buducnosti, cim prodje tranzicija.....

 svih ovih godina ucio sam neke nove strane reci koje su oznacavale tezak period  u razvoju  moje zemlje,  strpljivo cekao I evo napokon docekao da moja zemlja I dobije I ime koje ce pisati od maja meseca na pasosima a nadam se I da ce do kraja ove decenije  to ime poceti da pise I na nasim novim srpskim licnim kartama, kako bi napokon gradjani ove zemlje sa osmehom I bez stida mogli da se legitimisu I ovde I u svetu.

Trebalo je vremana, ali dobro je docekali smo, ipak nije bilo lako pojedincima koji su nekada rasli uz Titovu stafetu, I mastali kako ce jednog dana neko njima da nosi neko takvo obelezje zahvalnosti, u znak uspesnog bavljenja politikom I upravljanjem zemlje, da se tako lako odreknu titoizma, komunizma I naravno lazne jugoslavije.

Pa tako evo I mi ove 2008.god., dobicemo napokon svoje srpske pasose, ( 15 godina posle hrvata I slovenaca, a I makedonaca I bosanaca I crnogoraca, mislim da su nas I ovi nepriznati prestigli, mozda samo oblast aphazije se krije pod tudjim pasosem,  sto je dobro, nismo zadnji).

Iz svih ovih razloga, predlazem sebe a I sve ostale mlade ljude koji zive u Srbiji I veruju u Srbiju, koji hoce mogu I zele da sa svojom zemljom krenu napred, I koji su svih ovih godina slusali lazi, obecanja, neistine, predlazem sve nas u zasluzne gradjane, u gradjane koji ce dobiti napokon ono sto svi dugo cekamo...ime.

Unapred zahvalni.

d.p.

izvinjavam se na gramatickom greskama, uzbudjenje je veliko, 40tak godina cekamo krstenje,  mada neke "greske" nisu slucajne.



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Blade Runner Blade Runner 22:15 06.02.2009

Malo si zakasnio ...

ali bolje ikad nego nikad

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana