Trci i pucaj

lidiaz RSS / 03.09.2007. u 18:06

Evo mene posle dugo vremena da gledam nasu kosarku. Ustvari, gledala, RTS program (preko neta i Balkanijuma) upravo je prekinut RTR ukrajinskim vestima, a sad BBC-jem. Sad sam ga resetovala. Ko ne gleda trenutno, gubimo 16 razlike, a jos je prvo poluvreme.

Nasa igra svodi se na "trci i pucaj". Ko nije verziran u kosarkaskom zargonu, to je kad imate u timu pet igraca koji igraju sami protiv svih. Dakle, to izgleda ovako, posle kosa Rusa (ne igramo odbranu, pa tesko mogu da kazem posle uhvacene/osvojene lopte), Jaric prenese loptu na protivnicki polovinu. Onda postoje tri varijante:

a) Bacice loptu Gurovicu koji ce sutirati.

b) Bacice lopt nekom drugom ko ce onda da trazi Gurovica, ili da sutira ako ga ne nadje.

c) Krenuce na ulaz, 1 na 1(2,3,...) ili 2 na dva, a ako neko prati prati, ako ne pati, onda nista. Ko se jos plasi banane.

Svaka varijanta je jedno 30% uspesna.

Dakle nema odbrane uopste, valjda se Moka nadao da ce protivnici sami da promasuju. Nema ni klasicnog napada, ako se tu ne racuna "baci loptu Gurovicu".

Selektor Moka. Sta reci sem da nigde nije imao uspeh kao trener. I da po carsiji kola prica kako je neradnik. A uz to je mangup sa svojih 60. Nije ni vaspitac, sin mu je u zatvoru zbog hladnokrvnog ubistva.

Moka je verovatno i glavni razlog sto je nekoliko igraca otkazalo ucesce.

I rec o Sarencu, komentatoru. Nije preterano los, narocito ako se poredi sa jucerasnjim komentatorom tenisa (Gojko Andrijasevic?), koji nije zatvarao usta. I ako se zanemri cinjenica da prica ode Gurovicu*, kako je vrhunski, kako je najbolji, kako je...

*Ko ne zna ko je Gurovic, to je ona istetovirana budala iz skorasnjeg bloga BS.

 

PS Poluvreme smo izgubili sa svega 8 razlike.

 

PPS. E bezveze, dzabe sam hvalila Sarenca, evo krenuo je da lupeta (dobra karma nase ekipe i slicno :() 



Komentari (70)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

kuki kuki 19:41 03.09.2007

Gresis

Selektor Moka. Sta reci sem da nigde nije imao uspeh kao trener.

Sibenka. Itekakav uspeh, plus napravio najboljeg igraca sa ovih prostora - Drazena Petrovica.
lidiaz lidiaz 03:04 04.09.2007

Re: Gresis

Nije Drazena on napravio. Drazen se sam napravio. Rad, red i disciplina.
kuki kuki 14:36 04.09.2007

Re: Gresis

Pa posto se razumes u kosarku (kako si dole navela), sta mislis da li je red, rad i disciplina, plus talenat koji nisi navela, dovoljan da se od jednog klinca napravi kosarkas svetske klase? Kada bi to bilo tacno, imali bi ih ko pleve. Trener i sredina je ta koja to pravi. Drazen je imao od Moke sta da nauci kao bek. Moka ga je ubacio u vatru sa 16-17 godina i koncipirao igru Sibenke na njemu. Za to je istrpeo dosta kritike od "strucnjaka".

Uostalom, i na ovoj temi se po ko zna koji put, implicira da neko ko je poznat i zasluzan u svojoj profesionalnoj oblasti mora da bude bude i uzoran drustveni/socioloski model. Kakve veze ima Mokino kosarkasko umece (kao igrac i kao trener) sa time sto mu je sin u zatvoru????? I sam Moka moze da bude svirepi ubica i sadista i sve najcrnje sto postoji, ali ce i dalje biti jedan od najboljih kosarkasa koje smo imali i sasvim solidan trener.

Ono sto ce definitivno uneti u ovu reprezentaciju je motivacija, a to im je itekako nedostajalo. Citajuci donje postove, cini mi se da mnogima ne bi falilo da je imaju. Makar malo.
lidiaz lidiaz 15:20 04.09.2007

Re: Gresis

Da talenat je jako bitan. Ali ja znam mnoge extra talente koji nisu hteli da rade. I nestali.
A i to sto je Moka naucio Drazena svodi se na treniranje igraca, ne na vodjenje i treniranje cele ekipe. . Ono sto ja eksplicitno vdim je da Moka ne moze (zna) da vodi tim.

Bez obzira na sve ostalo, on jeste jedan od nasih najvecih igraca. Da bi bio trener, mora da bude i vaspitac. On nije dobar vaspitac, da jeste njegov sin ne bi izrastao u ubicu.

Dalje, to sto je neko dobar igrac apsolutno ne znaci da ce biti, ili da jeste dobar trener. Najbolji treneri uglavnom nisu bili vrhunski igraci, neki cak nisu bili ni prosecni. I obrnuto, najbolji igraci cak i ne postanu treneri.

A sto se tice motivacije, i to smo videli juce.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 15:35 04.09.2007

Re: Gresis

On nije dobar vaspitac, da jeste njegov sin ne bi izrastao u ubicu.

Izvini molim te, ovo je ipak neukusno.
lidiaz lidiaz 15:57 04.09.2007

Re: Gresis

Naravno, ukusno je ubiti coveka. Ma ajde.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 16:12 04.09.2007

Re: Gresis

Naravno, ukusno je ubiti coveka. Ma ajde.

Pitanje koliko ga je on i vaspitavao, odnosno vidjao i bio sa njim. Stalna putovanja, pripreme i tsl. Ali bez obzira, to je sigurno jedna velika tragedija za Moku, kao sto bi bila i za svakog roditelja, ned' Bog da se to ikom od nas i bilo kome desi. Ja ne bih mogao ovako coveku pravo u ranu koja mu nikad nece zarasti. Ok prihvatam svi smo razliciti - stvar ukusa i praga tolerancije, necu da ti drzim pridike:)

Pozdrav
Bojan
kuki kuki 16:40 04.09.2007

Re: Gresis

Sto se tice vodjenja i treniranje cele ekipe - ponovo podvlacim SIBENKA!!! Ali izgleda da tvoje znanje i strucnost ne doseze u proslost.

Moka je bio jedan od najboljih plejmejkera na svetu (bez preterivanja). Vodio je tim na parketu, i dovodio do ludila trenere sa klupe jer nije slusao njihove "seme" vec se prilagodjavao trenutnoj situaciji. Najbolji opis je dao Aca Nikolic: "Na pripremama za Manilu uigravali smo seme. Na prvenstvu su odigrali semu samo jednom kad smo vodili sa preko 20 razlike, a i to su momci uradili meni za dusu. Ostalo je vodio Moka na terenu." Ako je to umeo da radi na terenu, ume i sa klupe pored terena.

Neukus na stranu, trener je i vaspitac samo klincima a mi pricamo o reprezentativcima, odraslim ljudima. Biti veci mangup od njih je mozda upravo Mokina prednost u odnosu na prethodne trenere reprezentacije.

A sto se tice motivacije, pogledaj fotografije igraca posle utakmice i uporedi ih sa fotografijama sa prethodnih prvenstava kada su svi brisali patos sa nama. Mozda ces otkriti nesto?
lidiaz lidiaz 21:32 04.09.2007

Re: Gresis

Jel' ne ide? A kako to da je te sezone trener bio Djurovic?
Moka je bio trener/igrac pore toga.
expertski expertski 02:09 05.09.2007

Re: Gresis

Da, da, napravio je Moka i njega i Kukoča i Rađu,... To je Moka, stari hvalisavac, sam raširio tu priču da ne kažu da je baš trenerska NULA!

Nije on njih stvorio, oni su bili vanserijski talenti koje su prvim košarkaškim koracima učili neki drugi treneri, a Mokina zasluga je samo u tome što ih je ubacio u tim. Ali to bi ionako uradio svako na njegovom mestu jer se radilo o ekstra igračima!

expertski expertski 02:18 05.09.2007

Re: Gresis

Morali smo sa ekipom u Španiju da pošaljemo i psihijatra, po mogućstvu, psihoanalitičara Frojdovskog usmerenja. Jer ono što su medijima posle utakmice sa Grčkom izjavili Gurović i njegov nesretni mentalni klon Miličić je sramota za Srbiju! Neko ko izjavi u mikrofon, i to ne jednom nego desetak puta, da će da j... sudijinu ćerku, jeste iskompleksirani priglupi jadnik. Ali je još veći problem što mediji, pa i B92, afirmišu takve likove, od njih prave uzore mladima, umesto da se momentalno ograde od takvih istupa i javno ih osude.
jelena arsovic jelena arsovic 19:52 03.09.2007

!

Ko ne zna ko je Gurovic, to je ona istetovirana budala iz skorasnjeg bloga BS.

ne razumem..... "istetovirana budala", a vi se razumete u kosarku, poznajete igru nasih igraca?
lidiaz lidiaz 03:04 04.09.2007

Re: !

Da razumem se, a Vi?
Lionsgate Lionsgate 19:57 03.09.2007

Ko

jos gleda te totatlne luzere...

PS. Zbog upliva politike u kosharku je taj sport u seniorskoj konkurenciji jedan od luzerskijih reprezentativnih sportova. Zato BS i tetovazama uopste nije mesto u komentarisanju reprezentacije.
lidiaz lidiaz 03:06 04.09.2007

Re: Ko

Upravo zato jeste. Gurovic je paradigma drustva. Prosecan, osion, na vlasti.
Daj bre, odlucivao je ko sme a ko ne sme na fudbal.
Lionsgate Lionsgate 09:26 04.09.2007

Re: Ko

OK, vidim da imate politicki stav ali ocito ne pratite kosarku u Srbiji. Od onih koji hoce da igraju u reprezentaciji Srbije je on ubedljivo najbolji ( a i u ovoj shantavoj srpskoj ligi je on ponajbolji kosarkas)... Doduse cemu ova rasprava, vi vec imate svoj stav (politicki i sportski) pa svo ovo dalje pisanje nema smisla.
lidiaz lidiaz 14:34 04.09.2007

Re: Ko

Lionsgate
Od onih koji hoce da igraju u reprezentaciji Srbije je on ubedljivo najbolji ( a i u ovoj shantavoj srpskoj ligi je on ponajbolji kosarkas)...

Upravo preblem i jeste u ovom "hoce".
Ai jadna je kosarka gde je on najbolji igrac.

A i nije najbolji, Jaric je bolji.
Lionsgate Lionsgate 15:53 04.09.2007

Re: Ko

A i nije najbolji, Jaric je bolji.

Da, to je i juche tako nadmocno dokazao a to su i saigrachi osetili, svi su se utrkivali da realizaciju idu preko Jarica tj da idemo na njegov ulaz :p... izgleda da nismo gledali istu utakmicu i listali istu statistiku. Da ne kazem shta mislim o reprezentaciji gde je M.Jaric glavni plej... dodushe u pravu ste, zalosna je nasha reprezentacija kada je spala na tri "najveca" imena: Jaric, Milicic i Gurovic.

Moramo biti i realni, nasha kosarka je dozivela totalni pad od Indijanopolisa (pad je poceo i ranije doduse), mislim da ce ovo prvenstvo biti dno (ko zna, mozda moze i dublje da se tone...). Vrh organizacije i rat oko vodjstva, odlasci najboljih kosarkasa u NBA vec sa 18 godina, neodgovornost ka reprezentaciji, podmetanje klipova i otkazi selektorima, opsta pljuvacina (pogledajte i ovaj blog i ostrascenost protiv onih koji ipak zele da reprezentuju zemlju u kojoj su naucili da se bave tim sportom iako im to nista ne znaci sem sto ispunjavaju neke svoje licne stavove o patriotizmu)... ukratko opste rasulo i dezorijentacija u svim segmentima nekada najbolje sportske organizacije u SFRJ dovode do toga da ce za nas biti uspeh i plasman medju 8 na Eurobasketu. Nesto slicno su dozivele i ostale nekadasnje velesile (Litvanija, Hrvatska, pa i kod SAD ima nekih slicnosti sa otkazima).

Zato i nasu kosarku u ovom trenutku (zadnjih 5 godina) dozivljam kao luzerski sport, jeste da imamo dobre juniorske kategorije ali ne verujem da ce oni ikad isplivati kao seniori, i sto pre sebi priznamo da je generacija iz Bormija nasa zadnja trofejna generacija pre cemo prihvatiti cinjenicu da je to sad u nasim okvirima osrednje (ili losije) rangiran sport.




MilutinM MilutinM 20:28 03.09.2007

Naši

Šta znam: kakvi su - naši su. Ja sam takodje posle dugo vremena gledao reprezentaciju. Loše su igrali, to je sigurno. Mislim, ipak, da su bili u grču, dok je rusima sve išlo od ruke. Šteta, ali ima još da se igra.

Ostalo iz bloga je i tačno i nije, i potrebno i nije. Moka je uvek bio incidentna ličnost naše koraške. Pošteno, nemam mnogo poverenja u njegove sposobnosti. Medjutim, u ovom tragičnom trenutku za našu košarku (koju su oni koji je vode gurnuli u duboku rupu), on je jedini imao onu stvar da se prihvati ovog posla i da od g***** pravi pitu. Nešto ne verujem da su igrači otkazivali zbog Moke. Prošlih godina smo imali selektore koji nisu bili nimalo incidentni pa su i tada pljuštali otkazi.

Mogu samo da kažem da mi je mnogo žao što ovde nema onih koji treba da su tu - bila bi druga pesma. A ne znam šta da uradimo da se situacija promeni.
yu1bcd yu1bcd 22:23 03.09.2007

Re: Naši

Nasi pobedili Italijane 69:68!

Sta ima novo oko bosona?

LP MMM, Ljubljana
MilutinM MilutinM 22:39 03.09.2007

Re: Naši

Svaka čast za pobedu! Gledao sam i uplašio se kada su izgubili prednost, ali je ona trojka u poslednjoj sekundi došla zasluženo.

Naši izgubili od Litve, komotno!
yu1bcd yu1bcd 22:45 03.09.2007

Re: Naši

Srbi su veliki narod pa mogu komotno da gube svake tri generacije...

Kod nas se prosle godine prvi puta preokrenuo trend u pozitivnom natalitetu. Bice kosarkasa
lidiaz lidiaz 03:12 04.09.2007

Re: Naši

MilutinM
Šta znam: kakvi su - naši su. Ja sam takodje posle dugo vremena gledao reprezentaciju. Loše su igrali, to je sigurno. Mislim, ipak, da su bili u grču, dok je rusima sve išlo od ruke. Šteta, ali ima još da se igra.

Ne, nisu bili u grcu, vec nisu igrali odbranu, osim ponekad. I nisu imali nijedan napad. To nikad nije prolazilo.

Medjutim, u ovom tragičnom trenutku za našu košarku (koju su oni koji je vode gurnuli u duboku rupu), on je jedini imao onu stvar da se prihvati ovog posla i da od g***** pravi pitu. Nešto ne verujem da su igrači otkazivali zbog Moke. Prošlih godina smo imali selektore koji nisu bili nimalo incidentni pa su i tada pljuštali otkazi.

Ma nije nego. Mislis gori Kosovo. Ono kosarkasko? Opet, on je neradnik i pozer. Nije jedini prihvatio, nego se izlaktao da ga dobije posto je ime. Sve sto je u trenerskoj karijeri dobio je na racun igracke karijere. Posto je "velicina".
Sto ne znaci da je dobar trener. Danasnja utakmica je to pokazala.
Otkazi pljuste zbog odnosa u savezu. Cak mi i ne trebaju insajderske informacije da znam da je tako. Moka je bitan deo ovog saveza.

Mogu samo da kažem da mi je mnogo žao što ovde nema onih koji treba da su tu - bila bi druga pesma. A ne znam šta da uradimo da se situacija promeni.

Sa Mokom ne bi bila druga pesma. Kosarka ne moze da se igra neorganizovano. Tako je nismo igrali ni '95.
lidiaz lidiaz 03:13 04.09.2007

Re: Naši

yu1bcd
Nasi pobedili Italijane 69:68!

Sta ima novo oko bosona?

LP MMM, Ljubljana

Bice. trenutno me iznervirala ministarka nauke oko Vince.
yu1bcd yu1bcd 11:44 04.09.2007

Re: Naši

lidiaz

Bice. trenutno me iznervirala ministarka nauke oko Vince.

Mi zamenili naseg ministra nauke Jureta Zupana iako je najcitiraniji slovenacki autor! Mnogo se umesavao u rad fakulteta.

Nepotrebno se sekiras mladjana oko zavicaja! Knowledge without power is futile.
MilutinM MilutinM 13:33 04.09.2007

Re: Naši

Lidija,

ala me opaliste, još se pušim. OK, priznajem da ste bolji stručnjak no, verujem i u svoj zdrav razum. Pretpostavljam da ste toliko iznervirani da zato pišete ovako jetko. Ja nisam sudio, igrao jesam, i to dobar basket, a gledam/pratim/sećam se još od Svetskog prvenstva u Ljubljani - pa vi vidite od kada.

Ja: Mislim, ipak, da su bili u grču, dok je rusima sve išlo od ruke.

Vi: Ne, nisu bili u grcu, vec nisu igrali odbranu, osim ponekad. I nisu imali nijedan napad. To nikad nije prolazilo.


Kako se sećam, u nekoliko utakmica u pripremama igrali su dobar napad. Znači, znaju neki i da odigraju. A što ga nisu odigrali, što su katastrofalno pucali slobodna bacanja, što su puštali ruse da rade šta hoće u našem reketu - e, to je već grč.

Ja: Medjutim, u ovom tragičnom trenutku za našu košarku (koju su oni koji je vode gurnuli u duboku rupu), on je jedini imao onu stvar da se prihvati ovog posla i da od g***** pravi pitu. Nešto ne verujem da su igrači otkazivali zbog Moke. Prošlih godina smo imali selektore koji nisu bili nimalo incidentni pa su i tada pljuštali otkazi.

Vi: Ma nije nego. Mislis gori Kosovo. Ono kosarkasko? Opet, on je neradnik i pozer. Nije jedini prihvatio, nego se izlaktao da ga dobije posto je ime. Sve sto je u trenerskoj karijeri dobio je na racun igracke karijere. Posto je "velicina". Sto ne znaci da je dobar trener. Danasnja utakmica je to pokazala.


Nisam rekao da gori Kosovo, već da je situacija tragična. I ubedjen sam da Savez i mnoge klubove vodi grupa nesposobnjakovića koji najpre gledaju da napune svoj džep, pa onda da zadovolje svoju sujetu kao veličina (uglavnom veliki igrači iz prošlosti koji žive od stare slave ili neiškolovani a alavi političari iz sadašnjosti), pa tek onda da nešto učine za ovaj sport. Nekada su košarku i vaterpolo vodili igrali intelektualci, danas je nažalost drugačije (nisam siguran za vaterpolo).

O Moki sam rekao:
Moka je uvek bio incidentna ličnost naše koraške. Pošteno, nemam mnogo poverenja u njegove sposobnosti


Dakle, tu se valjda slažemo, samo što sam ja to rekao malo zavijenije.

Otkazi pljuste zbog odnosa u savezu. Cak mi i ne trebaju insajderske informacije da znam da je tako. Moka je bitan deo ovog saveza.


U potpunosti se slažem. I dodao bih odnos "menadžera" koji pumpaju svoje pulene da misle samo o sebi i svojoj karijeri te im je reprezentacija na poslednjem mestu. Nažalost, da nije te reprezentacije u kojoj su se pokazali u pionisrkoj, omladinskoj, kadetskoj ili kojoj već selekciji, ne bi ni bili to što jesu.
lidiaz lidiaz 15:53 04.09.2007

Re: Naši

Ja kosarku volim i iznervirana sam jer ne mogu da uzivam u njoj vec godinama.
Dalje, ne bih se slozila da je sve posledica grca. Tri igraca pocetne petorke nisu klinci, pocetnici. Dvojica igraju u NBA (Jaric i Milacic), treci je Gurovic. Odakle njima grc?
A i kod ostalih grc moze da proizvede promasaje, ne losu odbranu. Ako izaziva konfuziju u napadu posle desetak godina treniranja, onda tu definitivno nesto nije u redu. A nije im prvo veliko takmicenje. Samo prvo u seniorskoj konkurenciji. Upravo pominjani Drazen, Kukoc, a i ostali, Divac, Danilovic, Djordjevic su pocinjali da igraju za reprezentaciju izuzetno mladi. To im nije smetalo da igraju dobro. Samo sto se znalo ko sta igra.

Dole sam postavila statistiku. Dakle, ajde da kazemo da je Erceg u grcu i da je zato promasio 5 bacanja. Ali otkud Gurovic u grcu?
Ono sto statistike ne pokazuju je losa igra.

Sto se tice saveza i ljudi, da losi ljudi su u vrhu. Ali ima i te kako OK ljudi. Jer sve mladje kategorija su prvaci sveta ili Evropa.

Statistika:

Name Min 2P FG 3P FG FT Reb AS PF TO ST BS Pts
M/A % M/A % M/A % O D Tot
4 Teodosic, M. 35 1/6 16.7 3/6 50.0 4/5 80.0 0 4 4 3 3 1 0 0 15
5 Cvetkovic, B. 0 0/0 0.0 0/0 0.0 0/0 0.0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Radivojevic, V. 17 1/1 100.0 0/1 0.0 0/0 0.0 2 4 6 0 2 1 1 0 2
7 *Erceg, Z. 16 1/3 33.3 0/1 0.0 1/6 16.7 1 1 2 0 3 2 1 0 3
8 Labovic, D. 4 0/1 0.0 0/0 0.0 1/2 50.0 2 0 2 0 2 0 0 0 1
9 Markovic, S. 0 0/0 0.0 0/0 0.0 0/0 0.0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
10 *Jaric, M. 28 3/7 42.9 1/2 50.0 0/0 0.0 1 4 5 3 5 2 1 0 9
11 *Milicic, D. 38 2/13 15.4 0/0 0.0 5/6 83.3 2 7 9 1 2 2 0 3 9
12 Aleksandrov, N. 2 0/0 0.0 0/0 0.0 0/0 0.0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Velickovic, N. 10 1/2 50.0 0/0 0.0 0/0 0.0 2 1 3 0 3 0 1 0 2
14 *Tepic, M. 10 0/1 0.0 0/1 0.0 0/0 0.0 0 1 1 0 1 0 0 0 0
15 *Gurovic, M. 40 4/6 66.7 3/10 30.0 7/12 58.3 0 1 1 0 1 1 1 0 24
TEAM 2 2 4 0 0 0
TOTAL 13/40 32.5 7/21 33.3 18/31 58.1 12 25 37 7 22 9 5 3 65
Kazezoze Kazezoze 16:50 04.09.2007

Re: Naši

a mozhda je vreme i da se prizna da mi u ekipi nemamo vishe ni jednog igracha sa kosharkashkom inteligencijom. nemamo ni jednog igracha koji oseca igru. u zadnjoj generaciji koja je uzela medalju imali smo najmanje 5. imali smo i najveci broj kvalitetnih rezervi.
danas kad je najloshija rezerva iz te generacije kapiten i prvi igrach, ne mozhemo ochekivati da pobedimo ni jednog ozbiljnog protivnika.
MilutinM MilutinM 23:04 04.09.2007

Re: Naši

Dalje, ne bih se slozila da je sve posledica grca. Tri igraca pocetne petorke nisu klinci, pocetnici. Dvojica igraju u NBA (Jaric i Milacic), treci je Gurovic. Odakle njima grc?


Izvinite, ali ipak mislim da je grč nešto što se javlja. Eto, Gurović je bio najbolji strelac lige pa je opet promašivao slobodna kao početnik. A, kada njemu ne ide, šta se može ztek očekivati od "klinaca". Jednostavno, stegne čoveka nešto i nema tu vajde. E, sad, zvali to blokada, trema, nesigurnost ili jednostavno "grč" manje je važno.
nikson nikson 23:14 03.09.2007

hahahahaha

biljana srbljanovic i istetovirana budala, nego jel pitao neko gurovica da iskomentarise biljanu, ako ga to uopste i zanima...
Fratello Fratello 02:53 04.09.2007

Re: hahahahaha

nikson
biljana srbljanovic i istetovirana budala, nego jel pitao neko gurovica da iskomentarise biljanu, ako ga to uopste i zanima...


Da, lazni chetnik&radikal jeste istetovirana budala. Nema potrebe za apsolviranjem "lika i dela", dovoljno je malo bolje pamcenje.
A da je retard komentarisao BS u K. - jeste. Na svoj shabanski nacin, kako jedino ume.

btw Poraz na startu - ochekivan. Debakl na EP realan i potpuno u skladu sa aktuelnom politikom KSS. Ovo sto je sa Mokom, Gurketom i Kaponjom otislo na EP veze nema sa srpskom reprezentacijom. Nedostaje im samo jos Vesic na parketu.
expertski expertski 02:26 05.09.2007

Re: hahahahaha

Gurke je klasičan egzemplar prosečnog Srbina. Puna su mu usta "Srbstva", ali baruta i fronta nije omirisao. Štaviše, dečko je sa svojih 15-16 godina početkom devedesetih pobegao od regrutacije u Grčku i čak se odrekao svog "srbskog" prezimena i porekla i pristao na grčki pasoš i prezime "Maltas".

A onda, kada su prošli ratovi, regrutacije i mobilizacije, vratio nam se sveže istetovirani Gurke i poželeo da igra za reprezentaciju!
Unfuckable Unfuckable 05:32 05.09.2007

Re: hahahahaha

expertski
Gurke je klasičan egzemplar prosečnog Srbina. Puna su mu usta "Srbstva", ali baruta i fronta nije omirisao. Štaviše, dečko je sa svojih 15-16 godina početkom devedesetih pobegao od regrutacije u Grčku i čak se odrekao svog "srbskog" prezimena i porekla i pristao na grčki pasoš i prezime "Maltas".

A onda, kada su prošli ratovi, regrutacije i mobilizacije, vratio nam se sveže istetovirani Gurke i poželeo da igra za reprezentaciju!


...još jedan dobrovoljni davalac tuđe krvi....
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 05:35 05.09.2007

Re: hahahahaha

Unfuckable,

ej, de si tebra, sta ima?
Unfuckable

Unfuckable Unfuckable 09:05 05.09.2007

Re: hahahahaha

Bojan Zdravic
Unfuckable,

ej, de si tebra, sta ima?
Unfuckable



..evo sam ...što bi deca rekla ...ladim malo od politike prisećajući se zlatnih dečaka i vremena slave i ponosa...
Kako je kod tebe ?
Unfuckable Unfuckable 17:40 06.09.2007

Re: hahahahaha

Unfuckable
expertski
Gurke je klasičan egzemplar prosečnog Srbina. Puna su mu usta "Srbstva", ali baruta i fronta nije omirisao. Štaviše, dečko je sa svojih 15-16 godina početkom devedesetih pobegao od regrutacije u Grčku i čak se odrekao svog "srbskog" prezimena i porekla i pristao na grčki pasoš i prezime "Maltas".

A onda, kada su prošli ratovi, regrutacije i mobilizacije, vratio nam se sveže istetovirani Gurke i poželeo da igra za reprezentaciju!

...još jedan dobrovoljni davalac tuđe krvi....

...sa DVOJNIM državljanstvom ...patriota, bato !
nikson nikson 23:21 03.09.2007

nisam gledao utakmicu

nemam neku posebnu zelju da pratim nasu reprezentaciju. ne zato sto ocekujem od nasih da uvek uzimaju zlato, nego zato sto mamlazi (a ko ne zna zasto su mamlazi neka se samo seti njihovog nastupa u novom sadu za vreme svropskog prvenstva) ne zaslusuju, osim par pojedinaca, da ih bodrimo. nije stvar u rezultatima vec u njihovom odnosu prema igri i reprezentaciji

ako uzmem za primer generaciju divca, djordjevica (setite se one trojke), bodiroge, a onda ovu novu uopste ne moramo da razgovaramo o kosarci da bi videli koja je tu razlika...
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 23:56 03.09.2007

Rusima medalja, nama Kosovo !!!


Uh! Razbiše nas ni krivi, ni dužni!

Razmotrim sastav, izjave, atmosferu.., pa kažem sebi - "Hajde da odgledam, onako, lagano, bez ložnje... Nisu to ona zlatna vremena i ne treba od momaka očekivati čudo. Dosta je da se potrude i da ne osramote.." Ali onda, kako se utakmica razvija, počnem da uočavam ispuštene prilike za koš i činjenicu da protivnik i nije toliko bolji, pa krenem da uzdišem, žalim za pobedom... Na kraju sav skršen zurim nekud pokraj televizora. Eto, tako je to.

No, dobro, ekipa je odigrala koliko je u tom trenutku mogla. Videlo se da se ruka na početku stegla i da je neiskustvo učinilo svoje. Sa druge strane, Rusima ulazi prva trojka, zatim težak šut Holdena.., dok naši maše otvorene pozicija za tri poena, pa se ruka još više stegla, a nervoza postala očigledna. Rusi tako dobijaju krila i kasnije smo tokom čitave utakmice jurcali njihovu prednost. Kad smo mogli da ih stignemo (i kasnije možda razbijemo) Jarić maši zicer, i, u istom napadu, Gurović ne pogađa trojku (za prvo vođstvo). Onda još neki maleri kao što su koševi Rusa u poslednjoj sekundi četvrtina, gluposti u napadu... i bolje se nije moglo.

Slobodna bacanja pokazuju koliko je ekipa bila stegnuta. Neiskustvo da, ali šta je sa Miličićem i Gurovićem, jer oni baš i nisu trako "zeleni"? A mašili su kao poletarci.

Ili je sve to bilo tako zbog Kosova..! Da ne ljutimo braću koja nam pomažu u Savetu bezbednosti! Recimo - Rusi na kraju konačno uzmu medalju na jednom Eurobasketu (mislim, ovom), a nama za uzvrat, njihovom podrškom u UN, ostane južna pokrajina i gomila Albanaca koji zatim uđu u parlament, pa u koaliciju sa Čedom i još ko hoće, nadglasaju DSS, Radikale i SPS i odvedu nas pravo u Evropu!!

Pa, da, to je to! Vidim ja ovi naši maše slobodna bacanja, Jarić se zeza bacajući loptu na vrh table, Miličić i ne gleda na koš pri šutu... Sigurno im nije bilo svejedno što znaju da predsednik vlade i njegovi najbliži saradnici motre na utakmicu i strepe hoće li Ruski tim biti ugrožen nekim našim nepromišljenim vođstvom i dobrom igrom. Ovako, kad su Rusi zadovoljni otišli sa parketa, svima je laknulo (osim onima koji naivno misle da je to samo sport i jedu nokte uz TV-ekrane).

Što će reći da ovaj poraz možda i nije tako veliki gubitak. U stvari, kad se sve sabere, uopšte nije gubitak, već..! Mi tih medalja imamo puno, a Kosovo je samo jedno. Znači, Rusima medalja, nama Kosovo!!




Bojan Zdravic Bojan Zdravic 00:14 04.09.2007

Re: Rusima medalja, nama Kosovo !!!

Ili je sve to bilo tako zbog Kosova..! Da ne ljutimo braću koja nam pomažu u Savetu bezbednosti! Recimo - Rusi na kraju konačno uzmu medalju na jednom Eurobasketu (mislim, ovom), a nama za uzvrat, njihovom podrškom u UN, ostane južna pokrajina i gomila Albanaca koji zatim uđu u parlament, pa u koaliciju sa Čedom i još ko hoće, nadglasaju DSS, Radikale i SPS i odvedu nas pravo u Evropu!!

Pa, da, to je to! Vidim ja ovi naši maše slobodna bacanja, Jarić se zeza bacajući loptu na vrh table, Miličić i ne gleda na koš pri šutu... Sigurno im nije bilo svejedno što znaju da predsednik vlade i njegovi najbliži saradnici motre na utakmicu i strepe hoće li Ruski tim biti ugrožen nekim našim nepromišljenim vođstvom i dobrom igrom. Ovako, kad su Rusi zadovoljni otišli sa parketa, svima je laknulo (osim onima koji naivno misle da je to samo sport i jedu nokte uz TV-ekrane).

Što će reći da ovaj poraz možda i nije tako veliki gubitak. U stvari, kad se sve sabere, uopšte nije gubitak, već..! Mi tih medalja imamo puno, a Kosovo je samo jedno. Znači, Rusima medalja, nama Kosovo!!


Izvini molim te, da te pitam, jel' ovo sve bilo zezanje, ili si mislio najozbiljnije
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 00:54 04.09.2007

Re: Rusima medalja, nama Kosovo !!!



Uglavnom sam se zezao (mislim na donju polovinu komentara).

A što tako ozbiljno pitaš, jel sam se zezao?! Kao da te obuzelo uznemirenje? Čemu to? Ili, samo, ne možeš da dokučiš koliki je procenat zezanja, a koliki nezezanja? Ovo drugo je bolje.

Ah, da - i u zezanju, i u nezezanju - to što je u komentaru navedeno nije željeni, već mogući scenario. Ja ovde u stvari retko iskazujem neke posebne, lične želje. Komentarišem mahom onako kako mislim da će u tom momentu biti zanimljivo, ili korisno. A što se želja tiče... Želeo bih da "sve ovo samo snevam" - to jest, da se nisu desili ni 8.sednica, ni ratovi, ni izbeglice, ni Albansko pitanje, ni bombardovanje, ni suša, ni poskupljenje ulja i hleba, ni poraz od Rusa..!
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 01:00 04.09.2007

Re: Rusima medalja, nama Kosovo !!!

A što tako ozbiljno pitaš jel sam se zezao?! Kao da te obuzelo uznemirenje? Ili, samo, ne možeš da dokučiš koliki je procenat zezanja, a akoliki nezezanja?

Pa ne znam te jos uvek dovoljno, relativno si nov, pa ko' velim da pitam. Volim da citam komentare, pa hocu da znam sta i znace, zato je najbolje da pitam, zar ne:)) Prvo pravilo, kad ne znas nesto pitaj - hvala Bogu nisam stidljiv da pitam:)))

Hvala na objasnjenju

Pozdrav
Bojan
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 01:05 04.09.2007

Re: Rusima medalja, nama Kosovo !!!


Ma, OK, blog je tu da se čavrlja. Kad bi ljudi jedni druge više pitali, a manje podrazumevali...

Pozdrav takođe
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 01:12 04.09.2007

Re: Rusima medalja, nama Kosovo !!!

Kad bi ljudi jedni druge više pitali, a manje podrazumevali...

nice shot - preporuka
Fratello Fratello 04:09 04.09.2007

A sta kaze "brat" Darko:


Darko Miličić, srpski košarkaški reprezentativac

KO SE, BRE, BORI ZA SRBIJU?

Šta se mi kao borimo za zemlju? Mi nismo nikakvi heroji, samo igramo košarku, heroji su naši generali, vojnici, koji su dali život za svoju zemlju.


Darko Miličić ima samo 24 godine, ali je već sada apsolutna košarkaška legenda! Srpski centar, koji igra u NBA ligašu Memfisu i "težak" je skoro 40 miliona dolara, kaže da nije zvezda poput Gasola, Novickog ili Parkera, i ističe da je on savim običan momak, koji živi normalnim životom i igra košarku.

Mnogi smatraju da ćeš biti jedna od najvećih zvezda Eurobasketa u Španiji. Hoćeš li opravdati očekivanja?

- Nisam brate ja nikakva zvezda. Ovo je samo košarka, to je za mene dečja igra. Moje shvatanje je da su ljudi iz nekih drugih oblasti zvezde. To su ljudi koji su se borili za Srbiju, naši generali, vojnici koji su dali svoj život za zemlju, pravi heroji, razumeš. Oni kojima je košarka sve u životu smatraju nas zvezdama. Kao dodirni me "sveti čoveče" i tako te fore, ali to je iz njihove perspektive tako.

Pa, dobro, i ti se boriš na neki način za Srbiju.

- Ma, šta se k...c ja borim, igram košarku. Ovo što se mi zajebavamo, igramo košarku, takmičimo se ko je bolji, ko je slabiji, to je sve sranje.

Pred start EP svi pričaju da će se između tebe, Gasola, Novickog i Parkera voditi žestoka borba za najboljeg igrača šampionata. Kako gledaš na to?

- Ja sam rekao da ću dati sve od sebe, šibaću se maksimalno, a ako u nekim momentima ne budem mogao da dam koš, jebi ga, neću ga dati, i to je to. Ako izađe, izađe, to ti je kurva košarka. Nekad ga daš, pa si kralj, šmeker, mudonja, a nekad promašiš, i onda si k...c. U svakom slučaju, dođe ti na isto. Tako da me ne zanima da li ću da budem najbolji igrač ili ne.

Navijači ti često zameraju što se dosta izvlačiš spolja, šutiraš i često pišu negativne komentare na forumima. Koliko ti smetaju ti komentari?

- Ma, to me uopšte ne interesuje, ja ću da šutiram uvek. Zato što je to za mene igra, volim da šutiram i da radim razne druge stvari u igri. Nisam brate kao konj sa amom, da gledam samo pravo. Ako nekom smeta, smeta, jebi ga, bato, ja ću i dalje da šutiram. Inače, ne čitam te komentare na internetu, ali ima nekoliko igrača u timu koji se lože na to i čitaju posle svake utakmice. Mislim, ti kompjuter majstori, što imaju tegle na očima, prave se pametni i pišu komentare o meni. Smešni su k'o bioskop. Drugovi, siđite sa kompa, izađite malo na vazduh.

Zašto deluješ tako nezainteresovano van terena?

- Uživam u stvarima u kojima uživaju normalni ljudi, a ne kao neki drugi koje smatraju zvezdama. Volim da idem na pecanje, u kafanu, sa drugovima na zajebancije. Volim da idem na fudbalsku utakmicu i da se vozim na haubi kola. Šta drugo treba da radim? Kao, do juče si bio šaban, indijanac i onda postaneš košarkaš i sada se menjaš, sad si kao fensi i tako to. Uzeo si pare, ne poznaješ ljude koje si pre znao. To me ne interesuje. Ja kad nešto osećam, ja to i uradim. Otići ću na splav, skinuću majicu i popeću se na šank ako to želim. E, sad, što neki osećaju to isto, a ne smeju da urade zato što su poznati, to me baš zabole.

Možemo da uradimo nešto u Španiji?

- Možda možemo, a možda i ne možemo, eto to je odgovor. Ako dobijemo nekako te prve tri utakmice, onda bi baš bilo ludilo. Ako budemo treći ili drugi, ne znam. Možemo da dobijemo Grčku sigurno.

Koja nam je najveća snaga?

- Mladost, bezobrazluk, fizička sprema, jer možemo da pretrčimo sve ekipe. Trebalo bi da vratimo ono što je Jugoslavija nekad igrala. Dođu, istuku protivničku ekipu i nabace takav kriterijum da sudije ne sankcionišu tako čvrstu igru. To treba i mi da uradimo. A ne možemo da pričamo jedno u svlačionici, a onda izađemo i puštamo koš faul lagano. Ne možemo da pričamo o lepršavoj igri, jer smo kratko zajedno. Ne možemo više nikoga da potcenimo jer nismo ona sila. Treba ponovo da vratimo taj kult, kada su nas se svi plašili.

Za pet godina idem u penziju!

Da li misliš da sa tobom, Krstićem, Pavlovićem i drugim mladim momcima imamo ekipu koja može da hara narednih deset godina?

- Kakvih deset godina, ja još sedam, i odoh kući da spavam. Ma, šta sedam, još pet godina ću da igram profesionalno i onda završavam karijeru, moram, bole me kolena - kroz smeh je poručio Miličić.

Sudije su budale!

Zašto se toliko nerviraš na parketu i saigračima prigovaraš kada ti loše dodaju loptu?

- Mnogo se nerviram kada mi ne ide, kada lopta neće da uđe u koš. Onda mi je u glavi svašta, uzeo bih nož i isekao bih je. Bio sam još gori kad sam bio mlađi. Znao sam da izudaram sam sebe pesnicama u glavu, da iznabadam zid i da se žešće povredim. Ali, sad sam se malo smirio. Najviše me nerviraju sudije, zato što su budale i ponekad mogu da te zajebu. Ja ću da se borim najbolje što mogu, da oni ne bi mogli da utiču na moju igru. (press, 1. septembar)
Unfuckable Unfuckable 05:54 04.09.2007

Re: A sta kaze "brat" Darko:

Fratello

Darko Miličić, srpski košarkaški reprezentativac

KO SE, BRE, BORI ZA SRBIJU?

Šta se mi kao borimo za zemlju? Mi nismo nikakvi heroji, samo igramo košarku, heroji su naši generali, vojnici, koji su dali život za svoju zemlju.


Darko Miličić ima samo 24 godine, ali je već sada apsolutna košarkaška legenda! Srpski centar, koji igra u NBA ligašu Memfisu i "težak" je skoro 40 miliona dolara, kaže da nije zvezda poput Gasola, Novickog ili Parkera, i ističe da je on savim običan momak, koji živi normalnim životom i igra košarku.

Mnogi smatraju da ćeš biti jedna od najvećih zvezda Eurobasketa u Španiji. Hoćeš li opravdati očekivanja?

- Nisam brate ja nikakva zvezda. Ovo je samo košarka, to je za mene dečja igra. Moje shvatanje je da su ljudi iz nekih drugih oblasti zvezde. To su ljudi koji su se borili za Srbiju, naši generali, vojnici koji su dali svoj život za zemlju, pravi heroji, razumeš. Oni kojima je košarka sve u životu smatraju nas zvezdama. Kao dodirni me "sveti čoveče" i tako te fore, ali to je iz njihove perspektive tako.

Pa, dobro, i ti se boriš na neki način za Srbiju.

- Ma, šta se k...c ja borim, igram košarku. Ovo što se mi zajebavamo, igramo košarku, takmičimo se ko je bolji, ko je slabiji, to je sve sranje.

Pred start EP svi pričaju da će se između tebe, Gasola, Novickog i Parkera voditi žestoka borba za najboljeg igrača šampionata. Kako gledaš na to?

- Ja sam rekao da ću dati sve od sebe, šibaću se maksimalno, a ako u nekim momentima ne budem mogao da dam koš, jebi ga, neću ga dati, i to je to. Ako izađe, izađe, to ti je kurva košarka. Nekad ga daš, pa si kralj, šmeker, mudonja, a nekad promašiš, i onda si k...c. U svakom slučaju, dođe ti na isto. Tako da me ne zanima da li ću da budem najbolji igrač ili ne.

Navijači ti često zameraju što se dosta izvlačiš spolja, šutiraš i često pišu negativne komentare na forumima. Koliko ti smetaju ti komentari?

- Ma, to me uopšte ne interesuje, ja ću da šutiram uvek. Zato što je to za mene igra, volim da šutiram i da radim razne druge stvari u igri. Nisam brate kao konj sa amom, da gledam samo pravo. Ako nekom smeta, smeta, jebi ga, bato, ja ću i dalje da šutiram. Inače, ne čitam te komentare na internetu, ali ima nekoliko igrača u timu koji se lože na to i čitaju posle svake utakmice. Mislim, ti kompjuter majstori, što imaju tegle na očima, prave se pametni i pišu komentare o meni. Smešni su k'o bioskop. Drugovi, siđite sa kompa, izađite malo na vazduh.

Zašto deluješ tako nezainteresovano van terena?

- Uživam u stvarima u kojima uživaju normalni ljudi, a ne kao neki drugi koje smatraju zvezdama. Volim da idem na pecanje, u kafanu, sa drugovima na zajebancije. Volim da idem na fudbalsku utakmicu i da se vozim na haubi kola. Šta drugo treba da radim? Kao, do juče si bio šaban, indijanac i onda postaneš košarkaš i sada se menjaš, sad si kao fensi i tako to. Uzeo si pare, ne poznaješ ljude koje si pre znao. To me ne interesuje. Ja kad nešto osećam, ja to i uradim. Otići ću na splav, skinuću majicu i popeću se na šank ako to želim. E, sad, što neki osećaju to isto, a ne smeju da urade zato što su poznati, to me baš zabole.

Možemo da uradimo nešto u Španiji?

- Možda možemo, a možda i ne možemo, eto to je odgovor. Ako dobijemo nekako te prve tri utakmice, onda bi baš bilo ludilo. Ako budemo treći ili drugi, ne znam. Možemo da dobijemo Grčku sigurno.

Koja nam je najveća snaga?

- Mladost, bezobrazluk, fizička sprema, jer možemo da pretrčimo sve ekipe. Trebalo bi da vratimo ono što je Jugoslavija nekad igrala. Dođu, istuku protivničku ekipu i nabace takav kriterijum da sudije ne sankcionišu tako čvrstu igru. To treba i mi da uradimo. A ne možemo da pričamo jedno u svlačionici, a onda izađemo i puštamo koš faul lagano. Ne možemo da pričamo o lepršavoj igri, jer smo kratko zajedno. Ne možemo više nikoga da potcenimo jer nismo ona sila. Treba ponovo da vratimo taj kult, kada su nas se svi plašili.

Za pet godina idem u penziju!

Da li misliš da sa tobom, Krstićem, Pavlovićem i drugim mladim momcima imamo ekipu koja može da hara narednih deset godina?

- Kakvih deset godina, ja još sedam, i odoh kući da spavam. Ma, šta sedam, još pet godina ću da igram profesionalno i onda završavam karijeru, moram, bole me kolena - kroz smeh je poručio Miličić.

Sudije su budale!

Zašto se toliko nerviraš na parketu i saigračima prigovaraš kada ti loše dodaju loptu?

- Mnogo se nerviram kada mi ne ide, kada lopta neće da uđe u koš. Onda mi je u glavi svašta, uzeo bih nož i isekao bih je. Bio sam još gori kad sam bio mlađi. Znao sam da izudaram sam sebe pesnicama u glavu, da iznabadam zid i da se žešće povredim. Ali, sad sam se malo smirio. Najviše me nerviraju sudije, zato što su budale i ponekad mogu da te zajebu. Ja ću da se borim najbolje što mogu, da oni ne bi mogli da utiču na moju igru. (press, 1. septembar)


Darko Miličić - Legija..., jbt
DJ REMA ENERGY DJ REMA ENERGY 12:59 04.09.2007

Re: A sta kaze "brat" Darko:

Kakav pajser
oldtajmer oldtajmer 21:56 06.09.2007

Re: A sta kaze "brat" Darko:

Komentar ovde:
zarkov zarkov 02:28 04.09.2007

dzabe fala

PPS. E bezveze, dzabe sam hvalila Sarenca, evo krenuo je da lupeta (dobra karma nase ekipe i slicno :()


Kad igraju nasi (odnosno, mi svi) ja obicno slusam bez tona, inace posle izvesnog vremena uhvatim sebe da navijam za njih, tj. protiv nas...kao onaj Djoletov prijatelj. A ovaj poraz, nema veze, razbicemo Grke (mi svi njih sve).

TV moze da razvije osecaj prisustva kao i virtuelna realnost, samo malo slabiji doduse. Taj talenat, da probudi u meni osecaj prisustva (ili jedinstva sa narodom?), je najizrazeniji kod Koraca, od svih nasih komentatora. Jednom sam, tijekom njegova prenosa, imao tako jasan osecaj da zajedno sa svojim narodom buckam po bazenu da mi je, po zavrsetku vaterpolo utakmice, kad je protivnik bio konacno potopljen, doslo da obucem suve gace.
lidiaz lidiaz 03:43 04.09.2007

Ja i kosarka

Posto se postavlja pitanje mog razumevanja u kosarku, da razjasnim. Ja je aktivno pratim od '84, sto znaci da sam od tad dok nisam otisla iz zemlje isla na sve Zvedine, vecinu Partizanovih, i vecinu beogradskih utakmica u raznim ligama.
Pritom, navijam za Zvezdu, i u kosarci. To je prilicno bolno, a posledica toga je da se nauci da se prepozna dobra i losa igra. Prevarantske fore, losi treneri, igraci kojima je jedini kvalitet da ce da sutnu svaki put kad prime loptu.
A da, igrala sam je aktivno nekih 13 godina. I bila (jos uvek) sudija.

Ja vrlo dobro pamtim i kako se igaralo osamdesetih i devedesetih. I secam se (gledala) nekih, kasnije velikih igraca, iz vremena dok su bili klinci. I jako dobro znam sta znaci imati dobrog, a sta loseg trenera. I kako je dosta cesto trener presudan, ne igraci.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 04:21 04.09.2007

Re: Ja i kosarka

I kako je dosta cesto trener presudan, ne igraci.

Apsolutno se slazem, ja cak smatram zapravo da kosarkaska ekipa ima 6 igraca na terenu, od kojih je najvazniji trener. Daleko je vazniji nego trener u ostalim sportovima.

Zalosno je sta se radi u nasoj kosarci, a to je sve plod nezdravih odnosa u KSS-u. Nekada smo zaista imali jak KSJ, pocevsi od 50-ih godina proslog veka, zaista se radilo kvalitetno i dugorocno, sa zdravom klimom u Savezu.
Steta je, jer zaista smo bili i ostali najtalentovanija kosarkaska nacija na svetu (posle african-american koji su van konkurencije) tu nema diskusije, vidi se po broju igraca u NBA ligi.
To je potvrdila i nedavna pobeda na prvenstvu sveta za juniore.

Iskreno, ne plasim se za buducnost nase kosarke, jer smo Bogom dani za basket. Ovo sto se desava u Savezu je posledica, totalnog raspada sistema vrednosti u drustvu, kada se drustvo dovede u red, opet cemo biti najbolji - uopste ne sumnjam.
Unfuckable Unfuckable 05:57 04.09.2007

Re: Ja i kosarka

lidiaz
Posto se postavlja pitanje mog razumevanja u kosarku, da razjasnim. Ja je aktivno pratim od '84, sto znaci da sam od tad dok nisam otisla iz zemlje isla na sve Zvedine, vecinu Partizanovih, i vecinu beogradskih utakmica u raznim ligama.
Pritom, navijam za Zvezdu, i u kosarci. To je prilicno bolno, a posledica toga je da se nauci da se prepozna dobra i losa igra. Prevarantske fore, losi treneri, igraci kojima je jedini kvalitet da ce da sutnu svaki put kad prime loptu.
A da, igrala sam je aktivno nekih 13 godina. I bila (jos uvek) sudija.

Ja vrlo dobro pamtim i kako se igaralo osamdesetih i devedesetih. I secam se (gledala) nekih, kasnije velikih igraca, iz vremena dok su bili klinci. I jako dobro znam sta znaci imati dobrog, a sta loseg trenera. I kako je dosta cesto trener presudan, ne igraci.



..gledao sam neko veče na ESPN... "staru" reprezentaciju kako lagano demolira Italijane u neznamkom više finalu EP ( bez Dražena, ali Peras i Sretenović na bekovima, pa ti vidi ! )...mislim - svi su bili sjajni ...ali jedan je Toni Kukoč ......to majka više ne rađa, rekao bih...Mnogi su odlično igrali košarku, ali Kukoč ju je razumeo..
...inače, ja odavno imam teoriju da je za raspad SFRJ zaista kriv spoljni faktor....jer - ono što je Evropu i US čekalo na ep u fudbalu '92, sp u fudbalu '94 kao i na olimpijadi '92 (košarka) definitivno ne bi mogli ni da sažvaću, ni da progutaju...tako da smo direktno ugrozili mnoge nacionalne interese & sigurnosti - i stoga, morali biti dezintegrisani...
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 10:21 04.09.2007

Re: Ja i kosarka

ali jedan je Toni Kukoč

(kupila dva broja "tempa" - poster, kao u prirodnoj veličini visio na zidu godinama...)

E, zato ja više ne gledam naš basket
...sem onog o čemu lidiaz priča, nedostaje tu još mnogo čega...




Unfuckable Unfuckable 10:48 04.09.2007

Re: Ja i kosarka

snezana mihajlovic
ali jedan je Toni Kukoč
(kupila dva broja "tempa" - poster, kao u prirodnoj veličini visio na zidu godinama...)

E, zato ja više ne gledam naš basket
...sem onog o čemu lidiaz priča, nedostaje tu još mnogo čega...






Unfuckable Unfuckable 10:49 04.09.2007

Re: Ja i kosarka

Unfuckable Unfuckable 10:50 04.09.2007

Re: Ja i kosarka

Bojan Zdravic Bojan Zdravic 14:42 04.09.2007

Re: Ja i kosarka

ali jedan je Toni Kukoč ......to majka više ne rađa

imamo isti ukus
...inače, ja odavno imam teoriju da je za raspad SFRJ zaista kriv spoljni faktor....jer - ono što je Evropu i US čekalo na ep u fudbalu '92, sp u fudbalu '94 kao i na olimpijadi '92 (košarka) definitivno ne bi mogli ni da sažvaću, ni da progutaju...tako da smo direktno ugrozili mnoge nacionalne interese & sigurnosti - i stoga, morali biti dezintegrisani...

ovo se verovatno zezas:)
Zdrav-po
Bzzzzzzzzzzzz
Fratello Fratello 15:50 04.09.2007

Re: Ja i kosarka

Toni Kukoc moj omiljeni igrac, za sva vremena! Secam se, kada je onako mrsav, krakat i bubuljicav prvi put igrao u Hali sportova. Bilo je dovoljno samo nekoliko minuta da posle svakog kontakta sa loptom dobija aplauze prepune dvorane. U stvari, Toni je jedini "gostujuci" igrac koji je od partizanovih navijaca uvek dobijao aplauze i ovacije.
Pritom, za razliku od Drazena, Stojka i nekih drugih cro kosarkasa, Toni nije imao potrebu da 90-tih svoje mesovito poreklo pere ulagivanjem velikohrvatima. I tu je pokazao koliko je veliki covek!
Unfuckable Unfuckable 16:49 04.09.2007

Re: Ja i kosarka

Fratello
Toni Kukoc moj omiljeni igrac, za sva vremena! Secam se, kada je onako mrsav, krakat i bubuljicav prvi put igrao u Hali sportova. Bilo je dovoljno samo nekoliko minuta da posle svakog kontakta sa loptom dobija aplauze prepune dvorane. U stvari, Toni je jedini "gostujuci" igrac koji je od partizanovih navijaca uvek dobijao aplauze i ovacije.
Pritom, za razliku od Drazena, Stojka i nekih drugih cro kosarkasa, Toni nije imao potrebu da 90-tih svoje mesovito poreklo pere ulagivanjem velikohrvatima. I tu je pokazao koliko je veliki covek!


...da ...Toni je - nekoliko puta - bez problema sam samcit demolirao Partizan u istoj toj Hali , sve uzput šamarajući se sa "večitim čuvarom" Ivom Nakićem - i uvek dobijao stojeće ovacije grobara. - zato mislim da je apsolutno pravedno što je baš njemu "upalo" da igra pored Jordana i Pipena - i da dobije nedvosmislena priznanja od takvih igrača .. ...to je takva ličnost, jednostavno - nije iritirao - samo je radio ono što najbolje zna..... za razliku od, recimo, Dražena.... - zbog kojeg Sale Đorđević nije mogao da priviri u reprezentaciju - posle jednog sukoba u play - off - u.... - domaćica bloga verovatno zna detalje ...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 08:43 04.09.2007

Lepo iznenađenje..

Lidija iznenađen sam prijatno tvojim poznavanjem košarke...
Preporuka...
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 10:35 04.09.2007

...

Nasa igra svodi se na "trci i pucaj".

dodala bih na ovo samo
...svodi se na...vodi loptu dok joj ne uzmeš dušu; ukoliko je neka polu-kontra, obavezno sačekaj da se svi igrači vrate u odbranu, onda još malo sačekaj, pa bači loptu (Guroviću) u trenutku kad je dooobro pokriven...ako ga ne vidiš, a flaster te čuvaju, onda se zavuci duuuboko pod koš; i (ukoliko nije faul u napadu) u poslednjem trenutku pomisli na asistenciju, (inače, mogao si i da pucaš, al' nisi sebičan) pa, pošto si izbačen sa terena, u skoku potraži nekog od igrača da vrati loptu (Guroviću)...i....ajdijopet

a ovo je vrh
ili da sutira ako ga ne nadje
Doctor Wu Doctor Wu 12:07 04.09.2007

Prica da je Moka

kao trener totalni bolid je omiljena tema Bg basketasa. Po njima su i Drazen i Radja i Kukoc bili takvi talenti da Moka jednostavno nije stigao da ih upropasti. I to je, verovatno, tacno.

Medjutim, ne treba Moku kriviti za izvesni neuspeh na prvenstvu. Jednostavno, srpska kosarka je krenula na dole od kad je umro Aca Nikolic. Aca je bio tajna i Maljkovicevog (sa Plastikom) i Obradovicevog uspeha (sa Partizanom i rep.) i dok ne dobijemo novog Acu (Nikolica) nema sta da trazimo na prvenstvima/Olimpijadama.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 14:40 04.09.2007

Re: Prica da je Moka

kao trener totalni bolid je omiljena tema Bg basketasa. Po njima su i Drazen i Radja i Kukoc bili takvi talenti da Moka jednostavno nije stigao da ih upropasti. I to je, verovatno, tacno.

Ja bih pre rekao da su mnogo naucili od Moke, Moka je bio nas najbolji play ikada. Tada je bio igrac, tako da je imao i dodatni autoritet, sigurno je da su ga gledali kao Boga ovi tada klinci, i da su upijali svaki njegov geg i fintu. Ok, Moka je prznica - to su vec karakterne osbine. Ostavimo to po strani i ne budimo nerealni - postujmo bar malo nase "Hall of Fame" igracke velicine.
cuftausosu cuftausosu 15:09 04.09.2007

Onako za sebe

KAPITEN - BALVAN
[youtube]Pljuvanje Gurovica[/youtube]
Zoran Despotović Zoran Despotović 10:19 05.09.2007

Gluposti

Ne bi mi bili Srbi kada ne bi pljuvali po svakome. Možda Moka nije trener svetske klase ali jer treba da nam trener bude jedan Duško Vujošević i njemu slični. U ovoj zemlji su svi političari i svi su selektori zato nam tako i ide. Niko pametan nije hteo da se uhvati u koštac sa reprezentacijom i kada se našao Moka sada ni on ne valja.
Kao vrsnom poznavaocu košarke savetujem ti da pogledaš sastav te ekipe i godišta i iskustvo koje imaju. Sinoć sam gledao meč protiv Grčke i izgubili smo samo na neiskustvo.
Ovo je tim koji se stvara i od njega se tek očekuju medalje.
A ustvari šta ti ja uopšte i pišem, vidim da vladaš materijom. Samo me interesuje kada ćeš početi da pliješ Novaka, Anu i Jelenu kako nemaju pojma i kako bi ti bolje igrala! Ah Srbija...Pa ovde se ni gravitaciji ne priznaje uspeh...
lidiaz lidiaz 14:17 05.09.2007

Re: Gluposti

Kakve veze imaju Novak, Ana i Jelana sa Mokom ili sa ovom nesretnom reprezentacijom?
Vidis, ja sam kosarku pocela da igram negde u vreme kad si se ti rodio. I imala sam srecu da gledam najbolje igrace.
Meni je stverno zao sto ti ne znas da kosarka moze da se igra bolje.
MilutinM MilutinM 18:38 05.09.2007

Propast

Evo, poludeo sam i ja. Poslednja je četvrtina utakmice protiv Izraela. Jedva čekam da izgubimo da se više ne bi nervirali. Ovi momci, koji su možda imali petlju da se odazovu pozivu kada to niko nije hteo, stvarno nisu morali. Mislim pre svega na one od kojih se "najviše očekivalo". Mladima ne mogu mnogo da zamerim.

Ne mogu da zamislim da u jednom ozbiljnom timu, u trenutku kada protivnik dodje od -11 do +1, centar koji baca "kamena sa ramena" u nekoj osmoj sekundi napada puca trojku. Prirodno - promaši. I da ne redjam dalje.

Ono što me posebno nervira je ovaj moron koji glumi komentatora. Dotakao je vrh u obliku Dobrivoja Gajića! Za sve vreme za koje se desio pomenuti sunovrat od +11 do -1, on ćaska sa svojim gostom, razglabaju o tehnici pucanja slobodnih bacanja, obaveštava nas da onaj oragnutan koji se razvio toliko da već može da psuje dobija 21 milion dolara. UOPŠTE NE GLEDA UTAKMICU. Idiote, pa ja sam se pojeo u poslednjih pet minuta a ti mrljaviš o beznačajnim stvarima. Sidji, bre, dole i nalupaj šamare tim "igračinama" a onda se spali tu na sred dvorane.
lidiaz lidiaz 19:33 05.09.2007

Re: Propast

Pa ti Milutine sve vreme tvrdis da je to grc.

Sarenac je danas prilicno OK komentarisao, osim ako ne ocekujes da pada u delirijum ko Milojko. Ono sto je rekao na kraju je suva istina. Tokom utakmice je samo pokusavao da se suzdrzi.
I molim te nemoj sa tim oatriotskim pricama, ko je imao petlju. Pa nije valjda da ocekujes da se Gurovic ne odazove Moki? Oni koji su odbili su ucinili to ili zbog saveza, ili zbog Moke, koga je postavio savez.

Evo da viimo sta Moka kaze. On je krivac, odgovoran i sad ce novinari moci da odahnu od njega. Ostavku ce podneti ukoliko i jedan clan Strucnog saveta to trazi od njega. Igraci su se borili, ali su izgoreli. Ton mu je bio vrlo arogantan i napadacki. Samo sto nije rekao Sarencu da su novinari krivi sto su ga napadali i hulili sve vreme.

Djordjevic (trenutno u studiju RTSa) bi mogao da se kandiduje za predsednika (jbg i on je lep). Rece kako nema potrebe za secom glava, ostavkama, treba se osloniti na mlade snage, ...

Sta da kazem u utakmici. Totalno nemotivisani u drugom poluvremenu, niko ne sme da sutira, osim ako Gurovic nije slobodan.
Izraelci ko Izraelci. Nisu odigrali ni bolje ni gore nego sto umeju. Trener, Cvika Sheref, je veliki obozavaoc nase kosarke i nasih trenera (tu ne podrazumevam Moku). Za razliku od Srbije i okolnih zemalja gde talentovani kosarkasi rastu ko pecurke posle kise, u Izraelu su oni retkost. Opet, iz tog, u evropskim okvirima, prosecnog tima, izvukli su maksimum. Promasili su samo 4 bacanja, 4 igraca po jedno (Milutine, gde je njima grc?), nasi su promasili 8 (Gurovic 3, Milicic 4). Daleko bolji sut (ako se gleda ukupan sut), i samo tri skoka manje, a daleko su nizi od nas. Mi smo bili bolji u svom ostalim parametrima (asistencije, blokade, izgubljene, osvojene)...

Sve u svemu tuzno.


PS Inace po RTS-u Cheska je postala C(meko c, ko u vecini nasih prezimena)eska
yu1bcd yu1bcd 22:04 05.09.2007

Re: Propast

Mi nabili Francuze sa 67:66. Pre toga smleli Poljake 70:52. Malo li je za 2M Slovenaca?

Zanimljive su dve pobede u zadnjim sekundama sa samo kosem razlike. Tu smo obicno Balkanci popusili. Nadam se, da su u dezeli stvari posle nabolje. Cak je prosle godine doslo do prvog pozitivnog nataliteta!

Stigla kumica iz Londona pa mi pricala kako je na dvomesecnoj praksi posle II godine na Imperial College lovila neke gluone iz podataka Fermi laba. Kaze da je gledala i neku tvoju prezentaciju po preporuci sa B92 bloga

lidiaz lidiaz 22:12 05.09.2007

Re: Propast

:)
Jel' radila sa Rickom ili Gavinom? Ili nekim koga ja ne znam?
yu1bcd yu1bcd 10:03 06.09.2007

Re: Propast

Good morning America! Dave Colling je bio glavni, Gavin vodi drugo odeljenje.

Prekosutra berba grozdja na Krasu/Sezana, u nedelju 60. rodjendan radioamatera u Kopru. Bice zabavno ukoliko se napije pametna kumica

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana